Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin en adam olmadığı anları yazıyoruz. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
14
Favori
6.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: farukarıkan

lisedeyken bütün derslerim kötü olduğu halde tarihe merakım vardı tarihim iyiydi tabi derste'de sürekli arka sırada uyuduğum için hocanın gözünde kötü bir imaj çizmiştim bir gün sınav olduk bir hafta sonra hoca derste sınav sonuçlarını okumaya başladı sınıfın ortalaması 15-25 falan 45 alan sevinçten takla atıyor benimkini bir okudu 70 herkes şaşırdı dersin sonunda sen kesin kopya çekmişsindir yoksa bu puanı alamazsın seni bidaha sınav yapacam dedi bende kopya çektiysem yakalasaydın ben bidaha sınava girmem dedim 2 ders sonra kendimi müdür yardımcısının odasında buldum o ****de kopya çekmissin bidaha sınav olacaksın yoksa kalırsın dedi mecbur tamam dedim haftaya tarih dersinde sınav olacaktım şerefsizim üniverste bitirdim kaçtane kpss lys ygs sınavına girdim hiçbirine bu kadar çalışmamıştım 1 hafta tarih çalıştım hoca tam masanın önündeki sıraya geç dedi bana 10 tane klasik soru yazdırdı ders sonunda alırım dedi ben 10 dk sonra verdim hocaya kağıdı okudu 100 almışsın dedi sonra sınıfın içinde özür diledi benden o kodumun karsını da hiç sevemedim o günde sonra

Helal hocam ona kimin patron olduğunu göstermişsin :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

Ilkokulda hoca espri yapmıştı gülüyorum diye gelip bana tokat atmıştı sonra.

Sıra arkadaşım çok konuşuyor dedim diye gelip beni dövmüştü.

Ortaokulda *** bir ingilizce hocası vardı hani sonradan görmeler olur ya. Aynen ondan. Derste işlediğimiz konuyla ilgili bir şey konuşuyorduk 4 kişi aramızda. Sınıftaki diğer kişiler de konuşuyordu. Bizi gözüne kestirmiş. Sınıfın ortasında bize bağırdı çağırdı neden konuşuyorsunuz diye filan. Ben de izah ettim neden konuştuğumuzu. Diyor bir daha bu dörtlü derse filan katılmayacak, siz iyi bozdunuz, ben sana bir şey söylerdim de boşver dedi. Benim son cümlede tepem attı. Ne diyeceğini anlamıştım. Beyler bana okuldaki hocalar aralarında toplayıp burs veriyorlardı. Peder bey sağolsun ipsiz sapsız gezdiğinden dolayı böylelerine muhtaç kalmıştım. Dedim hocam söyleyin içinizde kalmasın. Bu şerefsiz başladı işte keşke sana o bursu vermeseydik. X kişisine verseydik daha iyi olurdu. Senin ismini ben söylemiştim hocalara keşke söylemeseydim. Kaç lira verdiklerini bile söyledi sınıfın ortasında. Acayip kanıma dokundu bacak kadar çocuğum lan sonuçta. Okuldan çıktım akşama kadar parklarda ağladım. Sonra mecbur eve gittim. Eve de hiç gitmek istemezdim. Kapının önüne gelince sürekli midem bulanırdı. Ailemden de nefret ediyordum. Hiçbir şey anlatmadım onlara. Ondan sonra bir hafta evden çıkıp okula gitmedim. Okulu bırakmayı aklımdan geçiriyordum. Arkadaşlarıma filan rezil olmuştum çünkü. Yada ben öyle düşünüyordum. Işin kötü tarafı kendimi de savunamamıştım sınıfta. Haksız olduğumu düşünenler vardı. Ama bana sorsam umrumda mı şimdi? Tabiki de hayır. O saatten sonra da kurum harici hiç kimseden burs, para vs. almadım. Tatillerde, boş zamanlarımda sürekli çalıştım, yeri geldi aç yattım ama kimseden yardım filan istemedim. 8 bittiğinde de bizim gruptan üçümüz şehrin en iyi anadolu lisesini kazandık. Okulda 2 fen lisesine giden hariç bizden başarılısı yoktu. Aradan 8 sene geçti ama Allah büyük elbet bir gün o kadınla karşılaşırız.

Hocam şimdi ne yapıyorsunuz yani hangi okulda okuyorsunuz? Merak ettim kb yın :)

• İlkokul öğretmenim ateist midir nedir anlamadığım bir tipti, ben 2. sınıftayken oturur insan hangi hayvandan evrimleşmiştir diye sorardı, hala hatırlıyorum hep fare derdim %95 genetik benzerlikten dolayı :D ana çok iyi bir insandı 4. Sınıfta son sınavlarımdan düşük aldım diye birinci olamıyordum, onları yükseltti <3

Neyse bu 7. Sınıf anım
    Ben kavgalara olaylara karışan bir tip değilimdir, sessiz biriyim. O gün bizim 4 arkadaş kavga ettiler (isim de vereyim buraya girmezler beni tanımazlar XD Serhat, Emir, Kenan, Bedirhan) o sırada ben de sınıfta dinleniyorum hani gözlüğü çıkardım yatıyorum koluma. Bunlar bir dövüşüyorlar burunları dudakları falan hep kan geliyor. Sonra bir inek gitmiş şikayet etmiş hoca geldi Teknoloji Tasarımcı, aynı zamanda müdürün başyardımcısı(hiç sevmezdim). Hoca bunlara bir bir anlattırdı, sonra güvenmedi bana seslendi, diyalog aynen şöyle oldu:

H: Berk ne oldu, kim başlattı, niye kavga ediyorlar?
    B: Bilmiyorum hocam.
    H:Niçin bilmiyorsun oğlum sen kör müsün?
    B:Kör değilim hocam, sadece dikkat etmemi gerektirecek kadar önemli değil, kavga seven bir tip değilim.
    H:Niçin oğlum? Kavgayı seyrediceksin ki kim haklı anlaşılsın.
    B:Ben.kavga izlemem, ayırırım(o zaman dünya ile alakayı kesmiştim dinleniyordum) ama sizin gibiler kavga seyrediyor ve hakkı bilek gücünde arıyorsa bizim halimiz harap hocam.
    H: Ne diyorsun sen?(Elini kaldırdı)
    B:(Elini tutup indirdim) Bana vuramazsınız hocam, buna hakkınız yok ve hiçbir zaman da olmayacak.

Sonra bu iyice atarlandı, kalk müdüre gidiyoruz dedi ben tamam dedim daha da dellendi(Okul birincisiydim, hocaların bu dışında hepsi beni seviyordu, baya da geniş çevrem vardı bana dalaşan olmazdı), sülalem raad modumda girdim müdürün odasına. Hoca anlatıyor böyle böyle oldu diye tabi elimi kaldırdım ve kavga seyrederim bölümünü benim sözlerimle değiştirdi. Müdür beni severdi adam gibi adamdı zaten. Bana dedi Berk sen de anlat ne oldu diye. Ben anlattım arkadaşlar da şahitlik etti (onları da götürdü). Sonra müdür bizim haklı olduğumuzu anladı ve ondan sonra zaten o kadını attılar, onu görüp bir kapak falan yapmak istiyorum hala. Sonra bu arkadaşlara daha az ceza verildi kurtuldular ama aileleri kavga etmiş. Ben de sonradan öğrendim 2 hafta sonra falan.

• Arkadaşlar, bir öğretmen olarak yazdıklarınızdan gerçekten üzüntü duydum. öğrencilerime karşı hep olumlu davranmaya çalışıyorum, adil olmaya çalışıyorum ama bazen olunamıyor istenildiği gibi. bu da öğrencilerden kaynaklanabiliyor.

yazdığınız şeyler öğrencilik yıllarımda benimde başıma çok geldi. ama mesleğe başladıktan sonra öğretmenlerin bir çoğuna hak vermeye başladım..

ama tabi ki ne olursa olsun, öğrenci ne yaparsa yapsın. arkadaşlarının yanında dayak yemeyi, aşağılanmayı hak etmiyor. Eğer böyle yapan öğretmenleriniz varsa yasal yollara başvurabilirsiniz. korkunuz olmasın..

Saçma sapan bir sınav sonrası atanıyor öğretmenler, kişilik olarak ya da öğretmen vasfı olarak ayırt ediciliği yok sınavın. çürükler çıkabiliyor her zaman..
  • Kimya hocasi 50 al gecicem demisti 60 aldim gecirmedi serefsiz

• quote:

Orijinalden alıntı: 2 P a c

quote:

Orijinalden alıntı: umutcannavcii

Kimya hocasi 50 al gecicem demisti 60 aldim gecirmedi serefsiz

50 alsaydın geçircekmiş

Zaa XD

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede geometri dersinde hoca kalk yap şu soruyu dedi tamam hocam bi dk dedim hoca ne yapmıyormusun dedi eksiyi verdi.

• 4 yıl önce kısa saçlı kompleks sahibi bi bayan hoca ile tartışmıştım kalkıp beni müdür baş yrd sının yanına götürmüştü hocam bu çocuğun saçları çok uzun böyle okula geliyor laf dinlemiyor vs. dedi adamda ben yanındayken bayan hocaya hocam kendisi istediği gibi gelebilir bu konuda karışmıyoruz dedi o sırada içinden get rekt diye haykırıyodum kadın rezil olduğuyla kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 6 Nisan 2015; 16:37:34 >
  • Fizik yazilisi ortalamasi sinifta en yuksek 2.bendim 93 tu.Birinci cocuga 100 100 sozlu girmis.Tutmus bana ne garezi varsa 60-65 vermis pislik.Sinifin en dusugune bile 50-55 vermis.Herkes arkasinda durup,yag cekerse oyle veriyor kopek.

Ickici,degisik dinsiz biri zaten.(Diger dini farkli olanlar alinmasin hepsini kastetmiyorum).

Onun yuzunden 5 dusmesi yerine daha dusuk bi not oldu.

• 8.sınıfta ilk dönem bir beden hocamız vardı.Kızlara hep askılı giyin işte kısa giyin onu giyin bunu giyin diye karışıyordu.Sonra sadece onları çalıştırıyordu biz futbol oynuyorduk.Onları çalıştırırken de eğiyordu öyle durun kaslarınız kasılıcak falan diyodu etraflarında dolanıyordu.Tabi kızlara baktığını biliyorduk.Gittik kızları uyardık falan sonra biri babasına söyledi.Kızın babası geldi hocayı bahçede nöbetçiyken yakalamasıyla dövmesi bir oldu.Neyse onun elinden aldılar falan sordular adama niye dövüyorsun kardeşim zorun mu var falan dedi böyle böyle kızım böyle diyor.Sonra kızlara sordular evet öyle dedi kısa giyinin dedi falan deyince türkçe hocamız vardı oda baya kalıplıydı gitti bide o dövdü O günden sonra zaten bir hafta daha gördük sonrada gitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fakirİnsan -- 6 Nisan 2015; 16:42:48 >

• 12. sınıfta şekerim düşmüştü komaya girme ihtimalim vardı şeref yoksunu izin vermedi camdan çıkıp arkadaşlara bağırmıştım şekerim düştü birşeyler getirin diye.Sağolsunlar getirmişlerdi..
  • 6.Sınıftayız Müzik dersinde yeni bi bayan hoca gelmiş.Tutturdu şarkı söylicem iyi tamam hocam söyleyin dedik.Adını unuttum şimdi o zamanlarda herkesin ağzında o şarkı dönüyor haberlere bile çıkmıştı bense nefret ederdim şarkıdan belki bilenler vardır bi kız bi erkek söylüyordu şarkıyı neyse efenim onu söyledi bende hafif bi güldüm sınıfın ortasında azarladı beni ama nasıl bağrıyo yerin dibine girmiştim resmen ağlamamak için kendimi zor tutmuştum.

yine 6.sınıf beden dersi hoca yürütüyor bizde orda oturuyoruz izliyoruz sıra bize de gelecek .Yanımdaki çocuk konuşuyor hoca bana sinirleniyor konuşuyor bana bağırıyor dahada küçük çocuğuz karşıda çıkamıyoruz ki.Sonra bize geldi ritim kaçırdım bak orda konuşursan böyle olur diyip bi sağ bi sol tokat attı izi çıktı yanaklarımda sonra gözler doldu ama yürüyorum hala ama sonra geldi özür diledi.Helal dedim.

• saçımı kesmeye çalışan bir öğretmen vardı sonra da okula almamıştı eve göndermişti.

aklıma geldikçe çok güzel(!) kelimelerle anarım kendisini ve sülalesini.

bu ülkede yaşadığıma pişman olduğum anlardan sadece 1 tanesiydi.
  • Karakteri bozuk olan hocaları anlarım bu karı kıza sarkan durduk yere vuran, ders yapmayıp keyif yapan ama normal öğretmenlere laf ederken 2 kere düşünün. Siz kendiniz sokakta, otobüste, bakkalda 2 terso yapınca birileri küplere biniyorsunuz, öğretmen ise orada en az 25 - 30 kişi ile uğraşıyor branş öğretmeni ise bu sayı haftada 200 ve üzeri. Öğretmen kendi işini yapıcam diye mi uğraşacak, yoksa hepinize dadılık mı yapacak. Bir sınıfın başına geçip o kadar insanın derdiyle uğraşmadan empati kurmadan yargılanmamalı öğretmenler.
  • Lise 1 de kızlara sulanan hocaya sınıf dayağı atmıştık müdür çagırdı hoca şiksyetçi olmadı bizden nasıl olsun?

• O. Fizik hocamız benden az ödev yapana 100 bana 80 verdi içime batmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: AoE_Bsrn

quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

Geçtiğimiz cuma günü hoca yazılı yaparken tüm sınıfın kopya çekmesine müsaade etti.

Ben kopya çekmedim ama ne kadar kopya çeken varsa benden yüksek aldı.

Aha aynisi bugun basimageldi ben 30-40 alirken onlar kesin 80-90 alacaklar

Yukarıda Allah var.

Hem olsun bu da Allah'ın bir sınaması.

• İlk okulda çok dayak yerdik.O zamanlar tam aksine sakin, sessiz bir çocuktum.Ama dersleri çok umursamazdım.Senede 7-8 hocanın değiştiği oldu.
    Hiç unutmam 4. sınıfta hoca düşük not aldığımızda cetvelle dalardı bize.

8. sınıfta iş eğitimi dersinde hoca konuşma yapacakken arkadaşımın elindeki yapıştırıcı aktığı için uyardım.Sonrası tekme tokat daldı.Kendisi teyzemin arkadaşı olur.
    Beni teyzemin evinde görünce şok olmuştu.O zamanlar nedense kimseye söyleyememiştim ama 2 hafta önce tesadüfen yolda görünce içimde ne varsa söyleyip gittim.

Lisede sınıfta gruplaşma vardı.Sakin,çalışkanlar ve haylazlar grubu.
    Haylazlar bir şey yaptığında tüm sınıf ceza yerdik.Ama hocamız bizim yapmadığımızı bildiği için bize hızlı vurmazdı.O sene tarihçi gelmişti.Lakabı hızlı ve öfkeliydi.Yalovadan gelirdi skodasıyla.Söylediğine göre 200 ile gelirmiş.
    Neyse bu adam çok sinirliydi.Olmadık şeylerden dayak atardı bize.Pisliğin önde gideniydi.Tarih dersini çok sevdiğim halde onun dersine çalışmazdım hiç.Hep tokat atardı bana.Ama umursamazdım hayvan herifi.
    O 2. dönem gitti.Ondan sonra genç bayan hoca gelmişti.Çok ta güzeldi.O gaz ile hepten tarih çalıştım.Hatta tüm sınıfa konu vermişti sadece ben çalıştım.2 ders boyunca konu anlatmıştım.Notum 100 gelmişti.

Bu son olandan sonra bana bir şey yapan olmadı.Hocalarımla iyi anlaşırdık.Hatta buluşup beraber takıldığımız olurdu.Derslere bağlı sakin birisiydim ama karşımdaki insan olmayınca umursamıyorum onu.

• Çok insafsız ve cahilce yorumlar var. Ben öğretmenim, empati kurmadan yapılan eleştirilerin sahiplerinin 8-12 yaş arasında olması çok acı.
  • burak23358 kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah ne kusuru. Inönü Üniversite'sinde okuyorum şimdi. Üniversiteyi kazanınca Antep'ten Malatya'ya taşındım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.