Şimdi Ara

oksijen sensörü arızası ,çekişten düşme, fazla yakma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar 2000 accentimde çekişte düşme benzinde giderken isteksizlik , fazla yakma sabahları uzun bir marştan sonra hor hor edip çalışma vardı bir ara düzeldi gaz ayarı yaptırdım yakıt düzeldi 22 krş yakıyodu bnzinde ise çekişte sorun vardı ustama götürdüm oksijen sensörü bozuk dedi bilgisayara bağlayıp. Sonra netten sensörü temizleneceği yazıyordu tinerle 5 saat beklettim kurumu çıktı ama sorun devam ediyor aytıca yakıtta arttı 1 hafta önce 22 krş yapan arabam sensörü temizleyip takınca 30-35 krş yakmaya başladı ve çekiş sorunu devam ediyor önceleri 3. Te 120-130 diyen araba 80-90 sorndiyor 4. Viteste 150 de hissttirmeyen araba 130 da yırtıyor kendini . Tüm bunların sebebi oksijen sensörümüdür yoksa başka bir parçamıdır bu aralar paraya sıkışığım o yüzden boş yere değiştirmeyeyim bilgisi olan başına bu tarz olaylar gelenler yazabilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim önceki aracımda da oksijen sensörü arızası vardı,fakat sizin dediğiniz gibi herhangi bir çekişten düşme yoktu.Aracım pug 207'ydi bu arada.

• Hmm peki diger sorunlar varmıydı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

İyi akşamlar 2000 accentimde çekişte düşme benzinde giderken isteksizlik , fazla yakma sabahları uzun bir marştan sonra hor hor edip çalışma vardı bir ara düzeldi gaz ayarı yaptırdım yakıt düzeldi 22 krş yakıyodu bnzinde ise çekişte sorun vardı ustama götürdüm oksijen sensörü bozuk dedi bilgisayara bağlayıp. Sonra netten sensörü temizleneceği yazıyordu tinerle 5 saat beklettim kurumu çıktı ama sorun devam ediyor aytıca yakıtta arttı 1 hafta önce 22 krş yapan arabam sensörü temizleyip takınca 30-35 krş yakmaya başladı ve çekiş sorunu devam ediyor önceleri 3. Te 120-130 diyen araba 80-90 sorndiyor 4. Viteste 150 de hissttirmeyen araba 130 da yırtıyor kendini . Tüm bunların sebebi oksijen sensörümüdür yoksa başka bir parçamıdır bu aralar paraya sıkışığım o yüzden boş yere değiştirmeyeyim bilgisi olan başına bu tarz olaylar gelenler yazabilirmi?

Oksijen sensörü , oksijen algıladığı zaman volt üretir. Oksijen sadece fakir karışımda motordan çıkabilir. Yani benzin-hava karışımında benzin oranı az ise. Motor da oksijeni algılayınca basar yakıtın gözüne. Karışımı normale çekebilmek için. Siz tinerle 5 saat bekletince sensörün ciğerlerini açmışsınız Oksijeni gördükçe veriyor yakıtın gözüne. Bu tarz arabalar gaza basınca daha fazla boğulur.

Önceki probleminizin bir sürü nedeni olabilir. Usta dürüstse veya cihazı doğru okuyorsa oksijen sensörü de olabilir ama şundan eminim. O tiner manevrasından sonra o sensörü değiştirmeden o yakıt kolay düzelmez

• Hmm teşekkürler hocam zaten temizledikten sonra yakıtın arttığına ve diğer sornlar düzelmediği için değiştirmekten başka sanşım yok ama sorun şu ki bozuk parça oksijem sensörümü bütün sorunların kaynağı bu mu :)

• Yakıtın artması gibi birşey de yoktu hatırladığım kadarıyla.

• bütün sorunların kaynağı oksijen sensörü diyemeyiz.

benim aklıma buji kabloları geliyor. ateşleme ile alakalı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oksijen ve vuruntu sensörü
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

bütün sorunların kaynağı oksijen sensörü diyemeyiz.

benim aklıma buji kabloları geliyor. ateşleme ile alakalı olabilir.

Hocam marşı geç alma sorunu geçti sükür onn dışındaki sorunlar neyden oluyor aceba asıl merak ettiğim bu.

• APPY038 kullanıcısına yanıt
    hocam araç 15 yaşında. çözüm o kadar net olamaz. buji kablolarım dan biri arızalanmıştı. aracım 3 silindir gibi çalışıyordu. ve dolayısıyle gitmiyordu. ben bu şekilde bir tecrübemi aktarayım size.
  • Peki oksijen sensörünü söküp takınca gaz ayarı bozulur mu?

• Buji kablosunda sıkıntı varsa araba silkeleme yapabilir. Bujileri sök bak eskidilerse onlarda kötü ateşlemeye sebep olur. Katalizör dağıldıysa o da motoru zorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Buji kablosunda sıkıntı varsa araba silkeleme yapabilir. Bujileri sök bak eskidilerse onlarda kötü ateşlemeye sebep olur. Katalizör dağıldıysa o da motoru zorlar

Yok hocam silkeleme yok babamda anlar biraz bujiden kaynaklanmaz diyor eskiden tamirciydi :)

• Peki oksijen sensörünü söküp takınca gaz ayarı bozulur mu?

• Hocam aracınız arıza kodu ne veriyor bunca sıkıntı çıkaran araç muhakkak bir arıza kodu veriyordur kod önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

Hocam aracınız arıza kodu ne veriyor bunca sıkıntı çıkaran araç muhakkak bir arıza kodu veriyordur kod önemli

Kod gösterecek ekran yok :) arıza lambası bile yanmıyor hatta :) birazdan sanayiye gidecem bakalım nler olacak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

quote:

Orijinalden alıntı: Buffa

Hocam aracınız arıza kodu ne veriyor bunca sıkıntı çıkaran araç muhakkak bir arıza kodu veriyordur kod önemli

Kod gösterecek ekran yok :) arıza lambası bile yanmıyor hatta :) birazdan sanayiye gidecem bakalım nler olacak :)

Bilgisayara bağlanınca ekranda çıkan kod veya kodları yazın buraya bir fikre varılabilir.
  • Usta parçayı değiştiremeyecğimi söyledm o da gaz ayarınız da yapsan düzelmez trmizlesende faydası olmaz dedi bende lpg ciye gittim oda gaz ayarı yapmamnn mantığı yok oksijen sensörüünn soketini söküp kullan dedi sormayı unuttum ama o zaman yakıt normale döermi soketi çekip kullanınca aceba ?

• Sen sensörü wd 40 gibi bir şeyle temizledin mi ? Birde arıza kodu olmadan burda ne konuşulsa kahinlik olur başka birşey olmaz o2 arızası gibi gözüken pekçok şey farklı çıkabiliyor.
  • Hmm saolun hocam valla koda da bakmadım malesef sensörü 5 saat tinerde bekletip taktm

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.