Şimdi Ara

OLED yolcusu kalmasın! Sony de OLED panele geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak Samsung ve LG’nin ekranlarında yaygın bir şekilde kullanılan OLED paneller, çeşitli avantajlarından dolayı pek çok telefon üreticisinin ilgisini çekti. Apple, Huawei, Asus, Xiaomi, Google gibi üreticiler son çıkan telefonlarında OLED panel tercihinde bulundu.

OLED teknolojisinin kullanılmasında ince LCD panellere göre güç tasarrufu sunması, HDR+ teknolojisinin daha kolay bir şekilde sunabilmesinin ve ince çerçeve modasının etkisi var.

İnce çerçeve modasına geçilmesiyle birlikte ön yüzde parmak izi sensörünü koyacak bir alan kalmadı. Apple çözüm olarak Face ID teknolojisini tanıttı, Samsung hem IRIS tarayıcı hem de arka yüzde ulaşılması zor bir yere parmak izi sensörü koydu, diğer üreticiler de parmak izi okuyucuyu arka yüzün ortasına yerleştirme tercihinde bulundu.

Yıllardır beklenen ekrandan parmak izi okuma teknolojisi için bu sene büyük yol kat edildi. CES 2018 fuarında Synaptics firmasının geliştirdiği ekrandan parmak izi okuma teknolojisi sergilendi. Vivo isimli üretici yeni nesil telefonunda kullanmaya başladı. Synaptics tarafından üretilen parmak izi okuyucunun kilit bir detayı bulunuyor: Bu teknolojiyi kullanmak için ekranın OLED olması gerekiyor.

Tüm bu süreç Sony’nin aklını çelmiş olacak ki firma yeni nesil akıllı telefonlarında OLED panel teknolojisini kullanmaya karar vermiş. Yayınlanan bir iş ilanında Sony’nin mobil cihazlarda OLED teknolojileri konusunda deneyimli bir mühendis aradığı görülüyor.

Kasım ayında açılan iş ilanı 28 Şubat tarihinde yayından kaldırılacak. Şubat ayında düzenlenecek MWC etkinliğinde Sony’nin yeni amiral gemileri göreceğiz. MWC etkinliğinde OLED duyurusunun yapılması bekleniyor.

• daha oled'in ne olduğunu kimse bilmezken sony oled tv üretiyordu. dünyanın ilk oled tv'sini üreten sony'dir (sony xel-1) ama her zaman olduğu gibi piyasayı iyi analiz edemiyorlar
    en iyi kamera sensörünü sony üeriyor ama kameraları kötü
    ekran/çevçeve oranı hala kötü (hatta z2-z3 döneminden daha kötüye gitti)
    oled ekran üretiyor ama kendi telefonlarında kullanmıyor
    vs
    vs
    vs
  • 6 yıllık Samsung macerasından sonra bu yıl Sony ye transfer olabilirim. Tabii çerçevenin gitmesi şart.

• sony oled le beraber f/p güzel telefonlar çıkartsın.almak istiyorum.marka imajı çok güçlü ama telefonlarda level atlayamadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung un geleceği ne kadar iyi gördüğünün kanıtı. Yıllardır yatırım yapıyorlar oled ekrana.. Lg sabıkalı olduğu için samsung dünyanın ekranını satar artık.

• Galaxy S'den beri Oled kullanan Samsung 9 yil once zaten dogru karar vermis simdi hepsi geciyor Olede alisan zaten IPS kullanamiyor siyahlar tam siyah olmadigi icin gozde amolede alisinca cok garip geliyor IPS

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Samsung un geleceği ne kadar iyi gördüğünün kanıtı. Yıllardır yatırım yapıyorlar oled ekrana.. Lg sabıkalı olduğu için samsung dünyanın ekranını satar artık.

Lg'de oled konusunda en az samsung kadar tecrübeli fakat ağırlığını tv konusuna vermişlerdi. Bu sene için beklemese bile 2019 ile telefon dünyasında oled ekran piyasasında, samsungdan pay çalacaktır.

Apple'ın 2018 kesin olmamakla birlikte 2019 yılında kesin lg'den oled ekran tedarik edeceği düşünülüyor.

• Görseldeki sony modeli hangisi güzelmiş?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oled ekrana geçmeden önce xa,xa1 (ve versiyonları) serilerindeki sinyalizasyon sorununa el atsın bi zahmet. Xa1 plus almak istiyorum tam aradığım telefon fakat şebeke sorunu canımı sıkıyor :(

• Biz işin uzmanı değiliz üretimde değiliz + ları - leri tam bilmiyoruz lakin kötü bir tercih bence Led ekranların hepsi sorunlu TV den tut telefona kadar.

Hayır 4K HDR IPS +800 PPI da bi ekran yapıyorsun ne gerek var telefon tarihinin en iyi ekranı mevcut bu değişim niye biz ekran kasayı düzeltin dedik bunlar her şeyi değiştirme kararı aldı.

Umarım XZ2 leri kapsamaz bu yeni çıkan XA2 ler IPS olarak çıktı.

• Şu Appleci Lcd fanboyları vardı. Vay oled şöyle böyle diyen. Apple iPhone X modeli ile Olede geçmiş bulundu. Şimdi ise Sony aynı kararı almış. Bu bahsi geçen fanboycuklar nerelere kayboldu anlamadım. Neredesiniz bir ses verin.

• geçen sene anneme telefon bakıyordum . mağazalarda telefonların hepsini yan yana dizmişler. sony telefonların ekranı ne kadar rezilmiş . bir dönem teknoloji deyince aklımıza sony gelirdi. telefonların halini görünce baya üzülmüştüm. olede geçmesi isabet olmuş. millet ekranları cıvıl cıvıl sony nin ki ise soluk. tft mi lcd mi artık her ne zıkkım kullanıyorsa.
  • Site de isminin hakkını veriyor :)

OLED yolcusu kalmasın! Sony de OLED panele geçiyor

• Herkesz bir gün oled kullanacak -Samsung-

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Samsung un geleceği ne kadar iyi gördüğünün kanıtı. Yıllardır yatırım yapıyorlar oled ekrana.. Lg sabıkalı olduğu için samsung dünyanın ekranını satar artık.

Sony'nin Samsung'dan oled panel almayacağı kesin. Kendi şirketi var. Bknz: JDI

• Sony kadar kafasiz bir firma yok. Vaio aibo handycam cybershoot gibi markalarini katlettigi gibi ilk sayilabilecekken oled kullanimi konusunda da cuvallamis durumda.. eskiden pda larin doneminde clie vz90 diye bir model vardi ve oled ekranliydi. Yilda sanirim 2005 ti.

Samsung sony i taklit etti ve boynuz kulagi gecti.

• daha oled'in ne olduğunu kimse bilmezken sony oled tv üretiyordu. dünyanın ilk oled tv'sini üreten sony'dir (sony xel-1) ama her zaman olduğu gibi piyasayı iyi analiz edemiyorlar
    en iyi kamera sensörünü sony üeriyor ama kameraları kötü
    ekran/çevçeve oranı hala kötü (hatta z2-z3 döneminden daha kötüye gitti)
    oled ekran üretiyor ama kendi telefonlarında kullanmıyor
    vs
    vs
    vs

• Tüm firmalar Oled ekrana geçsinde ekran fiyatları biraz düşsün. LCD ekranların değişimi 200 lirayken en dandik Oled ekranlı telefonun ekran değişimi 400-500 liradan başlıyor. Telefonu ikinci elde satsan o parayı etmez.
  • Sony, Ericsson ortaklığıyla fena ürünler çıkartmıyordu. Ben beğeniyordum. Xperia Z'de ilk çıktığında beğenilmişti ama ondan sonra gelen telefonlar hiç olmadı. Triluminos teknolojisi falan dediler onlar da tutmadı. Oled ekran ve yeni tasarıma geçerlerse gelecekte bir şans verebilirim.

• "Apple, Huawei, Asus, Xiaomi, Google gibi üreticiler son çıkan telefonlarında OLED panel tercihinde bulundu."

Xiaomi 2 yıl önce çıkardığı Redmi Pro hariç hangi telefonunda OLED tercih etti? Uydurmayın efendim...

• Sony ye hızlı diyorlar da animasyonların takılarak geçmesini bir tek ben mi hissediyorum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.