Şimdi Ara

Omuzlar için kaç kiloluk dambıl gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
8.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha yeni başlıyacam çalışmaya kaç kg alayım.

• 3 al bence başlangıç için.
  • Selam
    O senin kilona, daha önce hangi sporlarla ne kadar süre uğraştığına ve birçok değişkene göre değişir.
    Eğer sadece omuz çalışmak için dumb-bell alacaksan (bir bildiğin vardır ama yine de söyliyeyim, sadece omuzlarını geliştirirsen vücudun orantısız gözükür), ağırlığı değiştirilebilen dambıllardan al. Zira yeni başlayanlar çok çabuk gelişme kaydettiklerinden, her hafta bile kullandığın ağırlığı ölçülü bir şekilde arttırma ihtiyacı hissedersin.

Kilo ve güç durumunu bilmiyorum ama mesela 5'er kiloluk 2 dambılla başlayıp 10 tekrar deneyebilirsin. Eğer çok rahat, hiç zorlanmadan tamamlayabiliyorsan 6 veya 7 'şer kiloluk dambıllalar vs deneyip uygun kiloyu bulursun.
  • YENİLR İÇİN 1.5 NASIL YAPILACAĞINI BİLİYOSUN DİMİ HAREKETLERİN SIRASIYLA?
  • 32 şer kilo kaldırıyorum tavsiyem 10 ar kiloyla başlaman
  • SEN KİMSİN BABA YAHU MERAK ETTİM AT BAKİİM ŞU FOTONU D.H. DEN
  • buyrun resmim

olmadı yollucam 1 sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahmacukk -- 7 Kasım 2005, 21:30:38 >
  • http://img20.imageshack.us/my.php?image=128in.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahmacukk -- 7 Kasım 2005, 21:44:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: playground

Selam
    O senin kilona, daha önce hangi sporlarla ne kadar süre uğraştığına ve birçok değişkene göre değişir.
    Eğer sadece omuz çalışmak için dumb-bell alacaksan (bir bildiğin vardır ama yine de söyliyeyim, sadece omuzlarını geliştirirsen vücudun orantısız gözükür), ağırlığı değiştirilebilen dambıllardan al. Zira yeni başlayanlar çok çabuk gelişme kaydettiklerinden, her hafta bile kullandığın ağırlığı ölçülü bir şekilde arttırma ihtiyacı hissedersin.

Kilo ve güç durumunu bilmiyorum ama mesela 5'er kiloluk 2 dambılla başlayıp 10 tekrar deneyebilirsin. Eğer çok rahat, hiç zorlanmadan tamamlayabiliyorsan 6 veya 7 'şer kiloluk dambıllalar vs deneyip uygun kiloyu bulursun.

Teşekkürler...Boy 177 ,kilo 71 karın falan iyi yağ yok 2 günde bir yüz mekik çekiyorum 40 ta şınav yalnız omuzları geliştirmem gerekiyor omuzlar çok çökük duruyor.dambılda 5 kilo fazla olmazmı iki gün kolları yana açma hareketini kalın kitaplarla yaptım omuzlar ağırmaya başladı.Acıdan uyuyamayordum şimdi kitaplarda fazla zorlanmıyorum .Birde sadece bu hareketi yapsam faydası olurmu omuz için başka ek hareketler önerirmisiniz.

• Aslında biraz daha düşünüce 5'er kiloluk dambıl bana da biraz fazla geldi Biz başlayalı çok zaman geçti tabi, unutuluyor bazı şeyler. Ama 4'er kilodan da az olmasına gerek yok bence, zaten 40 şnav yapıyormuşsun, bu iyi bir rakam, ama dediğim gibi mutlaka ağırlığı değiştirilebilen dambıllardan al, yanına da birkaç tane 1 veya 2 kiloluk ağırlık plakalarından alırsın, ihtiyaç duydukça ekleyip çıkartırsın.

Bu arada bahsettiğin kolları yana açma hareketi için kullanılan yan omuz kasları diğerlerine göre çok zayıftır, dolayısıyla çok daha az ağırlıkla yapılır, yani kollarının çabuk yorulması normal.
    Ama mesela Military Press (normal bildiğimiz omuz egzersizi, barı veya dambılları yukarı kaldırıp indirme) ile kullanılan ön omuz kasları çok daha kuvvetlidir, o yüzden o kitaplarla kullandığın ağırlıklardan daha fazlasını rahatlıkla kullanabilirisn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playground -- 7 Kasım 2005, 23:13:47 >

• 10 kg. ile başlamanı ve uzun süre tekrar arttırarak devam etmeni öneriyorum.

http://www.exrx.net
    bu sitede ileri çalışma teknikleri bulabilirsin, sabırla dolaş sitede.
  • STANDING DUMBBELL PRESS

Ayaklar omuz genişliği kadar açıklıkla durulur. Dumbbell'lar avuç içleri karşıya doğru bakacak şekilde sıkıca kavranır ve omuz hizasına getirilir,Omuz hizasından itibaren nefes verilerek yukarıya baş üzerine kadar kaldırılır ve nefes alarak tekrar başlangıç pozisyonuna indirilir. Ayakta uygulandığı için hareketi diğer kas gruplarının yardımıyla daha ağır kilolarla uygulama imkanı vardır.

UPRIGHT ROWING

Barbell, ayakta duruş pozisyonunda iki el ile yaklaşık 20 cm.lik bir açıklıkla ve avuç içleri vücuda dönük olacak şekilde kavranır. Sonra çene altına doğru nefes verilerek kaldırma hareketi yapılır. Bu arada bilekler hafifçe içe doğru döndürülür. Barbell iyice çeneye yaklaştıktan sonra, hafifçe ve kontrollü olarak, nefes verilerek, başlangıç durumuna indirilir. Hareket sırasında dikkat edilecek husus; vücudun öne veya arkaya şahmınım önlemek ve dirsekleri muntazam olarak dışarıya doğru hareket ettirmektir.

Bu hareketi dumbellar ile de yapabilirsin. Trapezler için çok etkilidir...

DUMBBELL SIDE LATERAL RAISE

Ayakta duruş pozisyonunda her iki ele alınan Dumbell'lar, nefes verilerek vücudun yan tarafında baş seviyesine kadar, dirsekler hafifçe kırık pozisyonda kaldırılır. Sonra nefes alınarak, kontrollü ve yavaşça, bacakların yan kısmına hafifçe değene kadar aşağıya' indirilir. Hareket sırasında dikkat edilecek husus; vücudun öne ve arkaya salınımını önlemek ve avuç içleri tamamen yere bakacak şekilde hareketi tamamlamaktır. Ellerin duruş pozisyonu o-muzların değişik kısımlarını çalıştırır. Baş parmaklar yukarıya dönük uygulanırsa daha ziyade ön omuzlar, serçe parmaklar yukarıya dönük olursa, arka omuz kasları daha çok etkilenir.

başlangıçta bu 3 omuz hareketi yeterli... ayrıca bunlar en temel hareketlerdir, faydasını görürsün.

barbell varsa şunu da yapman daha doğru olur...

STANDING BARBELL PRESS (MILITARY PRESS)

Ayaklar omuz genişliği kadar açıklıkla durulur. Barbell iki el ile avuç içleri vücut yönüne doğru bakacak şekilde sıkıca kavranır ve omuz hizasına getirilir. Barbell'in tutuş açıklığı omuzlardan biraz daha geniştir. Omuz hizasından itibaren nefes verilerek yukarıya baş üzerine kadar kaldırılır ve nefes alarak tekrar başlangıç pozisyonuna indirilir.

ağırlığı değiştirilebilen 2 dumbell idealdir.. playground doğru söylemiş...

kolay gelsin...

• BU SORULACAK YADA CEVAPLANACAK SORU DEĞİL..
    HANGİ KİLO SENİ ZORLAMIYORSA ONUNLA BAŞLAYACAKSIN.
    SALON ÖNÜNDEN GEÇEMEYECEK ADAMLARA AHKÂM KESTİRİYORSUN SANAL ORTAMDA.
  • @tanersari senin için link verdiğim sitede deltoid kas grubu ile ilgili linki çıkardım. Dumble yazan başlıklara girerek dumble ile yapabileceğin haraketleri görebilirsin.

http://www.exrx.net/Lists/ExList/ShouldWt.html#anchor1933886

@stallone, kimin ne olduğunu bilmeden lütfen bu tür aşağılayıcı ifadeler kullanma. Herkes fikrini belirtiyor burada, sonuçta bir eğitmen eşliğinde yapılacak sporun yerini tutmuyacağını herkes bilir buradaki fikirlerin.

• quote:

Orjinalden alıntı: STALLONE

SALON ÖNÜNDEN GEÇEMEYECEK ADAMLARA AHKÂM KESTİRİYORSUN SANAL ORTAMDA.

bunu sen nerden biliyorsun ben de onu anlamadım...
  • Takılmayın, elemanın yaşı küçük belli ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: pajero

@tanersari senin için link verdiğim sitede deltoid kas grubu ile ilgili linki çıkardım. Dumble yazan başlıklara girerek dumble ile yapabileceğin haraketleri görebilirsin.

http://www.exrx.net/Lists/ExList/ShouldWt.html#anchor1933886

@stallone, kimin ne olduğunu bilmeden lütfen bu tür aşağılayıcı ifadeler kullanma. Herkes fikrini belirtiyor burada, sonuçta bir eğitmen eşliğinde yapılacak sporun yerini tutmuyacağını herkes bilir buradaki fikirlerin.

Dostum teşekkürler bu verdiğin site bir harikaymış..

• Kardeş 5 kilo ile başlasam falan diyonda 9'la başladık 14'teyiz şimdi hatta bu hafta 20'ye geçmeyi planlıyorum seni orta derecede kastıracak bi ağırlıkla başlaman lazım.
  • Hocam 1 kg ile başlayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.