Şimdi Ara

Ön Cama Cam Filmi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
8
Favori
110.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgilendirme amaçlı yazıyorum...cam filmi konusunda serbest diye bir şey yok.ceza yazılmamasının nedeni şifaen söylenen sözlerdir.yasal dayanagı yok yani.ceza yazılabilir itiraz etsenizde iptal edilmez.geçenlerde bakanlık açıklama yaptı cam filmi hakkında.içişleri bakanlıgının güvenlik gerekçesiyle itiraz ettiği ve filmin serbest olmadıgı haberleri çıktı.ön camda film olayına gelince ön camda yasak numarası fak etmez.ceza yazmadan çok kişiyi uyardım yanımda söktüler yolladım.

Alıntı :Özlü, gazetecilerin araçlardaki cam filmi ile ilgili sorusu üzerine ise, "Cam filmi her zaman yasaktı. Biz bu sene 26 Ekim'de kaldırmak üzere karar aldık. Emniyet Müdürlüğü yaptığımız görüşmelerde cam filmi konusunda hassasiyet gösterdi. Emniyet Müdürlüğünün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim'de cam filmi yasağı kalkacaktı. Nisan'dan itibaren emniyet ile yaptığımız görüşmelerde 'Terör eylemleri var, biz tespit etmekte zorlanıyoruz' dediler" ifadelerini kullandı

• quote:

Orijinalden alıntı: Bimmerist

Ailecek 4 tane aracımızda da ön camında film var. Bütün araçları ön camı filmli olarak kullanıyoruz.Benim aracımda şu anda ön camda 2 numara film var. Aracım Astra j kasa.

Ön camıma sırasıyla 0,5 numara 0,75 , 1 ve 2 numara film cektirdim. Yan camlarla uyumlu olması açısından tüm renk, koyuluk ve tonda filmleri denedim. Beğenmedim söktürdüm yenisini yaptırdım.

Her şeyden önce şunu söyleyeyim ön cama film olur, olmalı, olmak zorunda. İsterseniz yan camlara en koyu en kaliteli filmi çektirin ön camdan vuran güneş üst vücudunuzu yakmakta uzun yolculuklarda kavurmaktadır. Yaz ortasında o ön camdan torpidoya vuran güneş arabaya ilk bindiğinizde yüzünüze vuruyor olması torpido direksiyon tutulamaması çekilmez bir hal alıyor.

Önümü göremiyorum diyenler, yansıyor diyenler, farım yanmıyor diyenler farlarını, gözüm kör odu diyenler olmadı gözlerini kontrol ettirsinler.

Filminiz kaliteli olduğu sürece hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz. İçerden varlığını yokluğunu anlamıyorsunuz bile. Sanayide 50 liraya modifiye dükkanlarında film cektirirseniz göremezsiniz.

Filmin kalitelisi şu şekilde anlaşılır; Film dışardan maksimum koyuluk yapıyorsa içerden baktıgımızdada o kadar görülebilir ve açık tonda olmalı. Birde şuradan anlayabilirsiniz; gece arabanın iç aydınlatma ışıklarını açın. Dışardan bakıldıgında film yokmuş gibi arabanın içi gözüküyorsa bu kaliteli filmdir. Yani demek istediğim ışık geçirgenliği olmalı filminizin.

Ben şu an ön camda 2 numara film kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Herhangi bir dalgalanma yansıma yapmıyor. İnanın bundan daha önce çektirdiğim 0,75 numara film içerden daha çok karartıyordu. Dışarıyı mavimsi bir renkte görüyordum. Bu 2 numara filmde bu sıkıntıyı yaşamadım. Anlayacagınız numaradan cok filmin kalitesi önemli. İçerdende dışardanda kapkaranlık gözüken filmlerden uzak durun. Bir defaya mahsus iyi para verin ön camınızda kaliteli sürüşe engel olmayan bir filminiz olsun.

Bu da aracımın görselleri;

Şuanda bizde karar verdik sayenizde ön cama film yaptırmaya çok hoş duruyor arabanız bu arada :D
    Dışarıdan aracın içi gözükmesin istiyoruz.
    Ön cama 1 numara yaptırsak nasıl gözükür?Siz 0,5-0,75,1,2 hepsini denemişsiniz.Dışardan bakıldığında 2 numarada aracın içi gözükmüyor resimlerde.Diğer numaralarda nasıl oluyor durum ?

Arka camlar ve yan camlara kaç numarara sizin araçlarınızda?

Biz arka büyük cam ve arka yan camlara 3 yaptıralım diyoruz
    Ön yan camlara ise 3-2 numara arasında kaldık içerisi gözükmesin istiyoruz.2 numarada az da olsa gözüküyor sanırım.Sürüş konusunda da sıkıntı yaşamayalım istiyoruz.
    Sizde 4 araçtada film varmış ne önerirsiniz tecrübelisiniz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ysnsln

bilgilendirme amaçlı yazıyorum...cam filmi konusunda serbest diye bir şey yok.ceza yazılmamasının nedeni şifaen söylenen sözlerdir.yasal dayanagı yok yani.ceza yazılabilir itiraz etsenizde iptal edilmez.geçenlerde bakanlık açıklama yaptı cam filmi hakkında.içişleri bakanlıgının güvenlik gerekçesiyle itiraz ettiği ve filmin serbest olmadıgı haberleri çıktı.ön camda film olayına gelince ön camda yasak numarası fak etmez.ceza yazmadan çok kişiyi uyardım yanımda söktüler yolladım.

Alıntı :Özlü, gazetecilerin araçlardaki cam filmi ile ilgili sorusu üzerine ise, "Cam filmi her zaman yasaktı. Biz bu sene 26 Ekim'de kaldırmak üzere karar aldık. Emniyet Müdürlüğü yaptığımız görüşmelerde cam filmi konusunda hassasiyet gösterdi. Emniyet Müdürlüğünün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim'de cam filmi yasağı kalkacaktı. Nisan'dan itibaren emniyet ile yaptığımız görüşmelerde 'Terör eylemleri var, biz tespit etmekte zorlanıyoruz' dediler" ifadelerini kullandı
    Şimdi cam filminin hepsi yasak kanunen camlara hiçbir şey yapıştırılması serbest değil şeffaf olmadığı sürece.
    Ama uygulamada sanırım ön cam dışında sıkıntı çıkmıyor.

Çok hoş duruyor ama ön camda bu yüzden risk alıp 0.5 veya 1 numara taktırmayı düşünüyoruz.

Edit:Siz Polissiniz heralde.
    Uygulamada nasıl işliyor ince ön cam filmlerine trafikçilerin bakışı nasıl?3 numara yan camlara 0,5 veya 1 numara ön cama genelde nasıl yaklaşıyorsunuz.
    Aracın yeni ve pahalı olması veya eski ucuz bir araç olması durumunda uygulamalar değişiyor mu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNiQuieM -- 15 Aralık 2018; 22:44:31 >

• ön cama ben izin vermem genellikle tatlı dille sökmesini isterim.doguda silahlı saldırıya ugradık ön cam filmliydi o konuda hassasım.trafikçi arkadaslar genel olarak ses etmiyor çünkü yazılmıyor bu aralar.şunu tüm samimiyetimle söylüyorum pahalı araçlarda da olsa ben izin vermiyorum ama işin enteresanı genelde ucuz arabalarda var ön camda film :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnsln

ön cama ben izin vermem genellikle tatlı dille sökmesini isterim.doguda silahlı saldırıya ugradık ön cam filmliydi o konuda hassasım.trafikçi arkadaslar genel olarak ses etmiyor çünkü yazılmıyor bu aralar.şunu tüm samimiyetimle söylüyorum pahalı araçlarda da olsa ben izin vermiyorum ama işin enteresanı genelde ucuz arabalarda var ön camda film :)
    Uygulama açısından bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Allah yardımcınız olsun.Vatanımız, milletimiz her şeyden değerli bizim için.Trafik güvenliği açısından da ön cama yaptırsak bile en incelerinden tercih edicez.(0.5 veya 1 numara)
  • Allah razı olsun cümlemizin.seçimden sonra tahminim camlara da ceza yazmaya başlanır.bilginiz olsun
  • ysnsln kullanıcısına yanıt
    mesela camı renklendirmeyen ama ısıyı engelleyen filmler var o neden yasak ? benim aracımda var polis birşey demiyor. camın üst kısmına koyu güneşlik çektirdim . bence sürüş açısından ön cama film önemli. önden gelen güneşi kesiyor
  • ucuß3 kullanıcısına yanıt
    Cami renklendirmeyen filme kolay kolay kimse bir şey demez.kendinizde demişiniz bir şey demiyorlar diye.burdaki olay aracın içinin görünmemesi.on cama 3 numara film takmış geziyor adam.araba geliyor içi görünmüyor bu çok büyük bir tehlike.takdir edersin ki terör denen bir gerçek var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cam filmi aslında hiçbir zaman serbest olmadı. Zaten her zaman yasaktı. 1997 yılında Karayolları Trafik Yönetmeliğine eklenen madde ile o zamandan beri cam filmi zaten yasak ancak uygulanmıyordu. Sıkıntı emniyet genel müdürlüğünün önce kaldırılmasına yönelik görüş verip daha sonra bu görüşünden caymasından kaynaklandı. Şu anda mevzuat olarak yine yasak ancak talimat gereği ceza uygulanmıyor.
  • ysnsln kullanıcısına yanıt
    Terör var evet ama bunun ne kadarı cam filmli araçları kapsıyor ? Sırf terör bahanesi ile cam filmine bu kadar takık olunmaz. Zaman'ında çöp kutularına bomba konuyor diye bütün şehirde çöp kutularını kaldırıldıydı ; çözüm oldu mu ? Terör bitti mi ? Canlı bomba diye bir gerçek varsa o zaman da karaçarşaf ile sokakta gezmek niye yasaklanmıyor ? Yada kapalı kasa ticari araçlar ? Terör varsa vatandaşa daha çok var, büyük şehirde trafikte , it kopuk ile aramızda sadece dokunsan kırılacak bir cam var, ne bir polis, ne bir asker ne de bir toma yok vatandaşın yanında her zaman dolaşan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yargıtay cam filmi lehine karar vermişti. Yalnız değiliz. Eninde sonunda serbest olacak.
    Ayrıca bu yasağın hortlaması Süleyman Soylununun en büyük fiyaskosudur. Acemiydi ve teşkilata hakim dağildi. Hala hakim olduğunu da zannetmiyorum. Şu anda bile atar gider yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 21 Aralık 2018; 1:43:14 >
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    Serbest olmaz hiçbir zaman sadece uluslararası uygulamalarla aynı şekilde regülasyon 43 hükümleri uygulanır. Ön cam yasak, yan camlar minimum %70 ışık geçirgenliği ve arka camlar minimum %20 ışık geçirgenliği.

Zaten bu şartları sağlayan filmlerde çoğu kullanıcıya göre işe yaramaz
  • benim için önemli olan gece görüşü foto paylaşabilir misiniz
  • Ben bir önceki aracıma da şu ankine de air 80 taktırdım. Tamamen saydam, zaten geçirgenlik değeri %77 ya da 80 civarı. Gece ya da gündüz film var mı anlaşılmıyor. Aslında bilen göz anlıyor çünkü gündüz belirli açılarda morumsu bir yansıma rengi veriyor(şu filtreli gözlükler gibi, merak etmeyin görüşü engellemiyor). Güney illerimiz de dahil güneşlik koyma ihtiyacı duymuyorum konsol yanar mı diye, çünkü baya etkili. Uzun yolculuklar artık sorun olmuyor. İnsanlara tek cama tüm aracı kaplama fiyatı vermek zor gelebilir ama bence en az 3-5 yıl kullanacağınız araç için bulunmaz nimet...
  • weneorn kullanıcısına yanıt
    Ön cam için istenen geçirgenlik %100, yani her türlü film uygulaması yasak hocam, bunun yanında ışığı geri yansıtma değeri de %15in üzerinde olmamalı.
  • 3m 1 numara % kaça denk geliyor
  • Ceza kesilse de ünvan kullanılıp film söktürülse de o film tekrar takılacak.

Çünkü filmsiz araçta mahremiyet denen bir şey kalmıyor. Aileniz ile aracınızdasınız dışarısı it kopuk dolu.

Kırmızı ışıkta durup doğrudan yan arabalara bakan magandalarla dolu. Yapan aileler bunu göze alarak yapıyor.

Göz sağlığı ve güneşi hesaba katmıyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Ceza kesilse de ünvan kullanılıp film söktürülse de o film tekrar takılacak.

Çünkü filmsiz araçta mahremiyet denen bir şey kalmıyor. Aileniz ile aracınızdasınız dışarısı it kopuk dolu.

Kırmızı ışıkta durup doğrudan yan arabalara bakan magandalarla dolu. Yapan aileler bunu göze alarak yapıyor.

Göz sağlığı ve güneşi hesaba katmıyorum bile.
    cezası ne kadar
  • Saydam film var renksiz komple. Ön cam için.
    Ben denemek için Kaput koruma filmi gibi bir film çektim 15 cm genişliği var camın en üst kısmında, fark edilmiyor. Altına bir iki sıra daha çekip camı parça parça kapasam arada çizgi görünür mü diye düşündüm. İkinci parçayı denemedim henüz.

• 206-427 TL arasında olduğu yazıyor. Pratilte polisler camı filmini söktürüp gönderiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.