Şimdi Ara

Ön Cama Cam Filmi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü1 Mobil
5 sn
302
Cevap
8
Favori
110.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmetarıkan06

Llmuar atc 50 yaptırın pisman olmazsiniz. İlk yaptırmadan önce güneşe çıkın ve sonra yaptırınca kıyaslama yapin. Aracın döşemesinin solmasini engelliyor ve güneş ışınlarının direkt gelmesini engelliyor. Atc 35 yaptirsam mi dedim ama karanlik olur diye korktum. Yanlara atc 35 yaptırdım.
    hocam ön cama trafik polisi bir şey demiyor mu
  • Bu konuyu uzun zamandır bende düşünüyordum. Aracın içi ferah olması için arka ve ön camlara 1 numara 3M yaptırdım. En ön cama da aklım gidiyor ama görüntüyü etkiler mi bilmiyorum.

Arkadaşım 0.5 numara yaptırmıştı içerisi tabut gibi olmuştu. Belki de dandik yerde yaptırdığından olabilir.

Yapılacaksa kesinlikle marka olan firmalardan yaptirilmali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç yıl önce bir müteahhitte araba almıştım, tüm camlar simsiyahtı. Geceleri farlarım açık mı emin olamıyordum hatta bi kaç kez arabadan inip farlara bakmıştım :) sürüş güvenliği her şeyden daha önemli ön camda film sıkıntı gerek yok bence

• Tamamen saydam ön cam filmi var. Uv film diyorlar. Güneşi engelleme amaçlı ve görüntüyü engellemiyor. Sadece ön cam için 350 lira dediler pahalı geldi bana yoksa uygun bulursam takarım ön cama. Maksat araba güneşten yanmasın

• SICAKLIK İÇİN öne air 80 düşünüyordum 450 tl fiyat verdiler vazgeçtim
    llumar atc 50 düşünüyorum fakat gece görüntüde sorun olur mu fotoğraf paylaşabilir misiniz??
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Air serisi harici Reflekte serilerden PP50 ideal. Ağır reflekte olursa bu sefer gece arac ici isiklarindan yansimanizi görürsünüz.

Guvenilir markalarin sağladığı veri tablosundan Bakacaginiz kisim TSER (toplam solar enerji yansitmasi) ve VLT (görünür ışık geçirgenliği) en yüksek olani secmek olacaktır.

Ornek olması icin aşağıdaki tabloda ön cama en uygun CIR60 CXP70 INF65 gibi modelleri seçerdim.

Arabanizin aydinlatmasi xenon -led - halojen ise bir tik yukarı aşağı değişebilir.

Ön Cama Cam Filmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Eylül 2018; 9:57:30 >

• Muayeneden geçme konusunda sıkıntı var mı son durum nedir? Tuvturk'ün sitesinde cam filmleri hafif kusurla geçer yazıyor ama ön cam filmi hakkında spesifik bilgi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tum cam filmleri hafif kusur olarak geçiyor.

Politikacı kozu, tabi gün gelir değişir elbet. Bir ara makina kullanarak isik geçirgenliği 70% uzerinde olmayan tüm camlar yasaklanacak dediler ortalik ayaga kalktı.

Tabi herkesin akrabalari zindan mod kullandığı için...

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Arkadaşlar ciddi bir konu açtık, hala yok güneş gözlüğü yok ıvır zıvır yazanlar var,daha kaç kez yazmak gerek sorun güneş ışınlarının göze gelmesi degil, Allah'a şükür bizim de sizin kadar olmasa da az da olsa kafamız çalışıyor ve Güneş gözlüğü kullanıyoruz zaten.

Hocam maliyet kısıtlı ise komple değil de ön camın üst tarafına 10, 15 cm kadar da çekilebilir. O da iş görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

O zaman hiç gerek yok sanırım. Teşekkürler.

UV filtreleme özelliği döşemenin solmasını önler diye düşünüyorum. Bir de kısa süreli duruşlarda birden ısınmasını engelleyebilir.

Arka cama takılan güneş enerjili fan görmüştüm nette. O tarz bir ürün size faydalı olabilir. Dışarıdan içeriye taze hava sirkülasyonu yapıyor ama cam aralığını kendisi kapladığı için güvenlik zaafiyeti oluşmaz.

Ben de ısı için düşünüyorum. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum faydası hakkında. Gerçi Adana sıcağına karşı mecbur bir tedbir almak gerekiyor. CR güzel ama uçuk fiyat ve bulunamama problemi mevcut gibi. 200-300 tl üstüne çıkmak istemiyorum sökülme riski olduğu için

Onun yerine eski usul karton koyayım ben.

ucuz birşey, zararı olmaz bence

Alıntıları Göster
    hocam bu ürünü cama takmasakta 4 cam kapalı şekilde ön cama dıkey şekilde koysak yine üfürür mü

• tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Mantıklı bir cihaz değil. Rüzgarlık alıp yarım parmak açık bırakmak daha mantıklı gibi. Tabi benim gibi rüzgarlık sevmeyen için yapacak bir şey yok
  • Son durum ne arkadaşlar ön cama 0.5 numara yaptırılabilir diyor kimisi.
    Ön cam için yağmurlu havada ışıkları dağıttığı söyleniyor.
    Sürüş güvenliği açısından önermiyorlar.Ve sanırım uygulamada da polisler ön cama ceza kesiyormuş.
    Yan ve arka camlar için ise orta kalınlıkta (2 numara) taktırmayı düşünüyoruz.

Cam filmi taktıran arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • On yan camlar 2, arka yanlar 3, on cam 0.5 numara llumar atc film var bi kac senedir. 1 ay kadar önce uygulamada polis yan camlar ok, on cami ben görmezden geliyorum bu sefer ama ceza yersin diyince 3 saat uğraşıp soktum, temizledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: false6

On yan camlar 2, arka yanlar 3, on cam 0.5 numara llumar atc film var bi kac senedir. 1 ay kadar önce uygulamada polis yan camlar ok, on cami ben görmezden geliyorum bu sefer ama ceza yersin diyince 3 saat uğraşıp soktum, temizledim.
    En arka büyük camda film varmı?
    On yanlarla arka yanlar 2-3 olunca arasında ton farkı oluyor mu,hissediliyormu bu fark ?
    Arka büyük cama ve arka yan camlara 2 yaptırsam içerisi gözükür mü? Gözükmesin istiyoruz.
    Ön yanlarda 2 olması sürüş konusunda gece filan sıkıntı çıkartıyor mu size Ön yanları 3 yaptırsak ne olur :D
    En ön büyük cama yapılabilen en ince film 0.5 mi ?
    Çok soru sordum kusura bakma :D

• quote:

Orijinalden alıntı: UNiQuieM

En arka büyük camda film varmı?
    On yanlarla arka yanlar 2-3 olunca arasında ton farkı oluyor mu,hissediliyormu bu fark ?
    Arka büyük cama ve arka yan camlara 2 yaptırsam içerisi gözükür mü? Gözükmesin istiyoruz.
    Ön yanlarda 2 olması sürüş konusunda gece filan sıkıntı çıkartıyor mu size Ön yanları 3 yaptırsak ne olur :D
    En ön büyük cama yapılabilen en ince film 0.5 mi ?
    Çok soru sordum kusura bakma :D

Alıntıları Göster
    En arka büyük cam 3 numara.

On arka arası 2-3 numara kötü görünmüyor, çok fark yok.

Arka yan ve arka cama 2 numarada içerisi güneş ve ışıkta biraz görünebilir. Ben arka hiç görünmesin diye 3 yaptirmistim. Özellikle on cama yaptirmayacaksaniz on yan camlar önden gelen ışık ve güneşle daha belirgin oluyor mesela.

On yanlar 2 numara, arkalar 3 numara iken ilk kez gece çıktığımda dışarı camları açmıştım, çok karanlık gelmişti gözüme ama sonra alışıyorsunuz.

Ön cama benim bildiğim en ince 0.5 oluyor.

Bence film uygulanan bir yerde gidip uygulama yapılmış araçlara inin binin gözünüzle görüp karar verin.

• quote:

En arka büyük cam 3 numara.

On arka arası 2-3 numara kötü görünmüyor, çok fark yok.

Arka yan ve arka cama 2 numarada içerisi güneş ve ışıkta biraz görünebilir. Ben arka hiç görünmesin diye 3 yaptirmistim. Özellikle on cama yaptirmayacaksaniz on yan camlar önden gelen ışık ve güneşle daha belirgin oluyor mesela.

On yanlar 2 numara, arkalar 3 numara iken ilk kez gece çıktığımda dışarı camları açmıştım, çok karanlık gelmişti gözüme ama sonra alışıyorsunuz.

Ön cama benim bildiğim en ince 0.5 oluyor.

Bence film uygulanan bir yerde gidip uygulama yapılmış araçlara inin binin gözünüzle görüp karar verin.

Alıntıları Göster
    Ozaman arkadaki büyük ve arka yan camlara 3 numara yapalım gözükmesin dışarıdan.Burası tamam.

Ön yan camlara 2-3 arasında kaldım.Görüşü de çok kısıtlamaması için 2 mi yaptırsak, 3 numarada görüş etkilenebilir gece özellikle yan aynalar gözükmeyebilir.

En ön cama da en incesinden yaptırmayı düşünüyorum ancak kararsızım.Gece yağmurlu karlı havada sorun oluyor, ışıklar dağılıyor diyen var.
    Ceza yazılıyor ön cama diyen var.

• On yanlara 3 numara tavsiye etmem, görüşünüzü baya kısıtlar. Gece zaten 2 numara da disardan gorunmuyor. Bir de disardan da araba zindan gibi olur. On cama da yasak normalde, polisin insiyatifine bağlı, bana baya bi sure bisey demediler, 1 ay once polis ceza yazmadan uyardi. Seffaf güneş ışığı kıran filmleri vardı bazı markaların, onlardan olabilir.

• quote:

On yanlara 3 numara tavsiye etmem, görüşünüzü baya kısıtlar. Gece zaten 2 numara da disardan gorunmuyor. Bir de disardan da araba zindan gibi olur. On cama da yasak normalde, polisin insiyatifine bağlı, bana baya bi sure bisey demediler, 1 ay once polis ceza yazmadan uyardi. Seffaf güneş ışığı kıran filmleri vardı bazı markaların, onlardan olabilir.
    Ozaman ön yanlar 2 olsun görüşümüz de kısıtlanmasın.
    Arka yanlar ve en arka cam 3 olsun görüşle pek alakası yok zaten.
    En ön cama da yaptırsak sıkıntı çıkartıyorlarsa ona da gerek yok aslında boşu boşuna yaptırmaya 5 polis uyarsa 6.sı ceza yazar.Devamlı stres olursun trafikte ne zaman ceza yiyecem diye :D
    Bilgi için teşekkür ederim.
  • Ailecek 4 tane aracımızda da ön camında film var. Bütün araçları ön camı filmli olarak kullanıyoruz.Benim aracımda şu anda ön camda 2 numara film var. Aracım Astra j kasa.

Ön camıma sırasıyla 0,5 numara 0,75 , 1 ve 2 numara film cektirdim. Yan camlarla uyumlu olması açısından tüm renk, koyuluk ve tonda filmleri denedim. Beğenmedim söktürdüm yenisini yaptırdım.

Her şeyden önce şunu söyleyeyim ön cama film olur, olmalı, olmak zorunda. İsterseniz yan camlara en koyu en kaliteli filmi çektirin ön camdan vuran güneş üst vücudunuzu yakmakta uzun yolculuklarda kavurmaktadır. Yaz ortasında o ön camdan torpidoya vuran güneş arabaya ilk bindiğinizde yüzünüze vuruyor olması torpido direksiyon tutulamaması çekilmez bir hal alıyor.

Önümü göremiyorum diyenler, yansıyor diyenler, farım yanmıyor diyenler farlarını, gözüm kör odu diyenler olmadı gözlerini kontrol ettirsinler.

Filminiz kaliteli olduğu sürece hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz. İçerden varlığını yokluğunu anlamıyorsunuz bile. Sanayide 50 liraya modifiye dükkanlarında film cektirirseniz göremezsiniz.

Filmin kalitelisi şu şekilde anlaşılır; Film dışardan maksimum koyuluk yapıyorsa içerden baktıgımızdada o kadar görülebilir ve açık tonda olmalı. Birde şuradan anlayabilirsiniz; gece arabanın iç aydınlatma ışıklarını açın. Dışardan bakıldıgında film yokmuş gibi arabanın içi gözüküyorsa bu kaliteli filmdir. Yani demek istediğim ışık geçirgenliği olmalı filminizin.

Ben şu an ön camda 2 numara film kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Herhangi bir dalgalanma yansıma yapmıyor. İnanın bundan daha önce çektirdiğim 0,75 numara film içerden daha çok karartıyordu. Dışarıyı mavimsi bir renkte görüyordum. Bu 2 numara filmde bu sıkıntıyı yaşamadım. Anlayacagınız numaradan cok filmin kalitesi önemli. İçerdende dışardanda kapkaranlık gözüken filmlerden uzak durun. Bir defaya mahsus iyi para verin ön camınızda kaliteli sürüşe engel olmayan bir filminiz olsun.

Bu da aracımın görselleri;

Ön Cama Cam Filmi?

Ön Cama Cam Filmi?

Ön Cama Cam Filmi?

Ön Cama Cam Filmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bimmerist

Ailecek 4 tane aracımızda da ön camında film var. Bütün araçları ön camı filmli olarak kullanıyoruz.Benim aracımda şu anda ön camda 2 numara film var. Aracım Astra j kasa.

Ön camıma sırasıyla 0,5 numara 0,75 , 1 ve 2 numara film cektirdim. Yan camlarla uyumlu olması açısından tüm renk, koyuluk ve tonda filmleri denedim. Beğenmedim söktürdüm yenisini yaptırdım.

Her şeyden önce şunu söyleyeyim ön cama film olur, olmalı, olmak zorunda. İsterseniz yan camlara en koyu en kaliteli filmi çektirin ön camdan vuran güneş üst vücudunuzu yakmakta uzun yolculuklarda kavurmaktadır. Yaz ortasında o ön camdan torpidoya vuran güneş arabaya ilk bindiğinizde yüzünüze vuruyor olması torpido direksiyon tutulamaması çekilmez bir hal alıyor.

Önümü göremiyorum diyenler, yansıyor diyenler, farım yanmıyor diyenler farlarını, gözüm kör odu diyenler olmadı gözlerini kontrol ettirsinler.

Filminiz kaliteli olduğu sürece hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz. İçerden varlığını yokluğunu anlamıyorsunuz bile. Sanayide 50 liraya modifiye dükkanlarında film cektirirseniz göremezsiniz.

Filmin kalitelisi şu şekilde anlaşılır; Film dışardan maksimum koyuluk yapıyorsa içerden baktıgımızdada o kadar görülebilir ve açık tonda olmalı. Birde şuradan anlayabilirsiniz; gece arabanın iç aydınlatma ışıklarını açın. Dışardan bakıldıgında film yokmuş gibi arabanın içi gözüküyorsa bu kaliteli filmdir. Yani demek istediğim ışık geçirgenliği olmalı filminizin.

Ben şu an ön camda 2 numara film kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Herhangi bir dalgalanma yansıma yapmıyor. İnanın bundan daha önce çektirdiğim 0,75 numara film içerden daha çok karartıyordu. Dışarıyı mavimsi bir renkte görüyordum. Bu 2 numara filmde bu sıkıntıyı yaşamadım. Anlayacagınız numaradan cok filmin kalitesi önemli. İçerdende dışardanda kapkaranlık gözüken filmlerden uzak durun. Bir defaya mahsus iyi para verin ön camınızda kaliteli sürüşe engel olmayan bir filminiz olsun.

Bu da aracımın görselleri;

gece görüş fotoğrafı var mi

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.