Şimdi Ara

Ön camım patladı! Orijinal cam mı? yan sanayimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
17.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz haftalarda aracı akşam park edip eve çıktım. can sıkıntısından balkona çıktığımda çocuklar bir birlerine misket atarak oyun oynuyorlardı. Nasıl çoçuklarsa artık. Sabah araca bindiğimde manzara oldukça güzeldi ön cam catlamış vaziyette tek cizik halde sol doğru çıkmıştı. İndim araçtan ve ön cama baktığımda resmen misket veya taş ile cam patlatılmış çünkü ön yüzeyi derinlemesine girmişti.

Bende zaten çok dikkat çekmiyor ve ön camda film var diye değiştirmeyi hiç düşünmedim. Fakat Bayram tatili için memlekete gittiğimde her sabah kalktığımda camdaki çatlama oranı artıyordu Ve en son tüm cama yayıldı ve alttan devam ediyor.

Şimdi ön camı değiştirmeyi düşünüyorum. zaten kasko hasarsızlık indirimini bozamadan yılda bir kereliğine ön cam değişim hakkı sunuyormuş. ?

Fakat burada izlememiz gereken yol ney ? polis çağırıp rapor'mu tutmak yoksa kendimiz tutanak tutsak yeterli mi ? ve ön cam filmi ücretini kaskodan kaskomu bozmadan alabilir miyim ?

en son aracımın ön cam fiyatı ne kadardır ? serviste değişmeyi düşünmüyorum. gereksiz pahalı olur düşüncesindeyim.

Araç 2011 Renault Latitude

.

.

Arkadaşlar kasko firmam ile 2 gün önce görüştüm beni acentesi olan bir camcıya yönelti. camcı ile konuştum abi elimizdeki yan sanayi cam işçilik cam jeli (25 TL) her şey 300 TL ye maloluyor dedi.

Servisimden de fiyat aldım 600 TL ön cam 100 TL jel 140+kdv işçilik olarak fiyat verdi.

Ve kasko bana, hasarsızlık indirimim olduğu için üç yol önerdi.

1). Kendi acentemiz tarafından ön cam değiştiril ve bir ücret taleb edilmez hasarsızlık indiriminizde bozulmaz

2). Siz kendi servisiniz de yaptırmak istiyorsanız. servisteki ücretin %25'lik kısmını ödeyerek hasarsızlık indiriminiz bozulmadan ön cam değiştirilir.

3). Siz cebinizden para çıkmasını istemiyorsanız. Hasarsızlık indiriminiz bozulur ve ön cam ücretsiz değiştirilir. ve bir sonraki kazada kaskonuz delinir dedi.

Şimdi asıl sorum şu orijinal cam ile yan sanayi cam arasındaki fark ne?

yani 200 TL cebimden vererek ne gibi + lar kazanmış olacağım.

Ek olarak şunuda söylemek istiyorum. ön cam montaj edilmeden cama filim uygulaması yapılacak yani ısı ve renk farklılık sorunu kalmayacaktır.

Başka ne gibi farklılıklar vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 7 Kasım 2012; 21:53:13 >

• Camcıya git zaten sigorta anlaşmaları var her şeyi kendileri ayarlıyor camını takıp gidiyorsun .

Senede 1 defa hakkın var bozulmaz tutanağa da gerek yok

EDİT : Geçmiş olsun demeyi unuttum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugrahan27 -- 30 Ekim 2012; 20:56:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

Camcıya git zaten sigorta anlaşmaları var her şeyi kendileri ayarlıyor camını takıp gidiyorsun .

Senede 1 defa hakkın var bozulmaz tutanağa da gerek yok

EDİT : Geçmiş olsun demeyi unuttum .
    Geçmiş olsun hocu kaskodan bedava değiştirirsin takma.Kasko delinir sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

hocu kasko delinmeden değişmiyor mu ? Bugrahan27 arkaşımız değişebiliyor demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

Alıntıları Göster
    Her sene 2 adet cam degıstırme hakkın var zaten kasko delınmez
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    en doğru cevabı ben veriyim. her hangi bir tutanak tutmanıza gerek yok, sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu cam servisine gidin (ben doraglass öneririm) aracınızı bırakın onlar bir kaç saatte halleder arabanızı teslim ederler ve kaskonuzun hasarsızlık oranınıda etkilemez.

Geçmiş olsun, çocukları bir güzel azarlayın ve ailelerine şikayet edin ki akıllansınlar.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun, sinirini atmak adına cama balyozla girişmeni tavsiye ederim..

• quote:

quote:

Evet yanlış biliyomuşum başgan.Sıkıntı yok o zaman.
  • quote:

quote:

Kardeşim,
    Kaskoyu delmeden camını tamamen değiştiremiyorsunuz,sadece cam için yılda 1 kez kullanmak üzere ''cam onarım'' hakkınız vardır
    Keşke olay ilk olduğunca yani camınızdaki hasar küçük boyutta iken gitseydinz,muhtemelen kaskonuz delinmeden yaptırabilirdiniz.Sağlık olsun artık ama camı mutlaka değiştirmeniz gerek,çünkü o çatlak büyümeye devam edecek.
  • Kasko bozulmadan evet arac camini degistirebiliyorsunuz..Zabit ya da rapora gerek yok,direk kasko sirketini ariyorsunuz,durumu anlatiyorsunuz...

Ancak asil onemli olan konu su !

Kasko sirketi sizi kendi anlasmali oldugu yere yonlendiriyor,takilan cam cin mali ya da butcesi dusuk oluyor genel de,ayrica iscilik cok onemli,meseka benim Megane 3 aracim da yagmur sensorunun calismamasi gibi bir sorun oldu...Dikiz aynasinda ki Jell tamamen sokulmus,seevis de 100 lira vererek Jell kaplandi sorun ortadan kalkti....

Ben iscilik yapilan yerde iyi bir muhabbet kurdum..Aracimi aldigim da ; abi genelde cin mali takiyoruz,ya da turk yapimi ama senin icin ithal cam taktik dediler..Ithalmi taktilar,ne kadar dogru bilmiyorum...Ancak herhangi bir sorun yasamadim,olur ya yagmurda camur da sizinti yapar,iyi takamazlar sans isi..Camin kalitesi ne duzey de o da belli degil...

Servis de orjinal taktirmak isterseniz,bedelin cogunlugunu kasko karsiliyor,sizin cebinizden 200 civari ucret cikiyor...Ben yetkili servis de taktirmak istiyorum demeniz lazim Kasko sirketine...

Size tavsiyem yetkili servis de taktirmaniz..Hem iciniz rahat okur hem de orjinal cam taktirmis olursunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

quote:

quote:

Kardeşim,
    Kaskoyu delmeden camını tamamen değiştiremiyorsunuz,sadece cam için yılda 1 kez kullanmak üzere ''cam onarım'' hakkınız vardır
    Keşke olay ilk olduğunca yani camınızdaki hasar küçük boyutta iken gitseydinz,muhtemelen kaskonuz delinmeden yaptırabilirdiniz.Sağlık olsun artık ama camı mutlaka değiştirmeniz gerek,çünkü o çatlak büyümeye devam edecek.

Hayir kasko delinmeden cami degistirebiliyorsunuz,yilda 4 defa mini onarim,1 kere cam degistirme hakkina sahipsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Kasko bozulmadan evet arac camini degistirebiliyorsunuz..Zabit ya da rapora gerek yok,direk kasko sirketini ariyorsunuz,durumu anlatiyorsunuz...

Ancak asil onemli olan konu su !

Kasko sirketi sizi kendi anlasmali oldugu yere yonlendiriyor,takilan cam cin mali ya da butcesi dusuk oluyor genel de,ayrica iscilik cok onemli,meseka benim Megane 3 aracim da yagmur sensorunun calismamasi gibi bir sorun oldu...Dikiz aynasinda ki Jell tamamen sokulmus,seevis de 100 lira vererek Jell kaplandi sorun ortadan kalkti....

Ben iscilik yapilan yerde iyi bir muhabbet kurdum..Aracimi aldigim da ; abi genelde cin mali takiyoruz,ya da turk yapimi ama senin icin ithal cam taktik dediler..Ithalmi taktilar,ne kadar dogru bilmiyorum...Ancak herhangi bir sorun yasamadim,olur ya yagmurda camur da sizinti yapar,iyi takamazlar sans isi..Camin kalitesi ne duzey de o da belli degil...

Servis de orjinal taktirmak isterseniz,bedelin cogunlugunu kasko karsiliyor,sizin cebinizden 200 civari ucret cikiyor...Ben yetkili servis de taktirmak istiyorum demeniz lazim Kasko sirketine...

Size tavsiyem yetkili servis de taktirmaniz..Hem iciniz rahat okur hem de orjinal cam taktirmis olursunuz...

Hocam 200 300 TL çok önemli değil çin malı olucaksa anlamı yok :) ben yarın siğorta ve kasko şirketim ile bir görüşeyim. hem net cevaplar alırım.

Bazı arkadaşlar bozulur diyor hala. :S

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

quote:

quote:

Kardeşim,

Hayir kasko delinmeden cami degistirebiliyorsunuz,yilda 4 defa mini onarim,1 kere cam degistirme hakkina sahipsiniz..

Alıntıları Göster
    Polisle tutanakla uğraşmıyorsunuz. Renault yetkili servisinize uğrayın. Camı değiştirmek istediğinizi söyleyin. Onlar zaten sizden bir dilekçe alıyorlar. Ehliyet,ruhsat ve sigorta poliçesi fotokopisi ile işlemlerinizi yapıyorlar. Ben bu yaz megane 2 aracımızın değiştirdim. Hiç bir zorluk çıkarmadılar. Hatta nasıl oldu filan diyende olmadı. Gittim camdaki çatlağı gösterdim. Gerisini servis halletti. Kaskoda bozulmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

Her sene 2 adet cam degıstırme hakkın var zaten kasko delınmez

Bunu zorunlu sigortam'mı değişiyor yoksa kaskom mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Polisle tutanakla uğraşmıyorsunuz. Renault yetkili servisinize uğrayın. Camı değiştirmek istediğinizi söyleyin. Onlar zaten sizden bir dilekçe alıyorlar. Ehliyet,ruhsat ve sigorta poliçesi fotokopisi ile işlemlerinizi yapıyorlar. Ben bu yaz megane 2 aracımızın değiştirdim. Hiç bir zorluk çıkarmadılar. Hatta nasıl oldu filan diyende olmadı. Gittim camdaki çatlağı gösterdim. Gerisini servis halletti. Kaskoda bozulmadı.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun kardeşim. Kaskonun anlaşmalı olduğu bir yerle görüş ve kaskon delinmeden değiştirebiliyorsun. Geçen sene binadan eski jazzın üstüne kavanoz düşmüştü ve kasko bozulmadan değiştirmişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakandal

Geçmiş olsun kardeşim. Kaskonun anlaşmalı olduğu bir yerle görüş ve kaskon delinmeden değiştirebiliyorsun. Geçen sene binadan eski jazzın üstüne kavanoz düşmüştü ve kasko bozulmadan değiştirmişlerdi.

Sağolasın kardeşim. Kaskom anadolu sigorta. yarın bir göreşeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakandal

Alıntıları Göster
    Benimde arabanın ön camı ile kaput bitimine doğru olan kısmına mermi saplanmıştı maganda kuşunu arabaya isabet etmiş heral aynı dediğin gibi başta küçük olan çatlak zamanla kocaman oldu ilk başta o çiziklerin yolunu çizdirmek lazımmış ki büyümesin diye. Neyse bende ön camı kasko ile değiştirdim sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir yere git hatta git özel servise taksınlar tekrardan orjinal cam. Camı değiştiren ustalar zaten herşeyi hazırlıyorlarçatlak camın halini arabanın plakasını alacak şekilde bi uzaktan çekiyorlar sonra yakından çekiyorlar sonra camı çıkartıp aracın önüne koyup tekrardan fotoğraf çekiyorlar sonra yeni camı takıp tekrardan araçla beraber fotoğrafını çekiyorlar daha sonrada rapor yazıyorlar benimkine taş sıçraması sonucu kırılmıştır diye yazdır şimdi mermi falan yazarsak polise falan ifade vermek gerekir belki diye öyle rapor tuttular bende imzaladım bukadar.

• Kasko policene bagli sinirsiz cam degisimi hakki veren kaskolarda var yil icersinde. Yapman gereken camciya yada servise gidiyorsun dilekce seklinde senaryoyu yaziyorsun..

Gecmis olsun kardesim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panturk

Benimde arabanın ön camı ile kaput bitimine doğru olan kısmına mermi saplanmıştı maganda kuşunu arabaya isabet etmiş heral aynı dediğin gibi başta küçük olan çatlak zamanla kocaman oldu ilk başta o çiziklerin yolunu çizdirmek lazımmış ki büyümesin diye. Neyse bende ön camı kasko ile değiştirdim sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir yere git hatta git özel servise taksınlar tekrardan orjinal cam. Camı değiştiren ustalar zaten herşeyi hazırlıyorlarçatlak camın halini arabanın plakasını alacak şekilde bi uzaktan çekiyorlar sonra yakından çekiyorlar sonra camı çıkartıp aracın önüne koyup tekrardan fotoğraf çekiyorlar sonra yeni camı takıp tekrardan araçla beraber fotoğrafını çekiyorlar daha sonrada rapor yazıyorlar benimkine taş sıçraması sonucu kırılmıştır diye yazdır şimdi mermi falan yazarsak polise falan ifade vermek gerekir belki diye öyle rapor tuttular bende imzaladım bukadar.

Yarın kasko şirketim ile göüşüp bir kaç servisten fiyat alıcağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Kasko policene bagli sinirsiz cam degisimi hakki veren kaskolarda var yil icersinde. Yapman gereken camciya yada servise gidiyorsun dilekce seklinde senaryoyu yaziyorsun..

Gecmis olsun kardesim.
    geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.