Ön girişten 3. Kat arkadan zemin kat / kot kat nedir

-
-
Kayseriliye sormuşlar 2 kere 2 kaç eder alırken mi satarken mi demiş diye bir hikaye var aklıma o geldi :) Daire numaları zeminden(temelden)baz alınarak sayılır.O yüzden 3.kat diyebilriz.Konu satış daire sunumuna gelirsek diğer detaylarıda izah etmek gerekiyor.Bu tarz daireleri alırken iyi araştırma yapmak gerekebiliyor.Eğer binanın bir kısmı toprakta kalıyorsa oradan zaman içerisinde su,nem,rutubet gibi sorunlar yaşanabiliyor.Sizin kat yukarıda olsa dahi bina su aldığı için apartman içerisi sürekli koku sorunu yaşayabiliyor.Toprak kayması vb hususları teknik olarak bilmediğim için yorum yapamam ama öyle bir risk'de her zaman göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum.
-
ben o açıdan hiç düşünmemiştim bilgi için teşekkürler benim ev rezerv alanda gittim baktım kot kat yok. daha çok TOKİ deprem konutlarında oluyor. kot kat çıkan pek çok kişi evini değiştirme yani becayiş yapmak istiyor
-
Rica ederim anladım hocam...Mevcutta sorgulayabileceğiniz proje varsa oradan da inleyebilirsiniz.Kötü senaryodan gidersek kot farkı olan bir daire çıkarsa hiç oturmadan satmanızı yada sizin dediğin gibi becayiş yapmanızı tavsiye ederim.Ben çok lüks projelerde çalışmalar yaptım ama malaesef bu sorun hemen hemen tüm projelerde karşımıza çıkabiliyor.İnşaat sektöründe bazı kişiler yalıtım olmaz sorun olmaz diyebiliyor ancak unutulmamalı ki her kullanılan malzemenin hata payı ve kullanım ömrü vardır.Sizin için sorun olmayan bir husus ileride satarken sorun olabiliyor.
Bir bahçe dubleks daire vardı güzel bir projeydi ama temelden su aldığı için daire içerisinde sürekli bir nem kokusu vardı .Zorda olsa o daireyi kiraya verebildik.Kiraya vermek bile sorun yaratıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X