Şimdi Ara

Önden Kazalı Aracın Normalden Gürültülü Çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanmakta olduğum 2014 Clio 1.5 dCI Icon EDC aracın önden kazası var. Araç ağır hasar kayıtlı ve hava yastığı açacak seviyede önden bir kaza geçirmiş ve onarılmış.

47.000 km'de iken satın aldık. Şu an 190.000 km'de.

Motor sesi diğer emsallerine göre özellikle 2000 devir sonrası içeriye bariz daha fazla geliyor. Az miktarda da titreşim hissediliyor. 3000-4000 devir civarında özellikle. Rolantide çalışırken kaputu açtığımda da motorun titreşim ve gürültüsünü fark edebiliyorum.

Aldığımız dönemlerde birkaç yere sordum, motor kulaklarından olabileceğini söylediler. Üstteki motor kulaklarından biri değişti. Açıkcası pek olumlu etkisi olmadı. 2-3 motor kulağı daha olduğunu, hepsinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti mekanik ustası. O dönemde uğraşmadım. Ancak bu aralar tekrar rahatsız etmeye başladı.

Bu problem motor kulağı veya şanzıman kulağı kaynaklı mıdır? Giderilmesi için ne yapmak gerekir?

• aracın km'si yüksek motor kulağı da olabilir bakmak lazım bu km'de biraz daha sesli olması normaldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

aracın km'si yüksek motor kulağı da olabilir bakmak lazım bu km'de biraz daha sesli olması normaldir
    47.000 km'den beri durum bu şekilde hocam.
  • Kazada motor kulağı hasar görmüştür, titreşimli çalışır.
    Onarım esnasında bazı yalıtım malzemeleri konulmamıştır, ses içeri gelir.
    Çok alakasız gelecek ama gevşek takılmış bir parça bile tırıltı yapabilir.
  • acaba neden
  • Onarım iyi yapılmadı ise motor bağlantıları orijinali gibi olmadığından sarsıntı yapması muhtemeldir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırf sesi azaltıcam diye sağlam arabanızı sanayide bozdurmayın bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.