Şimdi Ara

online isteyenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
2
Favori
11.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuanda genel bir açıklama yapıldı.Yurtlar,karantina koşullarıyla ilgili önlem alınmıştır mutlaka diye düşünüyorum.Bu açıklamaların şimdi yapılmasının bir sebebi de aşılanma oranını arttırmak bence zaten,çünkü okul için de yolculuk,konser vb. şeyler için de aşı olmayanlara pcr test zorunluluğu getirildi ve kimse devamlı bu testi yaptırmakla uğraşmak istemeyecektir.Özellikle üniversiteler için 48 saatte bir bu test isteniyor aşı olmayanlar için.Yani ben bu açıklamalarla birlikte aşılanma oranının artabileceğini de düşünüyorum.Üniversiteler kapalı kaldıkça çoğu okulun eğitimi yetersiz olacak ve alanında kötü mezunlar olacak birkaç sene sonra.Bu sene öğrencilerin sisteme giremediği için derslere katılım gösteremediği çok okul gördüm.Akademisyenler dahi sürekli yüz yüze eğitim istediklerini derslerin çok verimsiz geçtiğini söylüyorlar.Mühendislik,mimarlık,tıp,diş gibi pratik eğitim gerektiren alanlarda daha çok hissediliyor bu durum.Üstelik öğrenciler sınavlarda çok fazla kopya çekiyor ve büyük haksızlıklar ortaya çıkıyor.Bu gibi etkenlerden dolayı her yeri açıp üniversitelere gelince virüsü öne sürmek yerine eğitime devam etmek için önlem alınması gerekir diye düşünüyorum.

• ''6 eylülde ortaokullar,liseler,üniversiteler yüz yüze eğitime başlayacak'' bu açıklama turizmle falan ilgili o zaman,bir de odak problemin var demiş ahaahahghgfs dostum dersleri evden bilgisayarından takip ettiğinde sosyal bir ortama girmemiş oluyorsun,okuldaki kulüp konferans vb. etkinlikler de online devam ettiriliyor.arkadaşınla dışarda buluşmandan,spora dansa vb. herhangi bir aktiviteye gitmenden bahsetmiyoruz burada.bu kadar basic bir şeyi anlamak bu kadar zor olmamalı ya.sosyalliğin 15 günde kapanma olan zamanlarda nasıl kısıtlanmadı çok merak ediyorum devletin özel bir görevinde falan çalışıyorsun herhalde.''üniversite senin tam anlamıyla sosyal olabileceğin bir mecra değil'' hayır tam olarak böyle bir mecra,senin bunu anlamamandan kaynaklanıyor tüm sorun.Bu arada ailem gayet medeni rahat insanlar ama bu konuşmayı varsayımlarla devam ettireceksek sonuç alamayız :D ailesi böyle olan insanlar için de üniversite başka dünyaları görme,kendi olabilme alanıdır bu arada,siz dalga geçseniz de. son olarak bu kadar online istiyorsanız aöf seçeneğini değerlendirmenizi tavsiye ederim cumhurbaşkanını da açıklandığı gibi bu dönem yüz yüze çünkü...hibrit yaparlarsa da videodan izlemeye devam edersiniz siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selindenizli -- 19 Ağustos 2021; 23:22:7 >

• Online isteyenler yıl sonunda diplomayı da uzaktan alacağını duyunca derste ağlamışlardi. Abartiyorsam neyim. Mezuniyet törenine gelince hastalık falan yok, her şey güllük gülistanlik, okula gitmeye gelince ölürüz, biteriz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Harbiden üni sadece oturup ders çalışmak için bir yer değil yeni insanlarla tanışmak, network edinmek, şehirdeki kültürel aktiviteler vs.

• geridekaldılar kullanıcısına yanıt

bu beyinsizlere göre bunları deneyimlemek istediğimiz için normalde yapacak aktivitemiz yokmuş :D akıl tutulması

• selindenizli S kullanıcısına yanıt
    Mesela ben küçük bir şehirde yaşıyorum ama üniyi istanbulda okuyacağım imkan olarak devasa farklar var. Bir sene daha burada kalırsam akıl hastanesine girerim büyük ihtimal

• geridekaldılar kullanıcısına yanıt

evet çoğu genç anadoludan çıkıp ilk defa büyük şehirlere gidebiliyor.bireysel bir şekilde yaşayıp yeni dünyalar görebiliyor.ben böyle bir süreç yaşamadım bulunduğum şehirden ve ailemden dolayı avantajlıydım ancak böyle öğrenciler için çok negatif bir durum.

• aşı çöp olsa hastalığı ağır geçirenlerin %99u aşısız olmazdı

• Hocam o arkadaşla tartışmayın ben ve livresciiii denedik

• ben yüzyüze istiyorum çünkü tıp yazdım yüzyüze daha rahat öğreneceğim ama hayat sizin düşündüğünüz gibi değil. küçük şehirden gelenler büyük şehir kazanmışsa nasıl ayakta kalacağını bilmiyor ya da insanlar ekonomik sıkıntıları dert ediyor. ekonomik açıdan ben de düşünüyorum bazen online olsa daha rahat olurdu diye mesela. ama burada aşırı bir linç kültürü olduğu için birisi online olsun dediğinde herkes aöf oku o zaman diye saldırdığı için insanlar da sağlık için söylüyorum diye kılıf uyduruyor. ekonomik sıkıntı herkes çeker ama bazıları daha çok çeker ve gelip de böyle kötü niyetli insanların çok olduğu yerlerde direkt bu yüzden açılmasını istemediğini söyleyemeyebilir. ayrıca online olmasını bütün türkiye istese bile kararı bütün türkiye vermiyor isteyen istediğini söyler neden bu kadar tepki veriliyor anlamadım ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Aşı karşıtlariyla uğraşmayın, boşa kürek çekersiniz. Geçenlerde 2 harita atmıştım. Seçim haritası ve aşılama haritası. Büyük oranda uyuşuyor. Rastgele aşı karşıtı birini seçin, akpli olma ihtimali yüzde 50nin üstünde

esnafı bu kadar düşünüyor musunuz cidden? sırf üniversitelerin açılma tarihi yaklaştı diye genel fiyatları x2 yapan esnaflar ya da kira / yurt fiyatlarını ellerinden geldiğince artıran insanların ne kazandığı ya da ne kadar aç kaldığı umrumda değil. öğrencilere destek olmak yerine köstek olan fırsatçı tipler açlıktan ölse bile umrumda değil açıkçası

• usagiskitty U kullanıcısına yanıt

evet,ekonomi şuanda kötü ve burs alamayıp zorlanan öğrenciler çok oluyor bu duruma ben de üzülüyorum.ancak bu sorunun çözümü online eğitim değil,hadi diyelim bir iki yıl daha virüs için kapalı kaldı sonrasında açılmayacak mı bu okullar.insanların aöf oku o zaman diye çıkışmasının sebebi üniversitelerin zaten normalde yüz yüze eğitim vermesiydi ekstra bir durum olduğu için online yapıldı,tamamen online eğitim isteyenler saçmalıyor.geçici bir durum için olan bir önlemi üniversitelerin normali haline mi getirmeli yani?

• MuhtarTebogo kullanıcısına yanıt

büyük oyunu görmüş onlar biz kobayız :D

zaten çözümü online eğitim değil bunun. sadece online isteyenler bunu diyen kesimden olabilir neden bu kadar linç edildiğini anlayamadım. açık açık maddi durumum kötü diyemeyen o kadar insan var ki bunu demek yerine böyle bir şey demeyi tercih ediyorlar. neden bu kadar agresif bir şekilde cevap veriliyor aklım ermedi pek ayrıca dediğim gibi 18 yaşında birisi açılmasın dediğinde açılmama gibi bi durum yok sonuçta

• usagiskitty U kullanıcısına yanıt

kendi bakış açınızla siz de haklısınız elbette ancak onları da anlıyorum ben.1.5 senedir her kısıtlanmada en çok yara alan onlar oldu,destek verilmedi vs. bunlar biraz da politik konular.onlar da kendilerince zararlarını çıkarmaya çalışıyorlar

evet yara aldılar da yara almayan hiçbir kesim yok. türkiyede yaşayıp 2019-20 nin başına göre fakirleşmeyen insan bence yoktur. onların fakirleşmesinin nedeni öğrenciler değil neden ben ahır gibi evlere 1000 lira kira vererek onların zararını karşılayayım ki? öğrenciler ev tutmak zorunda bunu bildikleri için kiraları x2 yapıyorlar bu fırsatçılıktan başka bir şey değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.