Şimdi Ara

Online oyunlarda işlemci ve ekran kartı mı çok daha önemli yoksa internet hızı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • online oyunlarda işlemci ve ekran kartı mı çok daha önemli yoksa internet hızı

ChatGPT:

Bu tamamen oynadığın oyunun türüne bağlı.

• Eğer rekabetçi bir online oyun (CS:GO, Valorant, LoL, PUBG gibi) oynuyorsan, internet hızı ve ping daha kritik olabilir. İşlemci ve ekran kartı da önemli ama kötü bir internet bağlantısı, düşük ping ve gecikme sorunları yaşarsan, iyi bir donanımın bile anlamı kalmaz.
    • Eğer MMO, açık dünya veya hikaye tabanlı online oyunlar (GTA Online, MMORPG'ler gibi) oynuyorsan, işlemci ve ekran kartı çok daha önemli olur. Çünkü bu tür oyunlar grafiksel olarak ağırdır ve işlemci yükü fazladır.

Özetle:

• Rekabetçi FPS/MOBA oyunlarında → Önce internet hızı & ping
    • Açık dünya ve grafik yoğun oyunlarda → Önce işlemci & ekran kartı

Ama ideal senaryo tabii ki hem güçlü bir sistem hem de iyi bir internet bağlantısı olması. 😊

• Yani online oyun sever biriyseniz ve internet altyapınız kötüyse isterseniz 1 milyon dolarlık süper bilgisayar toplayın hiç bir manası yok.

online oyun severin halletmesi gereken ilk öncelikli sorun internet hızı ve ping hızları.

şimdi sen PUBG gibi bir oyunda 24mbps internet ile 70-80ms ping iler ile oyun oynamaya kalkarsan sürekli yenilirsin.

çünkü yurt dışındaki veletler 5-10ms gecikmeli 5G internet ile bağlanıyorlar.

• Hepsi önemli ama sırayla
    1 internet
    2 cpu
    3 gpu

Çok karıştırılan bir kavram var online oyunlar için yüksek download upload hızlarından ziyade ping ve paket kaybı düşüklüğü paket sıra kalitesi önemlidir yani diyelim ki 200mb vdsl mi 24mb fibermi online için iyi 24 mb büyük bir ihtimalle 24mb fiber iyi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fibere geç, iyi bi işlemci al, başka da yapacak bi şey yok.

türkiye'de sunucu açmadıkları müddetçe yüksek pinge katlanacaz.

vaktiyle wow oynadım, 50ms altını hiç görmedim.

diablo 3'te 70ms altına inemedim.

poe'de 45'in altını tecrübe edemedim.

• shruikan kullanıcısına yanıt

benim internetim fiber 75mbps indirme 15 mbps upload

lakin sorun şuki saha dolabından evimdeki modeme kadar olan kısım hala bakır kablo

fiber hızı dibine kadar yaşayabilmek için modeme kadar her kablonun fiber optik kablo olması gerekir.

ben yine şanslıyım çünkü büyük şehirlerde olup hala mahallesinde fiber saha dolabı dahi olmayan yerler varmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.