Şimdi Ara

Opel Astra HB Yeni Kasa ve Opel Astra Classic Lpg Tavsiyeniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni Motorlara(Euro5) sahip, sıfır,otomatik bu araçlar için Lpg kiti öneriniz ne olur acaba? Benzin soğutmalı,yağlamalı Landirenzo kullananlar var. Sübap erimesi veya farklı bir sıkıntı ile karşılaşmamışlar.

Araçları ayrı ayrı ele alırsanız sevinirim.

1-Opel Astra HB Yeni Kasa(1.6-115 HP Edition-Otomatik)
    2-Opel Astra Classic(1.6 115 HP Essentia- Yarı Otomatik)

• quote:

Orijinalden alıntı: tamu

Merhabalar arkadaşlar,

Yeni Motorlara(Euro5) sahip, sıfır,otomatik bu araçlar için Lpg kiti öneriniz ne olur acaba? Benzin soğutmalı,yağlamalı Landirenzo kullananlar var. Sübap erimesi veya farklı bir sıkıntı ile karşılaşmamışlar.

Araclari ayri ayri ele almaya gerek yok iki kasadaki motorlar da ayni ikisinin de sübap eritme riski var, lpg taktirip da 50-60k km.leri gecen kullanici pek yok varsa da bilgi paylasmiyorlar ve sorunun 50k km.den sonra cikma ihtimali var, h kasa astra sahibi olarak olasi motor arizalarini goze alip lpg taktirmadim ama arabayi 2 seneden fazla kullanacagim kesinlesirse ben de gozumu kararrtip lpg.ye gecmek istiyorum. Lpg ile kullanacaksaniz lpg uyumu daha iyi olan honda, toyota ve hyundai grubu araclara bakin derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

quote:

Merhabalar arkadaşlar,

Araclari ayri ayri ele almaya gerek yok iki kasadaki motorlar da ayni ikisinin de sübap eritme riski var, lpg taktirip da 50-60k km.leri gecen kullanici pek yok varsa da bilgi paylasmiyorlar ve sorunun 50k km.den sonra cikma ihtimali var, h kasa astra sahibi olarak olasi motor arizalarini goze alip lpg taktirmadim ama arabayi 2 seneden fazla kullanacagim kesinlesirse ben de gozumu kararrtip lpg.ye gecmek istiyorum. Lpg ile kullanacaksaniz lpg uyumu daha iyi olan honda, toyota ve hyundai grubu araclara bakin derim.

Astra H 2011 model sıfır aldığım araca 6000kmde iken prins vsi+valve care taktırdım, şu anda araç 60000km olmak üzere, hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar...

• J kasa alın tabii ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

quote:

Merhabalar arkadaşlar,

Astra H 2011 model sıfır aldığım araca 6000kmde iken prins vsi+valve care taktırdım, şu anda araç 60000km olmak üzere, hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar...

İnanin bu yaziniza sevindim, musadenizle bir kac sorum olacak.. Aracinizi kullanis tarziniz nasil, 4000 devir ve ustunde araci kullaniyor musunuz, lpg olmasi sebebiyle ozel bakim vs yaptiriyor musunuz, lpg sistemini nereden taktirdiniz, herhangi bir opel forumunda paylasim yapiyor musunuz, umarim cok olmadi sorular, arkasi da gelebilir

• quote:

Kullanış tarzım itibariyle 4000 deviri çok fazla geçmiyorum genelde, yılın büyük kısmında Çeşmede olduğum için, evim de güzelbahçe'de olduğu için devamlı olarak otobanda kullanıyorum aracı ,hız olarak bazen 150km ve üzerinde uzun süre kullandığım oluyor. LPG olduğu için filtre ve valve care sıvısı değişimi gibi masrafları var. Valve care genelde 14000km gidiyor ve fiyatı 25€+kdv, bakımları da klasik olarak 100tl civarında. Ben bakımlarını 20000kmde bir yaptırdım. LPGyi İzmirde olmama rağmen Prins yetkilisi ile görüşmelerim sonucunda Manisa Salihli'deki makine mühendisi olan genç bir ustaya taktırdım. Sanayi muhabbeti hiç dönmedi aramızda, kültürlü birisiydi. Ayarlarını da taktırdığımdan beri hiç değiştirtmedim, arabanın ayarlarını araca laptop bağlayarak, ben kullanırken araç 65kmde sabit hızda giderken yaptı. Sorun söyleyebileceğim, klasik LPG sorularından hortumdan su eksiltme sorunu oldu, daha önceden bildiğim için gidip hortum ve T bağlantılarını değiştirttim bir daha sorun olmadı. Aracın kendi bakımlarını da yetkili serviste yaptırdım şimdiye kadar. Bildiğim kadarıyla OPel garantili bir şekilde LPG kiti takılmasına izin veriyor, bir araştırın derim.

• quote:

quote:

Kullanış tarzım itibariyle 4000 deviri çok fazla geçmiyorum genelde, yılın büyük kısmında Çeşmede olduğum için, evim de güzelbahçe'de olduğu için devamlı olarak otobanda kullanıyorum aracı ,hız olarak bazen 150km ve üzerinde uzun süre kullandığım oluyor. LPG olduğu için filtre ve valve care sıvısı değişimi gibi masrafları var. Valve care genelde 14000km gidiyor ve fiyatı 25€+kdv, bakımları da klasik olarak 100tl civarında. Ben bakımlarını 20000kmde bir yaptırdım. LPGyi İzmirde olmama rağmen Prins yetkilisi ile görüşmelerim sonucunda Manisa Salihli'deki makine mühendisi olan genç bir ustaya taktırdım. Sanayi muhabbeti hiç dönmedi aramızda, kültürlü birisiydi. Ayarlarını da taktırdığımdan beri hiç değiştirtmedim, arabanın ayarlarını araca laptop bağlayarak, ben kullanırken araç 65kmde sabit hızda giderken yaptı. Sorun söyleyebileceğim, klasik LPG sorularından hortumdan su eksiltme sorunu oldu, daha önceden bildiğim için gidip hortum ve T bağlantılarını değiştirttim bir daha sorun olmadı. Aracın kendi bakımlarını da yetkili serviste yaptırdım şimdiye kadar. Bildiğim kadarıyla OPel garantili bir şekilde LPG kiti takılmasına izin veriyor, bir araştırın derim.

Cevap icin tesekkurler, opel yetkili servisi garanti vermediklerini soylemisti sordugumda, ama her servisin kendine gore bir cevabi var, net bir sey yok. Aslina bakarsaniz ben de brc dusunuyorum, arastirmalarim sonucu valve care gibi yaglama sistemlerinin pek tavsiye edilmedigi aklimda kalmis detaylica konusup lpg konusunda bilgi almakta fayda var. Bu arada 2700-3000 devirler arasinda sizin aracta da titreme problemi var mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Hyundai İ30 mu Opel Astra mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Cevap icin tesekkurler, opel yetkili servisi garanti vermediklerini soylemisti sordugumda, ama her servisin kendine gore bir cevabi var, net bir sey yok. Aslina bakarsaniz ben de brc dusunuyorum, arastirmalarim sonucu valve care gibi yaglama sistemlerinin pek tavsiye edilmedigi aklimda kalmis detaylica konusup lpg konusunda bilgi almakta fayda var. Bu arada 2700-3000 devirler arasinda sizin aracta da titreme problemi var mi?

Bende hiçbir problem yok. Prins lpg konusunda bildiğim kadarıyla en iyi marka, enjektörleri de diğerlerinden farklı olabilir. Biraz araştırınforumda güzel başlıklar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 25 Nisan 2013; 22:56:03 >

• Bendede astra h var 105hp ben brcde karar kıldım usta biraz yoğun onu beklemedeyim yağlamalı sistemi motor ustası mantıklı bir açıklamayla önermedi.

• Cevaplar ve araştırmalar açıkçası gözümüzü karartıp lpg işine öyle girmeyi söylüyor veya bir arkadaşın söylediği gibi Uzakdoğu arabalarına bakmamız lazım. Ancak bir tanıdığım 180 beygir 2010 J kasa ile 80000 km.yi devirmiş sorunsuzca. Benzin soğutmalı Landirenzo ile. yağlamalı sistemmiş ayrıca. Teşekkürler bilgiler için. Ama aklıma takılan Prins motor garantisi veriyor mu?
  • quote:

Cevaplar ve araştırmalar açıkçası gözümüzü karartıp lpg işine öyle girmeyi söylüyor veya bir arkadaşın söylediği gibi Uzakdoğu arabalarına bakmamız lazım. Ancak bir tanıdığım 180 beygir 2010 J kasa ile 80000 km.yi devirmiş sorunsuzca. Benzin soğutmalı Landirenzo ile. yağlamalı sistemmiş ayrıca. Teşekkürler bilgiler için. Ama aklıma takılan Prins motor garantisi veriyor mu?

montajı yaptıdıktan sonra izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • şu anda yağlamalı landirenzoyu 1700 tl ye takıyorlar opel bayisinde opisde ama ben kararsızım. benzin soğutma dediğiniz nedir bu 4000 devirde bi kaç snyedebir bi fıs benzin atıyormuş bunu mu diyorsunuz? faydası oluyormu gerçekdende
  • Lpg dönüşümünü yaptıktan sonra izlenimlerimi tekrar yazarım ayrıca benzin soğutma olayı sanırım sizin söylediğiniz gibi motor belirli bir sıcaklığa lpg tarafından getirildikten sonra benzin devreye girerek gerekli soğutmayı yapıyormuş. Adına da benzin işemeli-püskürtmeli deniyormuş. Keşke bir bilen okusa da doğruyu bilsek. Benim bildiklerim ancak bu kadar.
  • Vsr midir nedir adi

• quote:

Merhabalar arkadaşlar,

Bence ikisinden de uzak durun

Agrimayan basinizi agritmayin.

Yerinizde olsam ayni paraya 2-3 yas Honda ya da Toyota bakarim. 5 yil garantili olanlardan denk getirip alin.

Hem satis sonrasi destek ve bakim ucretlerinde Toyota OPEL'e gore cok cok iyidir. Honda servis ucretlerini bilmem.

• Landi rezzo omegas plus takıldı megane 3 sıfır aracıma %45 tasarruf istanbulda 2.35
  • bende j kasa 2012 duz vites edition var 8000 de prins taktirdim suan 23000 da cok sukur herhangi bir ariza olmadi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.