Şimdi Ara

Opel Astra Sedan Edition Plus 1,6 115 Hp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aracı alacak arkadaşlarıma önemli hatırlatma !!!!!!!!!!!!!!!

Şuna dikkat ediniz. Sonradan eklenen aksesuarlara opel bayisinde bile takılmış olsada opel garanti vermiyor. 3 lira fazla vereyim bayide taktırayım hatasına düşmeyin.
    Birde sorunlu bayiye denk geldiyseniz for example OPEL ATM PENDİK sıfır araba aldığınıza pişman olursunuz. Benden söylemesi.
    Ekstra aksesuar taktıracaksanız dışarda taktırın hiç yoktan muhatabınız olur. Opele güvenipte sorun halledeceğini sanmayın. Şahsen ben ortada kaldım. Hele İstanbul dışından gelip araç aldıysanız abov ki ne abovv.

• Bahsettiğiniz aksesuarlar nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • entigin E kullanıcısına yanıt
    Navigasyon multimedya geri dönüş kamerası sistemi
  • bu ürünlerde opel garanti vermez zaten firma garantisindedir ama o firma ile sizin aranızda aracılık yapmak zorundadır satın aldığınız bayi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

bu ürünlerde opel garanti vermez zaten firma garantisindedir ama o firma ile sizin aranızda aracılık yapmak zorundadır satın aldığınız bayi...

1.6 olana BRC LPG takılıyor mu ?

• Brn 0 aldım lpg taktırdım. 20bin km.dir lpg ilr biniyorumm. Brc taktıracaksınız yalnız lpg dandik olmayacak. Cok sıkıstırmazssabız sureklı 4bin devirde gitmezseniz uzun yıllar sorunsuz binerseniz.

• Şimdilik LPG siz biniyorum bende. Orjinalini bozmak istemiyorum. Doyuramazsam mecbur takarım herhalde.
  • Opel bursa Neskar'da astra j aracıma cam filmi, vites ve kapı içi ledlerini yaptırdım hepsi için garanti verdiler.
  • samet3534 S kullanıcısına yanıt
    Alırken bu konuda bilgi vermiyorlar. Opel ürünü değil demiyorlar. Üstelik mesala bana tavsiye edilen ürünün istanbul dışında servisi yok. Bir firma olarak müşterinize tavsiye ettiğiniz ürünün yaygın servis ağının olup olmadığını araştırmanız gerekmez mi? Hayat İstanbulda mı dönüyor sadece? Söylersin bu ürün opel ürünü değil şu marka ürün. Ben de bilirim araştırmamı yaparım uygun fiyatsa servis imkanları yaygınsa taktırırım. Parayı al sonra ne hali varsa gör.
    Arkadaşım ben sadece benim gibi bilmeden yani opelden aldığı her ürünü opel ürünü sanan arkadaşları böyle olmadığını alacaksanızda araştırıp alın bilgisini vermek için yazdım. Zaten ben düştüm bu çukura debelenip duruyorum. Çözüm yok ne derseler eyvalah durumundayım. Sıfır araba almışım hevesim sevincim kursağımda kaldı.
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Başka bayiye git bakalım ne oluyor. Mesala diyelim taşındın Ankaraya opel yetkili servis arızanı giderecek mi? Gidermez taktırdığın cihazın markası neyse o ilgileniyor. o Markanın servisi yoksa güüümmm. Derdim şu taktırdığın cihazın markasının servisi ülke genelinde yaygınlık durumu ne ona dikkat edelim. Opel markalı ürün değilse yetkili opel servisleri bakmıyor.
  • haberelectro kullanıcısına yanıt
    LPG işini de öğrendim. Sıfır km araç aldığınızda landirenzo marka taktırırsanız garanti bozulmaz deniyor. Bu yanlış bilgi yada eksik bilgi. Opel ile Landirenzo firması arasında anlaşma var. Aracınızın lpg kaynaklı arızası olursa opel tamir ediyor parasını Landirenzodan alıyor. Yoksa aracınızın garantisinin bozulmama durumu yok. Garantisi bozuluyor. Bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur3735

LPG işini de öğrendim. Sıfır km araç aldığınızda landirenzo marka taktırırsanız garanti bozulmaz deniyor. Bu yanlış bilgi yada eksik bilgi. Opel ile Landirenzo firması arasında anlaşma var. Aracınızın lpg kaynaklı arızası olursa opel tamir ediyor parasını Landirenzodan alıyor. Yoksa aracınızın garantisinin bozulmama durumu yok. Garantisi bozuluyor. Bilginiz olsun.

Evet yazdıklarınız doğru. haklılık payınızda var. Ama dışarda aynı aksesuarı taktırdığınızda araç garantiden çıkar. Mesela navigasyon taktırdınız. Elektrik aksamı garantiden çıkar.

• Bayide taktırsanızda değişen bir durum yok. Opel ürünü dışı bir şey olduğu için dediğiniz gibi opel garanti vermiyor. Ancak şöyle bir durum olabilir.. Taktırdığınız bayi sahip çıkarsa garantiden halletmeye çalışır. Ama ben yaşadıklarımdan sonra güvenmiyorum.

Özetle harici bir aksesuar taktırdınız bu arızalandı veya aracınızda arızaya sebep oldu şu durumlarla karşılaşırsınız:

1. Opel bayisinde taktırdınız: a. Aksesuar arızalandı: Bayi cihazın markasının servisini çağırıp halletmeye çalışıyor. Bayinin bulunduğu ilin dışındaysanız söktürüp bayiye yolluyorsunuz arızayı düzelttiriyor veya bulunduğunuz ilde cihazın servisi varsa arızayı düzeltmeye çalışıyor. O zaman ne yapacağız taktırırken cihazın yaygın servis ağı var mı öğreniyoruz.

b. Aracın elektronik aksamına cihaz zarar verdi: Bu durumda aracı aldığınız bayi ile aranız iyiyse bayi bişekilde garanti kapsamına aldırıyor. Ama bayinin bulunduğu ilin dışında başka yerdeyseniz diğer bayiler elini dokunmaz garanti kapsamı dışı derler. Garanti bozulmuş opel ürünü değil bu arıza vermiş derler. a ve b durumlarında özetle opel garantisi yok bayi ile ikili ilişkileriniz sayesinde hallettiniz hallettiniz yoksa yok. Mesala Opel ATM Pendik sizi ortada bırakıyor.Tavsiye edip sattığı ürünün İstanbul dışında servisi yok. Sattıktan sonra cihazcıyla uğraş dur. İnşallah arabada cihaz bir probleme neden olmaz yoksa işim berbat.

2. Dışarda taktırdınız: a. Aksesuar arızalandı: Gider baktırırsınız. Başka yere gittiyseniz cihazın servisi varsa bakar yoksa gümmm. Yine yaygın servis ağı durumunu değerlendirerek cihaz alınız. Opel ve opel bayi garantisi yok.
    b. Cihaz arabanıza zarar verdi: Opel garantisi yok. Bayi ile aranız iyiyse garanti kapsamına bir şekilde sokabilir.

Sonuç olarak hem opel bayinde hemde dışarda hariçten bir aksesuar taktırdıysanız cihazın model garantisi dışında bir garanti yok. Bayi ile ikili ilişkinizin durumuna göre belki yardımcı olurlar. En iyisi yaygın servis ağı olan bir cihaz taktırın nerde olursa sorununuzu hallederler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.