|
Bildirim
İsterse 1500 beygirle gelsin, ürettikleri arabanın tamirini yapamayan arızasını çözemeyen beceriksiz ve ilgisiz yetkili servisleri olduğu sürece sonuç yine hüsran.
|
Astra GSİ idi o, C20xe efsane motor 150hp. Bu da ilk seri GSİ'lar idi, sonradan katalitik eklenince güç 136hp'ye düştü. Corsa Gsi ise Tigra ile aynı motordur, 1.6 106hp'dir. Daha sonra gelen Corsa C Gsi 1.8lt 125hp idi ama tatsız bir motordu, GSİ ismi o araçla öldü zaten.
Bu arada Opel'in de şu 0-100kmh muhabbetini millet bir özümseyemedi gitti, 9sn'de 100kmh katalog verisi verilmiş diye adam yakın değere sahip 1.0 eco tsi İbiza'sıyla aynı gidecek falan sanıyor, aktarma diyor, verim diyor seviniyor falan. Git dene bakalım yolda GSI'in ne yöne gittiğini görebilecek misin? Bırakın artık katalog karıştırmayı. |
Tamam fabrika iddiayı oraya atıyor da, araç yola cıktıktan sonra da milyon tane tester binip test edip video çekiyor herhalde dimi. Tüm testlerde de fabrika 0-100 verilerini tuturuyor vw ler. Yani fabrikanın herhangi bir katakulli çevirdiği filan yok. Neyse o. Komplo teorisyenliğine hiç gerek yok şimdi.
Valla kısaca sana şunu söyleyim. Bunca yıllık otomobil eleştirmeni ve kullanıcısıyım, ben vag grubundaki kadar başarılı aktarma mühendisliğini bir tek bmw de gördüm o kadar. Geri kalan tüm avrupa markalar bu ikilinin bir iki adım gerisindeler. Ayrıca Katolog verilerinin dışında, opellerin yolda yürüyüşlerinde de cok buyuk sıkıntılar var onu söyleyim. YAni matematiksel veriler ile reel deneyimler birebir örtüşmekte. Keşke imkan olsa da, 1.4tsi polo gti ile şu yukardaki corsayı kaldırsak beraber. Daha ilk 400 metrede polonun kaç boy fark atacagını tahmin bile edemiyorum. Keza herhangi bir 2.0tsi passat yada a4'ün 0-100 leri 6.5sn lerde iken, 2.0turbo ecotec insignialar 8.2sn lerde geziyor. Rezalet bile iltifat kalır opelin aktarmasına. 2.0 turbo 3.28'i hiçç söylemeyim. 5.8sn... Neredeyse eski jenarasyon m3 verisi be... El insaf. Aynı güç aynı hacimden birisi çıkarıyor 5.8sn, diğeri çıkaıryor 8sn. Kısaca OPEL bu işi beceremiyor arkadaş. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 17 Mayıs 2018; 20:57:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |