Şimdi Ara

Opel Corsa, Renault Clio, Yeni Skoda Fabia hangisi alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim tercihim yeni fabia olmakla beraber bu konuyu birde foruma sormak istedim. Sizce hangisini almak daha mantıklıdır? Neden?

•  Opel Corsa, Renault Clio, Yeni Skoda Fabia hangisi alınır?
  •  Opel Corsa, Renault Clio, Yeni Skoda Fabia hangisi alınır?
  • ClioIII ve Corsa güvenlik testlerinden 5 yıldız aldılar.Fabia ise 4 yıldız alarak bana göre beklentilerin altında kaldı.Görünüm olarak da benim pek hoşuma gitmedi.Bence ClioIII ve Corsa daha iyi fabia'dan.Bence biraz daha fazla geliştirilmeliydi fabia.
  • Hadi bende Clio'yu koyayım

• Euroncap testlerinde fabia sınıfta kaldı 3* alarak.Corsa ve Clio3 5*er yıldız aldılar.

Clio3 2006 yılın otomobili seçildi.
    Yeni Corsa ise 2007 yılın otomobili seçmelerinde finale kaldı.En büyük rakibi de 207 gibi görünüyor.

Bu bağlamda düşünecek olursak...Y E N İ C O R S A
  • yazdıklarının içinden corsa derim tek geçerim..

emme bu segmentte 207 yide değerlendirmeye alsaydın.. zira donanım olarak fark atar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Skoda Fabia
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında 207 ıclerınde daha guzel duruyor ama pejo da cok cektırdı mıllete herkes sımdı uzak duruyor adamlar belkı kronık sorunlarını duzeltmıstır aracın????? corsa derım bende gecen spor paketlı gordum galıba oyleydı gayette hos duruyordu ıcıde baya genıs aracın.corsa neden olmasın 1.4 motor yada dızelını al 1.3
  • Bu 3*, 4* muhabbetleri biraz yanlış bence. Çünkü bu teste giden arabalar 6-8 hava yastıklı full modeller oluyor ama bizim aldıklarımız bu kadar yüksek bir donanıma sahip olmuyor. Fabia 4* almış bu arada 3 değil. Artı bmw, audi gibi markaların pek çok modeli de bu testten 4* almıştır. O zaman corsa daha mı güvenli diyeceğiz. Kriterleri iyi incelemek lazım. Corsa gerçekten güzel bir araba ama çok fazla doldu yollar corsa ile o yüzden bir özelliği kalmadı. O havalı Corsa'lar 2 sene sonra şahin broadway gibi heryerde görülecek ve sıradanlaşacak. Fabia'nın ise daha sade ve daha ağır bir görünüşü var. İçi corsa'dan daha geniş bagajı daha büyük. Ben aslında daha almadım corsa da alabilirim ama kalbim fabia diyor.
  • corsa tabii
  • yeni fabia derim . dıştan çok güzel duruyo vede bayada geniş olmuş araç
  • BEN CLİO DERİM.
  • 2006 grande punto arabamı değiştirmek için yaklaşık 1 aydır bayiler ve arabalar arasında mekik dokudum. Hatta eylül başında Türkiyede olması beklenen hyundai i30
    modelini bile yabancı sitelerde inceledim. Tam karar verirken skoda yı gördüm onada baktım. Tüm bunların sonunda kesinlikle corsa dedim. Ncap testlerindeki yıldızlara gelince.
    Yıldız adetini belirleyen çarpışmalarda hava yastıklarının çok önemi yok. Önemli olan A sütun nun yamulması, ön konsolün hareket etmesi, pedalların kazadan sonra ne kadar hareket ettiği, motorun kızaklar vasıtası ile yaşam kabinine değilde yere doğru kayması, kapı içlerindeki yan çelik barlar... vs
    Bence bu yüzden 4 yıldızdansa 5 yıldız çok daha iyi. Hatta yanılmıyorsam chevrolet aveo sedan da A sütunu kırıldığı için 2 yıldız almıştı.
    Bmv gibi arabalar da ise konfor ve yalıtımdan dolayı çok ağır olmaktalar ve bu ağırlığı kaldırabilmek için alüminyumdan olsa bile ağır motorlar kullanmaktalar. Bu da kaza anında çok fazla enerjinin ortaya (ağırlıklarından dolayı) çıkmasını sağlamakta. Bu yüzden yaşam kabinlerinde oldukça sert darbeler yaşanmakta. Bu yüzden üst modelleri olmadık ça 4 yıldız almaktalar.
    Ama teknoloji ile bu da değişmektedir.
    Son olarak ise yeni nesil güvenlik araçlarından olan esp corsada varken yanılmıyorsam fabia da opsiyonel olarak bile alamıyorsunuz. bu bence çok büyük bir eksik. Ve corsaya bir puan daha.
    bu arada sanırım başınızı ağrıttım kusura bakmayın.....

• son olarak ölçüler:
    2008 corsa 3999/1737/1488 bagaj hacmi 285 lt
    2008 fabia 3992/1642/1498 bagaj hacmi 300 lt
  • quote:

Son olarak ise yeni nesil güvenlik araçlarından olan esp corsada varken yanılmıyorsam fabia da opsiyonel olarak bile alamıyorsunuz. bu bence çok büyük bir eksik. Ve corsaya bir puan daha.
    bu arada sanırım başınızı ağrıttım kusura bakmayın.....

Opel Corsa'da ESP olduğunu nerden çıkardın. En üst donanımda bile ESP yok. Opsiyonel paketle alıyosun.

Corsa Teknik Özellikler

Birde Fabia'ya bak istersen

Skoda Fabia Özellikler

• Corsada standart olarak yol bilgisayarı da yok. Fullünü alıp + 1100 YTL ödemen gerekiyor yol bilg. için.
  • hepsi güzel ama ben clio alırdım
  • corsa 2008 1.4 90 bg cosmo
    teknik paket
    esp
    panaromik tavan
    16" lastik
    park sensörleri
    34,000
    teknik paketin içinde hız sabitleyicisi yol bilgisayarı grafik ekran vs vardır
    ayrıca güvenlik önemli olmayabilir bazılarınız için ncap 5 yıldızdır.
    bu özelliklerde yeni fabia kaç ytl ?
    ama zaten bazı şeyleri skoda da opsiyon olarak bile alamıyorsun. evet haklısın bi fabianın özelliklerine bak istersen esp sadece otomatik vites de var.
    manuel de esp yok......
  • Fabia'nın güvenlik konusunda ne derece başarılı olduğu aşağıda yazıyor. Artı o testlere arabaların full modelleri gidiyor mesela ben hangisini alırsam alayım alt modellerinden birini alacağım. Bu yıldızlarda yalan olacak.

• 1.3 DİZEL CORSA HEM VERGİDE EKONOMİK , HEM DE PİYASADA TUTULUYOR.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.