Şimdi Ara

Opel İnsignia 1.4 TURBO Test ve İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
2
Favori
7.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün İzmir Arkas bayisine gittim. Şuan kullanmakta olduğum Mondeo 1.6 TDCI aracımdan performansı düşük diye şikayet etmekteydim. Şimdi geleyim test ve incelememe;
    İlk gördüm işte bu araba kesin bu aracı almalıyım. İşte gerçekten aradığım araba bu olmalıydı.
    Dış Görünüş Artıları
    * Aracın dış görüntüsü Mondeoya göre daha sportif ve dikkat çekici.
    *Arka tasarımı özellikle arka tasarımı süper.
    *Bagajı gerçekten daha kullanışlı
    İç Görünüş Artılar
    *Direksiyon ve ön konsol mondeoma göre muazzam ve çok daha egzotik
    *Malzeme kalitesi gerçekten özenmişler.
    *İç ambiyansı güzel.
    *Direksiyon üstünde tuşlar cok kullanışlı
    *İlk direksiyona oturduğumda uçak kokpiti gibi sıradan rakiplerine göre çok ileriye götürmüş.

*Aracımızın eksilerine
    *17" jantlar basit ve şahin jantı gibi duruyor.
    Dış tasarımında tek eksisi bu ve 18" jantları nispeten daha iyi duruyor. Bu aracı alan kişi kesinlikle opc jantı almalı.
    *Kazayla düğmemi düşürsem bir daha bulamam. Aşırı düğme var güzel gözüktüğü kadar kullanımı zor.

*Test Sürüşü İzlenimleri
    *Test için yanımızda bulunan Ahmet Beye ilgisinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
    *Anahtarı alınca insana sebepsiz bir mutluluk veriyor ve kapılarını açınca farların yanması arabam burda hissi sağlıyor gerçekten güzel.
    *Arabaya bindim koltuğu ayarlayıp kontağı çevirdim. Hız göstergesinin kendi ekseni etrafında tur atması güzeldi. Sema gösterisi gerçekten etkileyici ve marşa bastım. Çalıştığında aracın sessizliği cezbetti. Ve test başladım.
    *Aracın yol tutuşu sınıfının iyilerinden ama hala bir mondeo ya çok yakın.
    *Işıklara geldiğimde, 0-100 denemesi için biraz aracı zorlayacaktım. Yeşil yandı başladım 100 km görene kadar zaman geçmek bitmedi. Arabanın vites oranlarında bir sorun olabilir. Yaklaşık 150 kilo gibi bir fark olmasına rağmen 25 beygir fark olmasına rağmen fabrika verilerinde 1 saniye fark var. Ben aradaki farkı ayırt edemedim. Kısacası arabayı test edene kadar mükemmel görünsede test ettikten sonra aktarım ve motor uyumsuzluğu yüzünden araçtan resmen soğudum. Motor ve yürüyen aksam olarak hiç başarılı değil.

• Mondeo'nun 270tork'luk performansından şikayet edip opele gittiyseniz (140hp'ye aldanıp) 200tork'la karşılaşıp tekrar mondeoya binip dönmüşsünüz demek :)
  • Sizi mondeo'nun bir de 2.0 Tdci'yına bekleriz.
  • Bence Ecoboost Mondeo'ya bir bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msasker

Mondeo'nun 270tork'luk performansından şikayet edip opele gittiyseniz (140hp'ye aldanıp) 200tork'la karşılaşıp tekrar mondeoya binip dönmüşsünüz demek :)

Bence de...

Güzel inceleme olmuş,elinize sağlık.Görsellerle destekleseydiniz daha da güzel olurdu
  • quote:

Mondeo'nun 270tork'luk performansından şikayet edip opele gittiyseniz (140hp'ye aldanıp) 200tork'la karşılaşıp tekrar mondeoya binip dönmüşsünüz demek :)

tabii caniiimm. tork cok onemli. beygirlere aldanmamak gerek beygiri kosturan torktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Bence de...

Güzel inceleme olmuş,elinize sağlık.Görsellerle destekleseydiniz daha da güzel olurdu

Sağol forumdaşım. Plansız ve ani gittim. Test aracı olmasaydı şuanda kaporasını vermiş buluncaktım. Bu arada benim bildiğim benzinli aracı beygir, dizel aracıda tork yürütür. Yanlış olabilir aksini iddaa etmem ama benim arabamdan daha güçlü görünen arabanın, sahip olduğum araç gibi gitmesi pek iç açısı değil. Değiştirdiğime değmez.
    Mondeo 160 beygirlik test aracı bulursam onunda incelemesini yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir de avensis testi yapın, sonra 3'ünü kıyaslayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurum

Bir de avensis testi yapın, sonra 3'ünü kıyaslayın.

turbolu insignia'nın performansından memnun kalmayan biri bence avensise binmemeli çünkü performans vasat atmosferik motor ve 160nm/tork.
  • Genelin beğendiği insignia yı ben nedense bir türlü sevemedim manual kullanmadığım için hızlanmasına birşey diyemiyeceğim ama gücünün hakkını veremediği bir gerçek
  • Zaten fazla bir beklenti ile gitmeniz hüsranla sonuçlanacağına bir sinyal çünkü Opelin motorlarının geneli verimsiz benim şahsi fikrim tabi birde mondeo ile kıyaslamak biraz abest olmuş gibi çünkü mondeo bir çok yönden üstün bir araç mesela motor verimliliği ve yol tutuşu tabi burada insignia'yı biraz yerden yere vurmuş gibi oldum ama amcım o değil fikirimi söylemekdi.
  • bir araçtan herkesin beklentisi farklıdır tabi ki.benim ilk beklentim tasarımdır.bana göre insignia sınıfının en estetik araçlarından biri.mondeo,avensis,passat,accord,508,c5,latitude gibi rakiplerinden daha güzel tasarlanmış.
  • 1.4 olanın performans açısından 1.6 atmosferiklerle kafa kafa oldugunu düşünüyorum ki 1.4 tsi 122 olmasına ragmen geçiyor...1.6 olsaydı araç fikriniz değişebilirdi zaten performans hariç diğer yönlerden özellikle görsel rakiplerine göre albenisi yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

Genelin beğendiği insignia yı ben nedense bir türlü sevemedim manual kullanmadığım için hızlanmasına birşey diyemiyeceğim ama gücünün hakkını veremediği bir gerçek

Opelin sorunu aktarma.
  • aktarma problemi hariç insigniayı begeniyorum açıkcası
  • görsel olarak bence güzel bir model keşke opel olarak değilde mercedes veya bmw bu modeli yapsaydı o zaman enfes olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eldenayriyim

Sizi mondeo'nun bir de 2.0 Tdci'yına bekleriz.

+10

330 tork adamı koltuga nasıl yapıstırıyor yasamadan bilinmez
    Mondeoma binince tank suruyormusum gıbı guven verıyor.Ayrıca motor gücü tartısılmaz....bende buradan arkadasa seslenmek istiyorum...mondeo oldumu kesınlikle 2.0 TDCİ olucak.....gerisi teferruat.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uurum

Bir de avensis testi yapın, sonra 3'ünü kıyaslayın.

turbolu insignia'nın performansından memnun kalmayan biri bence avensise binmemeli çünkü performans vasat atmosferik motor ve 160nm/tork.

vasat olan motorun 0-100ü 1.4 insigniadan iyi bilginize ve atmosferik daha sorunsuz buda bilginize ve ilerde lpg düşünülürse daha uyumlu buda bilginize.
  • Citröen C5 i de test edin görünüşü gayet güzel bi araç
  • mondeonuzun performansından memnun değilseniz 600 -700 liraya modül taktırıp 140 hp civarı güce sahip olabilirsiniz.
    Modül araçta kalıcı herhangi bir iz bırakmadığından avantajlıdır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.