merhaba .ben iki hafta önce 2001 model bir opel zafira aldım.daha önce şahin kullanıyordum.fakat opelin gazına bir türlü alışamadım.aracımda sorun olduğunu düşünüyorum.gaz pedalına bastığımda motor gaz vermiyor.çok basıyorum bu sefer de fazla geliyor.yani motora geç gidiyor.saniyeden daha az bir zaman ama kavramada çok farkediyor. arkadaşlarım bu arabalar elektronik sistemle yapılmış onun için gaz pedalı telle bağlı değil diyorlar.o nedenle motora geç gittiğinden bahsediyorlar.gerçekten şahin gibi bastığımda gitmeyecek mi.yoksa arabada bir arıza mı var.şimdiden teşekkürler.
opel de boyle arkadasım bızde doganı satıp astra almıstık gaz pedalı cok yumusak gelmıstı ama sonra alıstık bıde bızım araba 1,6 motor ılk kalkarken dedıgın gıbı gaz yemıyo ama 2500 devırden sonra sorub yok
yok öle bir şey.
benim aracımda da gaz teli yok sensör var buna drive by wire deniyor ( mitsubishi colt). gayet güzel gaz alıyor. hiç bir sıkıntım yok. bende eski sistemde olan bir araçtan geçtim bu sisteme. herhangi bir alışmamazlık dediğiniz tür bir gaz yememe olmadı.
bence başka bir servise gösterin veya başka bir zafira kullanmayı deneyin bakalım o nasıl tepki veriyor.
sorununuz çözülür umarım hayırlı günler.
sağol emre
tasshelhoff iyi de halamlarda da aynı araba var.babam sürdü onu ben hiç sürmedim. o arabada da aynı şey olduğunu söylüyor.
bak o zaman bir şey diyemem.
opelin sisteminden kaynaklanıyor o zaman.
ne diyelim alışırsın inşallah
quote:
Orjinalden alıntı: ümit3454
merhaba .ben iki hafta önce 2001 model bir opel zafira aldım.daha önce şahin kullanıyordum.fakat opelin gazına bir türlü alışamadım.aracımda sorun olduğunu düşünüyorum.gaz pedalına bastığımda motor gaz vermiyor.çok basıyorum bu sefer de fazla geliyor.yani motora geç gidiyor.saniyeden daha az bir zaman ama kavramada çok farkediyor. arkadaşlarım bu arabalar elektronik sistemle yapılmış onun için gaz pedalı telle bağlı değil diyorlar.o nedenle motora geç gittiğinden bahsediyorlar.gerçekten şahin gibi bastığımda gitmeyecek mi.yoksa arabada bir arıza mı var.şimdiden teşekkürler.
EGR bozuk olabilir, bobin arızalı olabilir, motorda kurumlanma oluşmuş olabilir, boğaz kelebeği pislenmiş olabilir. TECH-2 ye bağlat sorunu anla.( tabii arıza ışığın yanıyorsa eğer yanmıyorsa arabaya alışamamış olmandandır büyük ihtimalle )