Şimdi Ara

Orta şeritte 80-90 ile giderken yol vermek gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
112
Cevap
0
Favori
7.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara’da 3 şeritli yoldan gidiyorum. Hızım 80-90 arkadan şirket arabası olduğunu düşündüğüm bir araç sol şerit boş olmasına rağmen ısrarla korna ve selektör yaptı, iyice yavaşladım, adam arkadan kamera ile çekmeye başladı iyice sinirlerim bozuldu. Benzinliğin birine çekip birbirimize girdik.

Neyse işte sizce benim orta şeritte 80-90 ile giderken yol vermemem yanlış mıydı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam iyi de otobanda değiliz. Ankara’nın ortası sayılabilecek yer. Sağ şerit doğru düzgün akmaz büyük şehirlerde çünkü sağdan başka yollara sapacaklar veya bizim yola girecekler var. Mümkün olduğunca orta şeridi kullanırım. Sağ taraf dediğim sebep yüzünden sıkışık. Niye orayı kullanayım? Sanki sol şeridi 70le kapadım.

Sol bomboş, madem bana takıldın geç git kardeşim. Sonra da bunlara dersini verince maganda oluyoruz.
    trafik sağdan aktığı için hızınız ne olursa olsun mümkün olan en sağdaki şerit kullanılmalıdır.

Gelişmiş ülkelerdeki trafik akışına baktığınızda bu kuralın uygulandığını görürsünüz.

Şayet sağınız müsait ise orta şeritte dahi olsanız arkanızdan sizden daha hızlı gelen araca yol vermelisiniz.

Sadece bunu ve ve sola dönüş kuralını uygulayabilsek trafikteki takışmaların kavgaların çoğunun önleneceğini düşünüyorum.

Sağınız dolu ise ve siz sağdaki aracı solluyorsanız arkadan gelen araç ya sizi sollayıp geçecek ya da sizin sollamanızı bekleyecek öyle geçecek.

Öndeki arabanın tamponuna dayanıp selektörle taciz etmek de doğru bir davranış değil ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek sebebiyle cezası var.

Keşke trafiği denetlemesi gereken ekipler cam filmiyle uğraşacaklarına bu tür konulara ağırlık verseler.

iyi forumlar
    Millet ölmeye, öldürmeye yer arıyor maalesef..Ortalık psikopat dolu ..şimdi sen gençsin ve haklı veya haksız baban yaşında birini dövmüşssün.hoş olmamış yakışmamış elbette. Ancak Allah korusun adamda silah olsa ve gururuna yediremeyip sana sıksa ne yapacaksın ? Böyle bir mevzu için sakat kalmaya veya ölmeye değer mi? Tabi o adam da hapislerde çürüyecek ayrı konu..Yoldan çıkmak saniyelik bir olay..vara yoğa kavga etmemek lazım, çok ağır konular değil bunlar ..Bence işin doğrusunu yukarıda bir arkadaş yazmış..Hız sınırını aşmamak kaydı ile mümkün olan en sağ şeritte gitmek gerekir..Ancak sol şerit boşken o insanın yaptığı da tamamen takıntı ..sollayıp geçecek elbet..Her şey kitabi olamıyor hayatta..Hep başöğretmen modunda dolaşmamalıyız, biraz da kalender olmalı ..Gülümsemeyi unuttuk birbirimize yahu
  • Millet kafayı sıyırdı iyice...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just_Playboy

Millet kafayı sıyırdı iyice...

Hocam şimdi kim haksız?

• Sol boşsa adam haksız. Sollasın geçsin. Hızınızda az değil.

• Sağınız boşsa yol verilebilir. Otobanda da adam 90 la gidiyor orta şeritten. Geç sağa senden bi tık üstü adam ortadan gitsin.

• Gerekmez

• quote:

Orijinalden alıntı: God Yagami

quote:

Orijinalden alıntı: Just_Playboy

Millet kafayı sıyırdı iyice...

Hocam şimdi kim haksız?

Siz haklısınız. Ayrıca o kadar korna selektör yapılacak hızınız yok. O kadar acelesi varsa sollasın gitsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu işin yasal boyutunu bilmiyorum fakat sol şerit boşken orta şeritte yol istemek neyin kafası hala anlayamamışımdır. Sırf bunlar ile uğramamak için 90-100 ile en sağ şerittrn gidiyorum şehirler arası yollarda. Sağ şeritte bile selektör yapan oluyor ya şaka gibi.

• trafik sağdan aktığı için hızınız ne olursa olsun mümkün olan en sağdaki şerit kullanılmalıdır.

Gelişmiş ülkelerdeki trafik akışına baktığınızda bu kuralın uygulandığını görürsünüz.

Şayet sağınız müsait ise orta şeritte dahi olsanız arkanızdan sizden daha hızlı gelen araca yol vermelisiniz.

Sadece bunu ve ve sola dönüş kuralını uygulayabilsek trafikteki takışmaların kavgaların çoğunun önleneceğini düşünüyorum.

Sağınız dolu ise ve siz sağdaki aracı solluyorsanız arkadan gelen araç ya sizi sollayıp geçecek ya da sizin sollamanızı bekleyecek öyle geçecek.

Öndeki arabanın tamponuna dayanıp selektörle taciz etmek de doğru bir davranış değil ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek sebebiyle cezası var.

Keşke trafiği denetlemesi gereken ekipler cam filmiyle uğraşacaklarına bu tür konulara ağırlık verseler.

iyi forumlar

• En sağ şerit boşsa yol verilebilirdi,
    Otobanda 80-90 düşük bir hız kalıyor ne yazık ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: glf26

trafik sağdan aktığı için hızınız ne olursa olsun mümkün olan en sağdaki şerit kullanılmalıdır.

iyi forumlar

Hocam arkadaşın bir daha tampona dayanıp milleti taciz edeceğini sanmıyorum. Babam yaşındaki adamı dövmeyi ben de istemem ama insanların sinirlerini zorluyorlar. Madem acelen var geç solla. Otobanda değiliz; şehir trafiği, sağ şerit düzgün akmıyor çünkü sağdan başka yollara sapanlar veya bizim yola çıkanlar oluyor.

• şu orta şeritte giderken sol boş olduğu halde deli gibi korna selektör yapanlara bir şey yapmak lazım da ne
    eski püskü araban olacak hafiften frene basıcan o göt korkusuyla asılsın frene oçler
  • Hocam iyi de otobanda değiliz. Ankara’nın ortası sayılabilecek yer. Sağ şerit doğru düzgün akmaz büyük şehirlerde çünkü sağdan başka yollara sapacaklar veya bizim yola girecekler var. Mümkün olduğunca orta şeridi kullanırım. Sağ taraf dediğim sebep yüzünden sıkışık. Niye orayı kullanayım? Sanki sol şeridi 70le kapadım.

Sol bomboş, madem bana takıldın geç git kardeşim. Sonra da bunlara dersini verince maganda oluyoruz.

• Hız limitinde orta şeritte giderken sağa kaçmam, geçecek olan soldan geçsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobansa gerekir, değilse yolun durumuna bağlı olarak sürücü karar verir ancak Türkiye'de sürücülerin %90'ı yol durumunu ve diğer araçları doğru bir şekilde değerlendiremeyecek kadar kalibresizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 22tupac

şu orta şeritte giderken sol boş olduğu halde deli gibi korna selektör yapanlara bir şey yapmak lazım da ne
    eski püskü araban olacak hafiften frene basıcan o göt korkusuyla asılsın frene oçler

Gereğini yaptım ben hocam sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Otobansa gerekir, değilse yolun durumuna bağlı olarak sürücü karar verir ancak Türkiye'de sürücülerin %90'ı yol durumunu ve diğer araçları doğru bir şekilde değerlendiremeyecek kadar kalibresizdir.

Otaban değil hocam ankara’nın ortası.

• sağın boşsa sağdan gidebilirsin.

bizim millette orta şerit hastalığı var.sanki sağda öcü vargibi ortaya yapışıyorlar.

ben hep sağdan giderim, daha çabuk gidiyorum bomboş çünki.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

sağın boşsa sağdan gidebilirsin.

bizim millette orta şerit hastalığı var.sanki sağda öcü vargibi ortaya yapışıyorlar.

ben hep sağdan giderim, daha çabuk gidiyorum bomboş çünki.

Bir üst mesajları okuyun. Sağ şerit düzgün akmıyor.

• Şehir içinde hız limitleri ne kadar ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.