< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Sol boşsa adam haksız. Sollasın geçsin. Hızınızda az değil.
|
Otobansa gerekir, değilse yolun durumuna bağlı olarak sürücü karar verir ancak Türkiye'de sürücülerin %90'ı yol durumunu ve diğer araçları doğru bir şekilde değerlendiremeyecek kadar kalibresizdir.
|
Sağınız boşsa yol verilebilir. Otobanda da adam 90 la gidiyor orta şeritten. Geç sağa senden bi tık üstü adam ortadan gitsin.
|
Bu işin yasal boyutunu bilmiyorum fakat sol şerit boşken orta şeritte yol istemek neyin kafası hala anlayamamışımdır. Sırf bunlar ile uğramamak için 90-100 ile en sağ şerittrn gidiyorum şehirler arası yollarda. Sağ şeritte bile selektör yapan oluyor ya şaka gibi.
|
Hocam iyi de otobanda değiliz. Ankara’nın ortası sayılabilecek yer. Sağ şerit doğru düzgün akmaz büyük şehirlerde çünkü sağdan başka yollara sapacaklar veya bizim yola girecekler var. Mümkün olduğunca orta şeridi kullanırım. Sağ taraf dediğim sebep yüzünden sıkışık. Niye orayı kullanayım? Sanki sol şeridi 70le kapadım.
Sol bomboş, madem bana takıldın geç git kardeşim. Sonra da bunlara dersini verince maganda oluyoruz. |
trafik sağdan aktığı için hızınız ne olursa olsun mümkün olan en sağdaki şerit kullanılmalıdır.
Gelişmiş ülkelerdeki trafik akışına baktığınızda bu kuralın uygulandığını görürsünüz. Şayet sağınız müsait ise orta şeritte dahi olsanız arkanızdan sizden daha hızlı gelen araca yol vermelisiniz. Sadece bunu ve ve sola dönüş kuralını uygulayabilsek trafikteki takışmaların kavgaların çoğunun önleneceğini düşünüyorum. Sağınız dolu ise ve siz sağdaki aracı solluyorsanız arkadan gelen araç ya sizi sollayıp geçecek ya da sizin sollamanızı bekleyecek öyle geçecek. Öndeki arabanın tamponuna dayanıp selektörle taciz etmek de doğru bir davranış değil ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek sebebiyle cezası var. Keşke trafiği denetlemesi gereken ekipler cam filmiyle uğraşacaklarına bu tür konulara ağırlık verseler. iyi forumlar |
Millet kafayı sıyırdı iyice...
|
Bir üst mesajları okuyun. Sağ şerit düzgün akmıyor.
|
Millet ölmeye, öldürmeye yer arıyor maalesef..Ortalık psikopat dolu ..şimdi sen gençsin ve haklı veya haksız baban yaşında birini dövmüşssün.hoş olmamış yakışmamış elbette. Ancak Allah korusun adamda silah olsa ve gururuna yediremeyip sana sıksa ne yapacaksın ? Böyle bir mevzu için sakat kalmaya veya ölmeye değer mi? Tabi o adam da hapislerde çürüyecek ayrı konu..Yoldan çıkmak saniyelik bir olay..vara yoğa kavga etmemek lazım, çok ağır konular değil bunlar ..Bence işin doğrusunu yukarıda bir arkadaş yazmış..Hız sınırını aşmamak kaydı ile mümkün olan en sağ şeritte gitmek gerekir..Ancak sol şerit boşken o insanın yaptığı da tamamen takıntı ..sollayıp geçecek elbet..Her şey kitabi olamıyor hayatta..Hep başöğretmen modunda dolaşmamalıyız, biraz da kalender olmalı ..Gülümsemeyi unuttuk birbirimize yahu
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|