Tarihi bir daha oku |
Osmanlı imparatorluğu Türk tarihinin zirvesidir. (4. sayfa)
-
-
Oluşturmak için çok acı çektiğimiz ve bu ülkenin temeli olan modern ulus devlet yapısının altının oyulması demek Osmanlıcılık.
Günümüzde dünyadaki tm güçlü ülkeler ulus devlet formundadır. Osmanlı'dan beri süregelen gerilememizde ancak ulus devlet yapısına geçtikten sonra durdurulabilmiştir.
Eğer bu mozaik iddiaları çok ulusluluk düşünceleri doğru olsaydı öyleyse neden Avrupa' da aşırı sağ iktidara yöneliyor diye konuşmamız gerekirdi.
Pekçok yetkili zengin ülkelerde entegrasyonunu iflas ettiğinden bahsediyor.
Bunun tek gercek çözümü ülke içerisindeki halkların o ülkenin egemen ulusu içerisinde eritilmesidir. Mozaik biçimde yasayabileceğimiz yalanı değildir.
Nitekim sadece Osmanlı çökmedi. Bütn eski imparatorluk lar çöktü ve yerlerine heryerde ulıs devletler yükseldi. Yani demeye çalıştığım odur ki devri geçmiş bir yapıyı bugün yeniden hortlatarwk eskinin görkemi i yakalayamazsınız. Çünkü o yapı doğru olsaydı o ve benzerlerinin hepsi günümüzde zaten çökmeyecekti.
Biz Anadoluyu birleştirmek ve Anadoluda yasayanları bir ulus haline sokmak için çok uğraştık bugün ise o günleri unutmuş ve mlsf eğitimsiz bilgisiz yöneticiler tarafından Türkiye tekrar bir çok uluslu cehennem hakime getiriliyor. Fakat Osmanlı ve diper imparatorluk lar nasıl dağıldıysa bu çok ulusluluk zırvasına yaslanan tüm ülkeler yine kaosa sürüklenecek.
Çünkü zamanın ruhu diye birşey vardır. Bunu okuyamazsanız akıntıya karsı yzüyorsunuz anlamına gelir.
Türkiye Türk kuşağı yerine ıslak Osmanlı hayalleri ile Ortadoğu'ya girdi sonuç ne oldu sokaklardaki rezillikten artık hepimiz görüyoruz ne oldugunu ve nereye sürüklendiği izi. Sonumuz iyi olmayacak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ha şöyle derdini bir ortaya koy, söyle o kafandaki iğrenç düşünceleri, dök içini.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Padişahın Hareminde 400 - 1600 kadın olan bir devlet, benim Türk soyundan olamaz
Saray dışında evlilik Genç Osman döneminde geçildi
Saray dışında evlilik olmuyorsa
1 - Ya Sarayda birbirini düdüklüyorlar
2 - Ya da toprak kazandıkları yerlerde kız çocuklarının anne babalarını öldürüp kız çocuklarını kendilerine eş ediniyor (toprağım kelimesi buradan çıkıyordur :)
3 - Bir padişahın 20 tane karısı olmaz (Kuranda bile 4 kez evlenebilirsiniz tek evlik en hayırlısı der) - Kurana karşı düşüncedir
4 - Padişah kaç tane karısı var bunu bilmediği için kardeş katlini yasal kılmıştır (TRT saat 2 pompa) (siz çıkar için kardeşinizi öldürürmüsünüz) - Kurana karşı düşüncedir
5 - Osmanlı çok dinli devlettir (Müslüman devlet değildir)
6 - Kanuni Sultan Süleyman kadınlara bakacam diye koskoca devlet sarayda bütçe açığı verdi (Barış Mançonun şarkısında Bu dünya sultan süleymana kalmadı işte buradan geliyor)
TÜRK SOYU ÇADIRDA 400 - 1600 KADINLA YAŞAMADI OSMANLI BENİM SOYUM DEĞİLDİR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 30 Haziran 2024; 20:31:38 >
-
Hala padişaha kulluk olmaya örnek veremedin farkında mısın? İki- üç mesajdır buna ilişkin verdiğin bir örnek yok, örneğin yok ama padişaha kuluyduk diyorsun, neden? Çünkü sana böyle öğrettiler, yalan söylediler, sen de papağan gibi aynısını tekrarlıyorsun ama ortada örnek yok çünkü kimse padişahın kulu değildi, illa kulluk arıyorsan bugünkü rejimde de kulluk bulabilirsin. İşte sana ve bize hepimize bu şekilde Osmanlı -padişah düşmanlığı aşılandı, ben ve biz Osmanlı sevenler bu yalanların farkına vardık inşallah sen de farkına varırsın.
Tarih okuyorum diyorsun, işte bu yalan tarihi okuyorsun, olmayan padişaha kulluğu okuyorsun, anladın mı?
Yeni ülkenin ismi Osmanlı olarak kalsaydı padişah da kalacaktı halife de. Bugün belki halife bir fetva vercekti müslüman ülkeler İngiltere'ye Avrupa'ya ABD'ye petrol satmayacak diyecekti hepsi bütün eşkıyalar petrolsüz sürünecekti, ABD 0.50 cent'e benzin alırken biz 45 TL'den benzin almayacaktık.
Bu işler derin işler, bambaşka bir tarih var aslında, sana tavsiye padişaın kuluyduk level 'ını atla artık, bu devirde bu kadar saftirik olunmaz.
-
Okuyun, öğrenin, araştırın. Sonra hayran mı oluyorsunuz, beğenmiyor musunuz karar verirsiniz.
Ama lütfen çaprazlama okuyun. Kaynak okuyun, doğu ve batı karşılaştırması yaparak okuyun.
Askerde 18 gün disko cezası aldığımda tek başıma kafayı yememek için kitap istemiştim. Bana peygamberler tarihi, Türk tarihi, inkılap tarihi, Osmanlı tarihi ile ilgili onlarca kitap getirmişlerdi.
Çoğunu unuttum, değersiz yayınlardı. 1 tanesini 13 sene geçmiş hâlâ hatırlarım. Fatih Sultan Mehmet'i anlatan, yazarını bile unuttuğum bir kitap.
Tuğla gibi kitapta çocukluğundan şehzadeliğine, ilk tahta oturuşundan Skenderbeyle olan ilişkisine, Bosna'dan İstanbul'a her şeyini detaylı anlatıyordu yazar. Lakin bir şeyler garipti. 1453 yılında iyice ayyuka çıkmıştı bu gariplik. Zira yazar öylesine taraflı birisiydi ki Fatih'i değil 2. Beyazıt'ı anlatıyor sanırsınız. Mühendislik, toplar, göğüs göğüse çarpışmalar, taktik ve teknik değil dualarla alınan bir İstanbul fethi anlatıyordu yazar. Mollaların savaşta Allah diyerek surları indirdiği gibi absürt şeyler vardı.
Şimdi bu kaynaktan okuyan ya da dinleyen birisi haliyle tek taraflı bilgi sebebiyle çok yanlış bir tarih öğrenecekti. Aynısının tersi de var. Mahlasıyla aklımda kaldığı kadarıyla künyesi "Müjdelenmiş Komutan ve Gazi Sultan El-Feth ve Kayser-i Kum Ekselansları Muhammed Han Bin Gazi Murad Han Bin El-Osmani" olan ve fetihten sonra ilk olarak dönemin en önemli 2 klisesinden biri olan Ayasofya'yı camiye çevirmekle başlayan ve ilk cuma namazını burada kılan hakan için hristiyandı, gizli gizli baba-oğul ve kutsal ruh için dua ederdi diyen kaynaklarla zehirlenenler de var.
İşte bu sebeple önce tarihinizi okuyun, çaprazlama okuyun, kaynak okuyun, kaynak sorun, kaynak arayın, kaynağı sorgulayın. Sonra zaten ortalama zekaya sahip her insan gibi bu bilgileri beyninizde bir havuzda eritip sonuca varacaksınız.
Başlığa gelirsek. Elbette Devlet-i Aliyye Türk tarihinin zirvesidir.
Bir Moğol'un "Cengiz katil bir tecavüzcüydü, insanları diri diri yakardı, bilgiye düşmandı, kütüphaneleri özellikle yok ederdi, kitapları imha ederdi, anca Moğol halkını dünyanın bir ucundan diğer ucuna sürüp durmadan öldürürdü, üstüne Türkleri yönetimde üst makamlara getirirdi" dediğini duyamazsınız. Çünkü bunun için aptal olmak lazım.
Bir Yunan İskender için böyle şeyler demez. Bir İngiliz Aslan Yürekli Richart için "en iyi şövalyelerimizi, biz zaten kıtlık ve fakirlik içindeyken gençlerimizi alıp dünyanın bir ucunda bilinmeyen bir yerde savaşa götürdü, ne kazandık, sadece ölüm" demez. Aslan Yürekli Richart o. Müslümanların elinden Kutsal Topraklar'ı kurtardı.
Türk tarihinde de zirve Devlet-i Aliyye. Sen seversin, sevmezsin, beğenirsin, beğenmezsin, monarşi sevmiyorsundur, hanedan istemiyorsundur, müslümanlardan nefret ediyor olabilirsin, Türklerin dövülerek müslüman edildiğine inanıyor da olabilirsin. Ama gerçek bir tane. En ihtişamlı, en zengin, en güçlü, en ileri, en gelişmiş, sözü bilinen dünyanın her yerinde geçen ve bunu çok uzun süre sürdürmeyi başaran tek Türk ve tek müslüman devlettir. Bugün nasıl ki Hollanda'ya gidince "abi adamlar yaşıyor, biz makarna ile besleniyoruz" diyorsan o gün Hollandalı, Fransız, Alman, İspanyol İstanbul'a gelince "bunların yaşadığı hayatsa biz ne yaşıyoruz" diye kayda geçiren elçiler, tüccarlar, gezginlerden anlıyoruz ki Osmanlı zamanının büyük bir bölümünde büyük refah ve zenginlik var.
Kötü şeyler elbette var. Her zaman olur, Ütopya gerçek değildir. Bugün sen Atatürk'ü Tuncelilerden dinle bir de. Cumhuriyet dönemini Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dinle bir. Ne eziyetler, haksızlıklar, katliamlar. Sen CHP dönemini zanaatkar ve mal sahiplerinden, dindar insanlardan dinle. Menderes zamanını Rum ve Ermeni azınlıklardan dinle. Şeyh Saitçiler anlatsın Atatürk'ü dinle bakalım nasılmış? Ermeniler anlatsın Atatürk'ü kaynak kabul et dinle. Kenan Evren dönemini solculardan bir dinle bakalım.
O yüzden 600 sene süren, tarihte bir benzeri olmayan bir imparatorluğu son 50 yılıyla, 100 yılıyla ya da belli dönemleriyle ele alıp 600 sene böyle diyemezsin. Desen de deli derler. Aynı şekilde 1. Murat, 2. Murat, 2. Mehmet, Selim, Süleyman ve Körülüler dönemiyle ne kadar iyi niyetli ve devrimci olsa da 2. Mahmut, Abdulmecid ya da 2. Abdulhamit dönemleri kıyas edilebilir mi?
Sen Vahdettin'e bakıp Gazi Murat haindir dersen deli konumuna düşersin.
Fatih'e bakıp 2. Abdulhamit ulu hakandı dersen gene deli konumuna düşersin.
Siyah ya da beyaz değil. Arada binlerce ton var. Kimi dönem askeri olarak çok başarılı, kimi dönem ticaret anlamında çok başarılı, kimi dönem imaret alanında çok başarılı, kimi dönem reform alanında çok başarılı, kimi dönem hepsi birden kötü. İçinde hepsi olan bir 600 yılı tek sayamayız elbette. 1453-1683 arası 250 yıllık bir zirve var ve bu zirve dönemde dünyanın en büyük gücü Türkler ve Türkler sayesinde müslümanlardır. İslam'ın da 2. altın çağıdır zaten.
-
kör ölünce badem mötlü olurmuş, madem öyle, bir ailenin sizi yönetmesine tamam iseniz neden bunların hepsi kaçtı? alın bağrınıza basın da biyerlerde çürümesinler tabii kaldılarsa, ülke yıllardır osmanlıcılar ile kemalistlerin arasında tost olmuş durumda, alın sizin en iyi eseriniz buradan çıkmayan çıkamayan milyonlarca ölü ve yaşayan ölüdür
-
Osmanlıyı sevmeyenler türk olmuyorsa o zaman iranda kurulan türk devletlerini sevmeyenler türk oluyor mu? Hele bunu söyleyen doğu anadolu tarafındaysa bayağı saçma olur. O topraklar iran ve osmanlı arasında sürekli el değiştirirdi. İranda kurulan devletlerde türk hanedanıydı osmanlı gibi devşirme meraklısı değildi.
Osmanlı kuruluştan imparatorluk olana kadar ve son 100 yılı hariç anadoluya pek bakmamış. Zorda kalınca anadoluya bakmış. Hicaz bölgesinden ne vergi ne asker almış tüm yük balkan ve anadoluya. Yatırımlarda balkan ve arap bölgelerine.
Osmanlıyı sevenlerin meselesi dinden ibaret. Milliyetçilik falan değil. Halifelik makamını bile nasıl aldığı ortada. Kan dökerek savaş yaparak. Aradan geçen 700 yılda halifelik bir sürü devletin korumasına girdi hiçbiri osmanlı gibi kan döküp kendi bünyesine almadı sadece korudular.
-
Senin osmanlı dedigin padisah sülalesi Türktü bize gelince osmanlıyla ilgimiz yoktur biz bizanslı rumlarız.. Ben kendime erkek tarafından hakiki anadolulu oldugum halde DNA testi yaptırdım, bütün yunanistan hesabımda belirdi.. Sen yaptır sende de yorgolar dimitrioslar falan cıkacak bunun aksi mümkün degildir belki ermeni cıkarsın fakat yine Türk cıkmazsın.. Bunun aksini öne süren, eğer sülalesi Türkmen yörük köylüsü falan değilse, kendisini kandırıyordur, kendisini kandırabilir fakat bilimi kandıramaz kaldı ki onlar, yani yörükler bile, sadece maksimum yüzde 30 Türktür.. Bu güzel bir sey mi? Güzel değil elbette fakat osmanlı padisah sülalesiyle kendini bir görme padisah sülalesi direkt ortaasyalı mogol oguzdu yani erkek tarafı böyleydi kadın tarafı da slav ve rum soyundandı.. Bunlar geldiler anadoluyu ele gecirdiler bizanslılara müslümanlıgı yaydılar cumhuriyetin ilanından sonra da tüm müslümanlara Türk denildi balkan göcmenlerinden daha bahsetmedim onlar da müslümanlasmıs yani Türklesmis slavlardır...
Bu yüzden kendini osmanlı görmeyen biri eğer müslüman da değilse kendince haklıdır.. Osmanlı padisah sülalesiyle ortalama bir Türkün alakası yok kommenoslar bile daha alakalıdır..
-
Her defasında şaşırma level'ımı biraz daha yükseltiyorsun. Şaka mı bu? Hanedana bağlı bir monarşi'nin kendisi başlı başına bir örnektir, hala diyorsun ki "örnek veremedin"
Padişahın önünde secde eden insan örneği mi görmek istiyorsun, o bile vardır muhtemelen.
Kul kelimesinden aynı şeyi anlamıyoruz sanırım.
Padişah mutlak güç sahibidir, herkes onun kuludur. Padişah, kullarım demiştir, millet kulluk etmekten bahsetmiştir. Çalışanlar, askerler hatta bağlı beylik, prenslikler bile "kulluk" tabirini kullanmıştır. Burada kulluk, sadece mutlak bağlılık ve sadakat değildir, sorgusuz kabul etmek, boyun eğmektir zira sorgulamak bile suçtur. Sistem budur. Sakatlık da buradan ileri gelmektedir. Bu sistemin bugün de yaşamasını istemek akıl tutulmasıdır.
Başta da söyledim ama sizin mahallede hep aynı sorunla karşılaşıyorum. Bakış açınız birebir aynı.
Ben Padişah ya da osmanlı düşmanı değilim. Niye olayım. Ölüye düşmanlık saçmalıktır. Hepsi benim tarihim, günahıyla sevabıyla. Tarih övme ya da sövme aracı değildir. Ders alırsın en fazla. Karşı olduğum bu devirde hala Padişaha özlem duyanlar. Yıkılmış, bitmiş bir hanedana dayalı çağın gerisinde kalmış bir sistemin hayalini kuranlar. Osmanlı hanedanı torunları bile sizin kadar padişahçı değil.
Bir de halife kalsaydı, fetva verecekti müslüman ülkeler petrol satmayacaktı demişsin. Bunu ilk mesajında yazsaydın, bu kadar uğraşmazdım. Burada da saftrik ben oluyorum öyle mi? Ne hilafeti, ne fetvası? O zaman dinlememisler şimdi mi dinleyecekler?
Bambaşka tarih yok aslında yorumlar farklı olsa da. Ben yerli yabancı, farklı görüşten birçok kaynak okuyarak, bir görüş edindim. Tek bir bilgi kaynağım yok. Bu halde hala bana birilerinin birşeyleri empoze ettiğini düşünüyorsun. Emin misin? Şöyle bir hafızanı yokla, acaba sana yükleme yapmış olabilirler mi?
-
güzel yazmışsınız eyvallah
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne alakası var her monarşi rejimi ile yönetilen kitle padişahın / kralın kulu mu? İngiltere'de de krallık var, kral var kraliçe bile var, kraliçe kılıçla bakan bile atıyor hani İngilizlere " kralın kulusunuz" diye tek bir cümle duydun mu?
Bağıra bağıra kandırılıyorsun, bunu gördüğün halde hala padişahın kuluyduk diye kandırılmayı afiyetle yiyorsun vallahi bravo sana.
Bazen kaldırılmak hoşuna gider insanın yalanlarla mutlu olur, sende böyle bir durum var yalan olsun boşver padişahın kuluyduk cumhuriyet geldi Allah'a kul olduk palavraları seni mutlu ediyor demek ki ne diyeyim yalanlarla yaşamakta sana mutluluklar dilerim.
Senin atalarin osmanlinin kuluydu cunku sen osmanli soyundan degilsin bizansli imparator konstantinos kilici kalkani kusanip yenicerilerle bizzat savasarak pert oldu sonra teslim alindin ve kole oldun.. Cizye odememek icin islama gecince biraz daha iyi muamele gordu atalarin fakat hepsi budur.. Sonucta kole olarak teslim alindin.. Yuzde doksanimizin hikayesi budur osmanli sulalesiyle ayni irktan olan insan bence Turkiye'de yok olan cok az bir yoruk toplulugu var onlar da en fazla yuzde 30 o irktan.. bu yuzden osmanli kuluyuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Haziran 2024; 22:25:30 >
Ben biraz duygusal ve humanist bir insanım. Gerçekler benim hayallerimin ötesinde olabiliyor. Çok yabancı arkadaşım oldu. Tarihe de ilgim var.
Benim gönlümden geçen toplumların, farklı kültürlerin bir arada yaşaması. Bunun güzel örnekleri de vardı bizde ama maalesef hikaye hüzünlü bitti. Bundan biz de zarar gördük, onlar da.
Osmanlı hanedanına DNA gen testi yapılsa sizce Türklük geni kaç çıkar?
-
Bizden fazla cikar erkek soyundan orjinal Turk hepsi daha dogrusu selcuk fakat anneden genellikle rum ve slav
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Haziran 2024; 22:36:31 >
hanedan iranilerle selçuklu döneminde karıştığı için belli olmaz: mesela ilk selçuklu sultanları çekik gözlüyken sonradan daha irani tipteler.
da bunun bir manası yok. türklükte gen izlemek saçma. göktürkler ve hunlar dahi çok uluslular. orhun alfabesi irani halk soğdlardan geliyor. göktürk ashina klanı hakkında irani olduklarına dair söylentiler var. o yüzden türük=töreye uyan anlamına gelir. bir devlet töresidir ve bu törenin izinden giden bu dili konuşup birlikte yaşayan insanlardır benim nazarımda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 30 Haziran 2024; 22:46:11 >
Turkiyede irani fenotip de cok fakat genelde kurtlerin bir kismi boyledir bazi kurtler daha yuvarlak kafali ve daha arap tiplidir kurt olmayip irani olan da olabilir turkiye irk olarak cok karisik selcuklular da iranlilarla karismis olabilir tabii ki
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X