Irk bağına girişecek olursak Türkler yunanlara, ermenilere ve kürtlere orta asya türklerinden daha yakın genetik olarak. yani osmanlı imparatorluğu mirasçılarına. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 30 Haziran 2024; 17:19:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Osmanlı imparatorluğu Türk tarihinin zirvesidir. (3. sayfa)
-
-
Ben Türküm, Osmanlı soyundan gelmiyorum gelmekte istemem
-
Irk dediğim genetik değil. Sen kendine Türk diyorsan iş bitmiştir. Bizdeki ümmetçiler genetik olarak Türk olmasına rağmen arap dininden dolayı ırkına olan bağlılığı kaybetmişlerdir. Türk'üm demeye utanırlar, bu ülkenin kurucusunu sevmezler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cumhuriyet tarihinde geçinemedikleri için isyan edip eşkiyalığa başlayanlar mı varmış? Devşirme kökenli olup alakası olmayan bir bölgeye atanıp halkla sorunlar yaşayanlar mı varmış?
-
Potansiyel tehdit?? Evet tekrar Osmanlı olursa Osmanlıyı yıkanların çöktüğü yerleri Osmanlı tekrar ele geçirirse tehditi haklısın. İşte bu yüzden tekrar Osmanlı olarak kurulmadılar bizi ne güzel söyledin kendi ağzınla tehdit diye.
Osmanlı'daki kardeş katli devletin devamı için şart olan bir durum, öyle sana anlatıldığı gibi cinayet değil devletin devam etmesi için bir gereklilik.
Halkı neden aşağılayorsun ki? Nereden hangi hakla karar verdin ki sen halkın kendisinin karar veremeyeceğine?
Padişaha kulluğa örnek istedim ama veremedin gördüğün gibi ama normal tabi ilkokul kitaplarında şiir vardı padişahın kuluyduk diye beynimize yalanları doldurdular sen de hala uyanamamışsın, birgün uyanırsın. Padişaha kim kulluk etmiş olm diye kafana birgün dankk! edip de araştırıp kimsenin kulluk etmediğini, bunun Osmanlıyı kötülemek için uydurulmuş bir İngiliz palavrası olduğunu anlarsın daha yaşın genç.
Bugün güçlü olmak için yeraltı zenginlikleri olan topraklar şart, ABD boşuna Suriye'de değil şu saçma ezberlerinizi bozun artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Osmanlı devleti yıkılmadı. Sadece yönetim şekli ve adı değişti.
Önce düzgünce öğrenin sonra konu açarsınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz kurtulmadık mı? Öyle demiyorlar mı?
E biz kimdik? Osmanlıydık, e Osmanlı nerede? Yok.
E biz kurtulduk mu o zaman sence? Yoksa yıkıldık mı?
Tekrar Osmanlı işte, herşeyiyle.. yeniden aynı ismiyle yönetimiyle herşeyiyle neden Osmanlı olarak tekrar kurulmadık?
genelde osmanlıyı sevmeyenlerin iq seviyesi düşük oluyor, davranışlarından fark edebiliyorsunuz.
çıkardıkları en büyük aydın yılmaz özdil olan bir kitleden ne bekliyorsun
adam atatürk kitabı satarak köşeyi döndü
Türk tarihinin zirvesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarıdır. Türk kula kulluk etmez.
Babush ile Maraz'dan sonra bir de sen çıkma ne olur, uğraştırma. Anlamadığın nedir? Kurtuluş savaşından Osmanlıyı değil milleti kurtardık, anadoluyu kurtardık. Osmanlı harabe bir binaydı. Bu arada onu da yıkıp yenisini yaptık. Söylemek isteyip de söyleyemediğin şeyler var belli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 30 Haziran 2024; 19:1:37 >
Ben aynı şeyi Osmanlıcılık için düşünüyorum.
Türk Beylerinin güçlerini kırıp dışlayıp yeniçerileri (ecnebiler) güce getiren, Türklere savaşmayı zorunlu kılıp yabancılara imtiyaz mal mülk hak tanıyan bir imparatorluk Türk değildir, Fatihten sonra Türk Beyleri anadoluya dönmüş, Kurtuluş savaşında da ağırlıklarını koymuşlardır. Cahillere laf yetiştirmeye gerek yok. Onlar anca söyleneni papağan gibi tekrarlama kapasitesine sahipler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türk tarihi demeyelim de balkan tarihi diyelim, zira Osmanlıda yönetici sınıfın türklerden nefret edip aşağıladığı, sömürdüğü gerçeği var. Anadolu imarsızlıktan, kıtlıktan kırılırken ne varsa yoksa balkanlara yapmışlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkeyi Federasyona sürüklerken piyonlarına da görev olarak Osmanlı'yı sevimli göstermeyi vermişler anlaşılan.
Yeniden Osmanlı olacağız Musul Kerkük bizim olacak, Suriye, Irak bize katılacak masallarıyla uyutulanlardan veya bu kirli oyunun piyonlarısınız.
Osmanlı İmparatorluğu bir hanedanlıkdı. Fatih Sultan Mehmet'e kadar ülke sarayın malı kabul ediliyordu. II. Mehmet bunu hanedanlıktan alıp tek başına padişaha verdi. Yani tüm ülke padişahın malıydı artık.
Türkler askere gider, yabancılar ticaretle uğraşırdı. Askerden dönen Türkler gider Yorgo'nun işinde işçi olurdu. Bu mu sizin Türk anlayışınız.
Osmanlı İmparatorluğu büyük bir alana hükmetti bu kimse inkar etmez ama Türklükle pek alakası yok bu işin. Keza bir çok padişahın annesi yabancıdır.
Osmanlı'dan kurtardığımız bölge Türk bölgesidir. Türkçülük ile elde kalabilmiş bölgedir. Adı da anlı şanlı Türkiye Cumhuriyeti'dir.
Sizin Osmanlıcık oyunlarınıza gelmez.
Başka kapıya.
-
büyük oyunu görmüş. dağılalım
iltica geliyeah, laiklik elden gidiyeah
bi 100 yıl daha kemalistler aynı paranoyalara devam edecek sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 30 Haziran 2024; 20:3:45 >
Hala osmanlıyı birileri yıktı dediğin için anlaşmamız zor. Osmanlı bir hanedandır. İsimler güç vermez. Türkiye cumhuriyeti yerine osmanlı cumhuriyeti olsak güç mü kazanırdık?
Türkiye cumhuriyeti ile rejim değişmiştir. Yeni rejimin anlaşılması, benimsenmesi bir süreçtir. Bu süreçte, haini, gafili bol bir coğrafyada yeni devletin savunma güdüsü ile hareket etmesi doğaldır. Bir kere daha yazdırma bana. Ben zaman zaman yanlış ve abartmalar olmuştur da diyorum.
Halkı aşağılamıyorum, durum tespiti yapıyorum. O devirde çıkan ayaklanmaları düşün. Çeşitli değerler kullanılarak halk provoke edilmiş, galeyana getirilmiştir.
Bir yerleri ele geçirmekten bahsediyorsun, ülke elden gidiyor, uyan artık hayal dünyasından. Nereyi nasıl ele geçireceksin?
Ben tarihi resmi kitaplardan öğrenmedim, merak etme. Ama mısırlıdan da öğrenmedim. 😁
Sürekli bana birileri birşeyler anlatmışlar muamelesi yapma. Ben hobi olarak yıllarca tarih ile ilgilendim. Birkaç cümlede yazarın objektif olup olmadığını anlarım. Propaganda tarih ile işim olmaz. Olanı olduğu gibi söylerim, kimi memnun edeceğine bakmam.
Padişaha kulluk tepeden tırnağa işlemişken sen neyin örneğini istiyorsun anlamadım. Bir aile seni yönetiyor. Devletten, askerine, halkına, söylemlere, işlemiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X