ister kabul edin ister etmeyin. bir insan ecdadından niye nefret eder ya? kripto yahudi veya yunan olması lazım.(?) ben hiç bizansı aşağılayan bir yunan, romayı aşağılayan reddeden bir italyan görmedin. moğollar bile tarihine sahip çıkarken bizdeki bazılarının osmanlıyı her fırsatta aşağılamaları ve osmanlıdan utanmaları acınasıdır. batıya yaranmaya çalışan ajanların bir oyunudur. sonuna kadar ecdadımla gurur duyacağım. onlara olmasa anadoludada olmazdık. biz bu toprakları onlara borçluyuz. genetik mirasımız bile osmanlıdır. isteyenler hiçbir gen bağlantısı bulunmadığı halde göktürklerle, hunlarla kendine bağlantı kurabilir. ki onlarda benim ecdadımdır çünkü hafif çekik gözlü bir yörüküm. youtube Osmanlı Edit Davinci Demons OttomanFetih1453Dracula2014Şarkı:https://www.youtube.com/watch?v=QrnNEQAOLKw https://m.youtube.com/watch?v=ki3m2vXN9YU&pp=ygUSYmFsZW5jaWFnYSBvdHRvbWFu< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 30 Haziran 2024; 13:51:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Osmanlı imparatorluğu Türk tarihinin zirvesidir.
-
-
Osmanlı 600 sene yaşamış bir devlet, imparatorluk. İyi zamanları var, kötü zamanları var. Gururlandığım olaylar da yaşandı, utandığım da. Bunlar doğal. Osmanlı'dan nefret edecek bir durum yok.
Osmanlı takıntılı insanlar var ve bunlar düşündüğünüz gibi ermeni, rum, yahudi kökenliler değil. Çoğu Türk. Ama çoğunluk değil azınlık sayıda. Osmanlı nefreti ya da karşılığının artmasının nedeni bugün içimizde olan Osmanlıcılar. Sürekli Atatürk ve cumhuriyet karşıtlığı ile ortaya çıkıp Osmanlı hayali kuran insanlar. Yoksa yıkılmış bitmiş bir devlete nefret etmek kimsenin aklına gelmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
her millet güçlü bir devletin özlemini duyar. cumhuriyet döneminde çok pısırık kaldık maalesef. övünecek hiçbirşeyimiz yok neredeyse.
bence olay düzen değil, güçlü bir devlete aidiyet.
öte yandan osmanlı hanedanıyla alay eden, zulüm 1453te başlayan tipler var ortada. bırakalım şimdi nefret yok falan.
ki bunların büyük çoğunluğunun maske takmış kripto rum veya dönmeler olduğunu düşünüyorum. türkiyede azımsanmayacak kadar rum, ermeni, yahudi dönmesi var.
maske takmayanlarla kimsenin sorunu yok hepsi bizim vatandaşımız. hayko cepkin gibi adam gibi adamlar var mesela ben osmanlıyım diyen, sahip çıkan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 30 Haziran 2024; 14:27:21 >
Osmanlının son 200 senesinde pek bir güç yok. Herkes 16. Yüzyılı hatırlamak istiyor ama sonrası da var. 1923 yılında kurulan devleti 1500lü yılların ile değil 1900lü yılların osmanlısı ile kıyaslamak lazım. Her kurumuyla çökmüş, geri kalmış, köhne bir devletin yerine kuruldu Türkiye cumhuriyeti.
Zulüm 1453te başladı diyen ahmak ve art niyetlidir. Bunların sayısı fazla değil ama sayıları hergün artan ya da sesleri daha çok çıkan padişah özlemiyle tutuşab cahil kesim de osmanlıya antipatiyi artıriyor. Ben Abdülhamidi genel itibariyle başarılı bulan bir insanım ama bugün Abdülhamid paylaşımlarını görünce, bakıyorum hiçbiri yan yana durmak isteyeceğim insan değil.
Cumhuriyeti tutturmak için Osmanlı kötüleniyor. Bunlar planlı işlerdir bir daha Osmanlı olursak İngiltere ABD dünyaya nasıl hükmedecek öyle değil mi.
-
osmanlı son senelerinde güçsüz olmasa yıkılmazdı zaten. ha şunu sorarlar türkiye hangi döneminde güçlüydü? ben osmanlının kozmopolitliğini çok kültürlülüğünü seviyorum. herkes özgürce dilini konuşup, dinini yaşıyordu. cumhuriyet dönemindeki gibi baskıcılık, faşizm ve ırkçılık yoktu.
o kadar milleti gayet iyi bir şekilde yüzyıllarca bir arada yönetmiş.
zaten yine çok uluslu ve kültürlü bir yapıya ilerliyoruz ve tüm dünya ekseni buna doğru gidiyor. bakalım
Türkü savaşa yolla, kuru ekmeğe muhtaç yaşat ama her türlü azınlığa tavizleri ver.
Türküm diyen insan Osmanlıyı sevmez eğer seviyorsa mutlaka kanında bir ermenilik rumluk vardır.
hiç osmanlıyı seven yunan veya ermeni görmedim.
varsada çok nadirdir.
bunda bir tezatlık yok mu?
ki hepsi medyalarının ve eğitim sistemlerinin beyin yıkaması sonucu. tıpkı bizde olduğu gibi.
kemalistler ne hikmetse yunanlar ve ermenilerin kendi halkına yaptığı gibi kimi türkleride osmanlıya düşman etti.
sanki bu dünyanın ve ortadoğunun günah keçisiymiş gibi. komik olan şu ki ortadoğu en stabil dönemlerini osmanlı döneminde yaşamış olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 30 Haziran 2024; 15:1:55 >
Cevap verdiğin adam yazdıklarını anlayacak özgürlükte bir kafa yapısına sahip değil. Onların beyinleri İngiltere tarafından uzun süredir işgal altında.
İngiltere hiç bizim tekrar toplanmamızı ister mi?
-
Osmanlı nefreti denen kavram, zamanında vatan haini oldukları için kellesi alınanların torunlarının uydurmasıdır. TC nin kurulmasıyla birlikte nefret kusan ve hala devam den bu güruh, bari bizde bunlara Osmanlıdan nefret ediyorlar algısı yaratalım da kutuplaşma olsun kafasındalar. Sözde argümanlarını güçlendirmek içinde bir avuç kendini bilmezin Osmanlı kötülemesini kendilerine örnek olarak alırlar, gerçeği saptırırlar.
-
Hocam yazdıklarınıza imzamı atarım. Misal okulda ki tarih hocamızda sizin dediğinizin aynısını derdi. Mesele tarihe ve Osmanlı devletine düşmanlık değil derdi. Yeni Osmanlıcılık diye çıkan akımın savunulması eleştirdi. Lise'de hocamız haksızda sayılmaz. Tarihini sevmek, Osmanlı Devletini sevmek ayrı bir şey, Osmanlıcılık yapıp kendini Osmanlı görmek başka bir şey. Geçenlerde Erdoğan bir konuşma yapmıştı, biz Osmanlı hanedanlığının tebaasıyız demişti. Bu yanlış bir açıklama. Türk tarihi sadece Osmanlı Devleti'nden ibaret değil ki. Selçuklu var, Karahanlı, Göktürk, Uygur, Asya Hun, Avrupa Hun, Hazarlar dahil olmak üzere Türk milletinin İslamiyet öncesi ve sonrası yönetmiş olduğu birçok devlet var.
-
biz romalıyız denince julius cesarın oğlu mu olman gerekiyor. şu hanedan mevzusuda sıktı artık. saçma sapan. sanarsın beylerimizin soyu göktürklerin ashina klanından geliyor. adamların hiçbir orta asya bağı yok ne kültürel ne genetik olarak kendilerine göktürk, hun demeyi hak görüyorlar ama osmanlıyım diyenlere osmanlı bir hanedandı senin alakan yok diyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 30 Haziran 2024; 15:48:29 >
Hocam siz okuduğunuzu anlamıyormusunuz? Ben Türk tarihine bütün olarak bakan biriyim. Benim için Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı, Selçuklu devletinin farkı yoktur. Ben Türk tarihine bir bütün olarak bakarım. Zaten Türk tarihine hakim olursan devlet ayrımı yapmadan bu zamana kadar kurulmuş tüm Türk devletlerine aynı ölçü ile yaklaşırsın, ayrım yapmadan hepsini seversin. Zaten hepsi bizim ecdadımız. Şu bir gerçek Osmanlı devletinin son dönemleri pek iyi değildi. Ama bunu baz alarak Osmanlı kötü bir devletti diyip, Osmanlı Devletini kötülemekte doğru değil. Sonuçta bu devlet 600 yıllık bir devlet, iyi olduğu dönemlerde var, kötü olduğu dönemlerde var. Misal şimdi kimse Vahdettin'in olduğu döneme iyi diyemez.
-
katılıyorum. aynen öyle
Dünya'ya hükmetmek sadece toprak parçasıyla olmuyor. Bunun sonucunu en iyi Osmanlı'da gördük. Eğitim yok, bilim yok, zamanın gerisinde kalmış kafalar yüzünden son yüzyılında "hasta adam" ünvanı verilmiş. Kendi iç isyanını bile bastırmaktan aciz duruma düşmüş. Allah kimseyi şu duruma düşürmesin.
"II. Mahmud, Büyük Britanya ve Fransa'dan yardım istedi. Ne var ki Fransa'nın Mehmet Ali Paşa'yı desteklemesi, İngiltere'nin de Osmanlı'nın iç işlerine karışmak istememesi üzerine beklediği yardımı alamadı ve Rusya'dan yardım istemek zorunda kaldı."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 1 Temmuz 2024; 22:27:39 > -
Ayrıca hocam biz Osmanlıyız diyenler, olaya ideolojik olarak yaklaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni yok saymaya çalışıyorlar. O yüzden argümanları biz Osmanlıyız. Ama Türküm demiyorlar, Türk milletinin ferdiyiz diyemiyorlar. Bundan ötürü tepki gösteriliyor.
-
Türk değildir belki? Türk olmak zorunda değil ki herkes bunu bir türlü anlayamıyorsunuz niyeyse.
Osmanlı Türk devletimiydi? Eğer Türk devleti ise Türkler neden hep ezilen halk konumunda olmuştur? Neden padişahların anneleri Türk değildi? Fatih Sultan Mehmet neden kendine "Roma hükümdarı" demiştir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Türkü savaşa yolla, kuru ekmeğe muhtaç yaşat ama her türlü azınlığa tavizleri ver.
Türküm diyen insan Osmanlıyı sevmez eğer seviyorsa mutlaka kanında bir ermenilik rumluk vardır. |
Oluşturmak için çok acı çektiğimiz ve bu ülkenin temeli olan modern ulus devlet yapısının altının oyulması demek Osmanlıcılık. Günümüzde dünyadaki tm güçlü ülkeler ulus devlet formundadır. Osmanlı'dan beri süregelen gerilememizde ancak ulus devlet yapısına geçtikten sonra durdurulabilmiştir. Eğer bu mozaik iddiaları çok ulusluluk düşünceleri doğru olsaydı öyleyse neden Avrupa' da aşırı sağ iktidara yöneliyor diye konuşmamız gerekirdi. Pekçok yetkili zengin ülkelerde entegrasyonunu iflas ettiğinden bahsediyor. Bunun tek gercek çözümü ülke içerisindeki halkların o ülkenin egemen ulusu içerisinde eritilmesidir. Mozaik biçimde yasayabileceğimiz yalanı değildir. Nitekim sadece Osmanlı çökmedi. Bütn eski imparatorluk lar çöktü ve yerlerine heryerde ulıs devletler yükseldi. Yani demeye çalıştığım odur ki devri geçmiş bir yapıyı bugün yeniden hortlatarwk eskinin görkemi i yakalayamazsınız. Çünkü o yapı doğru olsaydı o ve benzerlerinin hepsi günümüzde zaten çökmeyecekti. Biz Anadoluyu birleştirmek ve Anadoluda yasayanları bir ulus haline sokmak için çok uğraştık bugün ise o günleri unutmuş ve mlsf eğitimsiz bilgisiz yöneticiler tarafından Türkiye tekrar bir çok uluslu cehennem hakime getiriliyor. Fakat Osmanlı ve diper imparatorluk lar nasıl dağıldıysa bu çok ulusluluk zırvasına yaslanan tüm ülkeler yine kaosa sürüklenecek. Çünkü zamanın ruhu diye birşey vardır. Bunu okuyamazsanız akıntıya karsı yzüyorsunuz anlamına gelir. Türkiye Türk kuşağı yerine ıslak Osmanlı hayalleri ile Ortadoğu'ya girdi sonuç ne oldu sokaklardaki rezillikten artık hepimiz görüyoruz ne oldugunu ve nereye sürüklendiği izi. Sonumuz iyi olmayacak... |
Osmanlı 600 sene yaşamış bir devlet, imparatorluk. İyi zamanları var, kötü zamanları var. Gururlandığım olaylar da yaşandı, utandığım da. Bunlar doğal. Osmanlı'dan nefret edecek bir durum yok.
Osmanlı takıntılı insanlar var ve bunlar düşündüğünüz gibi ermeni, rum, yahudi kökenliler değil. Çoğu Türk. Ama çoğunluk değil azınlık sayıda. Osmanlı nefreti ya da karşılığının artmasının nedeni bugün içimizde olan Osmanlıcılar. Sürekli Atatürk ve cumhuriyet karşıtlığı ile ortaya çıkıp Osmanlı hayali kuran insanlar. Yoksa yıkılmış bitmiş bir devlete nefret etmek kimsenin aklına gelmez. |
Osmanlı nefreti denen kavram, zamanında vatan haini oldukları için kellesi alınanların torunlarının uydurmasıdır. TC nin kurulmasıyla birlikte nefret kusan ve hala devam den bu güruh, bari bizde bunlara Osmanlıdan nefret ediyorlar algısı yaratalım da kutuplaşma olsun kafasındalar. Sözde argümanlarını güçlendirmek içinde bir avuç kendini bilmezin Osmanlı kötülemesini kendilerine örnek olarak alırlar, gerçeği saptırırlar. |
Osmanlının son 200 senesinde pek bir güç yok. Herkes 16. Yüzyılı hatırlamak istiyor ama sonrası da var. 1923 yılında kurulan devleti 1500lü yılların ile değil 1900lü yılların osmanlısı ile kıyaslamak lazım. Her kurumuyla çökmüş, geri kalmış, köhne bir devletin yerine kuruldu Türkiye cumhuriyeti. Zulüm 1453te başladı diyen ahmak ve art niyetlidir. Bunların sayısı fazla değil ama sayıları hergün artan ya da sesleri daha çok çıkan padişah özlemiyle tutuşab cahil kesim de osmanlıya antipatiyi artıriyor. Ben Abdülhamidi genel itibariyle başarılı bulan bir insanım ama bugün Abdülhamid paylaşımlarını görünce, bakıyorum hiçbiri yan yana durmak isteyeceğim insan değil. |
Türkleri köle olarak alıp satan, zorla ordusuna katan moğol imparatorluğu ve tarihi karakterleriyle övünmeyi biliyorsunuz ama. mesele bu değil bence. osmanlı müslüman diye sevmiyorsunuz sırf. selçuklu ve diğer onlarca müslüman devletinide reddedeceksiniz elinizden gelse ama başka devlet kalmayacak kendinize göre yonttuğunuz tarihinizde.. |
Dünya'ya hükmetmek sadece toprak parçasıyla olmuyor. Bunun sonucunu en iyi Osmanlı'da gördük. Eğitim yok, bilim yok, zamanın gerisinde kalmış kafalar yüzünden son yüzyılında "hasta adam" ünvanı verilmiş. Kendi iç isyanını bile bastırmaktan aciz duruma düşmüş. Allah kimseyi şu duruma düşürmesin. "II. Mahmud, Büyük Britanya ve Fransa'dan yardım istedi. Ne var ki Fransa'nın Mehmet Ali Paşa'yı desteklemesi, İngiltere'nin de Osmanlı'nın iç işlerine karışmak istememesi üzerine beklediği yardımı alamadı ve Rusya'dan yardım istemek zorunda kaldı." |
Türk Beylerinin güçlerini kırıp dışlayıp yeniçerileri (ecnebiler) güce getiren, Türklere savaşmayı zorunlu kılıp yabancılara imtiyaz mal mülk hak tanıyan bir imparatorluk Türk değildir, Fatihten sonra Türk Beyleri anadoluya dönmüş, Kurtuluş savaşında da ağırlıklarını koymuşlardır. Cahillere laf yetiştirmeye gerek yok. Onlar anca söyleneni papağan gibi tekrarlama kapasitesine sahipler
|
Ben aynı şeyi Osmanlıcılık için düşünüyorum. |
Benzer içerikler
- başkent inşaat şikayet
- semerşah hangi cemaatin
- sezen aksu pkk
- migpack apk
- sözcü tv digiturk"te neden yok
- disney plus üyelik iptali
- bitcoin haram mı diyanet
- mavi taksi nedir
- fiat 600 fiyat
- yeşil nasim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X