Şimdi Ara

Osram Ampullerden Hangisini tercih etmeliyim? Night Breaker Mı Cool Blue Mu?(H7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://yfrog.com/2sdsc01147j
    merhabalar aracımın yakında bakımı 40bin bakımı yaklaşıyor.Laguna RXT 2.0 2000 model H7 ampul kullanıyor.H7 olduğu için merceği yok o yüzden xenon taktırmayı düşünmüyorum.Bunun yerine osramın bu daha güçlü olduğunu iddaa ettiği ampullerden alayım diyorum ama hangisi daha iyi aydınlatıyor farkları ne birbirlerinden bilmiyorum ikisinide kullanan memnun kalan hakkında bilgi sahibi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim.

• Biri fazla ışık verir, diğeri mavi ışık... Nightbreaker iyi aydınlatır, Cool Blue mavimsi, xenonumsu ışık verir.

Size hangisi lazımsa onu alın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

Biri fazla ışık verir, diğeri mavi ışık... Nightbreaker iyi aydınlatır, Cool Blue mavimsi, xenonumsu ışık verir.

hımm ozaman nightbreaker almam gerekiyor teşekkürler.peki aydınlatmada standarda göre ne kadar fark oluyor.birde bu night breaker sarı ışık mı veriyor beyaz mı hiç bi yerinde yazmıyor.Ayrıca bu resimdeki ürünler Made in PRC yazıyordu osram çin malı mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaTaLiTY41

quote:

Biri fazla ışık verir, diğeri mavi ışık... Nightbreaker iyi aydınlatır, Cool Blue mavimsi, xenonumsu ışık verir.

hımm ozaman nightbreaker almam gerekiyor teşekkürler.peki aydınlatmada standarda göre ne kadar fark oluyor.birde bu night breaker sarı ışık mı veriyor beyaz mı hiç bi yerinde yazmıyor.Ayrıca bu resimdeki ürünler Made in PRC yazıyordu osram çin malı mı ?

Nightbreaker sarı ışık verir,ancak biraz daha açık sarıdır.
  • Nightbreaker %90 fazla ve %10 beyaz ışık vaadediyor. Yani amaç beyaz değil güçlü ışık üretmek. %90 ölçüsü de gerçekte öyle %90 değil. Biraz katkısı oluyor aydınlatmaya... Farkedilir düzeyde... Ama normal ampulün iki katı değil.

Osram alman malı. Ama üretimi çinde yapıyor olabilir.
  • @O.B.K hocam açıklamış ama bende bişeyler yazayım, night breaker 2 aldım bende geçenlerde. üzerinde yine osram varmış(modelini bilmiyorum) fakat night breaker lar hissedilir derecede farketti bence aydınlatmada. beyazlık konusunda pek bi fark göremedim ama. zaten öyle bi beklentim olmadığı içinde sallamadım bu durumu. p.r.c meseleside artık nerdeyse bütün markaların çinde üretim yapmasından kaynaklanıyor. piyasadaki malların (herhangi bişey) %90 ı made in china yada p.r.c.
  • nightbraker kullanıyorum. alalı yaklaşık 1ay oldu

standart sarı ampullere bakarak çok iyi aydınlatması var, uzunlarda öne mavimsi ışık yaymakta
    tereddüt eden arkadaşlara tavsiye edebilirim, iyi mal...
  • normale göre yüzde 90 fazla ışık
    yüzde 10 daha beyaz renk olarak satılıyor....
    aydınlatmada epey fark olması normal yüzde 90 az bir rakam değil
  • Arkadaşım 4 ay önce arabasına nightbreakerlardan taktırmıştı.Geçenlerde biri sönük halde geziyordu.Hemen ömürünü tamamlıyor bu nightbreakerlar heralde, pek bi bilgim yok ama ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: liarda

Arkadaşım 4 ay önce arabasına nightbreakerlardan taktırmıştı.Geçenlerde biri sönük halde geziyordu.Hemen ömürünü tamamlıyor bu nightbreakerlar heralde, pek bi bilgim yok ama ...

Evet. Benzer bir durumu ben de yaşadım. Birçok kişiden de duyuyorum ki nightbreaker'lar daha kısa ömürlü.

Keşke kutunun üstüne bir de %50 daha kısa ömürlü yazsalar...
  • quote:

quote:

Arkadaşım 4 ay önce arabasına nightbreakerlardan taktırmıştı.Geçenlerde biri sönük halde geziyordu.Hemen ömürünü tamamlıyor bu nightbreakerlar heralde, pek bi bilgim yok ama ...

Evet. Benzer bir durumu ben de yaşadım. Birçok kişiden de duyuyorum ki nightbreaker'lar daha kısa ömürlü.

Demek baya kişi aynı sorunu yaşamış.Acaba neden kısa ömürlü oluyorlar?Fazla ışık vericem diye kendini mi yiyor napıyor?

• quote:

quote:

yazıyor zaten; bendekilerde yazıyordu bir saat işareti var normal ampülde saatin tamamı dolu nb lerde ise yarısı dolu.

yarı ömürlü anlamına geliyor kısaca;

ben 2. set nb lerimi kullnıyorum ömürleri 4 ile 6 ay arasında bundan sonra her ne kadar çok memnun olsamda aydınlatmasından daha düşük modeli ama daha uzun ömürlü olan silverstar kullanacağım.

ama iyi ışık isteyenlere reflektörleride iyi durumdayse nb yi öneririm.

hayırlı günler.

• Nb ...
  • hım ömür konusu kafama takıldı ben normalde de gece gündüz komple aydınlatmalı geziyorum normal farlar ön-arka sisler sürekli açıktır bende iki ay sonra sönmesinler bi arkadaş 2.5 sene kullandım demişde
  • quote:

hım ömür konusu kafama takıldı ben normalde de gece gündüz komple aydınlatmalı geziyorum normal farlar ön-arka sisler sürekli açıktır bende iki ay sonra sönmesinler bi arkadaş 2.5 sene kullandım demişde

Bunu iyi demedin hocam. Zira böyle yapan arkadaşlar çok dua alıyorlar benden...

Polis aracı bile olsa acımam, sellektörle kör ederim.

Böyle gereksiz ön ve özellikle arka sis yakanların plakalarını da özenle toplayıp fahri trafik müfettişlerine veya doğrudan trafik denetleme şube müdürlerine iletiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 20 Nisan 2009; 0:05:54 >
  • quote:

quote:

hım ömür konusu kafama takıldı ben normalde de gece gündüz komple aydınlatmalı geziyorum normal farlar ön-arka sisler sürekli açıktır bende iki ay sonra sönmesinler bi arkadaş 2.5 sene kullandım demişde

Bunu iyi demedin hocam. Zira böyle yapan arkadaşlar çok dua alıyorlar benden...

Polis aracı bile olsa acımam, sellektörle kör ederim.

Böyle gereksiz ön ve özellikle arka sis yakanların plakalarını da özenle toplayıp fahri trafik müfettişlerine veya doğrudan trafik denetleme şube müdürlerine iletiyorum.

farkedilmek güzel bişey,farımda açık yolumda olayı.hem dikkat çekici oluyor görsel açıdan hem de trafik açısından farkedilebilir oluyor.ama karşıdan gelenler için nasıl olur onu bilmiyorum karşıdan sisi açık biri gelince ben rahatsız olmuyorum şahsen.ama şu önünde mercek olmayan xenonlardan nefret ettim sırf o yüzden xenon taktırmıyorum.trafik bişey demiyor buna çevirmelere bile bu şekilde giriyorum ben belkide arabayla alakalı olabilir polisler ön yargılı yaklaşıyor olabilirler ama bu yüzden herhangi bir ikaz uyarı vs almadım.farım açık diyede ceza yazacaklarını zannetmiyorum.

• Farkedilmek icin normal farlari yakmak yeterli. Sis farlari adi ustunde sis faridir. Normal hava sartlarinda kullanilmasi karsi taraf icin tehlike arz eder. Ozellikle de arka sisler arkadan takip eden suruculerin gozunu yorar. Surucu onundeki araci sanki fren yapiyormus gibi gorebilir ve devamli takipte gozunu yorar. Cok gereksiz birseydir normal hava da hele hele arka sisleri acmak. Normal park ve stop lambalari fazlasiyla yetiyor zaten.
  • neyse benim farlarımdan ziyade bu ampullerin ömürleri ortalama ne kadar?iki ay sonra atmayalım çöpe 40 lirayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.