Şimdi Ara

Oto tamir dükkanı açmak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette çeşitli makaleler buldum okudum.İllaki forumda bu işler ile uğraşan kişiler vardır.Benim Tam teşekküllü bir oto tamir dükkanı açmam için gerekli şeyler nelerdir izinlerden bahsetmiyorum.Onları araştırdım.Bu işin maliyeti gereklilikleri karşılaşacağım zorluklar neler yapabilirim.Tavsiyeleriniz nelerdir ?

Hedefim ilk etapda oto tamiri yapan bir dükkan açıp zamanla işi büyütüp gerek yazılımda işin içinde olacak şekilde modifiye hizmeti verecek bir dükkana dönüştürmek.İlk etap tamir ve internette edindiğim bilgilere göre Tam teşekküllü bir oto tamir dükkanı açmanın maliyeti 30-100 bin tl arasında değişmekteymiş.Sanayidi burnumun dibinde gidip oradaki insanlarlada muhabbet ederk bilgilier almaya çalışacağım.İşi bizzat ben yapmayacağım çalışacak ustalar çıraklar elemanlar alınacak aynı anda 3-4 aracın tamirini yapabileceğim bir dükkanın bana maliyeti ne olur tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

• Hort up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O iş olmaz.İşi bilmeyen adamın yanında kalite usta çalışmaz.Modifiye dükkanı falan çocukça hayaller.Sanayideki ustalar senin gibilerin lafını dinlemez.Kalifiye usta olacaksın saygı gören biri olacaksın ki yanında çalışsınlar.
  • Ben kendim açıp işletmek istiyorum motor mezunuyum ama önce bir arkadaşın yanında çalışıp pişmeyi düşünüyorum

bu işten ekmek yiyebilirmiyiz
    hangi aletler olmazsa olmaz
    devralmakmı yoksa baştan kurmakmı mantıklı
    sağlam bir usta ne kadar maaş ister vs
    düşüncesi olan paylaşırsa sevinirim

• usta ne yaptın?

• Hasancannss kullanıcısına yanıt
    Kamuya girdim ustam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hayırlısı reis. Peki 6 sene önceki fikirlerin hakkında ne düşünüyorsun. şu an ben de senin o fikirlerinle aynı şeyi düşünüyorumda. kendimi geliştirip oto tamir dükkanı açmak.

ve bide şu var:

Lafı uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Üniversite 3. Sınıfım.

İlköğretim matematik öğretmenliği okuyorum.

Bölümü çok severek değil de hedefimdeki bölüm gelmediği ve bı seçim yapmak zorunda olduğum için seçmiştim. Ama fena da değil durumlar şu an. Memnun sayılırım.

Geçen YouTube da önerilen kısmına araba tamir videoları geldi. İsmail usta diye bir YouTube kanalı.Birkaç videosunu izledikten sonra o kadar hoşuma gitti ki. Dedim ki içimden: oğlum Hasan sen bu dünya ya oto tamirci olmak için gelmişsin. Acccayip keyif aldım. Daha sonra aileme bu konuyu açtım. Beni terslediler.  Saçma saçma iş yapma. Üniversite ni oku dediler. Ama arkadaşlar canlı dersler çok boş. Hoca açıyor slayti boş boş okuyor. Boş boş bilgiler ve terimler. Bunaldım vallaha. Ama tamirhane de olsam ustanın yanında yetişsem, arabanın herşeyini öğrensem... Kendi yerimi açsam sonra mesela. Bilemiyorum... Kafam çok karışık. Bu zamana kadar neye ilgili olduğumu düşünmeye fırsat olmamış. Hepinizin nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili tavsiyesini ve görüşlerini bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasancannss

hayırlısı reis. Peki 6 sene önceki fikirlerin hakkında ne düşünüyorsun. şu an ben de senin o fikirlerinle aynı şeyi düşünüyorumda. kendimi geliştirip oto tamir dükkanı açmak.

ve bide şu var:

Lafı uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Üniversite 3. Sınıfım.

İlköğretim matematik öğretmenliği okuyorum.

Bölümü çok severek değil de hedefimdeki bölüm gelmediği ve bı seçim yapmak zorunda olduğum için seçmiştim. Ama fena da değil durumlar şu an. Memnun sayılırım.

Geçen YouTube da önerilen kısmına araba tamir videoları geldi. İsmail usta diye bir YouTube kanalı.Birkaç videosunu izledikten sonra o kadar hoşuma gitti ki. Dedim ki içimden: oğlum Hasan sen bu dünya ya oto tamirci olmak için gelmişsin. Acccayip keyif aldım. Daha sonra aileme bu konuyu açtım. Beni terslediler.  Saçma saçma iş yapma. Üniversite ni oku dediler. Ama arkadaşlar canlı dersler çok boş. Hoca açıyor slayti boş boş okuyor. Boş boş bilgiler ve terimler. Bunaldım vallaha. Ama tamirhane de olsam ustanın yanında yetişsem, arabanın herşeyini öğrensem... Kendi yerimi açsam sonra mesela. Bilemiyorum... Kafam çok karışık. Bu zamana kadar neye ilgili olduğumu düşünmeye fırsat olmamış. Hepinizin nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili tavsiyesini ve görüşlerini bekliyorum...

Ustalık ile alakalı ne kadar tecrübeniz var?? Çoğu sanayideki usta 14-15 yaşlarında sanayiye girmiş insanlar. Siz dükkan açtınız diyelim adam geldi şurada şöyle bir ses geliyor dedi ne sorun olduğunu tecrübeniz olmadan nasıl anlayacaksınız??

Böyle bir işe koyulacaknız ya büyük bir servis açıp ustalar çalıştıracaksınız( bunun için baya bir sermaye lazım) ya da sıfırdan sanayiye çırak olarak başlayıp işi öğreneceksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• anladım. cevabınız için teşekkürler.

• oyle olmuyo o ...silecek su fiskittirmiyo dicek adam sana sende onun motoru altta komple motoru indircez deyip 6-7 cukkalacaksin..

• Hasancannss kullanıcısına yanıt

Hocam etiketlemediğiniz için cevabınızı görmedim okulunuzu bitirip bir şekilde bu işin içine girin derim insanın sevdiği işi yapması gibisi yok. Ayrıca getirisi olan bir iş ben marangozluğa merak saldım mesela getirisi olsa mesleği bırakırım o derece ama yok malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: niroli

Hocam etiketlemediğiniz için cevabınızı görmedim okulunuzu bitirip bir şekilde bu işin içine girin derim insanın sevdiği işi yapması gibisi yok. Ayrıca getirisi olan bir iş ben marangozluğa merak saldım mesela getirisi olsa mesleği bırakırım o derece ama yok malesef.

Aksine getirisi çok marangozluğun, bir inşaatın bile mutfak, banyo, vestiyer işlerini alsanız köşeyi dönersiniz. Ama tabi ustalık isteyen bir iş marangozluk. Arkadaşım marangoz oradan biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.