Şimdi Ara

Oto teybin saat göstergesi aküyü bitirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
24.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün a101 den piranha marka oto teyp aldım 50 liraya gayet şık. Peugout partner 2003 model aracıma taktım bir elektrikçiye taktırdım kontağa bağlamamış galiba. Kontak anahtar yokken bile çalışmakta. Kapandığında saat yanıyor 7/24 acaba bu aküyü bitirir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oto Teybin Saat Göstergesi Aküyü Bitirir mi?

Oto teyplerin saat göstergelerinin aküyü bitirip bitirmediği, merak edilen bir sorudur. Bu sorunun cevabı, aracın modeline ve oto teybin özelliklerine bağlı olarak değişebilir.

Bazı araçlarda, oto teyp, kontak kapalıyken bile saat göstermeye devam eder. Bu durumda, teybin saat göstergesi, aracın aküsünden güç çekmeye devam edebilir ve zamanla aküyü bitirebilir.

Ancak, çoğu modern araçta, oto teyp, kontak kapalıyken otomatik olarak kapanır. Bu nedenle, bu tür araçlarda, oto teybin saat göstergesi aküyü bitirmez.

Eğer aracınızın oto teybi, kontak kapalıyken kapanmıyorsa ve saat göstergesi sürekli yanıyorsa, bu bir sorunun işareti olabilir. Bu durumda, "oto teyp saat kapatma", "teyp saati aküyü bitirir mi" veya "teyp ışığı sönmüyor" gibi arama terimlerini kullanarak daha fazla bilgi edinmeniz önerilir.

Bazı oto teyplerinde, saati kapatma seçeneği bulunur. Bu seçeneği kullanarak, teybin saat göstergesini kapatabilir ve akü tüketimini engelleyebilirsiniz.

Örneğin, "piranha teyp saat kapatma" veya "pioneer teyp kapanmıyor saat çıkıyor" gibi arama terimlerini kullanarak, aracınızın oto teybi için spesifik talimatlar bulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bazı arabalarda görüyorum teybin saati açık şekilde bir sorun olmaz galiba
  • Sonradan takilan tertibat oldugu için bitirmesi muhtemel.

Kontağa bağlatin tavsiyem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 8 Eylül 2016; 21:25:53 >
  • çok bi enerji çekmiyordur birşey olmaz.
  • Büyük ihtimal bişey olmaz.
  • Uzun süre kullanılmasa 1-2 ay bitirir.Bizim eski 1974 Peugeot 504 vardı,konsolda anolog saati vardı.1900 motordu benzini su gibi içerdi,araba az binerdik yahudi mercedesi.O nalet anolog saat yüzünden 3-4 hafta araba yatarsa akü takviyesi yapa yapa ömrümüzü yerdi

• Kontak kapattıktan sonra yaklaşık 30 dk teyp açık kalabiliyor bazı araçlarda, sonra kapanıyor teyp. Ama siz aracı park edip uzun süre sonra geldiğinizde açıksa sorun olabilir.

Taktırdığınız elektirikçiye gidip pensampermetre ile kontak kapalı iken tüketimi ölçtürün.

0,02-0,03 Amper normal olan tüketimdir. Eğer bundan fazla ise aracı her gün kullanıyorsanız zararı olmaz ancak araç uzun süre yatacaksa zararı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bundan önceki aracımda aracın teybini 3 gün açık unuttum, daha doğrusu yoldan geldim, adres sormak için sesi kıstım ama teybi kapatmadım (Volume 0'dı). Sonra da komple unuttum arabayı park ettim. 3 gün teyp kendi kendine çalmış durmuş hafıza kartını (Ama hoparlörler güç çekmiyor tabii). 3 gün sonra tek marşta çalıştı.
    Düzgün aküyü bitirmiyor.
  • En hayırlısı, teybi araca bağlarken,

Kontağı çevirmeden teyp çalışmayacak düzenekte bağlamak.

Çok teyp bağlamışlığım yoktur, isteyen olursa özel olarak yapıyorum ama
    kime yaptıysam hep bu usulde yaptım. Kontak çevirilmeden teyp açılmaz.

Böylece ne sıkıntı ne dert olur kafaya. :)

Ha ben böyle istiyorum derseniz, kullanma klavuzunda o saati kapatmak için bir seçenek vardır mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 10 Eylül 2016; 15:14:01 >
  • Xilence kullanıcısına yanıt
    Hayır bulunmamakta.
  • Allah allah,

O zaman eğer hani yanmamasını istiyorsanız.

Teybi yeniden kurdurup, kontaktan bağlantısını yaptırınız. Akü den direkt olarak değil.

Anahtarı çalışınca elektronik sistem devreye girip teyp çalıştırılsın.

Çok basit aslında. Hani isterseniz yardımcı olabilirim istanbulda iseniz.
    Ama isterseniz yaptığınız elektronikçiye götürüp tekrar, bunu kontaktan açılınca çalışıcak şekilde yap diyin o anlayacaktır.
  • Xilence kullanıcısına yanıt
    Boşuna 20 30 lira vermeye gerek yok bence şimdilik bir sorun yok olursa bakarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynısını bende aldım evde test ettim iyice çünkü bende kontaga bağlarım kapatmam muteye basar inerim arabadan arabadaki devamlı çalışan telefona bluetooth üzerinden bağlı

kapalı:35ma

ses mute modu 70ma

ses 20 de 400 ma

ses sonda (39) 2A

son ses dinlersen 60 amper aküyü 30 saatte yer
    orta seste dinlersen 60 amper aküyü 70 saatte yer
    mutede açık unutursan 900 saat
    kapalı ama 2000 saat

benim sistemde

tel beklemede 40 ma bluetooth 10 ma teyp 70 ma toplamda 120 ma akım var aküden alınan.

kontak kapalı aküden çekilen toplam enerji sistem açıkken 140 ma 20 ma de alarm alıyor 10 ma teyp hafıza için alsa öle işte sıkıntısız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 10 Eylül 2016; 19:25:51 >
  • O teybin display tusuna basili tutunca saat gostergesinin kaybolmasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teyipte ve bağlantılarda kaçak yoksa onun standby durumunda çektiği güçten birşey olmaz. Tabii araba 2-3 ay yatmazsa. Gerçi 2-3 ay yatan arabada teyp olmasa bile akü ölür.

• Merhaba, belki fikri ya da tecrübesi olan vardır diye yazayım dedim.bir hafta önce C3 marka bir araç aldım , iki gün sonra akü bitti yolda kaldık derken ittir vurdurt bi ton rezillik falan bayram her yer kapalı,bayır ara park için neyse çok uzatmadan...aracın kontağı kapalı hatta teyp kapalı buluetooth telefona bağlı kalıp hoparlörlerden ses geldiğini hatta telefon görüşmesi dahi yapıldığını görünce teybi falan soktum . Aküyü de bundan dolayı bitirdiği düşünüyorum .bu mümkün mü . İlk iş kontak teyp bağlantısını ayırmak olacak fakat zamanım da olmadı . Aracın yanına 3 gündür uğramadım.umarım aküyü garanti değişir yoksa 3.yü alacağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.