Merhaba arkadaşlar geçen hafta çarşamba günü otobandan kaçak geçiş yaptım kgs bulamadım girişte. Şimdi şöyle bir sorunum var ceza işleme girmiş ama yarın aracımın plaka değişmesi gerekiyor son gün. bu cezayı ödemeden değişmez değil mi? KGM sitesinde bir yazı gördüm biraz geç kaldım gibi ama bilen arkadaşlar bu konu hakkında bilgilerini paylaşırsa sevinirim
quote:
OGS YA DA KGS’DEN GEÇİŞ İHLALİ (KAÇAK GEÇİŞ) YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILABİLİR?
OGS ya da KGS’ den kaçak geçiş yapıldığı durumlarda; kaçak geçiş yapılan plaka üzerine, geçişin yapıldığı günden itibaren 10 (on) gün içinde OGS ya da Kredili KGS alınması ve hesapların bankalar tarafından aktif duruma getirilmesi durumunda kaçak geçiş cezası normal geçiş ücretine Otomatik çevrilecektir. Bu durum ön dolumlu olan Nakit KGS alınması durumunda geçerli değildir.
Hesabın 10 gün içinde aktif olup olmadığı bilgisi 0212 444 11 17 nolu OGS-KGS Çağrı Merkezinden kontrol edilebilir.
İşin garibi garanti bankasından ogs ye bugün başvurdum. 1 gün içinde aktif olabilir ve bu cezayı normal geçiş ücretine indirip ondan otomatik çekebilr mi sizce?
Şu anki aracımı 2009 yılında 2. el almıştım. Vergi dairesinde hiçbir borcu görünmüyordu ve aldık. Sonra tesadüfen Karayolları Genel Müdürlüğünün sitesinde KGS borcu olduğunu gördüm. 2008 yılına ait 28,.. TL. Borcu ödemek için gitmediğim yer kalmadı ama borcu ödeyecek yer yok. Trafikten de vergi dairesi, bize gelmediği sürece bilemeyiz ve sorun yok demişti. Dolayısıyla plaka değişimininde Karayolları ile alakası olmadığına göre sorun olacağını sanmam.