Şimdi Ara

Otomatik araba mı daha çok yakar Manuel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
11.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Kavga cikar burada..

Tam otomatikmi yarim otomatik mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Kavga cikar burada..

göreceli bir cevabı mı var ki bunun niye kavga çıksın?
  • Tam otomatikten bahsediyorum. Şimdi özellikle trafikde sürekli dur kalk yaptığımız için kalkarken(manuelde) gaza haliyle biraz basıyoruz, ancak otomatikte frenden ayağımızı çeker çekmez hareket etmeye başlıyor. Şimdi devir yükselmeden vites değişmesi de ayrı bi güzellik gibi duruyor. Bilmiyorum nasıl olacak ?
  • benim gördüğüm tüm fabrika verilerinde manuel daha az yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanmt

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Kavga cikar burada..

göreceli bir cevabı mı var ki bunun niye kavga çıksın?

Burasi DH fanatikler gelsin ozaman gorursun. Biri benimki az yakar der digeri yok bnmki der uzar gider..

• Tabi ki otomatik vites daha fazla yakar. Hani sadece "otomatik vites neden fazla yakar" diye googleda aratsanız bu konuyu açmazdınız. Arama butonlarını kullanalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otomatik vites araba bayanlar içindir ve bombanın pimini çekerim.

Oto. Fazla yakar

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

Otomatik vites araba bayanlar içindir ve bombanın pimini çekerim.

Oto. Fazla yakar

Günde 10 saat araç kullanıp üstünede kapı kapı dolaşıp pazarlama yaparsanız ve dünyanın en pahalı benzinini kullanırsanız, o sadece "bayan" için olmaz. Bırakın isteyen istediğini yapsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Honey Badger -- 17 Haziran 2012; 3:38:56 >
  • quote:

Oto. Fazla yakar

Birkeresinde dayım araba alacaktı.. Kendisi 40 yıllık sürücüdür.
    İnternette araba araştırıyoruz.. Bir model gözümüzü kesti.. Otomatiğini al bu yaştan sonra ne yapıcaksın manueli dedim.
    Yaşlandım ama çok şükür sakat değilim dedi..
  • tam otomaikle aynı capta aynı arac manuelden az yaktırsın ben arabamı yakarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

İnternette araba araştırıyoruz.. Bir model gözümüzü kesti.. Otomatiğini al bu yaştan sonra ne yapıcaksın manueli dedim.

Güzeldi

• quote:

Oto. Fazla yakar

İstanbul trafigine girmedin herhalde?benzine o kadar para veriyoruz ki birakinda rahatligimiz icinde 10-20 tl fazla verelim,manuelle dur kakk dur kalk:)

Birde kendi hayatin icin dusun bunu hani bazen sag elinle manuel bazende baskasi tarafindan yapilan ama masrafli islev

• Otomatik vites bazen hayat kurtarabiliyor!

İstanbul trafiğinde, gerçektende bazen sol ayağım felç oluyor. Tabi düz vites zevkli ama trafikte çok bekleyince bıktırıyor kendini.

Yakıt olarak tam otomatik az yakmaz, fazla yakar.

Ancak bu ufak motorlar için geçerli.

5000-6000cc bir motorda yakıt tüketimi farkı yok. ( Corvette'nin verileri mesela aynı düz ile otomatik ). Ufak motorlarda, motor tork konvertörünü çevirmekte güçlük çektiği için tüketim fazla.

Onun için zaten yarım otomatik vs. tarzı sistemler ufak motorlar için geliştirildi. Yarım otomatikler, düz vitesden azda yakabilir yeri geldiğinde, motora en uygun şekilde programlanmış, ama tam otomatik yakmaz.

Gerçi tam otomatik şanzımanlardada sanırım Torque Converter Lock-Up olayı var, yüksek hızlarda , uzun yolda felan giderken tam otomatikte manuel kadar az yakabilir sanırım...Tork konvertöründeki kayıpları minimize ediyor lock-up diye biliyorum, daha iyi bilen biri aydınlatsın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Otomatik vites bazen hayat kurtarabiliyor!

İstanbul trafiğinde, gerçektende bazen sol ayağım felç oluyor. Tabi düz vites zevkli ama trafikte çok bekleyince bıktırıyor kendini.

Yakıt olarak tam otomatik az yakmaz, fazla yakar.

Ancak bu ufak motorlar için geçerli.

5000-6000cc bir motorda yakıt tüketimi farkı yok. ( Corvette'nin verileri mesela aynı düz ile otomatik ). Ufak motorlarda, motor tork konvertörünü çevirmekte güçlük çektiği için tüketim fazla.

Onun için zaten yarım otomatik vs. tarzı sistemler ufak motorlar için geliştirildi. Yarım otomatikler, düz vitesden azda yakabilir yeri geldiğinde, motora en uygun şekilde programlanmış, ama tam otomatik yakmaz.

Gerçi tam otomatik şanzımanlardada sanırım Torque Converter Lock-Up olayı var, yüksek hızlarda , uzun yolda felan giderken tam otomatikte manuel kadar az yakabilir sanırım...Tork konvertöründeki kayıpları minimize ediyor lock-up diye biliyorum, daha iyi bilen biri aydınlatsın :)

Cevap için teşekkürler

• otomatik galiba verilerin çogu öyle gösteriyor

• sehir icinde kesin otomaatik daha az yakar,
    sehirdisinda ise durum gaza nasil bastiginiza gore degisir.
    Gerci artik cifr kavramalilar ile birlikte sehirdisinda bile otomatik az yakiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Artık düz vites üretimi eskiye göre azaldı.

Firmalar otomatik şanzımana göre hareket edip, daha az yakıt oranını ayarlıyorlar. Mesela Bmw 320d %95 oranında otomatik şanzıman üretiliyor bildiğim kadarıyla. Manuel almanız için sıra bekleyebilirsiniz. Ve manuel şanzımanda az bir miktar daha fazla yakabilir.

Evet 3.20d'nin tüketimi düşük, o motor T.C için ilaç gibi oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

Oto. Fazla yakar

güldürdü

• s-tronic olsun dsg olsun bmw şanzımanı olsun manuel araçlardan daha zevkli ve performanslı olduğunu düşünüyorum.günümüz çift kavramasından hiç bi el daha erken vites değiştiremez.

çift kavrama>manuel
    manuel>otomatikleştirilmiş manuel

tabiki çift kavralamalı bi otomatik vites.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.