Şimdi Ara

OTOMATİK ŞANZIMAN REVİZYONU YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar. Otomatik şanzıman ile alakalı soracaktım.

Araç 2015 model accent blue otomatik vites. Henüz 57 bin km'de Aracı evin önüne parkettim. Park derken hiç vuruntu veya bir sorun yoktu. İki gün sonra çalıştırayım derken durduğu yerde vitese geçmedi. Zorlayınca birkaç yüz metre gitti ama sonunda ne olduysa tamamen durdu . Yağ kirlenmesi varmış. Bu km de nasıl olıur bunu da anlamadım .

Şanzıman revizyon için ustada. Parça siparişleri verdi. Bu hafta tamir olur muhtemelen. 12 bin liraya anlaştık . İçi tamamen revize edilecek . 6 ay garantili yapıyor usta.

Bu işlemler için parçaları nereden ve kaç liraya aldığını gösteren faturayı istesem doğru olur mu yoksa sadece 12 bin lira ödediğimi gösteren fatura yeterli mi?

Bir de revizyon yaptıran varsa acaba şanzıman eski verimine kavuşur mu? Aracı önce çekici ile yetkili servise götürdüm. Şanzımanı tamir için genel merkeze göndereceğiz (istanbul) dediler ama içini açmakla uğraşmazlar dediler. Açmadan neden değişim yapılsın bunu da anlamadım .

Tork konvertörlü şanzımana tamir tutmaz. Değişim gerekir ama iyi niyet garantisinden faydalandırırız dediler bunun için de 28 bin lira istediler. Tabi kabul etmedim. Araç garantili değil bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan Arı -- 3 Ocak 2021; 21:31:3 >

Hasan Arı bu mesajı paylaştı

• Bu konuda deneyimi veya bilgisi olan varsa yazarsa çok iyi olur. Çıkma şanzıman almayı bile düşündüm ama verimli olmaz, şanzımanın geçmişi hakkında da bilgimiz olmaz diye sakıncalı gördüm. Parçalar orjinal takılacak.

• Arabanın modelinden modeline değişebilir tahminen ama benim 82 model w126 merdecesin şanzıman tamir için 7-8 bin lira istediler. Muhtemelen senin araç daha modern ve komplekstir. Bu gibi durumlarda 2-3 yer ile görüşmekte fayda var. Çıkma şanjıman da alabilirsin ama benim usta çıkmada alsan yine de söküp bakmam lazım diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 20 Ocak 2021; 15:40:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik Vites Yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.