Şimdi Ara

Otomatik vites araba + elektronik park freni, NASIL DURDURULUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bi kaç hafta önce her zamanki gibi evime geldim hiç bir sorun yok, yemeği yedim ve TV izliyorum,

bir kaç saat sonra ateşim yükselmeye başladı bunun yanında baş dönmesi ve inanılmaz bir halsizlik oluştu, sadece bir saat içinde durumum giderek kötüleşmeye başladı, saat akşam 11 civarıydı ve acile gitmeye karar verdim, ayağa kalkıp yürüyebiliyordum fakat zorlanıyordum.

Eşim araç kullanmasını bilmiyor, evim hastaneye sadece 3 km uzakta ve gideceğim yolda o saate in cin top oynar, yavaş yavaş giderim dedim ve araca bindik.

yol üzerinde sadece bir yerde trafik ışıkları var, normalde akşam ışıklar çalışmaz sadece sarı yanıp söner ama ne hikmetse o gün çalışıyordu ve kırmızıya denk geldim.

Her ne kadar hasta olsamda eşime bi eşşek şakası yapayım dedim,

Bana bi şey oluyor diyip hızlı hızlı nefes alıp bayılmışım gibi kendimi eşime doğru bıraktım. Eşim çığlığı basınca hemen kalktım şaka yaptım dedim, sonrasında eşimden biton laf duydum,

Kabul ediyorum büyük bi eşşek şakası oldu fakat daha sonrasında aklıma şu geldi.

Aracım otomatik vites ve park freni elektronik, düğmede direksiyonun sol tarafında,

Şimdi ben gerçekten bayılmış olsam ayağım frenden çekilecek ve araç hareket etmeye başlayacak, yanınızda birisi yoksa zaten yapacak bi şey yok gidip bi yere çarpacaksınız fakat yanınızda birisi varsa aracın hareket etmesini nasıl engelleyebilir.

Vitesi direkt P ye atamıyorsunuz bunun için ayağınızla frene basmanız lazım, yanınızdaki kişinin de uzanıp frene basması çok zor, hareket halindeyken el freni düğmesine basmakda bi işe yaramıyor çalışmıyor,

böyle bir durumda ne yapılabilir,

yol tamamen boş olsa önemli değil 5-10 km hızla en fazla kaldırıma yada etraftaki bi duvara çarpar durursunuz ama yol boş değilse diğer sürücülerin kaza yapmasına sebeb olmak muhtemel,

araç üreticlerinin böyle durumları düşünerek aldığı bir önlem var mıdır ?

Not, acile gittim tahlil yapıldı kanda virüs bulundu, iki şişe serum ve antibiyotik iğne sonrası gece 4 gibi kendime geldim ve ilaçlarımı kullanıp bir hafta içinde iyileştim.

• Golf için konuşuyorum,elektronik park frenini uzun süre çekili tuttuğunuzda(yanlış hatırlamıyorsam),arkaları kilitliyormuş.Belki aracı durdurur.Ayrıca anahtarsız çalıştırma yoksa,stopta edilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamin b7 manuel dizel passatinda bir kere merak edip acaba 20 30 la giderken elektronik frene bassam ne olur diye icime bir cinlik düştü.

Neyse oğlum dur bozulur bise olur elektronik aksam sakin ol desemde kafamdaki seytani durduramadim

30 la giderken dugmeye bir kere bastım araba 2 saniye kadar panik fren yapti sonra birakti kendini. Fakat araba o 2 saniye sure icerisinde duracak seviyeye geldi. Manuel el frenine gore kesinlikle daha saglam frenleme yapti.

Sonra heyecan verici bir sey olmayinca ve ekranda tonla yazi cikinca uzun sure basmaktan vazgecip yoluma devam ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

Babamin b7 manuel dizel passatinda bir kere merak edip acaba 20 30 la giderken elektronik frene bassam ne olur diye icime bir cinlik düştü.

Neyse oğlum dur bozulur bise olur elektronik aksam sakin ol desemde kafamdaki seytani durduramadim

30 la giderken dugmeye bir kere bastım araba 2 saniye kadar panik fren yapti sonra birakti kendini. Fakat araba o 2 saniye sure icerisinde duracak seviyeye geldi. Manuel el frenine gore kesinlikle daha saglam frenleme yapti.

Sonra heyecan verici bir sey olmayinca ve ekranda tonla yazi cikinca uzun sure basmaktan vazgecip yoluma devam ettim

Bende 2010 B6 Passat kullanıyorum ama hareket halindeyken çalışmıyor, benim araçta mı sorun var yoksa otomatik olduğu için böyle bi özellik mi yok acaba

• Astra'larda elektronik el frenini cekince yuksek hizlarda bile stabil sekilde yavasliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

Babamin b7 manuel dizel passatinda bir kere merak edip acaba 20 30 la giderken elektronik frene bassam ne olur diye icime bir cinlik düştü.

Bende 2010 B6 Passat kullanıyorum ama hareket halindeyken çalışmıyor, benim araçta mı sorun var yoksa otomatik olduğu için böyle bi özellik mi yok acaba

Hocam kasa farkı ve şanzıman farkı var. Sanmıyorum ariza olsun. Ariza olsa kesin ariza ışığı yakardi.

B7 de auto hold ozelligi var. B6 da auto hold var mi bilmiyorum. Yani sistem farkı falandır buyuk ihtimal

• Geçen bir araçta elektronik fren vardı çeksem nolur deyip denedim 60 km hızla filan birden arka lastik kitlendi sonra bıraktı hemen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doctor I kullanıcısına yanıt
    B6 da da Auto Hold var. Ama bence çalışmamasının sebebi yüksek hızlarda olduğundandır. 90 ve üstü hızlı olduğu için o durumlarda basılı tutunca aniden frenliyor. B6'da da 30 falan hızda direk durdurur diye zannediyorum
  • ben hastalığı merak ettim öyle durduk yere ateş çıktı kötü oldunuz sonrasında ne oldu hastanede ne dediler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

ben hastalığı merak ettim öyle durduk yere ateş çıktı kötü oldunuz sonrasında ne oldu hastanede ne dediler ?

Kanda virüs var dediler artık ne virüsü nerden geldi bilmiyorum,

Doktor bu sene bu vakkadan çok var bulaşıcı, kafede çay içtiğin bardak temiz değilse, yan masada oturan adam ağzını kapamadan hapşursa bile bulaşır dedi.

Serum ve iğne sonrası baya baya iyi oldum hatta doktora iyileştim dedim, yok dedi kanda vardır o daha ilaçlarını al yoksa bu gün olmasa yarın tekrar aynı şekilde gelirsin dedi.

bi hafta antibiyotik aldım sonra düzeldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: farukozer4444

B6 da da Auto Hold var. Ama bence çalışmamasının sebebi yüksek hızlarda olduğundandır. 90 ve üstü hızlı olduğu için o durumlarda basılı tutunca aniden frenliyor. B6'da da 30 falan hızda direk durdurur diye zannediyorum

basılımı tutacağız durana kadar, ben bi kere bastım çektim bişey olmadı, yarın tekrar deneyeceğim

• Avensiste 3sn basılı tutunca freni kurmaya başlıyor. 3sn den fazla tutarsanız el frenini yavaşça çekiyor. Elinizi çektiğiniz an fren otomatik olarak hızlıca iptal oluyor. Yani araç giderken düğmeye yanlışlıkla bassaniz hile tehlike oluşturmasın diye tepki vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 12 Nisan 2016; 19:57:17 >
  • Babamın b8 passatinda denedim.araç otomatik bi tık yaparsanız bi kitliyor sonra bırakıyor ama basılı tutarsaniz 4 teker birden abs ye geçiriyor ve araba durana kadar fren şişiyor.

• ben eski aracımda deneyip videoya çekmiştim araç 5 km hıza düşene kadar 4 tekerede eşit ve orantılı olarak fren yapıyor 5 km ye düşünce kilitliyor tekerleri ve kızaklıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

ben hastalığı merak ettim öyle durduk yere ateş çıktı kötü oldunuz sonrasında ne oldu hastanede ne dediler ?

Kanda virüs var dediler artık ne virüsü nerden geldi bilmiyorum,

Doktor bu sene bu vakkadan çok var bulaşıcı, kafede çay içtiğin bardak temiz değilse, yan masada oturan adam ağzını kapamadan hapşursa bile bulaşır dedi.

Serum ve iğne sonrası baya baya iyi oldum hatta doktora iyileştim dedim, yok dedi kanda vardır o daha ilaçlarını al yoksa bu gün olmasa yarın tekrar aynı şekilde gelirsin dedi.

bi hafta antibiyotik aldım sonra düzeldim.

geçmiş olsun.

• Sırf ağırlıktan kısacağız diye yapmadıklarını bırakmadılar. Telli mekanik el freninin yerini ne tutar ki, hidrolik yağı boşalsa bile yanında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.