Şimdi Ara

Otomatik vites sol ayak sorunsali...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ilk defa aracim oldu ve ilk defa kullaniyorum daha once ne manuel nede otomati kullandim. Simdi ise opel corsa tam otomatik aldim. Yanliz sorunum tek ayak kullanmamam.herkes ise sol ayagini kullanma. Kes kopar diyorlar. Nedenini sordugumda debriyaj yerine frene basarsin diyorlar. Yanliz ben onceden hic manuel kullanmadim. Iki ayak kullansam gene sikinti olur mu sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

frene de gaza da sağ ayakla basmanın sebebi , frene basmak için ayağını gazdan tamamen çekmiş olmanın , ve gaza basmak için ayağını frenden çekmiş olmayıo garantileyen tek şey ikisine de sadece 1 ayakla basmak. yoksa asla emin olamazsınız.

Alıntıları Göster
    Sol ayağınızın üstüne oturarak sürün bir süre. Alışacaksınız.
  • Sağ ayaginla kullan. İlerde manuel kullanirsan zorluk yasarsin yoksa. Manuel kullananlar sol ayakla fren yapmanin nasil birsey olduğunu bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nulla Poena Sine Lege

Sağ ayaginla kullan. İlerde manuel kullanirsan zorluk yasarsin yoksa. Manuel kullananlar sol ayakla fren yapmanin nasil birsey olduğunu bilir

Hocam gordum malesef babama kullandiriyim dedim. Arkada araclar bekliyordu heycan yapti herhalde aniden firene basti kemer takili olmasa camdan cikardik
  • Eger araciniz otomatik vites ise gaz ve fren pedallari icin sadece sag ayaginizi kullanmakisiniz. Sol ayaginizi unutun. İlerde manuel kullanirsaniz sikinti cekeceginiz icin soylemiyorum bunu kesinlikle. Ani durmaniz ya da ani hizlanmaniz gerektiginde vucut refleks hareketlerini beyinden cikartmaz direkt olarak refleksler omurga sinirlerinden kaslara iletilir. Yani o an hangi ayaginizi kullanacaginiz tamamen şansa kalmistir. Dolayisiyla cift ayak kullanimi, yanlis ayagi yani yanlis pedali secmenize sebep olabilir, sonucunda can veya mal kayipli kazaya karisabilirsiniz. Otomatik vitesli arabada sag ayaginizin topugunu iki pedal arasinda bi yere sabitleyin ve ayaginizi saga sola cevirerek gaz ve fren pedallarina hukmedin. Ben bu sekilde yapiyorum. Tercih meselesi tabi keyfinize gore. Ama dedigim gibi iki pedalli aracta iki ayak birden kullanimi cok tehlikelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nulla Poena Sine Lege

Sağ ayaginla kullan. İlerde manuel kullanirsan zorluk yasarsin yoksa. Manuel kullananlar sol ayakla fren yapmanin nasil birsey olduğunu bilir
    otomatik viteste sol ayak etkisiz eleman neden dersen sağ ayağınla gaza basarken durmak için neden sol ayağını yerinden kaldırıp frene basasın zaten frene basma eylemini gerçekleştirirken sağ ayak boşta kalıyor onunla frene bas gaz ve frene aynı anda basıcam diyorsan soluda kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bir arkadaşım vardı o geldi aklıma. Hem sağ hemde sol ayakla frenleme yapabiliyordu. Kafasına göre ayak değiştiriyordu

Bence de tek ayak kullanmak daha iyi. Ani bir durumda paniklersin ayakların birbirine girer. Zaten hem gaza hem de frene basacağın durumlar olmuyor. Tabi aracın arkadan itişli değilse. En mantıklı olarak sol ayak sadece debriyaja basmak için kullanılır. Sağ ayak fren ve gaza.

• Sol ayakla frene nasıl basabiliyorsunuz bende onu anlamıyorum. Kesinlikle doğru oranda basamam ben. Ya öndekine vururum ya camdan fırlarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam otomatik Corsa aldiysaniz bu konudan sonra "Aracım çok yakıyor" diye konu açmanız muhtemel.

Konuya gelecek olursak sol ayağınızı kullanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Tam otomatik Corsa aldiysaniz bu konudan sonra "Aracım çok yakıyor" diye konu açmanız muhtemel.

Konuya gelecek olursak sol ayağınızı kullanmayın.
    frene de gaza da sağ ayakla basmanın sebebi , frene basmak için ayağını gazdan tamamen çekmiş olmanın , ve gaza basmak için ayağını frenden çekmiş olmayıo garantileyen tek şey ikisine de sadece 1 ayakla basmak. yoksa asla emin olamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Alıntıları Göster
    Sol ayağınızın üstüne oturarak sürün bir süre. Alışacaksınız.
  • Saka bi yana 70 le giderken bi denedimde salakligima doyamadim :D aman diyim hocam sen sag ayaginla bas guzel guzel hem ileride sana mesele olur hem en pratigi sag ayaktir fren/gaz icin sol ayagi sadece debriyajda kullanin.
  • ibrahim2399 kullanıcısına yanıt
    hocam bişeye alışacaksanız madem sol ayağı frende kullanmamaya alışın
  • Sag ayaktan baskasini kullanmayin. Sol ayakla freni kullanirim diye dusunmeyin sol ile istenilen oran tutturulamiyor. Denemistim daha once.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim2399

Arkadaslar merhabalar oncelikle.

Ilk defa aracim oldu ve ilk defa kullaniyorum daha once ne manuel nede otomati kullandim. Simdi ise opel corsa tam otomatik aldim. Yanliz sorunum tek ayak kullanmamam.herkes ise sol ayagini kullanma. Kes kopar diyorlar. Nedenini sordugumda debriyaj yerine frene basarsin diyorlar. Yanliz ben onceden hic manuel kullanmadim. Iki ayak kullansam gene sikinti olur mu sizce

Alistiktan sonra rahat rahat kullanirsiniz merak etmeyin.Bayanlar(esim de dahil) cok tercih ediyor.Gayet guzelde kullaniyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim2399

Arkadaslar merhabalar oncelikle.

Alistiktan sonra rahat rahat kullanirsiniz merak etmeyin.Bayanlar(esim de dahil) cok tercih ediyor.Gayet guzelde kullaniyorlar.
    Babamın otomatik aracını kaçırıp ilk araba sürme deneyemimi yaşadığımda, sağ sol ayak beraber kullanmıştım. Öyle alıştım. Otomatik arabalarda sol ayak sağ ayak fark etmeden fren yapabiliyorum. Yokuşlarda yardımı oluyor ve daha önce hiç karıştırdığım olmadı. Kendi aracım manuel ve bundada boşta olduğunda sol ayakla frenleme yapabiliyorum arada ayak değiştiriyorum vs. Ama tavsiye eder misin derseniz hayır veya evet diyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeftBehind

Babamın otomatik aracını kaçırıp ilk araba sürme deneyemimi yaşadığımda, sağ sol ayak beraber kullanmıştım. Öyle alıştım. Otomatik arabalarda sol ayak sağ ayak fark etmeden fren yapabiliyorum. Yokuşlarda yardımı oluyor ve daha önce hiç karıştırdığım olmadı. Kendi aracım manuel ve bundada boşta olduğunda sol ayakla frenleme yapabiliyorum arada ayak değiştiriyorum vs. Ama tavsiye eder misin derseniz hayır veya evet diyemem.

Alıntıları Göster
    Sol ayaklıyım ben frene solla basıyorum bendede tam tersi sağ ile basarken sıkıntı oluyor sol ile bastığımdan tepki sürem son derece düşük çok daha güvenli kullanıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dwyane033

Sol ayaklıyım ben frene solla basıyorum bendede tam tersi sağ ile basarken sıkıntı oluyor sol ile bastığımdan tepki sürem son derece düşük çok daha güvenli kullanıyorum :)

Alıntıları Göster
    hep manuel kullandım,
    bir gün şehirler araso yolda giderken hangi akla hizmet bilmiyorum sol ayağımla frene hafifçe basayım dedik.
    arabadaki herkes ön cama yapışıyordu nerdeyse.
    otomatiği hep sağ ayakla kullanın.
    ne güzel işte sol ayağınız boşta ve dinlenmiş olur.
  • Sol ayağını altına alıp otur sorun kalmaz
  • quote:

.herkes ise sol ayagini kullanma. Kes kopar diyorlar.

İyki Paslanmış testere ile kes dememişler
  • ZAten daha yeni almissiniz, ilk defa kullaniyorsunuz. Nasil alisirsaniz oyle gider. Sol ayakla frene basmaya alisirsaniz oyle kalir degistirmesi zor olur. Bastan dogru alisin dogru gitsin.
    Sol ayakla frene basmaya alisirsaniz acil durumlarda karisiklik olabilir. hem gaz hem frene ayni anda basilabilir. Ayaklariniz birbirine carpar vs. 2 tanecik ayni anda basilmasina gerek olmayan pedal soncuta tek ayak en mantiklisi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.