Şimdi Ara

Otomobil Kanalı Açmak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben uzun uzun zamandır art director olarak çalışan biriyim. Foruma ilk defa yazıyorum. Reklam sektörünün beni oldukça mutsuz etmesinden kaynaklı olarak küçüklükten beri içimdeki otomobil hayranlığına bir youtube kanalı açarak başlamak istiyorum. Hareketli grafikler, kurgu, kamera konusunda sorun yaşamayacağım için aslında şuan ki otomobil test videolarından çok daha kaliteli işler çıkaracağıma inanıyorum. (Beni yanlış anlamayın kendimi övdüğümden değil) Fakat ben siz otomobil severlerinde yorumlarını merak ediyorum. Sizce böyle bir projeye girmek mantıklımı? İhtiyaç varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• piyasa da carviser benzin otopark sekiz silindir varken biraz zor is yapman ama herkes ilk basta amator olabilir zamanla ve tecrubeyle yapabilirsin ama bayiler 0 km arac verirler mi bilinmez

• Youtube çok geniş bir sektör bu konuda 1-2 hatta 10 tane kanal olması ihtiyacın bittiği anlamına gelmez. İçerik insanları çekiyorsa mantıklıdır. Herkesin youtube üzerinde takip ettiği kıyas edeceği kanallar farklıdır, mesela ben;

Anlatan Adamlar
    MATEK
    Carviser

Araç konusunda bunları takip ediyorum. Özellikle takip etmediğim kanallarda var. Bir noktada önemli olanın kamera çözünürlüğü grafik vs den çok otomobil deneyimi olduğunu düşünüyorum. Otomobiller hakkındaki deneyimine güveniyorsan veya bu konuda deneyimli bir ekip kuruyorsan izleyicin olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 25 Ağustos 2018; 13:1:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin zor ama imkansiz degil anlatim tarzin ve grafikler guzel olursa kisa zamanda baya bi yol katedebilirsin

• bence en önemli husus tanıtacab araba bulman yüzlerce kanal var bu işi yapan grafikerlik mesele değil alırsın yanına bir eleman yaptırırsın işlerini fakat piyasada bilinmen tutulman için gösterişli ve çok tutulan araçları icelemen lazım millet ferrari,porshe falan inceliyor popüler oluyor var mı öyle bi çevren
  • Bana kalırsa hareketli grafikler pek önemli değil. Otopark'ın en çok izlenen videosu yanlış bilmiyorsam Ibiza Cupra ile çekilen Panpa videosu Neden ? Çünkü muhabbet baya sarmıştı biraz da araba tanıtımı var ama esas olan Sinan ve And'ın uyumuydu.

Carviser mesela çok güzel anlatıyor düşündüklerimize cevap veriyor öyle grafikerlik bir durum yok videolarında.

Yani bu işi 2-3 yıl yılmadan devam edeceksin bir kitlen olacak emek vereceksin tutarsa tutuyor sohbet muhabbet gerisi şans işi.
  • Problem şu ki youtube'un önerilen videolar algoritmasında öne çıkmak için geçen seneye göre 5 kat daha fazla zaman lazım. Geçen sene de ondan önceki seneye göre 5 kat daha fazla lazımdı, ondan da önceki sene de daha öncekine göre 5 kat diye gidiyor. Yani şuan youtube tr bir otomobil inceleme kanalları çöplüğüne dönmüş durumda ve kapılmış bir alanda öne çıkmak için kesinlikle yüksek izlenmeye sahip bir kanalla düzenli olarak ortak içerik üretmek lazım. Bu konuda profesyonel destek veren kişilerde var, yamyam olmayan biri yardımcı olabilir. Hoş reklam gelirlerinin de tr'de çok düşük olduğunu bilerek girmek lazım bu işe, otopark.com gibi kanallar bile proje olmadan youtube ile yürüyemiyor, Sinanın mevcut durumdan pek hoşnut olmadığını biliyorum.

Bana kalırsa girme derim. Veya kurgun tecrüben iyiyse gir ama otomobil işine girme. Sağlam bir Rc otomobil al veya yap, onunla uzun yap mesela, köpeklere kovalattır, sonra köpek de seni ısırsın yalandan falan clickbait başlıklar at yürüme ihtimalin kat kat yüksek. Bir kere yürüdükten sonra içeriğinde kaliteyi yükseltebilirsin veya komple alan değiştirebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaliteli yaparsan yapacagın işi uzun vadede olsa tutacagı yüksek ihtimal

• Arkadaşlar yorumlarınız beni çok memnun etti. Evet işim biraz zor ama Youtube algoritmasına çalıştığım yerlerde çok kanal soktum. Oluşturacağım formatta da tutar ve algoritmada yer bulabilirsem neden olmasın. Araç bulma konusuna gelince, galerilerle anlaşma yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde otomobil sirkilasyonu oluşturabilirim sanırım. Hem galerinin reklamı hem bana otomobil videosu olucak. Ama devamlı gelir konusunda endişelerim var :)

• Otomobil kanallarında kurgu vesaire ye önem vermiyorlar. Ses iyi olsun yeter, rode smartlav ile yeterli.

Dikkatlice bakarsanız kanal sahibine bu nasıl görüntü kalitesi nasıl kurgu diye değil, araba bilgisi üzerinden sataşırlar. Yani olay araç bilgisi deneyimi ve muhabbet.

Farklı bir içeriğim var derseniz bilemem ama pm'den konuşabiliriz, bir kaç otomobil kanalı youtuber ile tanışmışlığım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmettalhaoner

Arkadaşlar yorumlarınız beni çok memnun etti. Evet işim biraz zor ama Youtube algoritmasına çalıştığım yerlerde çok kanal soktum. Oluşturacağım formatta da tutar ve algoritmada yer bulabilirsem neden olmasın. Araç bulma konusuna gelince, galerilerle anlaşma yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde otomobil sirkilasyonu oluşturabilirim sanırım. Hem galerinin reklamı hem bana otomobil videosu olucak. Ama devamlı gelir konusunda endişelerim var :)
    maalesef galericiler tanıdığınız değilse günahlarını bile vermez. uçuk meblağlar talep edebilirler.

• Kararımı verdim arkadaşlar.

İlk önce youtube hesabı yavaş yavaş da siteyi hazırlayacağım. Belki ilerde dergi de olur :) Neden olmasın? Çok emek verip dürüstçe çalışırsam iyi birşeyler olur gibi.

• İnsanların arabalara ulaşması zorlaştıkça araba kanallarının kitlesi küçülüyor, sevdiği marka veya araba olmadığı sürece mercek esip bakmayacak bile haliyle, çok isteniyorsa peşine düşünülürse mutlaka bir karşılık alınır kumaş varsa ama çapı meçhul.

• Konsept ve özgün konular önemli. Birisi gidip porsche incelemiş birisi lamborghiniyle piste çıkmış afedersin bananeee. Ben bunları yabancı kanallarda çok daha iyi izlerim.

Benim için bana hitap etmen önemli. Misal ikinci elde piyasayı inceliyor musun? Sanayide usta gezip deneyimliyor musun? Yetkili satıcılardan fiyat alıp karşılaştırıyor musun? Garajında aracına birşeyler yapıyor musun veya böyle birini tanıtıyor musun?

Bunlar örnek tabi yapılacak var yapılmayacak var. Yanında mutlaka araç incelemesi yapacaksın tabi. Anlatmak istediğim bence anlaşılmıştır. Arabaya bin şurasında şu var şurasında bu var videoları benim hiç ama hiç ilgimi çekmiyor.

• Şuan ıvır zıvır bir kaçtane araba kanalı var. Eğerki galeriden araç talep edip 20 dk lık test edecekseniz hiç bulaşmayım. Ama aklınızda piyasada hiç olmayan kurgular varsa görmeden bişi denilmez. Şu zamanda ki en iyi kanal Otopark ve Anlatan adamlar bence. Gerisi aşırı prodüksiyon ürünü. Hiç bir kanal Fiesta St testinde arka tekerin havaya olduğunu sezip onu göstermiyor. İzleyenler bilir Otopark Sinan epey deneyimli birisi bu yüzden de kitlesi var.

Bir de Noyan Abimiz var Ankaralı. O da hoş sohbet ediyor. Hafta içi sabahları tek başına kahvaltı yaparken iyi oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.