C değil ya E ya F.. Sanırım standart aldatmacası var. Aynı lastiği megane 4 dci aracıma taktım. Sonra yılı dolmadan hemen sattım michelin CC2 aldım yakıtım eski seviyeye düştü. Falcenin bu modelinde yol tutuşu çok çok güzel ve sessizlik gerçekten farkediliyor. Çok sessiz bir lastik ama yakıtı gördüm basitçe bir hesap ettim ömrü boyunca bir lastik takımı daha kaybettirecek kadar artış oldu. Sadece bu nedenle tavsiye etmiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 23 Kasım 2024; 9:18:0 > |
Otomobil Lastiği Sıcak Fırsatlar (330. sayfa)
-
-
hocam yakıt tüketimi o kadar farkeder mi ki ? bunun fiyatı 2 katı, yakıt tüketimi B
https://m.n11.com/urun/michelin-21555r16-97v-xl-crossclimate-2-dort-mevsim-lastigi-2024-52240215
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında kıyas yapmak yanlış olur.quote:
Orijinalden alıntı: mahmut716
hocam yakıt tüketimi o kadar farkeder mi ki ? bunun fiyatı 2 katı, yakıt tüketimi B
https://m.n11.com/urun/michelin-21555r16-97v-xl-crossclimate-2-dort-mevsim-lastigi-2024-52240215
Ben bilerek 4 mevsime geçtim. Falken yaz lastiği. Farklı bir yaz lastiği ile fiyat kıyaslamak lazıö ama her şartta yakıtta kaybettiriyor.
Ayrıca 215/55 16 ara ölçü. 205/55 16 alın daha da ucuzlar. %1.7 gibi bir ebat değişimi oluyor bu da kesinlikle kabul edilebilir bir fark.
Goodyear efficientgrip performance serileri yakıtta çok iyidir. Primacy 4 plus ta öyle.idefixGoodyear 205/55 R16 91V EfficientGrip Performance 2 Yaz Binek 2024 - idefixhttps://www.idefix.com/goodyear-20555-r16-91v-efficientgrip-performance-2-yaz-binek-2024-p-2757552?vendorId=2461&gad_source=4&gclid=CjwKCAiAl4a6BhBqEiwAqvrqujINx1sPfmMnn28qGoJOZmudQcqxKtu4zdBa91goraX3BMS3G9UJvxoC_pUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 23 Kasım 2024; 12:50:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
önceliğim yol tutuşu, sonra ses.
B ile C arasındaki yakıt farkı yüzde 4 deniyor, lastiğin ömrünü 70 bin km desek, toplam harcayacağı yakıt 4900 litre eder , yaklaşık 200 litre fazla yakacak demek, o da 8 bin tl eder, o zaman herşeyi A olan lastik almak gerek
Dah önce yazdım. Seçim sizin. Falken AB label değerleri assian standardı göre c.quote:
Orijinalden alıntı: mahmut716
önceliğim yol tutuşu, sonra ses.
B ile C arasındaki yakıt farkı yüzde 4 deniyor, lastiğin ömrünü 70 bin km desek, toplam harcayacağı yakıt 4900 litre eder , yaklaşık 200 litre fazla yakacak demek, o da 8 bin tl eder, o zaman herşeyi A olan lastik almak gerek
AB için e yada f.
Ben bizzat gördüm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4 mevsim lastik alacağım. Laufen marka düşünüyorum, daha önce kullanan ve deneyimlerimi aktarabilecek var mı?
pek iç açıcı değil test sonuçları ama ..
-
205/55r16 aveo aracima 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum, hangi model ve markayı tavsiye edersiniz?
Lastik testlerini yakından takip ederim. Bu süreçte gördüm ki, 4 mevsim lastiğin ucuzu alınmaz. Premium markaların 4 mevsim lastikleri bile her şartta ortalama değerleri bulamıyorken, ucuz olanları siz düşünün. Yazlık lastiklerde olduğu gibi , sürpriz sonuçlar ortaya çıkmıyor. Özellikle 205/55/16 gibi ana ebatta premium marka 4 mevsim alınır veya 4 mevsim lastik alınmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar ben de kış lastiği bakıyorum araç karoq, pirelli cinturato winter mantıklı geldi 215 55 r17 ölçüleri. Sizce nasıl ne önerirsiniz kullanlar olarak fikirlerinizi merak ediyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamlar hocam. Müsaaden varsa lastiklerle ilgili birkaç soru sorabilir miyim?
-
Evet. Buyrun.
Mesela hangi marka model tavsiye edersiniz
Michelin CC2 ve Continental Allseason contact tercih ederdim. Biraz pahalı gözükseler de lastik hamuru kalitesi olarak uzun dönemde kullanıcıyı memnun eder. Özellikle Michelin 'in km ömrü de çok yüksek.
Hocam peki Goodyear yada pirelliyi tavsiye ediyormusunuz
Evet tercih edilebilir. Hangi ilde yaşıyorsunuz? Aşağıdaki haritaya göre, 4 mevsim alma kararınızı bir daha gözden geçirin ve ona göre karar verin. Kolay gelsin.
Merhaba hocalarım ilk aracım olduğu için araştırıyorum da aracım accent blue 2013 otomatik ön deki lastiklerim iyi fakat arka lastiklerimin değişmesi gerektiğini söylediler çevremdekiler 185 65 14 lastik takılı ne almamı tavsiye edersiniz fazla hız yapmam yeni öğreniyorum zaten ve İstanbul da ikamet ediyorum.
-
İstanbuldayım genel olarak 4mevsime uyuyor gibi ama
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X