Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartışmasız EV derim..! Bu ülkede en karlı yatırım arsa,arazi,gayrimenkuldür.Asla zarar etmessin.Helede iyi bir bölgede alırsan avantajını duble duble katlarsın.
    Kendimden örnek vereyim, 2006-senesinde emekli oldum, İzmir- balçovada 130,000-tl ye bir daire aldım. 2013 senesindede evi 235.000-tl ye sattım. %100 karlıyım..! Artı 7 yıl kira vermeden oturdum. Sonra daha orta halli bir semtten 185.000-tl ye bir daire aldım. Geri kalan parayla 24.500-tl ye araba aldım. Şimdi 30.000-tl bankada tıngır mıngır idare ediyoruz,Çok şükür kimseye harç borç yok. Bu arada üç yıl evvel aldığım şu anda içinde oturduğum eve 210.000-tl teklif ediyorlar satmıyorum. Kusura bakma açıklama benim mal beyanı gibi oldu ama ev olayının getirisini ve sana 6-7 yıl içinde sunacağı avantajlarla izah etmek istedim.

• Tam liseli ikilemi tabiki ev hatta araban olmasın evin olsun isterse 30 senelik küçük 2+1 olsun ev olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz araba + ev

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla4 kişi otobusle git gel 60 tlden 500 tl tutarken arabayla 60+60 120 tlye yakıt bisey gideriyle halloluyor rahat ligi cabasi

• önce ev sonra araba. Ev aldıktan sonra arabayı alması daha kolay. Çevremde birçok kişi evlenir evlenmez araba aldı. Sonrasinda pişman olup arabayı satıp ev alan oldu. Ben önce ev sonra araba aldım. Kendi adıma En mantıklısinin bu olduğunu düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Valla4 kişi otobusle git gel 60 tlden 500 tl tutarken arabayla 60+60 120 tlye yakıt bisey gideriyle halloluyor rahat ligi cabasi

kaskosu,sigortası,vergisi,cezası,bakımı,tamiri,muayenesi ne olacak peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 10 Temmuz 2016; 14:28:03 >
  • tabii ki ev. Büyük şehirlerde ulaşım o kadar sıkıntı değil. Gideceğin yerin yakılarına zaten toplu taşıma gidiyor.
  • Cok saçma bunu sorgulamak. Evini al, 4-5 bin liraya da lada al, spring al, 10 bin liraya reno 19 al. Eger amacin a noktasindan b noktasina varmaksa.

Şöyle bi durum da var, artik bir cok sehirde ( 80 ilin neredeyse 70 inde ) ev alma treni kacti. Orta ve dusuk gelirliler cok cok yüklü borclnmadigi surece o sehirlerden ev alamazsin.

Mesala istanbul, mesala ankara, antalya, adana, antep, izmir, eskisehir kocaeli...

Ama hala ev alinacak iller var, mesala afyon, osmaniye, hatay, canakkale , burdur, isparta, aksaray, manisa , malatya( karadeniz illeri hakkinda bilgim yok)

Ev trenini kaciranlar icin tavsiyem, orta butceli araba alip, dolar ve altinda para biriktirmeleri. Bu sistem , bu balon illaki cokecek.

• Adamın ev alacak parası yok onu anlatmaya çalışıyor.

Herhangi bir vw marka araç alın. Hem değer kazanır hemde işinizi görür.

Araba sizin elinizde peşinat olur. Niye mi ev almak insanın Belki de ömründe bir kaç defa olur. Ev fiyatları ve krediler göz önüne alındığında alacağınız evi çok aramaniz lazım. Gerekir se 2-3 sene sabırla. Bu sürede hem araçsız olamazsınız hemde araba bi nevi peşinat olur.

Not: bu varsayımlar alınan aracın evin 5 te 1 değeri olarak belirlenmiştir

• Olur Öyle Şeyler kullanıcısına yanıt
    Arabam yok, evim var. Istanbul'da yasiyorum. Asil buyuk sehir evsiz olur mu ? Her yer metro-metrobus-vapur-otobus arabayi ne yapacaksin ? Bu arada bekarim o yuzden arabasizlik cok koymuyor. Ama ev oldugu icin araba almak istiyorum yakin zamanda tabi.

2 sene once Atasehir'de 1+1 evlerin kirasi 500-600 idi simdi 1000-1200. Bu kiralara yetisilmez. Iyi ki ev almisiz. 2 sene once 2 Astra parasina aldik daireyi 129 bin TL'ye ev simdi 220-250 arasi bir degerde. Metro da geliyor 300+ oldu bile degeri. Araba elbet alinir

• Ben abartılmayacaksa önce araba diyorum. 300 bin tlye ev almak kolay değil. 50 bine her işinizi görecek araba alabilirsiniz. Bu arada araba masraftır ulaşım için benim arabaya kesinlikle ihtiyacım yok diyebiliyorsanız direk ev alın onun dışında araba alın. Araba artık bir ihtiyaç. Dünyaya bi kere yaşamaya geliyoruz. 60 yaşınıza geldiğinizde 1 eviniz fazladan var veya yok sizin için çok fazla şey ifade etmeyecek.

• tabii ki ev
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Valla4 kişi otobusle git gel 60 tlden 500 tl tutarken arabayla 60+60 120 tlye yakıt bisey gideriyle halloluyor rahat ligi cabasi

Sigorta 300
    Kasko. 600
    Mtv. 400
    Bakimi. 500
    Sıfır olduğu için 3 yil muayeneye girmiyoruz aylik ort 150 tl ekstra masrafi oluyor gezen bir aile için makul bence

• Şimdi 150 ye ev alsan 5 sene sonra 250 ye gider araba alsan 100 e anca satılır

• oturulabilecek evler olmuş 300bin tl ve aynı evin kirası 1000-1500tl arasında.
    bu evi almak için 200 bin tl 120 ay vadeli kredi çeksen geri ödemesi aylık 3000 tl den 365 bin tl civarı.
    Evin maliyeti bize 465 bin tl + borç ödemeyle geçen gençlik yılları. Kenara ne olur ne olmaz diyerek 100bin tl atıp, 100 bin tl ye kadar araba alıp, para fazla gelirse de arsa yatırımı yapmak çok daha mantıklı geliyor bana.
  • 2011 yılında düğünden kalan altınları bozdurdum, 100 000 de kredi çektim 160.000tl ye ev aldım. 2012 de 10.000 tl ye ilk arabamı aldım çocuk olunca mecbur kaldık esten dostlardan bulduk. 2013 yılında kredi faizleri dip yaptı krediyi yapilandirdik dosya masraflariyla birlikte 8000 tl karım oldu arabayı buyuttum. Şimdi ev 400.000tl oldu kira odemiyorum ev araba aldırdı hatta poloyu bora yaptı. O yüzden önce ev

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Sigorta 300
    Kasko. 600
    Mtv. 400
    Bakimi. 500
    Sıfır olduğu için 3 yil muayeneye girmiyoruz aylik ort 150 tl ekstra masrafi oluyor gezen bir aile için makul bence

dostum 300 liraya sigortayı 600 liraya hem de sıfır arabaya kaskoyu nerden buldun allah aşkına söyle ben de yaptırayım. kasko en uygunu 1250 sigorta ise 850 civarı tuttu.yani bahsettiğin tutarın 2 katını geçkin. aylık da 200 liralık benzin alıyorum fikis :) biraz iyimser yazmışsın sanki giderleri...

velhasıl ben de ev diyenlerdenim. 10 yıllık kredi çekmiş olsam da bir süre sonra ödenen taksitler koymamaya başlıyor eskisi gibi ve arabaya da yer açabiliyor insan kenara üç beş atıp. ben öyle yaptım nitekim.

• Ev al. Kiraya vereceğin paraya kredi çek araba al.barınma en büyük ihtiyaç. Ve araç her zaman kaybettirir.

• 50 bin tl paran var ve ev alacaksan; aylık gelirinin 1/3 u kredi borçlanmasi ve 5 yıl ödeme seçeneği ile ev alabilirsen al. 300 bin kredi çekip 20 yıl odeyim diyorsan kesinlikle bu sevdadan vazgeç. 20 bin tl lik araba, 30 binlik arsa almaya bak. Aylık gelirinin 1/3 unu dovize yatir 10 sene sonra bana dua edersin.Evden sukadar kar ettim, bu kadar ustine koydu diyenler peşin yada kısa vadeli evi almıyorsa seni yaniltir.

• 1+1 daireme 1200TL kira ödüyorum. Yeni kiracılar için bu değer 1500-1700TL.
    Ama evi satın alma bedeli 450-500bin TL. Yani kiranın evin değerini getirme süresi 30 yıl.
    30 yıl sonra 62 Yaşında olacağım.
    Şu an bu evi almak istesem 300bin TL krediye ihtiyacım var ve bu kredinin 10 yıl vadede geri ödemesi aylık 4500TL. YANİ MAAŞIMIN TAMAMI
    Şimdi bu durumda zaten oturduğum evi alma imkanım yok. Zaten krediyle ev alanlar genellikle semtlerini değiştirmek zorunda kalıyor. Şimdi ben 2000TL aylık ödemeli bir krediyle Kurtköy'den mi ev alayım? Neden?
    Daha çok araba ihtiyacı, maksimum asosyal hayat... Ve de şu an ödediğime ilave 800TL ek bütçe
    Bu durumda herkesin kendi özel durumu biraz belirleyici oluyor.
    Ben emekli olana kadar kira ödeyip, yine bir miktar para biriktirip, emekli olduğumda Ege bölgesinde gayet güzel bir ev sahibi olabilirim. Bunun için Ümraniye'nin hava bile almayan bir ara sokağındaki sıradan bir giriş kat daireye, İzmir'de denize yürüme mesafesindeki bir evi alabilecek parayı bağlamayı ve de en önemlisi bu rant ve faiz için ömrümü tüketmeyi düşünmüyorum. Verilen Örnekler hep son yıllara ait. 150 'ye aldım da 500 oldu olayı artık bundan sonra kolay kolay görülmeyecek. Hep bu hızda yukarı yönde gideceğini düşünmeyin fiyatların. Tabi ki zarar etmeyeceksiniz ama aşırı değer artışları bir süre görülmeyecek. Başka bir arkadaşın dediği gib; aslında birçok yer için tren kaçtı. Trenin kaza yapmasını bekleyin, yapmazsa da Canınız Sağolsun.
    Konu "araba mı ev mi" den nerelere geldi, o da ayrı bir konu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.