Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 30 bine nerede arsa var, köy yerinde o paraya imarlı arsa kalmadı. Ayrica doviz ile yatirim olmaz. Yatirim eve yapilamiyorsa altina yapilmalidir. Merak eden son 15 senedeki konut ve altin fiyatlarinin degisimine bakabilir. Neredeyse paralel bir yukselis soz konusu. Doviz bir yatirim araci degildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde az bir para varsa araba al, biraz birikim yaptıktan sonra arabayı satıp elindeki birikimle eve girilebilir.

• Yeterli param olsa ev alma teşebbüsünde bulunurdum. Olmadığı için araba aldım. Borcu bitip satma imkanım olunca ev için tekrar girişimde bulunmayı düşünüyorum. Ama hayata bakış açısına göre değişir. Kimi gelecek endişesiyle önce ev diyor, kimi de hayatımı kolaylaştıracak, gezeceğim diye araç alımına yöneliyor.
  • Kalp otomobil der...
    Mantık ev...

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Ankara golbasinda tohumlar m. var arkadaşım . İmara açık değil ancak açılacağı bilgisi gelmiş bir yer var. 30-40 bin... Uzun vade de kesinlikle altın da olabilir. Ben dolardan yana kullanırım birikim şansımı. Borsa da yatırım aracıdır. Anliyorsan en çok parayı borsadan kazanırsın

• fbyram kullanıcısına yanıt
    Imara acik olmayan yerlerde bulunabilir tabi. Borsadan hic anlamiyorum. Ben risk alabilecek biri degilim zaten.

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    30 binlik arsa 10 yıl sonra imara her türlü açılmış olur; 10 yıllık birikimiyle (altın veya döviz) sıfır araba ve arsa+para ile 3+1 sıfır daire sahibi olur

• Bu konu hakkında örnek vermek istiyorum.
    Annem ve babam devlet memuru. Doğu görevlerini yaptıktan sonra 1997 senesinde Ankara'ya yerleşiyorlar. Doğu görevinde lojmanda kalmanın, masraflarının az olması nedeniyle Ankara'ya ilk geldiklerinde o zamanın parasıyla 9 milyar türk parası, 3000 markları var birikmiş.
    Amaçları her mantıklı insanın yapması gerektiği gibi ev almak. O dönemlerde arabalar evlerden pahalı tabi. Ellerindeki parayla Ankara'nın güzide semtlerinden ev alabilme imkanları varken sene 2000'de peder nakit parayla 9.7 milyara(birikimlerinin yüzde 70'i nerdeyse) gidip 1.4 Honda Civic Milenyum grisi(o zamanlar moda tabi) alıyor. Haliyle ev işi yalan oluyor. 12 sene kirada sürünüp, yüzüne bakılmayacak evlere sırf merkezi yerde diye dünyanın parasını kira diye veriyoruz. 2009 yılında o zaman sıfır Mercedes S serisi alınabilecek paraya Ankara'nın orta halli bir semtinden ev alıyoruz.
    Velhasıl kelam, ne Ankara'nın çok iyi bir yerinde oturuyoruz ne de iyi bir arabaya biniyoruz(peder bey hala 2000 model Civic'e biniyor)

Demem o ki, ilk olarak ev alınmalı, hatta ikinci ev alınmalı, sonra eğer çok isteniyorsa araba almak düşünülmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinExist -- 10 Temmuz 2016; 17:03:14 >

• Bu durumda her zaman araba derim.

Yaslilikta alinan arabanin anlami yoktur. Gencligimi siradan bir apartman dairesi icin 400-500bin lira kredi odeyerek geciremem. 15-20 yil kredi odeyemem.

Onun yerine kirada oturur daha az, neredeyse 3 kat daha az oderim, arabama da binerim.

• ev almam.
    yarısına araba diğer yarısına arazi.
    5 yıl sonra araziyi satar 2 tane ev alırım.
    arabasız hayat ne la, köylü müsünüz?

ekleme: 300 binlik evde aylık 1000 lira kirada oturuyorum. 300 binlik arabayı 1000 liradan kiraya versinler araba da almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.h.met -- 10 Temmuz 2016; 17:39:25 >
  • Bekarım 1800 maaşım var. Tek maaşla ev kredisi çeksem ödemek çok zor olurdu. Ben de arabaya yöneldim. 43000TL arabaya bayıldım.

Evli olsam ve eşim çalışsa kredi çeker ev alırdım açıkcası. Kira ödemektense ev kredisi ödemek daha mantıklı.
  • freqX kullanıcısına yanıt
    1800 tl ye nasil o kadar kredi cıkmıs ki
  • Ev alırım. Yalnız şu var, kendine ait bir evin olduktan sonra ikincisini almak konusunda devletin ağır yaptırım uygulaması gerekiyor. Sırf böyle çomarlar yüzünden ülkede iş gücü kaynağı diye bir şey kalmadı. İş yok piyasada, para dönmüyor. Cebinde parası olan daire alıp kiraya veriyor. Benim ailemde bu şekilde olup oturduğu yerden aylık 30,000 TL gelir sağlayanlar bile var.

Arabaya gereksiz yere anlam yüklüyor bu toplum. Telefon ve araba, Türk milleti için ihtiyaçtan çok statü sembolüdür. Bu toplumun bazı şeyleri aşması için daha çok zamanı var.
  • ev fiyatlarıında balon var. maliyeti 30 40 bin tl olan dairelere arsa arazi rantı diyerek 300 400 den cakmaya calısıyorlar.
    tavsiyem ekonomik krizi bekleyin. hata yapmayın.
  • Hocam her geçen gün emlak piyasası uçuyor çok paran yoksa da toki gibi bi yere gir işine görecek git gele bi araba yeter
    Evin yoksa arabaya çok para bağlama etrafımda çok örneği var zamanında eve girenler şimdi çok rahat arabalarını da aldılar

• quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

ev almam.
    yarısına araba diğer yarısına arazi.
    5 yıl sonra araziyi satar 2 tane ev alırım.
    arabasız hayat ne la, köylü müsünüz?

ekleme: 300 binlik evde aylık 1000 lira kirada oturuyorum. 300 binlik arabayı 1000 liradan kiraya versinler araba da almam.

katılmakla birlikte, uslubunda sorun var hocam.
  • İstanbul için konuşuyorum, alacağın ortalama ev en az 250 bin lira o da bulursan o paraya. 250 binlik arabaya binmek istemezsin evini almadan madem seçim yapılacak, o nedenle her türlü evi halletmen lazım. Ben gençken araba her zaman öncelikti,hayata daha farklı gözle bakmaya başlayınca başını koyabileceğin bir ev olmadan diğer varlıkların pek bir anlamı kalmıyor fikrini benimsedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce arabayı aldım. Malum gurbetteyiz. Git gel memleket 900 km. Otobüsle uğraşılmaz maalesef. Şimdi sıra evde insallah.

• bence de önce araba,söz meclisten dışarı bu hayvanımsı toplumda gitte toplu taşımaya bin bakıyım..yetersizliği,ücretleri de artısı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.adebisi

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Valla4 kişi otobusle git gel 60 tlden 500 tl tutarken arabayla 60+60 120 tlye yakıt bisey gideriyle halloluyor rahat ligi cabasi

kaskosu,sigortası,vergisi,cezası,bakımı,tamiri,muayenesi ne olacak peki?

Sigorta 300
    Kasko. 600
    Mtv. 400
    Bakimi. 500
    Sıfır olduğu için 3 yil muayeneye girmiyoruz aylik ort 150 tl ekstra masrafi oluyor gezen bir aile için makul bence

dostum 300 liraya sigortayı 600 liraya hem de sıfır arabaya kaskoyu nerden buldun allah aşkına söyle ben de yaptırayım. kasko en uygunu 1250 sigorta ise 850 civarı tuttu.yani bahsettiğin tutarın 2 katını geçkin. aylık da 200 liralık benzin alıyorum fikis :) biraz iyimser yazmışsın sanki giderleri...

velhasıl ben de ev diyenlerdenim. 10 yıllık kredi çekmiş olsam da bir süre sonra ödenen taksitler koymamaya başlıyor eskisi gibi ve arabaya da yer açabiliyor insan kenara üç beş atıp. ben öyle yaptım nitekim.

Araç aveo 2013 model 1.3 dizel için olup 4 yasinda yer Bandırma sigorta sampa japan olup
    Geçen senede sigorta 150 kasko 600 dü benimde yakit giderim 200 tl oluyor o ayrı mesele tabiki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.