Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Valla4 kişi otobusle git gel 60 tlden 500 tl tutarken arabayla 60+60 120 tlye yakıt bisey gideriyle halloluyor rahat ligi cabasi

kaskosu,sigortası,vergisi,cezası,bakımı,tamiri,muayenesi ne olacak peki?

Sigorta 300
    Kasko. 600
    Mtv. 400
    Bakimi. 500
    Sıfır olduğu için 3 yil muayeneye girmiyoruz aylik ort 150 tl ekstra masrafi oluyor gezen bir aile için makul bence

hangi sıfır aracın yıllik mtv si 400 TL? En düşük hacim yıllik mtv 623 TL.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 20 bine araba alırsın ama 20 bine ev alamazsın.
    Ikisinden birini tercih etmek durumunda olan adam ev alsın.
    Gidip 100 bine araba alırsan ev falan alamazsın bir daha.
    Şu da var. Arabayla babası zengin bir evin bir kızı bir hatunla evlenme şansın yüksek olur. O zaman yırtarsın.

• Evi 120 130 bine alabiliyorsaniz ev.
    Ama ev icin 200 ussu verecekseniz araba.
    60-70 bine sifir sec begen al 2. Eli 30-40 bine alabilirsiniz.

Secim yapmanin yegane yolu ev fiyatları. .

10 sene arabasiz olmaz. 4 5 yil belki..

• ***** EV *****

İstanbul’da 2015 Model 1.6 lt otomobil ortalama masrafı (değerleri mümkün olduğunca ortalama almaya çalıştım):

1. MTV: 997 tl yıllık
    2. Kasko: 1.000 tl
    3. Sigorta: 600 tl
    4. Bakım ücreti: 500 tl
    TOPLAM: 3.097 TL

*** 20.000 km yol yapıldığını farzedelim. Araç dizel olsun, 7 lt şehiriçi tüketimi olsun. Litre fiyatını 3.75 tl den alırsak 20.000 km’de 5.264 tl yakıt parası yapar.

Yakıt + Diğer giderler= 8.361 TL

Bu yazdığım değerler ortalama bir araç için ödenen paradır. Küçük artmalar ve azalmalar olabilir.

Bu masrafı gözönüne alan aracını alsın ama ülkenin şartları gereği önceliğe eve veririm, zira 10 tl verdim mi şehiriçinde birçok yere giderim ama 10 tl’ye hiçbiryerde yatamam. Gönül ister araç olsun ama mantık ev der.
  • Hocam bende araba diyenlerdenim neden dersen biz 4 kişilik aileyiz. Araba yokken bildiğin sürünüyorduk. Atıyorum hasta olduğunda gece taksiye 50 tl vereceğine alırsın orta halli bir tüplü araba , taksiye vereceğin parayı o gaza atarsın kapının önünde hazır durur. Ayrıca illa ilk araban sıfır olacak diye birşey yok. Orta halli bir araba alırsın. 2-3 yıl rahat bir yerde kirada kalıp ondan sonra kendi evini alırsın.

• Evin önünde kesinlikle dört tekerlekli bir teneke parçası olmalı. Orta halli bir lpgli araç alınır binilir. Bu zamanda emanet araba istenmiyor.

• Yaptığın işe Göre değişir sıradan bir hayatın varsa aylık standart bir maaşın varsa ev mantıklı, ama ticaretle uğraşıyorsan o parayı eve yatırmakta bir o kadar saçma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Once ev

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 ye ev aldik simdi 450 bin tl bmw son model alsam 150 ye 2 senede belimizi bükerdi en asa maas 10 bin olacak lux arac icin illa alacam diosan git 15 20 bine al ayagini yerden keser oda 4 teker buda sanki bmw ayni cukura girmio e5 de trafikte senle yan yana durmuo basip ucuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bantu

***** EV *****

İstanbul’da 2015 Model 1.6 lt otomobil ortalama masrafı (değerleri mümkün olduğunca ortalama almaya çalıştım):

1. MTV: 997 tl yıllık
    2. Kasko: 1.000 tl
    3. Sigorta: 600 tl
    4. Bakım ücreti: 500 tl
    TOPLAM: 3.097 TL

*** 20.000 km yol yapıldığını farzedelim. Araç dizel olsun, 7 lt şehiriçi tüketimi olsun. Litre fiyatını 3.75 tl den alırsak 20.000 km’de 5.264 tl yakıt parası yapar.

Yakıt + Diğer giderler= 8.361 TL

Bu yazdığım değerler ortalama bir araç için ödenen paradır. Küçük artmalar ve azalmalar olabilir.

Bu masrafı gözönüne alan aracını alsın ama ülkenin şartları gereği önceliğe eve veririm, zira 10 tl verdim mi şehiriçinde birçok yere giderim ama 10 tl’ye hiçbiryerde yatamam. Gönül ister araç olsun ama mantık ev der.

Karavan al dicem ev gibi ama vergisi cok mesela abdde karavanda kalanlar var evleri yok insanlarin karavanda 2 bin 3 bin dolar olunca vergide yok arabada ucuz olunca istedigi yerde kaliyorlar

• Yaş 35 yer izmir

Bana kalsa önce ev almak lazım
    (evimi 2014 te aldım alırken 1 yıl önce aldığım clio ve ilk aracımı sattım)

2 yıl boyunca işe 2 vesait otobüs ile gittim, daha geçen ay yeni arabamı aldım,
    Araba sadece masraf. Iyi düşünmek lazım, çok para yoksa ilk bütçeye göre ev alırsın sonra değişirsin.

Bu arada ev 2 yıl olmadan 45000 değer kazandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertay_a -- 10 Temmuz 2016; 21:52:51 >
  • Otur kirada o Zaman diyor ki araba önemli, milletin ağız kokusunu çekip ayin belli günü geldi mi sabırsızlık ile kira parasını isteyen ev sahibiyle her ay yüz göz olmak , istediğim gibi evi boyayamamak veya tadilat yapamamak, kirada oturmak eşittir yurtta ögrenci olmak hiç bir farkı yok önce ev sonra araba alacaksın bazı insanlar var 700-800 lira ev kirası ödüyor altında 80bin liralık araba var bu neyin kafası anlamış değilim çoluğun çocuğun bile sen oldukten sonra edecekleri ilk laf ulan bize bi ev bile bırakmadı olur. Araba 2 sene sonra değerinin %30 unu zaten kaybetmişken ilk aldığın evin fiyatı %10 artış göstermeye başlıyor

• sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    İmkan olsa inan Türkiye'de çok kişi karavanda kalır, ülkenin ekonomisi tek kelimeyle berbat hem de berbat ötesi. İş vesilesi ile İngiltere'deyim. En alt düzeyde çalışan bir garson bir aylık maaşının yarısıyla en kral telefonu alır (ortalama 500 pound). Çok yakın tanıdığım bir arkadaşım inşaatta usta ve Land Rover Evoque sahibi (28.000 pound). Türkiye'de insanlar ne kadar keriz yerine konulduğunun ve ne kadar sömürüldüğünün farkında bile değil, gerçi anlatsan da anlayan çıkmaz. Fakat şahsi görüşüm, bize yapılanlar az bile, "HERKES HAKETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLİR".
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Valla4 kişi otobusle git gel 60 tlden 500 tl tutarken arabayla 60+60 120 tlye yakıt bisey gideriyle halloluyor rahat ligi cabasi

kaskosu,sigortası,vergisi,cezası,bakımı,tamiri,muayenesi ne olacak peki?

Sigorta 300
    Kasko. 600
    Mtv. 400
    Bakimi. 500
    Sıfır olduğu için 3 yil muayeneye girmiyoruz aylik ort 150 tl ekstra masrafi oluyor gezen bir aile için makul bence

hangi sıfır aracın yıllik mtv si 400 TL? En düşük hacim yıllik mtv 623 TL.

Ben sıfır olduğu almistim 2013 model şimdi 4 yasinda

• Sanki ev alabiliyoz da biz almıyoruz. Kirada oturduğum evi almaya kalktığımda 10yıl boyunca ayda 5500kredi ödemem gerekiyor. Böyle 1500tl veriyorum. Geri kalan 4000ile 10yıl boyunca insan gibi yaşarım. Diğer turlu bulgur makarna yersin anca. Hayatından giden 10yılı boğazda bir villa bile karşılayamaz. 70yıl sonra gömecekler hepimizi ben kalkıp 7 de birini barınmaya harcıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bantu

İmkan olsa inan Türkiye'de çok kişi karavanda kalır, ülkenin ekonomisi tek kelimeyle berbat hem de berbat ötesi. İş vesilesi ile İngiltere'deyim. En alt düzeyde çalışan bir garson bir aylık maaşının yarısıyla en kral telefonu alır (ortalama 500 pound). Çok yakın tanıdığım bir arkadaşım inşaatta usta ve Land Rover Evoque sahibi (28.000 pound). Türkiye'de insanlar ne kadar keriz yerine konulduğunun ve ne kadar sömürüldüğünün farkında bile değil, gerçi anlatsan da anlayan çıkmaz. Fakat şahsi görüşüm, bize yapılanlar az bile, "HERKES HAKETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLİR".

Hocam nasıl anlayalım aklımız almıyor ki inanılır gibi imkanı olmayan bir şey gibi geliyor. Ben öğretmenim bir aylık maaşımla alamadığım telefon var. En ucuz dizel bir araç alayım 0 desem bir buçuk sene full maaşımı vermem lazım yemeden içmeden. Yurtdışından tanıdıklar akrabalar gelip anlatıyor market de part time çalışıyor bizim kız işte bi arabasını aldı ayağını yerden kesen, garson adam gece hayatına ayırdığı eğlenceye tatile şuna buna anlatıyor bizde nerede öğretmen aileden falan zengin Berkecan olman lazım o hayatı yaşamak için. Biz anca ev mi araba mı önce diye tartışıyoruz. Öncesi mi var lan bunun diyesi geliyor insanın aile olmuşum arabada lazım evde her aileye ikisi de şart yoksa madursun yani. Bu şekilde mutlu olan zengin bir kesim var onları anlıyorum da asgarı ücretli çalışanlar neye şükrediyor onu bir çözemedim ben mi bir şey kaçırıyorum Avrupa da Amerika da insanlar bu standartlarla yaşarken biz neden hala Afrika ya bakıp şükredebiliyoruz. İstanbul'da 10 yılımı bir zengine satsam 2 üniversite bitirdim kendimi geliştirdim 10 yıl sana çalışayım eğitim vereyim desem maaşım bir ev bir araba almıyor (orta standart site içi bir ev C sınıfı araba desek) kölelik nedir ki değişen tek şey hangi alanda köle olacağıma kendim karar vermiş olmam.

• ilker484 kullanıcısına yanıt
    Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu anlatmak için kötü kelimesi havada kalır, inan bana. Kendim ev kredisi ödüyorum ve seneye aracımı yenileme düşüncem var ama araba için de mecbur kredi çekeceğim çünkü var olan şartlarda alma imkanı yok. Yurtdışında ev alımı pahalı doğrudur ama inanın yerine göre Türkiye ile aynı fiyatlardadır. Araba ve elektronik işi resmen bedava. Bizde ise gelire göre vergilendirme olmadığı ve alınması gereken vergiler bile alınamadığı (alamadıkları/almak istemedikleri) için en kolay tahsilat yolu olan dolaylı vergilere yükleniliyor (tekel ürünleri, yakıt, ötv vs.). Bu vergiler gelire göre alınmadığı için alt gelir grubunu çok etkilerken üst taraf için kimi zaman çerez parası oluyor. Düşünsene adam Bodrum'a tatile gidiyor yeme-içme-konaklama dahil bir günde 2.000 tl harcıyor. Biz ise aracın vergisi çok olmasın diye 2.0 lt hacimli araba almıyor. 1.6 lt olsun az vergisi olsun diye. Şimdi tatil için birgünde bu parayı harcayan adam arabanın vergisini dert eder mi? Velhasıl ekonomi resmen iflas etmiş durumda ama birçoğu üç maymunu oynuyor. Hergeçen gün alım gücü düşüyor ama cebe giren para da suni artış var. Paranın değeri olmadığı için cebe çok giren aynı hızda çok çıkıyor. Yakın zamanda emlak kredileriyle alakalı ciddi bir kriz yaşanacağını düşünüyorum (hani ABD'de yaşanan Mortgage krizi) çünkü ev rakamları ve ödeme miktarları alım gücünün çok üzerinde. Herkes bir hevesle alıyor ama birkaç ay sonrasında ödeme zorluğu başlıyor. Yine de herşeye rağmen bu batık ekonomi içerisinde bütçeye uygun ev almak arabadan daha iyidir çünkü araba hem kendisi değer kaybeder hem de rutin maliyetlerle cepten para çıkarır. Allah herkesin yardımcısı olsun, fakat bugünler yine de iyi günler ...

• Hızlı yaşa genç ölcüler araba alır

Yavaş yaşa yaşlı ölcüler ev alır.

Benim mantığım ev diyor.. Yanınada bi bisiklet çekerim oh mis

Türkiye şartları için araba ihtiyacı çok acil birşey değil. Amerikada yaşamıyoruz sonuçta... Market 50m uzakta heryere toplu taşıma var... Araba lüx bişey bizim için.
    Mesela Amerikada yaşayan insanlar ehliyetlerini korumak için herşeyi yapıyor. Adamın ehliyetine el koysalar ne işe gidebilir nede markete...arabası olmayan adam amerika da yaşayamaz ama burda raad raad yaşar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 11 Temmuz 2016; 2:07:37 >
  • Aylik ortalama benim 4 nisanlimin 4 bin tl gelir var toplam 8bin. Yas 23 Ardahanda memurum valla bana kalsa 1-2 yil birikim yapip 3.20 ied almak. Ev fiyatlarini gorunce dilim ucukluyor Allahtan burda kira uygun.
    Memlekette ev almaya kalsak 200 bin kusur. Ama kime sorsam ev ev diyor. Bende ev almayi dusunmeye basladim. 1-2 yil sonra dusuncelerim degisir ev almayi daha cok isterim umarim.

• Araba da yatirım öğesi olabilir ama gayrimenkul kadar rant kar ve fayda sağlamaz. Cunku insan barınmadan yasayamaz fakat arabasız ulasim sağlayabilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.