Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diyelim şuan ne eviniz var ne arabanız. Birini alacak olsanız "ilk" ne alırdınız ?

Yaşadığınız yer büyükşehir,küçük bir yer değil (İstanbul ve Ankara) bunuda göz önünde bulundurun lütfen.

Not 2 : Şu kadarına ev alırım gerisine araba alırım demeyin lütfen.

Arabasız olmak yada kirada oturmak ?

İlk tercih ilk öncelik ev mi araba mı ?

• Tabiki ev.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantıklı adam her zaman ev der

25 yaş altı hayatı laylaylom görenler kendilerince bir kaç bahane üreterek önce araba der
  • Babam derdi, ev araba getirir, araba ev götürür. Şöyle ki,

Ev alırsan çevre, temizlik vergisi haricinde ödeme yapmayacaksın, ayriyeten gün geçtikçe değerlenecek

Araba alırsan vergi, kasko, sigorta, benzin, muayene, köprü vs.parası, bakım ödeyeceksin, hem e gün geçtikçe değeri düşecek.

Fakat bu saaten sonra büyük şehirlerde ev alınmaz, mesela yaşadığım yer Çekmeköy'de 3+1 bir daire 3-4 sene önce 150.000₺ civarındaydı şimdi 250.000₺ civarında. Yani o zaman bir tane daha ev alsaydım şuanda bir tane ikinci el BMW alabiliyordum. Velev ki hadi yeterli paraya sahipsiniz, ev alın kesinlikle, olmadı arsa bile kar getirir size.

• Kesinlikle ev.

• Ev alırım direk,ha eğer evi alacağım parayla getirisi iyi olabilecek bi arsa bulabilirsem evide almam direk arsayı alır kirada biraz daha sabrederim

Araba bu seçeneklerin en sonunda yer alır,öncelik ev veya arsa

• Ev olsun kutu gibi olsun senin olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ev parasının yaklaşık yarısı varsa ev öncelikli bence. Yoksa kredi maliyetleri çok yüksek olabiliyor.

• Ev diyenlerin hepsinin şuan altında arabası var.

Büyükşehir arabasız çekilir mi abi Allah aşkına ? İstanbul Ankaradan bahsediyorsun.

Karın olur çoluğun çocuğun olur hastalığı olur bilmem bişey olur.

Arabasız olmak neyin kafası ? Ne ev merakı var insanlarda anlamıyorum ki.

Ben hafta sonu çoluk çocuk piknik yapamayacaksam oraya buraya gidemeyeceksem evi al hayrını gör

İlk öncelik araba diyorum abi ben. Evin olmasın ama kapında bir araban olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olur Öyle Şeyler -- 10 Temmuz 2016; 12:16:54 >
  • Bu şartlarda kimse araba demez tabiki ev alınır..

• Mevcut durumunu daha açık anlayabilirsen daha isabetli tavsiyeler alabilirsin. Ev önceliktir ama belirli bir birikimin olmasi lazm eğer yoksa arabaya da ihtiyacın varsa o da ayrı bir konu,orta halli bir araba alırsın. En kötü ev 200 bin olmus. İyi düşünmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

mantıklı adam her zaman ev der

25 yaş altı hayatı laylaylom görenler kendilerince bir kaç bahane üreterek önce araba der

Yaş 17 benim için mantıklı olan ev :)

• Hem ev kirası hem araç masrafı orta gelirli birini zorlar. Sıfır ev almak olmazsa olmazınız değilse oturulabilecek bir semtte 20-30 yıllık uygun fiyatlı bir ev bulabilirsiniz. Bende öncelikler ev alınmalı diyenlerdenim.
  • arabam vardı 2015 35 bine sattım ustune bıraz ekleyerek ev aldım şimdi sattıgım araba 40 45 bin civarı evim ise faizini ödedi kara gecti hemde ayda 1000 lira kira derdinden kurtuldum üstüne birde tekrardan araç aldım yukardaki arkadaşın dediği gibi ev araba getirir hamd olsun tavsiyem ev alın 1 2 yıla kadar aracınızda olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byerdem68 -- 10 Temmuz 2016; 12:51:46 >
  • Kesinlikle ev veya ufak bir dükkan. 3 yıl önce 42bine 40 metre kare dükkan aldım Antalyada ana caddenin bir arka sokağında yakınında 2 okul 5-6 tane banka ve cami var, şuan dükkanın fiyatı 70bin tl oldu. O civarda satılık dükkan bile yok. Bu kadar kısa sürede ticaret dışında böyle sağlam kar yapamazsın. Bu yıl araba aldım bakımı, vergisi, benzini yıkamacıya götürmesi vs hep cepten çıkıyor. Tek avantajım şehirlerarası yolculukta daha konforluyum, önceden isteyipte gidemediğim uzak yerlere gidebiliyorum.. Şuan keşke araba yerine ufak bir dükkan veya eve girseydim diyorum
  • Ev araba alana kadar çoğunuzun yaşı 50 olur ..sağlık gider ,onlarda bi işe yaramaz. çocuklarınız yer evi arabayı onlarda biter .

• quote:

Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler

Ev diyenlerin hepsinin şuan altında arabası var.

Büyükşehir arabasız çekilir mi abi Allah aşkına ? İstanbul Ankaradan bahsediyorsun.

Karın olur çoluğun çocuğun olur hastalığı olur bilmem bişey olur.

Arabasız olmak neyin kafası ? Ne ev merakı var insanlarda anlamıyorum ki.

Ben hafta sonu çoluk çocuk piknik yapamayacaksam oraya buraya gidemeyeceksem evi al hayrını gör

İlk öncelik araba diyorum abi ben. Evin olmasın ama kapında bir araban olsun.

Yaş kaç? Abili konuşanlar genelde ergen olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir tanıdığım var 10 senelik evli. hiç araba almadı , şu anda 5 tane dairesi var 4 daireden kira geliri var . . istediğim yere yürüyerek , toplu taşıma ile yada çok acilse taksi ile gidiyorum diyor en pahalı taksi ücreti bile arabadan ucuza geliyor diyor .
  • Once ev diyenler altinda hic araba olmamasini mi kast ediyor merak ettim.Sayet oyleyse kesinlikle once araba .Krediyle ev alacam 10 yil bankaya borclanacaksam 1-2 sene bekler arabami aldikran sonra ev bakarim.Ha cepte 100 binlik bir mebla varsa girecegim borc 3 yili gecmeyecekse ev derim ki gene altimda 10 liralikta olsa araba olmak sartiyla.

• İstanbul'da alacağınız ev fiyatı çok değişken. Arabanın değişkeni de sizsiniz.
    20binlik 2. El bir araba, ev almanıza engel değil. Ama 90-100bine sıfır km c segment dizel otomatik bir araba alsanız, evet belki ev almanızı geciktirecek bir karar olur. Ama almak istediğiniz ev 500-600 binlik bir ev ise, önce araba almanızda bir sakınca yok. Çünkü evin borcunu bitirene kadar yıllarca arabasız kalacaksınız. Hayata 1 kere geliyorsunuz. Imkan varsa tabi ki ev alın, ama kredi borcuyla hayatınızı kısıtlayıp 4 duvar satın almayın. Istanbul' da toplu taşımaya mahkum olup da vasat bir ev için senelerce dişinden tırnağından arttıranlara üzülüyorum. Emekli olurken Anadolu'nun güzel şehirlerinden birinde rahatlıkla ev alırsınız. 👍

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.