Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki evimiz var arabamız yok fakir gibi yaşıyoruz , evlerimizim kirası 750 getiriyor biz bucada 900 veriyoruz deyim sana. Lokasyonda berbat olduğumdan 7/24 evdeyiz hayat bi gaz parasıyla gezebilecekken boşa geçiyor. Araba büyük şehirde zorunluluktur. Ilk önce genelde ucuz araba ev sonra normal araba diye gider. Ben yaşayacağım ömrü düşününce bi eve 300bin vermek yerine 500bin lik evde kirayla her zamam kalmayi tercih ediyorum. Ev alcam diye yaşlanana kadar bir yerlerini yırtıp sonra 5 yıl içinde oturup ölmeme gerek yok , kirada istediğim zamam değiştirir ister ucuz ister pahalı evde otururum. 5bin kredi taksidiyle 10 senede ev almakta mantıksız değil tabi sonuçta o senin olacak ama dünya malı dünyada kalacak. Yaşlandığında 60bin e sakindende alırsın çocuğunda ev bulur yada maaşın emeklin iyiyse zaten kirada devam edersin. Ev almak ne bileyim alıyosun ölüyosun miras kalıyo , derdi var değişmez belki zarara satılır şehir merkezleri kayarsa . Borsa gibi ev almak mantıklı ve mantıksız olabilir. Genel olarak kabul görür ve alınması gerektiği söylenir. Ev taksidi bitince rahatlıycam derken yaşlanılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev

• En cok hangisi lazim oluyorsa onu alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 11 Temmuz 2016; 7:57:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler

Ev diyenlerin hepsinin şuan altında arabası var.

Büyükşehir arabasız çekilir mi abi Allah aşkına ? İstanbul Ankaradan bahsediyorsun.

Karın olur çoluğun çocuğun olur hastalığı olur bilmem bişey olur.

Arabasız olmak neyin kafası ? Ne ev merakı var insanlarda anlamıyorum ki.

Ben hafta sonu çoluk çocuk piknik yapamayacaksam oraya buraya gidemeyeceksem evi al hayrını gör

İlk öncelik araba diyorum abi ben. Evin olmasın ama kapında bir araban olsun.

Önce eve yatırım yaptım.2 yıl kredim kaldi . sene sonu araba almayı düşünüyorum. Yaşım 30.

Önce ev alacaksın kafan rahat olacak. Kira verecegin paranin üstüne az birşey ekleyerek kredi ödeyip mal sahibi olmak daha mantıklı.

• Hiç düşünme direk ev
  • Aynen öyle hocam, ancak artık 250.000 e bile yok. Ben çekmeköy taşdelene 2014 yılında evlilik sebebiyle taşındım, 252.000 e 2+1 siteden aldığım daire şimdi 370-400 binlerde siz nerden 3+1 o fiyatlara buldunuz anlamadım
  • Onceligi eve ver. Hepsinden once evin degeri ve sana faydasi hic azalmayacak. Hatta kendini saglama bagladigin icin daha kolay hareket edeceksin.

Arabaya yatirim olarak bakilmaz. Benzini susu busu degil mesele. Gidip bi kaza yaparsin 100 binlik araban olur sana 50 bin lira. Veya bi kasa degisir hevesin kacar. Yok zaten 20 binlik bir araba alacaksan ev ile beraber alabilirsin de onu cok koymaz. Ama oncelik yine ev olmali.

Yatirim olarak ise ikisine de bakma. Yatirimlik alacagin ev yerine ayni paraya arsa al. 4 kat fazla kazandirir. Veya dukkan al 2 kat fazla kazandirir.

Sunu da yapabirsin. Ev alacagin paraya dukkan al. 300 binlik dukkanin kirasi 2-3 bin olur. Bu paraya git hem ev kirala hem araba kirala.

• Ev arabayı getirir,Ama araba bırak ev birikimi yapmayı belki arabayı bile goturur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev paran varsa ev al 30-40 bin varsa araba al

• Olur Öyle Şeyler kullanıcısına yanıt
    Büyükşehirde araba çok gerekli bişey değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ev
  • Ben 96'da almıştım hocam, o zaman Çekmeköy diye bir yer yoktu,köydü her yer. Nereden nereye işte

• Hiç ev almaya gerek yok diyenleri anlamak mümkün değil. Bugün yaptığınız işe bağlı olarak kira parasını döndürebilirsiniz ama kusura bakmayın ama erken ölmediğiniz taktirde illaki emekli olacaksınız. 300-500 binlik evlerden hangisini emekli maaşıyla ödersiniz merak ediyorum. Hızlı yaşa sürünerek öl oluyor bu işler ama unutmayın insan yaşlandıkça güçlenmiyor, zayıflıyor.
  • 4 ay önce 195 bine aldığım evin giriş katı 215 bine satıldı.Ev ararken 35 tane daire gezdik eşimle malum herzaman alınabilen birşey değil bu, ve gezdiğimiz dairelerin yarısı hala satılmayı bekliyor.Ekonomi eyi durumda yani!
  • Arabanın içinde uyuyabilirim ama ev beni b.evlerden avcılara 15 dkda götürmez (yol boşsa) Ev alma araba al eğer kendi dükkanında varsa orda kalırsın. (Bkz bizim bakkal adam full paket fluence aldı)

• EV
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

Arabanın içinde uyuyabilirim ama ev beni b.evlerden avcılara 15 dkda götürmez (yol boşsa) Ev alma araba al eğer kendi dükkanında varsa orda kalırsın. (Bkz bizim bakkal adam full paket fluence aldı)

Polemik yaratmak için yazmıyorum yanlış anlamayın, yıllar önce paranın para olduğu zamanlar amcam babama yalvarmış gel istanbuldan daire alalım 2 evladın var onlara yarar diye.Babam devamlı araba değiştiriyormuş o zamanlar, serkeş bir hayat tarzı anlıycağınız, eve teker takamazsın abi ama araba öylemi heryere götürür seni demiş, amcamın daire çok değerlendi şimdi, Beşiktaş'ta
  • ev satın alma hesabı yaparken kira getirisi ile kıyaslama 18-20 yıl hesabı ile yapılır. bunun ötesine giden maliyetler kazıklandığınızı ifade eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

bir tanıdığım var 10 senelik evli. hiç araba almadı , şu anda 5 tane dairesi var 4 daireden kira geliri var . . istediğim yere yürüyerek , toplu taşıma ile yada çok acilse taksi ile gidiyorum diyor en pahalı taksi ücreti bile arabadan ucuza geliyor diyor .

E ne işe yaradı o kira paraları. Ne yapacakmış, parayı mezara mı götürecekmiş?

• İlk önce ev sonra araba, tabi ki zor olduğu için insanlar genelde ilk araba alıyor para biriktirip arabayı satınca ev alıyor.

Ama araba varken para biriktirmek çok zordur çünkü kaskosu sigortası benzini bakımı vergisi derken bir ton para harcarsın buna rağmen gün geçtikçe değeri düşer ama evi aldıktan sonra sadece vergi ödersin ve buna rağmen gün geçtikçe değeri artar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.