Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

2010 da 110 bine aldığımız daire şu anda 350 bin TL. Emlakçı bi abi var Hafta da birkaç kez arıyor müşteri hazır sat diye. Ben satmayacam dedikçe Şimdi 1250 TL den kiracı bulmaya başladı. Bir abimizin yaklaşık 15 sene önce cüzzi bir para vererek aldığı eve şu anda 1 milyon 200 bin TL veriyorlar. Demem o ki ben 36 yaşındayim bahsettiğim abi 45 yaşında daha emekliliğe çok var Yani. Paranız varsa ev ülkemizde en güzel yatırım aracı. Ev işini hallettikten sonra araba almak çok kolay.

Arsa bana daha tatlı geliyor. 1/3 daire parasına alıyorsun. 20 sene üzerine yatıyorsun. Sonra RTE komşun oluyor. Bütün o görgüsüz tayfa yanına doluşmak için can atıyor. Müteahhide verip 22 daireni alıyorsun. 1 yılda hepsini satıyorsun. Temiz iş.

Hayatta 5 kuruş para verip oturmayacağım muhite sırf adama yakın olmak için binlerce sonradan görme zengin akın etti. Tabi arsa sahibi olarak bunun bizim için tek bir anlamı vardı: "Ka Ching!"

Ev bana göre değil. Hele buralarda durmama ihtimalim varken hiç bana göre değil.

Ankara'da da dediğiniz primler kolayına olmuyor. Kendim kirada otururken asla yaşamayacağım yerden ev alacağım da, kiraya vereceğim de, prim yapacak da satacağım. 5 yılı doldurmadan satarsan vergisi de var... Benim yaşayacağım yerden ev aldığımda da o evler ancak enflasyonu yener. Üzerine kuruş para koyamaz. Ankara G.O.P'da, Çankaya mahallesinde, Arjantin çevresinde, bir miktar da Kavaklıdere'de ev alacağım da, yılda yapacağı prim enflasyondan fazla olacak... Mümkün değil. Buralar oturmuş muhitler. Gidip Allah'ın unuttuğu yerde de yaşamayacağıma göre... Tek seçenek kalıyor. Kendim kirada oturmaya devam edip, Allah'ın unuttuğu yerden ev alıp, kiraya vereceğim... Onda da yok yere kiracı ile uğraşacağım...

Evi alacak para olsa zaten götürüp yurtdışında da bir şirket kuracağım. Kafamda birkaç fikir var. Onları gerçekleştireceğim. Hem yerli müşteriye tamah etmek zorunda kalmayacak bir düzen kuracağım, hem başka bir memlekette bir şirketim daha, kurulmaya hazır düzenim olacak falan filan... Kısaca o para olsa zaten, neden daire alayım? Akıllı bir yatırım zaten kendini 3 yılda amorti eder. 3 yılda kendini beleşe getirecek gayrimenkul yatırımı çok nadir çıkar. 5-6 sene mümkün. Onda da Allah'ın unuttuğu yere gireceksin. 2'inci 3'üncü dairemi alıyor olsam yaparım. Da konumum o değil. O yüzden almam. De ki daire alacağım, neden arsa almayayım?

Bir de bir noktada bu inşaat piyasasının patlayacağından emin gibiyiz. Ev benim elimde iken patlarsa olan bana olur.

Emlakçılık oynamak için buradan ziyade Karadağ daha iyi bir seçenek. Orada balon daha yeni şişmeye başlıyor. Dolayısı ile piyasanın patlamasına en az 20 yıl var. Buradaki balon ise şiştikçe şişti. Bir ara patlayacağından eminiz de, ne zaman patlayacağını bilmiyoruz. O yüzden gayrimenkul yatırımı yapacak olsam, burada değil, Karadağ'da Kotor ve Budva'da yapardım.

• evli olsam ve büyük şehirde olsam tabi bu sadece İstanbul icin geçerli kesinlikle araba hafta sonu toplu taşımalarda sinir krizi geçirmek istemem esimin perisan olmasını çocuğumun perisan olmasını izleyemem ayrıca hastalığı vs var
    Ancak Ankara İzmir vs gibi sehirlerde toplu tasıma daha rahat o Zaman ev düşünebilirim hatta ev ile arabayı birlikte dahi alabilirim

Ancak bekarsam ve istambuldaysam ilk basta ev daha makul

Ayrıca Söyle bir durumda var nakit paranız var ise sonuc olarak İstanbul dan ev alsanız en az 250000 tl yi gözden çıkarmanız gerekiyor oda şehir içinde en az 10-15 yıllık sokak arasında bulunan apt daireleri için ancak 100000 tl ye ikinci el dizel otomatik araç aldıniz 150000 tl cebinizde kaldı ve en basitinde altına yatırdınız o para kesinlikle değer kaybetmez ayrıca imarlı bir arsada alabilirsiniz
    Emlak sektörünün bu kadar buyumesinin birçok nedeni var ancak kriz çıkması durumunda ilk çökecek sektör emlak sektörü olacaktır bu sefer kazandırdığından cok kaybettirecektir ev fiyatları talep olmadıgından düşecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhannexus -- 11 Temmuz 2016; 17:02:02 >

• ev alma imkanı varsa araba almak nedir
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Karadağ'ı takip etmek... Bravo,bravo,bravo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba al içinde yat ;)

• Ayağını yerden kesecek bir araba yeter. Kalkıp ev Parasina araba alınırsa karar vermek elbet zor olacaktır. 15 20 ye araba. Sonra en ideal en rahat en içine sinecek ev

• fbyram kullanıcısına yanıt
    Açılmayadabilir imara açılsa bile dediğiniz kadar getirisi de olmayabilir ayrıca gölbaşında vs kupon arsamı kaldı ki getirisi olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

mantıklı adam her zaman ev der

25 yaş altı hayatı laylaylom görenler kendilerince bir kaç bahane üreterek önce araba der

Memur zihniyetide ancak ev der yatırım matirim bilmez olene kadar konut kredisi oder.

• T a r t i s i l m a s i z

A R A B A

• İstanbul şartları için düşünecek olursak; ev fiyatları zaten çok yüksek, millet kredi çekip 10-15 yıl ödemeyle uğraşıyor. Yaş zaten geliyor 40-45 e. İstanbulda iyi bir ev 400 binden başlıyor. Kira çarpanı diğer şehirlere göre düşük, o yüzden kiracı olmak bana daha mantıklı geliyor.
    Gelelim araba konusuna; fiyatını çok da abartmadan, güzel bir şey almak en mantıklısı. Benim düşüncem 100-120'yi geçmemek.

• Once 3 tane çocuk.Gerisi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kronin

Sanki ev alabiliyoz da biz almıyoruz. Kirada oturduğum evi almaya kalktığımda 10yıl boyunca ayda 5500kredi ödemem gerekiyor. Böyle 1500tl veriyorum. Geri kalan 4000ile 10yıl boyunca insan gibi yaşarım. Diğer turlu bulgur makarna yersin anca. Hayatından giden 10yılı boğazda bir villa bile karşılayamaz. 70yıl sonra gömecekler hepimizi ben kalkıp 7 de birini barınmaya harcıcam.

iyi güldürdün ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 11 Temmuz 2016; 19:02:31 >
  • evin getirisi daha yüksek...

2010 da ev aldım 75bine ... şimdi 150-200bin arası

aynı sene araba aldım 19 bine şimdi 23bin falan

2014 te yazlık aldım 65 bine şimdi 150-200 bin arası...
  • Yatırım yapmayı bilmeyen bir toplum olduğumuz için (kendimde dahil) en çok takildigimiz konu bu. ev mi araba mi. cevabı olmayan bi soru bu. Avrupa dan örnekler verilmiş. 2.el çok ucuz arabalar alınırken oralarda burda bazen sıfır dan pahalıya satılıyor. Ülkemizde belirli bir düzen yok. Yani insanlar gelişmiş ülkelerde 30 yılda ev alırlar. ev kredi faizleri yıllardır hep aynıdır. evin fiyat artışı yıllardır hep aynıdır. talep ve arz yıllardır hep aynıdır. bizde günden güne bile değişken. özetlersem 30 bine araba alabilirsin ama Büyükşehir ler de 200-400 binden aşağı ev zor. arada dağlar var. önce araba sonra belki ev diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

Dandik 20 binlik araba alınır ve ev için kriz beklenir.üretmeden dönen ekonomi buraya kadar dolara bakan ve azıcık ekonomi bilgisi olan adam bile durumu anlar çok kalmadı.

5 evi olup kirasıyla yaşayan çomarlar kiralar yatmamaya başlayınca mecburen ucuza verecekler o evleri o günü bekleyin

emlak piyasası ve fiyatlar balon. rant ekonomisi patlamaya ramak kaldı. aklı olan krizi bekler.

bu fiyatlarla ev alan delidir

10 yıldır bu ülkede emlak balonu patlayacak deniliyor yazılıyor çiziliyor hala ortada bişey yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Karadağ'ı takip etmek... Bravo,bravo,bravo.

Alternatifli yaşamak şart. Bu sadece Türkiye'ye has değil. İnsanoğlu 21'inci yüzyılda ülkesinin yanlış politikaları sebebi ile yarı kapalı cezaevi hayatı yaşamak durumunda olmamalı. Aynı özgürlükçü eğilim ABD'de Trump'un adaylığı ve şimdilerde İngiltere'deki Brexit kararı sonrası ve UKIP'in önlenemez yükselişi ile İngiltere'de de var. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde git gide daha çok insan alternatifli olmak istiyor. ABD'de de bir grup insan memleketinin yarısından fazlasının hödük olmasından şikayetçi. İngiltere'de de bir grup insan aynı sorundan şikayetçi. O yüzden Türkiye'den kafayı kaldırıp baktığında karamsarlığa gömülmek saçma. Bütün dünya böyle bu aralar. Neo-Liberal hezeyanlar sifonu çekince gitmeyen bok gibi. Artıkları dünyadan silindikçe alternatif arayışları da azalacaktır. Ancak benim için Karadağ şu an potansiyel alternatif no:1. Nispeten ekonomik, kısmen gelişmeye açık, bariz bir biçimde Türkiye'den daha modern kafalı ve saygılı...

Bunu keşfetmem de Paypal'in Türkiye'den çekilmek zorunda kalması ile oldu. Bir grup hobi elektroniği dizayn ediyorum. Çin'de ürettirip, yazılım atıp, paketleyip, bir yerde depolayıp, dünyaya satmaya niyetliyim. Ancak bir hayli niş bir iş. Paypal çekilince komisyon alan sanal hesaplardan kullanmak yerine, delikanlı gibi, yurtdışında bir hesap açmak mümkün mü araştırırken Karadağ'ı ve %9'luk gelir vergisi oranını, şirket kurulum masrafının 20 Euro olduğunu falan buldum. Derken tatile Bosna, Karadağ gezisi yaptık. Gözümle de gördüm.

Şimdi yapacağım işi Türkiye'ye hiç uğratmadan, doğrudan Çin-Karadağ-Dünya şeklinde yapabilir miyim, ona bakıyorum. Ya da herşey Çin'de olsun, benim kontrolümde olsun. Yaptıran firma Karadağlı olsun. Bu da olur. Sonuçta Türkiye'den geçmeyen bir gelir akışı olursa Türkiye'de vergisel anlamda başım belaya giremez. Yaptığım şey de %100 legal olur.

• Başkasının evine sonu gelmez bir şekilde kira ödemek ve evin hiçbir zaman senin olma ihtimali olmadan. Bana göre enayilik. Krediyi öderim ev alırım ama o evin benim olacağını bilirim. Piknik yapmak için, gezmek için her dakkası masraf olan arabaya yatırım yapmak akıllı adam işi değildir. Hayat sürekli eğlenmek değildir. Ev arabadan önemlidir.

''Ev gibi malın olsun'' Babamın lafı
  • Evi yoksa ev alabilene kadar arabasız durulmaz ama max 25-30 bin TL'lik ayağını yerden kesecek bir araba almak mantıklı olur.

• Önce araba, ev olsa da olur olmasa da olur. Kiralık ev kakılı piyasa

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.