Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

Ankara'da şu an ev almak enayiliktir.

Fiyatlar balon.

130.000TL edecek evlere 300.000TL fiyat çekiyorlar.

200.000TL'ye kadar bütçen varsa, hep varoş semtlerde ev var, alınmaz yani, bankaya ana parayı faize atıp kirada oturmak daha mantıklı.

O değilde faizin büyük günahlardan olduğu dinimizde açıkken kısacık omrumuzde helal kazancimiza haram katmanın mantığı ne?
    Üstelik elimizdeki birikimden kirkta bir zekat vermemiz gerekirken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-)bekarsan para biriktir:)
    2-)evlenince ayağını yerden kesecek kadar en ucuzundan da olsa araban olsun (şahin, accent, broadway vb)
    3-)5-10 yıl civarında borcunu bitirebileceğin ev almaya çalış (120bine de ev var, 950bine de ev var. Kısaca; aylık gelir 4-5bin civarıysa 500binlik ev borcuna girip 30 yılda ödemeye çalışma, hayatı kendine/ailene zehir etme)
    4-evin borcu bitince arabayı değiştir ama her halükarda aracının değeri aylık gelirinin en fazla 10-15 katı olmalı (bence ideali maksimum 12 katıdır, yani aylığın 5binse aracın 60binden fazla olmamalı)...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafanı sokacak bi evin olsun, istersen içinde aç sefil otur. Ev olduktan sonra zamanla herşeyin olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mudanyali137

quote:

Fiyatlar balon.

200.000TL'ye kadar bütçen varsa, hep varoş semtlerde ev var, alınmaz yani, bankaya ana parayı faize atıp kirada oturmak daha mantıklı.

O değilde faizin büyük günahlardan olduğu dinimizde açıkken kısacık omrumuzde helal kazancimiza haram katmanın mantığı ne?

Kredi kartı kullanıyor musun?

Bir ara kullanıyordum.artık kullanmıyorum.
    Arkadaşlar siz faiz yeseniz bile bunu söyleyip insanları yonlendirmeyin,günaha ortak olmayın.herkes hayatında az çok faize bulaşır.önemli olan büyük günah olduğunubilip uzak durmaya çalışmak.Allah korusun çocuğum hasta olsa para lazım olsa kredi çeker tedavi ettiririm ama araba için kredi çekmem.8 bin tl lik arabaya biberin.kredi çekmem

• maddi durumun iyiyse ilk araba yoksa ev

• muhtemelen bu hafta işe giricem , yaşım 21 , maaşım 2500-3000 civarı olacak , yapacağım ilk şey araba almak olucak , 5-10 sene sonra da ev alırız acelesi yok aileyle kalıyoruz zaten , düğün parası falan derken alırız evi de
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fiyatlar balon.

Kredi kartı kullanıyor musun?

Bir ara kullanıyordum.artık kullanmıyorum.
    Arkadaşlar siz faiz yeseniz bile bunu söyleyip insanları yonlendirmeyin,günaha ortak olmayın.herkes hayatında az çok faize bulaşır.önemli olan büyük günah olduğunubilip uzak durmaya çalışmak.Allah korusun çocuğum hasta olsa para lazım olsa kredi çeker tedavi ettiririm ama araba için kredi çekmem.8 bin tl lik arabaya biberin.kredi çekmem

Kime göre günah? Hangi dine göre günah? Herkes senin inandığın dine veya mesheplere mi mensup?

Kaldı ki bu ülkede kredi günah diyip, Cuma namazına gelip garaj girişine araba çekip giden ve geldiğinde; ''5 dakika bekle işin ne'' diyen adamlardan dolu, kredi ve faiz mi günah, yoksa kul hakkı yemek mi günah dersen, inandığın dinde, Allah diyor ki; ''her günah ile gelin, kul hakkı ile gelmeyin''

Konuyu sabote etmeyin daha fazla, ülkenin %99'u müslümandır diye bir yalan var ve buna rağmen ülkenin %90'ı kredi çekiyor, parasını faize atıyor. Nasıl olacak?

Paranın dini imanı yoktur, bunu zaten bu ülke 13 yıldır net bir şekilde 4K kalitesinde izliyor.

İslamiyete göre faiz de günah,kul hakkı yemek de günah.müslüman görünüp islamiyete ters iş yapanlar öbür tarafta hesabını verecekler.isteyen kredi çeker istemeyen çekmez her koyun kendi bacağından asilir.
    "Lafa bakılmaz ayinesi iştir kisinin ".sen müslümanın diyenlere değil müslüman gibi yaşayanlara bak.ayrıca konuyu faize getiren sensin ben senin yzdigini alintiladim.

• Arabam var ama kirada oturuyorum. Yeterli param olsa hic düşünmem ev alirim. Gerekirsede arabayi satip paranin üstüne koyabilirim. Araba diyenlerin yaşı kaç çok merak ettim??? Haa bu arada yer izmir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev gibisi yok. Kira dediğin geliyor çabuk. Ev şart oğlu şart. Evin olduktan sonra yeri gelir zor durumda kalırsınız asgari ücret ile bile ay sonunu bir şekilde getirirsiniz.

Ama ev yoksa mortingen.
  • Aklıma bi anı geldi anlatıyım, bizim tanıdık öyle iş gördüğümüz bi abi vardı bir gün dükkandan içeri heyecanlı girdi dedi araba aldım benim dedem hacı'da öyle içi geçmişti uyandı birden fazla ses çıkınca hayırlı olsun falanlar dedem kafasını kaldırdı bizim o abi'ye baktı dedi arabamı aldın evet dedi hayırlı olsun fln sonra dedem sizin ev kiradaydınz evi naaptınz ? O da çaktı meseleyi güldü geçiştirdi dedem aynı bu cümleleri kurdu Niye ev alasınız ki ? Benzini yok,lastiği yok,kazası yok,vergisi yok,tamiri sanaayisi yok her ay kira getirisi var değerini kolay kaybetmiyor o da güldüler fln sonra gitti öyle bi anı.

• Ev yok kiradasın bu bir sömürür, üstüne bir de araba alırsın bu iki sömürür. Bu şekilde yaşarken para biriktirip ev alacak olan bir zahmet kazandığı parayı da yazıversin.
  • ne işe mi yarıyor yiyor adam parayı yiyor ama tabii para nasıl yenir bilmekte bir sanat
    kira paraları ile adam senede 6 ay tatil yapıyor . sadece 6 ay çalışıyor . senede bir hafta denizi görücem diye kasmıyor .
  • İlk önce ev diyordum ama ulaşmak çok zaman alacaktı önce arabamı aldım şimdi sıra kısmetse evde....

• quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Arabam yok, evim var. Istanbul'da yasiyorum. Asil buyuk sehir evsiz olur mu ? Her yer metro-metrobus-vapur-otobus arabayi ne yapacaksin ? Bu arada bekarim o yuzden arabasizlik cok koymuyor. Ama ev oldugu icin araba almak istiyorum yakin zamanda tabi.

2 sene once Atasehir'de 1+1 evlerin kirasi 500-600 idi simdi 1000-1200. Bu kiralara yetisilmez. Iyi ki ev almisiz. 2 sene once 2 Astra parasina aldik daireyi 129 bin TL'ye ev simdi 220-250 arasi bir degerde. Metro da geliyor 300+ oldu bile degeri. Araba elbet alinir

Bu adamı dinleyin.

• Soruya bak cevap bellir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onceligim ev almak olurdu.

• Cebindeki paraya göre değişir.30-40k cebinde varsa İstanbul için konuşuyorum kredi çeksende mümkün değil.Araba ihtiyaçsa alınır.Ama cepte 100k ve üzeri varsa tabiki ev.
    Şuda yanlış bence.Bir ev alacam diye büyük borca girmek ve yıllar boyu o borcun altında ezilmek

• Arkadaşım 5-6 yıl önce, 40.000 tl ye, incekten, milli emlak çalışanı Ünv.arkadaşlarıyla ortak arsa aldılar (20-25 kişi) şuan bina yapılıyor. Aldıklarında imar yoktu aynı arkadaşım emlakçı ve onun bana gönderdiği mesajı yazdım. İmara açılacak diye yazdığından paylaştım. Emlak piyasasını bilmediğim gibi kendimde Eskişehir'de yaşıyorum zaten iyi forumlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkünse hiçbiri. ARSA diyorum ben. Gayrimenkul en iyi yatırım aracıdır. Otomobili seçmek düpedüz intihardır. Oturmak için değilde kira geliri içinde elzemse ev almak mantıklıdır.

• Dizel foswagen aldımı 2 yılda 20.000 lira fiyatı artıyor vw alınabilir..

Ev diyen insanlar da sürekli evli çiftler oluyor hatta evlenip eve girişiyorlar, bekar adamın böyle dertleri yok arabaya giriyor..

Anadan babadan para kaldımı rahatsın, kendin çalışarak büyük şehirde ev almak biraz zor..

Ev derken de apartmandan siteden oldum olası tiksindim, keşke müstakil evim olsa.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.