Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda fiyatlar uygun,önce ev al. Sonra 3 sene sonra değeri artacağı için evi sat ve bir bölümü ile araba al. Kalan para ile 5 sene kirada otur. 8 sene sonra ne yapılabileceğini tekrar değerlendiririz.
  • İşime 10-15 dk. da gidebileceğim bir ev alabileceksem: ev.
    Metrobüs veya otobüsle saatlerce gitmeye mecbur kalacaksam: araba.

Koşullara göre değişir.
    Ev almayanın aklı yok diyen bir sene iş saati metrobüsle gitsin gelsin aklı nasıl gidiyor görürüz.

Not: üniversite öğrencisiyim.
  • Araba ihtiyacın varsa kesinlikle araba. 10000 liraya araba alabilirsin ama ev alamazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursa'da oturuyorum, geçen seneye kadar kirada otururken arabam vardı - kredi ile almıştım, daha alırken "kredisi bitmeye yakın satar, ev peşinatı yaparım" demiştim. Tam da öyle oldu, geçen sene sattım 41.000'e, üzerine az koyup ev peşinatı yaptım, 220.000'e ev aldım. Aldığım ev şimdi 270'den aşağı değil, 1 seneden fazlası ödendi bile. Ailemden de çok şükür, hiç destek almama gerek olmadı.

Bilenler için, Ataevler Özdilek'in hemen yanında oturuyorum, evliyim, 2 çocuk var ve eşim çalışmıyor. İşim biraz değişik, arada şantiye gibi sahalara kısa süreli gidiyorum, Türkiye merkezi Istanbul'da olan bir firmada home office çalışıyorum, fazlasıyla yurtdışı seyahati var, arabaya çok ihtiyaç duymuyorum anlayacağınız.

Geçen haftalarda tatil ve bayram için Budget'tan Qashqai kiraladım, 14 gün 1450 lira. Ne vergi derdi var, ne lastik, sigorta, bakım, eskime vs vs...

Son olarak; işyerinden bi arkadaşım 5 sene kadar oluyor, o zamanki kasa Golf'lerden almıştı, kendi ifadesiyle, arabayı 50.000'e satabiliyor, ama o zaman aynı paraya alabileceği ev 250.000.

Hele istanbul'da araba ASLA alınmaz, parkı bir dert, trafiği, kazası vs..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

mantıklı adam her zaman ev der

25 yaş altı hayatı laylaylom görenler kendilerince bir kaç bahane üreterek önce araba der

Memur zihniyetide ancak ev der yatırım matirim bilmez olene kadar konut kredisi oder.

Yatırım için tavsiyeniz var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

quote:

25 yaş altı hayatı laylaylom görenler kendilerince bir kaç bahane üreterek önce araba der

Memur zihniyetide ancak ev der yatırım matirim bilmez olene kadar konut kredisi oder.

Düzgün bir ev parasına 10 tane farklı sektorde iş kurulur. Gelismekte olan kucuk illerde çok fırsat var.

• 7 8 binlara toplam gelir + aile destegi yoksa unutun evi falan. araba alin, geberene kadar da kira odeyin. yapacak bisi yok.

Not: istanbul icin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

quote:

Düzgün bir ev parasına 10 tane farklı sektorde iş kurulur. Gelismekte olan kucuk illerde çok fırsat var.

Biraz riskli bir iş ama olabilir.Tabi seçeceği sektöre uzak olmaması lazım.
    Çevremde bilmediği işe girip batan ve işini büyültüp zarar eden çok arkadaş var.Büyük ölçekli işler değil ama.

• Ben artık arsaya dönmüş durumdayım. O yüzden bu tartışmayı izleme modundayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkeye bak ev mi arabami deniyo amerikada adamlar bisiklet niyetine biniyor arabaya ama evler hemen hemen ayni pahalilikta

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Bizim memleketin başındaki sorunlar ingilterenin başında olsaydı bırak kafalarını parmaklarını kaldıracak güçleri olmazdı çünkü herşeyden önce korkaklar.Burda insanlar ölüme kafa atıyor terör saldırılarında orada ise güvenlikler önden kaçıyor ülkeye kilit vuruluyor.

Yazılarını büyük keyifle okuyorum,senin gibi arkadaşlar foruma önemli katkı sağlıyor. İyi forumlar.

• Ev.

• arkadaşlar benzer bir olay başıma geldi 2006 yılında ben focus aldım benden 3-5 lira fazlaya da arkadaş arsa aldı onun aldığı arsanın yakınına avm yapıldı hastane yapıldı şehir o tarafa doğru kaydı şu an 1.5 trilyon yapıyor aldığı arsa 2006 model focus 30 bin lira aradaki farkı bulmak çok zor olmasa gerek...

Aynı şekilde bir bayan öğretmen burada dükkan almış 5 yıl önce 50 bin tl ye passat alsaydı ne olurdu acaba ? şimdi 300 bin tl ye sattı tayini çıktı gitti
  • Araba alabilecek fiyata, istanbulda herhangi bir taşınmaz(ev,arsa, dükkan farketmez) alınabiliyorsa tabi ki araba almak mantıksız.
    Fakat istanbuldaki ev fiyatlarını düşününce, ucu ucuna geçinip ot gibi yaşayacak derecede bir geri ödemesi olan kredi çekmektense kirada yaşamak daha iyi bence.
  • kutu olsun ev olsun, en kötü kiraya verirsin o sana istediğin arabayı getirir :)
    Ama araba alırsan ilk o zaten her ay extra 500-1000tl yer.. Para biriktirmeni ev almanı ertelemek zorunda kalırsın.
  • quote:

quote:

Araba çok mantıklı bir yatırım zaten.
  • Ev al hocam.

• 200 binlik ev için kredi cekip çek 10 yilda 400 bin tl ode sonrasını düşünemiyorum bile o paranin ondabirinle araba aldim almak bana uygun mantıklı olan geliyor

• RevivaL kullanıcısına yanıt
    Çok iyi araştırma ister arsa işi,o kadar kolay değil..kötü tercih batırır..

• ev için çekeceğin kredinin içine araba parasını da (20 binlik araba yeter) ekleyerek çek, hem evsiz hem de arabasız kalma...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.