Şimdi Ara

Otomobil mi ? Ev mi ? İlk hangisi ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ev alın bence arabanın masrafı bitmez.ev alındıktan sonra araba alınır kafanız rahat eder.
  • Bandirmada bile evler 300-400 bini buldu
    Araba 30-40 binden ev ile kiyaslanirmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alabiliyorsunuz ev alin 50 bin tl ile evmi alinir arabami

• Evli değilsen araba
    Evliysen de ailende annr babanda araba varsa ev eğer yoksa kirada da oturabilinecekse araba. Büyükşehir çünkü araba şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veterozer

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

quote:

Ev alırım. Yalnız şu var, kendine ait bir evin olduktan sonra ikincisini almak konusunda devletin ağır yaptırım uygulaması gerekiyor. Sırf böyle çomarlar yüzünden ülkede iş gücü kaynağı diye bir şey kalmadı. İş yok piyasada, para dönmüyor. Cebinde parası olan daire alıp kiraya veriyor. Benim ailemde bu şekilde olup oturduğu yerden aylık 30,000 TL gelir sağlayanlar bile var.

Arabaya gereksiz yere anlam yüklüyor bu toplum. Telefon ve araba, Türk milleti için ihtiyaçtan çok statü sembolüdür. Bu toplumun bazı şeyleri aşması için daha çok zamanı var.

2 evinin birinde kendi oturup diğerini kiraya veren çomar mıdır ! Öncelikle belirteyim benim 2. bir evim yok. Ancak siz öyle bir laf etmişsinizki resmen için fakirlik - hırs - kin ve yoğun şekilde çekememezlik barındırıyor, buna birşeyler yazmak gereği hissettim. Adam çalışmış almış - ya da miras kalmış ... Napsın çomar olmamak için fazla evleri satsın mı? Sattığı zaman o evleri kim alacak o da ayrı bir konu :)
    Dairelerden 30bin geliri var dediğin tarz insanlara "Helal olsun ki satmıyor , mal yemiyor" derim ben. Hatta o 30 bin ile tekrar kredi çekip bir ev daha alsın derim.
    Ben çevremi sürekli savurganlığa karşı uyarırım, kendimi de her yeni çıkan ayfon du - vw di - yok popüler mekandı vs gereksiz harcamalara kısıtlarım. Durumum olsun 2.3.4.5.6.7.8..... konutları da satın alırım. Bunda hiçbir haksızlık - hukuksuzluk - vicdansızlık yok.

Kendi ülkesine istihdam sağlayabileceği halde 3-5 ev alıp kira yemekten taraf olanın bu ülkede şikayet etmeye hakkı yok. Bunu yapan da çomarın dik alasıdır. Böyle kafalar sayesinde ülkenin sonu geliyor, Boğaziçi'ni bitiren bile KPSS yolunu tutuyor.

Aynen devam.

Hocam çok dar düşünüyorsun... Her parası olan iş mi kurmalı ? Bunun memuru var, yaşlısı var, ticaretten anlamayanı var ... Sen diyorsun ki üç kuruş buldumu aç dükkanı, iki gün sonra bat ... Maksat ülkede para dönsün :)

Ben mi dar düşünüyorum?

Dar düşünsem sizce ev alacağınıza gidin iş kurun der miyim? Dar düşünen kitle eline para geçince ev alıp kiraya verenler. Bunlar yüzünden ülkenin temeli inşaat üzerine kurulu oldu. Betona dayalı ekonomi hayattasiniz unutmayın derim. O beton çökerse Yunanistan'dan beter oluruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ev alırım. Yalnız şu var, kendine ait bir evin olduktan sonra ikincisini almak konusunda devletin ağır yaptırım uygulaması gerekiyor. Sırf böyle çomarlar yüzünden ülkede iş gücü kaynağı diye bir şey kalmadı. İş yok piyasada, para dönmüyor. Cebinde parası olan daire alıp kiraya veriyor. Benim ailemde bu şekilde olup oturduğu yerden aylık 30,000 TL gelir sağlayanlar bile var.

Arabaya gereksiz yere anlam yüklüyor bu toplum. Telefon ve araba, Türk milleti için ihtiyaçtan çok statü sembolüdür. Bu toplumun bazı şeyleri aşması için daha çok zamanı var.

2 evinin birinde kendi oturup diğerini kiraya veren çomar mıdır ! Öncelikle belirteyim benim 2. bir evim yok. Ancak siz öyle bir laf etmişsinizki resmen için fakirlik - hırs - kin ve yoğun şekilde çekememezlik barındırıyor, buna birşeyler yazmak gereği hissettim. Adam çalışmış almış - ya da miras kalmış ... Napsın çomar olmamak için fazla evleri satsın mı? Sattığı zaman o evleri kim alacak o da ayrı bir konu :)
    Dairelerden 30bin geliri var dediğin tarz insanlara "Helal olsun ki satmıyor , mal yemiyor" derim ben. Hatta o 30 bin ile tekrar kredi çekip bir ev daha alsın derim.
    Ben çevremi sürekli savurganlığa karşı uyarırım, kendimi de her yeni çıkan ayfon du - vw di - yok popüler mekandı vs gereksiz harcamalara kısıtlarım. Durumum olsun 2.3.4.5.6.7.8..... konutları da satın alırım. Bunda hiçbir haksızlık - hukuksuzluk - vicdansızlık yok.

Kendi ülkesine istihdam sağlayabileceği halde 3-5 ev alıp kira yemekten taraf olanın bu ülkede şikayet etmeye hakkı yok. Bunu yapan da çomarın dik alasıdır. Böyle kafalar sayesinde ülkenin sonu geliyor, Boğaziçi'ni bitiren bile KPSS yolunu tutuyor.

Aynen devam.

Hocam çok dar düşünüyorsun... Her parası olan iş mi kurmalı ? Bunun memuru var, yaşlısı var, ticaretten anlamayanı var ... Sen diyorsun ki üç kuruş buldumu aç dükkanı, iki gün sonra bat ... Maksat ülkede para dönsün :)

Ben mi dar düşünüyorum?

Dar düşünsem sizce ev alacağınıza gidin iş kurun der miyim? Dar düşünen kitle eline para geçince ev alıp kiraya verenler. Bunlar yüzünden ülkenin temeli inşaat üzerine kurulu oldu. Betona dayalı ekonomi hayattasiniz unutmayın derim. O beton çökerse Yunanistan'dan beter oluruz.

inşaat sektörünün bitmesi yada doyuma ulaşması çok zor. Çünkü sirkülasyon çok fazla. Teyzemlerin acıbadem deki daha 25 yıllik binasını geçen sene yıktılar yerine kat olarak yükseğini yapmaya başladılar. Evin değerini siz düşünün. Bizim burada imar değişince daha 5 yıllik binayı yıktılar yerine altı Dükkan olan bina diktiler. Neden çünkü ihtiyaçlar sürekli yenileniyor. Ben Babamlarla birlikte bütün birikimimizi kullanarak müstakil bir ev yaptık. Kendi evim boşa çıktı. Satsam 350 bin TL civarı. Bir dönem ticaretle ugrastigim için biliyorum bu parayla bırakın istihdam sağlamayı kendimi geçindirecek bir iş bile kuramam. Her ay kira geliri olarak 1200 TL standart gelir varken neden ticarete girip binbir zorlukla kazandığım parayı riske atayım?

• Şöyle de bi gerçek var ev aldıktan sonra araba alabilirsin ama araba aldıktan sonra ev alamazsın..

Yakıt-Vergi-Sigorta-Bakım-Arıza..

• evi olmayıpta araba insanın aklından şüphe ederim.
    5bin liraya hintli motosiklet artı ev.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Tartışmasız EV derim..! Bu ülkede en karlı yatırım arsa,arazi,gayrimenkuldür.Asla zarar etmessin.Helede iyi bir bölgede alırsan avantajını duble duble katlarsın.
    Kendimden örnek vereyim, 2006-senesinde emekli oldum, İzmir- balçovada 130,000-tl ye bir daire aldım. 2013 senesindede evi 235.000-tl ye sattım. %100 karlıyım..! Artı 7 yıl kira vermeden oturdum. Sonra daha orta halli bir semtten 185.000-tl ye bir daire aldım. Geri kalan parayla 24.500-tl ye araba aldım. Şimdi 30.000-tl bankada tıngır mıngır idare ediyoruz,Çok şükür kimseye harç borç yok. Bu arada üç yıl evvel aldığım şu anda içinde oturduğum eve 210.000-tl teklif ediyorlar satmıyorum. Kusura bakma açıklama benim mal beyanı gibi oldu ama ev olayının getirisini ve sana 6-7 yıl içinde sunacağı avantajlarla izah etmek istedim.

Evi satarken maalesef kar etmemişsiniz. TL'nin değer kaybetmesiyle birlikte evlerin TL cinsinden fiyatı doğal olarak artmak zorundadır. Paranın rakam olarak değeri tek başına hiçbir şey ifade etmez. Önemli olan paranın satın alma gücüdür.

Merkez Bankasının enflasyon hesaplayıcısını kullanın:
    http://www3.tcmb.gov.tr/enflasyoncalc/enflasyonyeni.php

2006 Ocak - 2013 Ocak arasında TL tam %75 enflasyona uğramış. Yani 100TL'lik bir mal 175TL olmuş.

Sizin eviniz ise 130000*1.75=227500TL ediyor. Yani siz aslında 2013 yılının TL kuruna göre 227500TL'ye evinizi almışsınız. 235000TL'ye satmışsınız. Gerçek karınız 2013 TL kuruna göre 7500TL yapıyor.

Sunu insanlara anlatabilmek okadar zor ki elinize saglik, arabada da ayni mevzu var 5 sene once 100 bin tl (misal) aldim simdi 110 bine alici var diyip seviniyorlar 5 sene once araba piyasasiyla simdiki bir mi diyorum paran 5 sene onceki 110 bin kadar degerli mi diyorum dedikleri olsun cebe giren ve cikana bakarim diyor. İnsanimiz ilginc. Arti olarak bu mevzu bankada faizdeki para icin de gecerlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buusaatteuyanma -- 12 Temmuz 2016; 19:59:59 >

• Buusaatteuyanma B kullanıcısına yanıt
    Bankaların verdiği faiz de enflasyon etkisi aslında. Diyelim ki ülkede yıllık %10 enflasyon var. Parayı bankaya yatırdığınızda da %10 faiz alıyorsunuz ve aslında paranız yerinde saymış oluyor. İnsanlar bunu anlamamakta ısrar ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

Bankaların verdiği faiz de enflasyon etkisi aslında. Diyelim ki ülkede yıllık %10 enflasyon var. Parayı bankaya yatırdığınızda da %10 faiz alıyorsunuz ve aslında paranız yerinde saymış oluyor. İnsanlar bunu anlamamakta ısrar ediyor.

Faiz olayi kisa vadede buyuk miktarlarda bir nebze ise yariyabilir ornegin 6 ay icin hos rehin birakma durumlarinda zaten o meblağlara da kisa vade kolay kolay yapmiyorlar. Kisacasi faiz ve araba kar getirmez evin kar getirme olayi da ilk mesajinizda yaptiginiz hesaplamadan yuksek cikma durumunda gerceklesir fakat onun icin de ciddi bi ivme kazanarak deger kazanmasi gerekir kisa vadede

• Paran varsa ev alırsın. Aksi halde 10 yıl vadeli kredi çekip ömrünün en güzel yıllarını kredi borcu ödeyerek geçirirsin. Özellikle İstanbul gibi ev fiyatlarının tavan yaptığı bir şehirde konut fiyatının %75'ine kredi çekenlerdeki cesarete hayranım.

Benim bir yakınım yeni evliydi. Gözünü karartıp 6 sene önce kredi çekti. Hala ödüyor, 4 sene daha ödeyecek. Bu süreçte, yani evliliğinin en güzel yıllarını kredi borcu ödeyerek, tatil falan yapmadan, gezmeden tozmadan geçirdi. Evi aldığında 35 yaşındaydı. Borcu bitince yaş 45 olacak. Hayata bir defa geliyoruz. Dört duvar alacağım diye bu kadar ömrümüzü tüketmeye gerek var mı?

Arabaya gelince.. Bu ülke şartlarında, bu kadar yüksek ötv,KDV, benzin, kasko, trafik sigortası olan bir memlekette araba da alınmaz anasını satayım.

• Oturduğum yerde 1200 TL kira veriyorum dairenin fiyatı ise 400 bin TL. Birde kredi çekip ödeyeceğim bu parayı artık 40 seneye bitiremem ki o kadar yaşayacağım ne malum. Ev borcu ödeyeceğim diye bir ömür arabasız olmak dünyanın en saçma işi. Araba hayatın rengini değiştirir, büyük şehirlerde çok büyük bir ihtiyaç. Arabanın kredisi bitsin hele gene ev için bir plan yapılır. Bir tanesi 2 seneye ödeniyor diğeri ise en az 10 senede bitecek diye arabasız kalmaz çok saçma. Ben araba aldım. Yolda geçen zamandan kazanıyorum,ömrüm bu zamanları güzel şeyler ailem ve arkadaşlarım ile değerlendirme imkanı sunuyor artık, bunun gecesi var, hastası var, acil durumu var arabası olmayan adam bu devirde bence boşş yaşıyor. Telefonu olmayan ile aynı durumda. Alın arabayı önce 2 seneye bitirin borcunu ki bir seneye bitecek şekilde de uygun birşey alınabilir. Sonrasında artık ev için bakarsın hayatına.

• Tercih sıram

1-Ev
    2-Ev
    3-Araç

• shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Araba varken ev almak imkansız gibi birşey hocam, araba zaten başlı başına bir gider ki evi nasıl ödeyesin. Ben evimi 2011de aldım çok şükür. Değil arabadan mahrum kalmak, sosyal hayatınızdan bile ara ara mahrum kaldığınız oluyor. İstediğiniz telefonu bile istediğiniz an alamıyorsunuz. Vs vs. Yani birçok fedakarlık. Üstelik bir hata yaparsanız tüm elinizdekiler jenga gibi önünüze yığılıverir. Bu birazda insana kalmış birşey; benim içim böyle rahat etti, sizin içinizde öyle rahat etti.

Aslında şuan bunu tartışmak mantıksız çünkü şuan ev almak karlı bir yatırım değil, fiyatlar resmen uçtu, nasıl oldu anlamış değilim ama fiyatlar çok yükseldi. Önceki yıllarda kiranın üzerine biraz daha koy ev kendinin olsun denilip alınıyordu, şimdi ise kira ver daha iyi deniliyor.

• Ev Alın kapalı garajlı sonra arabayı istediğiniz gibi alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 13 Temmuz 2016; 9:24:25 >
  • Once arac sahibi olmus biri olarak once ev alin derim. İyi hos suan evimde var ama benim arac alma amacim sadece ulasim degildi. Sizin gibi dusunsem once ev alirim.

• Ev tamam araba yukleniyor...

• "Kesinlikle önce EV"
  • ikisi de elbet bir gün alınır, ama önce gezip tozup hayatı yaşamak lazım, o ikisi ne kadar geç olursa o adar güzel olur ama her zaman gezilemez. Hastalık var, kaybedilen sevdikler var, var da var.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.