Şimdi Ara

otomobil seçimi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otomobil yenilemem gerekiyor. Ağırlıklı olarak eşim kullanacak, uzun yol arabamız olacak.(Ben motorsiklet kullanıyorum gündelik iş hayatımda)
    Az yakması ve güvenlik tercih sebebim.
    Fiyat performans açısından değerlendirdiğim bir listem var:

Peugeut 407 comfort 1.6 HDI 5.5 lt 50.550TL
    Peugeot 5008 premium 1.6 HDİ 110 Auto 6R 56.900TL
    Volvo S40 4.9 lt 50.900
    Renault Megan HB 1.5 DCİ 4.5lt 40.000 TL
    Nisaan Quashgai 1.5 DCİ 5.4 lt 50.530TL
    Citroen C5 1.6 HDİ SX 5.6 54.200TL

Fiyat aralığım 40 -60 TL.
    Ne kadar az ödersem o kadar iyi tabii ki.
    Az yakmalı.
    Bunlardan hangileri hemen elenmeli?, Hangileri daha iyi.
    Peugeot 5008 nasıldır, eşim için kullanışlı olabilir mi..?
    Çok hobimiz var ve büyük araba seviyoruz.
    Sizin önerilerini neler.?
    Teşekkür ediyorum.

• Eşimin hali hazırda kullandığı arabası opel vectra CD 2000. (1997 den bu yana kullanmakta)
    öneride faydası olabilir belki.
  • Kimse yanıtlamadı.
    Sanırım ilgi çekmedi.

Bir kez daha şansımı deneyeceğim:
    MPV Peugeot 5008 ( 54.000 başlangıç) mi yoksa Dacia Duster lauretta dci 1500 mi ( 48.800 full)..?

Peugeot konfor ve estetik veriyor.. Duster is 4x4 ...
    siz olsanız ne yaparsınız..?
  • 5008 mi duster mi derseniz dusterin dısı cok fiyakalı ama içi o nebze bad.5008 den ziyade3008i de deneyebilirsiniz.
    mvp alacaksanız;C-max veya Coralla verso derim,
    crossover derseniz;Yeni Sportage veya Q.Q
    hobileriniz ve uzun yol için cok sportif s.w cıkmaya basladı ama ikinci elleri yok.
    Suv alacaksanız 40-60 aralıgında kore malı ssanyong Kyron(biraz cesaret işi test ederseniz memnun kalırsınız ama sonunda deli cesareti de olabilir)var baska da aklıma gelmiyor ikinci el bir Suva40 60bin verip alırsınız içiniz rahat olmaz o yüzden bişey diyemem.Son olarak benim gibi pıck-up
    alırsanız motoru da arkaya atarsınız
    Pıck-up olarak da Navarra,L-200,ActıonSports sıralamam.
    hocam naçizane fikirlerim bunlar sedan alacaksanız zaten bi dünya forum konusu var şayet pıck up düşünürseniz daha geniş fikirlerimi söylerim.
    ne alırsanız alın içinize sinerek alın.Saygılar

• kia ceed dizel otomatik derim ( tam otomatik)(iç mekan genişliğinde insignia-passat ile eşit ölçüde)
    fiyatlar 33-40 arası donanıma göre
    deneyin
    sonra karar verin
    yazık o kadar paraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banabunno -- 4 Kasım 2010; 12:16:45 >
  • Hobileriniz var, uzun yolda kullanılacak, büyük arabları seviyorsnuz. Benim gibi.
    Bazen akla ilk gelen en doğru cevap denilir. Aklıma ilk hidropnömatik süspansiyonlu steyşın bir C5 geliyor. Eskiden steyşınlar listelenmiyordu, Baylas'a sorduğumda getirebildiklerini söylemişlerdi. Steyşınları MPV'ye tercih etmemin sebebi yan rüzgarlardan daha az etkilenmeleri, otoyolda daha rahat olmaları. Arabalar yükseldikçe süspansiyon konforundan veya doğrusal stabiliteden (otoyol, bozuk zemin veya frenaj) taviz vermek zorunda kalıyorlar.

Peugeot'nun süspansiyonları konusunda sizinle hemfilkirim. Nispeten ben de beğeniyorum, en azından kapasiteleri yeterli. 5008'i yakından hiç görmedim. Opel alışkanlığı varsa Zafira'ya da bakabilirsiniz. Hem süspansiyon konforu, hem de görüşü iyiydi -en azından eski modelleri öyleydi. Insignia'nın bagaj kapağı çok geniş açılan bir steyşını var, sonra Focus/Mondeo steyşınlar... bence onlara da bakmak iyi olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

kia ceed dizel otomatik derim ( tam otomatik)(iç mekan genişliğinde insignia-passat ile eşit ölçüde)
    deneyin
    sonra karar verin
    yazık o kadar paraya

evet Kia ceed in s.w da gayet hoş ama o kadar paraya yazık demeyin bu iş bütçe meselesi paran vardır
    range rover alırsın kalkıp kia sorento varken alınırmı o paraya derseniz adama güler gecerler..
    ben aracmı alırken bindim test ettim kullananların yorumuna baktım genelde memnunlar
    fiyat olarak da Navarra'dan L200den epey asagıda varsın ikinci eli olmasın,motoru arıza cıkarırsa
    zaten garantili,garanti bitene kadar bakım hediyesi de vardı bana düşen temiz mazotu bulup doldurmak
    brz da pintiyim galibafiyatını ve karsılında aldıklarımı düşününce aldım.
    Forum'da kalkıp süper araba 4 4lük navarradan ya da baskasından eksigi yok fazlası var diyemem
    demem de zaten o yüzden sayın ''banabunno''her forum baslıgında da kia ceed tavsiye etmeniz hele hele
    insignia-passat la karsılastırmanız ben de acaba kia ceed satılamıyor da reklam mı yapılıyor acaba dedirtiyor
    bakın su derseniz anlarım kardeşim kia ceed şu fiyatı bu,aynı donanıma sahip emsallerinden fiyatı 8-10
    bin düşük derseniz ben de derim ki bnm gibi marka önemli degil diyenler için o zaman güzel secenek olur kimisi de der 10 bin fazla verir golf..vb alırım der gecer gideriz.bakıyorum her yorumda kia pro ceed diyosunuz,ben de merak ettim nedir diye i30 neyse auiris neyse ceed de o aman aman bi tasarımı olur
    aman aman bir motor gücü olur söle 400tork üretirdiğerlerine bi konuda fark atar dersiniz ki işte bu yüzden kia ceed.fiyatı da ölee aman aman ucuz da degil.nedir numarası anlamadım ki..
    Adam hobi aracı diyor sen kia pro ceed keşke stationwagonunu söyleseydin
    Sana ne kardeşim deme sakın yazdıklarını mecbur okuyoruz haa tekrar ediyorum forum'dan okuduklarım kadarıyla Kia nerdeyse çin mallarına eşit tutulacak ama Anadoluda hiç de öyle degil.
    Sanırım sorento kullanan apaçilerden kaynaklanıyor burdaki durum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Otomobil Seçimi[YARDIM]
    11 yıl önce açıldı
    Laptop seçimi için yardım
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dnz 60 sabırla yazmışınız teşekkür ederim
    tavsiye ettiğim pro ceed değil
    ceed idi
    ve ceed in iç mekan genişliği insignia ve passat ile aynı dedim
    çünkü konuyu açan arkadaşın arama kriterlerinde "bizim için genişlik ve fiyatı uygun olmalı "diye bir ibare gördüm
    bu 2 araçla karşılaştırmadım sanırım yanlış anlaşıldım..
    bu arada aracınızı güle güle kullanın
  • hocam o zaman kusuruma bakmayın ben dikkat etmemişim dün ve bgn bikac yerde siz dahil pro ceed
    lafını okadar cok duydumki göz algılamsı sanırm tekrar özür dilerim
  • çoğunlukla uzun yolculuklar için kullanılacaksa işlevsellik önemliyse mpv ve 5008 güzel araba.ancak dağ bayır ve biraz hor kullanacaksanız duster veya kaşkay daha mantıklı. ihtiyacınız konfor ise c5.
  • kia vengada güzel ve hoş bir aile aracı (mpv)
    bir bayan arkadaşa aldırıdım çok memnunlar
    35 binden başlıyor fiyatları
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

5008 mi duster mi derseniz dusterin dısı cok fiyakalı ama içi o nebze bad.5008 den ziyade3008i de deneyebilirsiniz.
    mvp alacaksanız;C-max veya Coralla verso derim,
    crossover derseniz;Yeni Sportage veya Q.Q
    hobileriniz ve uzun yol için cok sportif s.w cıkmaya basladı ama ikinci elleri yok.
    Suv alacaksanız 40-60 aralıgında kore malı ssanyong Kyron(biraz cesaret işi test ederseniz memnun kalırsınız ama sonunda deli cesareti de olabilir)var baska da aklıma gelmiyor ikinci el bir Suva40 60bin verip alırsınız içiniz rahat olmaz o yüzden bişey diyemem.Son olarak benim gibi pıck-up
    alırsanız motoru da arkaya atarsınız
    Pıck-up olarak da Navarra,L-200,ActıonSports sıralamam.
    hocam naçizane fikirlerim bunlar sedan alacaksanız zaten bi dünya forum konusu var şayet pıck up düşünürseniz daha geniş fikirlerimi söylerim.
    ne alırsanız alın içinize sinerek alın.Saygılar

Pick up benim isteğim ama ben de Toyota landcrusier var , yıllardır kullandığım. (Eşime pick up kabul ettirememiştim, yoksa Navara ve Hilux güzel..)
    Teşekkür ederim.

• quote:

kia ceed dizel otomatik derim ( tam otomatik)(iç mekan genişliğinde insignia-passat ile eşit ölçüde)
    deneyin
    sonra karar verin
    yazık o kadar paraya

Kia ceed i inceleyeceğim. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Hobileriniz var, uzun yolda kullanılacak, büyük arabları seviyorsnuz. Benim gibi.
    Bazen akla ilk gelen en doğru cevap denilir. Aklıma ilk hidropnömatik süspansiyonlu steyşın bir C5 geliyor. Eskiden steyşınlar listelenmiyordu, Baylas'a sorduğumda getirebildiklerini söylemişlerdi. Steyşınları MPV'ye tercih etmemin sebebi yan rüzgarlardan daha az etkilenmeleri, otoyolda daha rahat olmaları. Arabalar yükseldikçe süspansiyon konforundan veya doğrusal stabiliteden (otoyol, bozuk zemin veya frenaj) taviz vermek zorunda kalıyorlar.

Peugeot'nun süspansiyonları konusunda sizinle hemfilkirim. Nispeten ben de beğeniyorum, en azından kapasiteleri yeterli. 5008'i yakından hiç görmedim. Opel alışkanlığı varsa Zafira'ya da bakabilirsiniz. Hem süspansiyon konforu, hem de görüşü iyiydi -en azından eski modelleri öyleydi. Insignia'nın bagaj kapağı çok geniş açılan bir steyşını var, sonra Focus/Mondeo steyşınlar... bence onlara da bakmak iyi olabilir.

Station mı MPV mi derseniz MPV den yana tavır alacağım, çünkü yüksek hızlarda araba kullanmaıyor ve virajlara hızlı girmiyoruz.
    Yol dışına da sık çıktığımızdan yüksek olması tercih sebebi.

Ama yine de beğendiğim station wagonlar var.
    Onları da inceleyeceğim .Teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dost acı söyler

çoğunlukla uzun yolculuklar için kullanılacaksa işlevsellik önemliyse mpv ve 5008 güzel araba.ancak dağ bayır ve biraz hor kullanacaksanız duster veya kaşkay daha mantıklı. ihtiyacınız konfor ise c5.

5008 ve Duster arasında gönlüm 5008 den yana.
    Başlangı. fiyatı 54.400, Duster is full 48.800
    İstediğim 5008 60 2 geçecektir.
    Bu fiyat farkı düşündürüyor, tabii 4x2 ye 4x4..
    eşime ikisini de görsün bir bakalım.
  • quote:

kia vengada güzel ve hoş bir aile aracı (mpv)
    bir bayan arkadaşa aldırıdım çok memnunlar
    35 binden başlıyor fiyatları

Kia venga yı da inceleyeceğim.
    Teşekkür ederim.
  • Kararımı kesinleşti ve ön ödeme yaptım.
    Kararım ilk düşüncelerimden çok saptı.Şaşırtıcı olacak belki..
    Ama gerekcelerimi anlatırsam sizler de hak vereceksiniz.

Avensis elegant extra, 1.6 benzinli.

Şimdilik işimizi görecek.

Arabayı kullandıktan sonra detayları anlatacağım. Dostlukla..
  • bu hafta sonu aldım arabayı.
    galeriden çıkıp 20m gittim, araba stop etti.Benzin bitmiş :)
    Gidip benzinciden aldı Toyota elemanı.
    Sonrası güzel.
    Araba çok konforlu, tam uzun yol arabası.
    Vites aralıkları çok yakın.Sürekli vites değişityor, şehir içinde yoracaktır; ama 6. vitese takınca artık araba akıyor.

100km yol yaptım tek seferde.
    Uzun yola çıkarsam ayrıntıları vereceğim.
  • Hayırlı olsun,pişman olmazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.