Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
9.084
Cevap
50
Favori
131.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Bayram ertesi bende kemere gideceğim. Tatil için her yıl en az 1 hafta kemere giderim.

kemere gittim hiç beğenmedim, gerçi antalya deniz hariç iyi değil

antalyaya ısparta üzerinden gittinizmi hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 13 Haziran 2016; 23:24:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bayaa iyiymiş ben erdekte uyduruk apart odaya bile okadar vermiştim denizide berbattı,benim çocuklar 4 günden sonra sıkılıyorlar.
    yakın yerler hem pahalı hem uyduruk deniz deyince larayı tek geçerim

manavgat şelalesini gördünüzmü abarttıldığı gibi değil dimi

Lara, belek gibi yerlerin tabanının ince kum olması nedeniyle su çoğu zaman bulanık olur bu yüzden ben sevmem kemer tarafı erken derinleşir girerken çıkarken çakıllar rahatsızlık verir ama su berraktır bu yüzden ben Antalya tarafında kemer i hiçbir yerle değişmem sadece arka fondaki dağların ambiansi bile yeter diyor ve çekiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bayram ertesi bende kemere gideceğim. Tatil için her yıl en az 1 hafta kemere giderim.

Çok gittim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

96 lı yıllarda hayran olduğum tek araç mazda lantisti halende öyle

konuyu biraz değiştireyim,bu sene tatile giden varmı dostlar napıyosunuz.
    birzamanlar bodrumla başlayan tatillerimiz istikrarlı bir şekilde enson erdekle sonlanmıştı ,hersene bidaha tatil yok diyorum bide bakmışım yollardayım

15 gün önce "Sultan of Dreams Hotel & Spa" daydık, 10 gün 2 kişi 1.800TL..

Bedava..

Yalnız! Bir yerde 10 gün beni çok sıktı.
    Genel de 5+5 alıp farklı oteller giderdik, bu sefer hanımın aklına uyunca biraz sıkıcı oldu. 4. günden sonra rutine dönüyor..

Sezon başlarken yada biterken uygun fiyatlar yakalamak mümkün, son gün alıp ertesi gün yola çıktığım bile oldu.

Fiyat olarak bakarsak, mesela;

2015 Nisan 3 gün buraya( Vikingen Infinity Resort&Spa ) gitmiştik kişi başı 60TL ye yakalamıştık, o daha beleşti. Pek havuz deniz
    olmasa da ye/iç/yat oldu.

2016 Mayıs 3 gün buraya( Nashira Resort Hotel & Aqua - Spa ) kişi 70TL civarında kalmıştık. Otel eski otellerden ama havuzlarının
    çokluğu ve aqua parkıbüyük. Eğlence arayanlar için gayet iyi.

Burası da büyük aktiviteler ve imkanlar çok (Long Beach Resort & Spa Deluxe - Ultra All Inclusive). Büyük tuzlu su havuzu var.

Kuşadası tarafında kafa dinlemek isteyenler için ( CLC Kusadasi Golf & Spa Resort Hotel ). ilk gittimde oda manzarasını beğenmeyince
    başka oda verdiler 70m2.

2. defa kardeşimi de alıp gittik(2014 Ekim sonu), amaç Efes/Meryem Ana/Şirince/Zeus mağarası vs. gezmekti, yarım pansiyon aldık
    çünkü sabah kahvaltıdan sonra çıkıp akşam yemeğine geliyorduk. 4 gün 3 kişi 560TL(70m2 oda 2+1 ve 2 banyo/tuvalet.
    Dönüşte Pamukkale'nin sıcak antik havuzuna atlamaca. Bu otel Mayıs ayında Kişi başı HD 90TLy di.

Otele giderken; 10-11 gibi otelde oluruz, biz geldik deriz oda hazırlanınca geliriz der havuza yerleşiriz. Oda hazır ise verirler zaten,
    değilse 13:00 gibi gider anahtarı alır, eşyaları odaya atar havuza devam ederim. Giderken de (genelde oda müsait ise geç Check-out
    hakkımı olur)12:00 de (geç Check-out uygun ise 14:00) olayı teslim eder eşyaları bagaja koyar havuz kenarında devam ederiz. Akşam
    yemeğini yer çay kahvemizi içer yavaş yavaş eve yollanırız.

Hanım hiç karışmaz eşyaları arabadan al odaya götür-odadan al arabaya, işlerine. Hazırlanmış çantaları arabaya atar devam ederim.

Bizim tatiller sabah 10 da başlar, akşam da 22 de biter. Otele 13-14 de gir 12 de çık git, yemez bana.
    Odayı teslim ettikten sonra zaten çık-git diyen olmaz. İmkan var ise yola geç çıkılabilir.

vesaire.....

• quote:

bayaa iyiymiş ben erdekte uyduruk apart odaya bile okadar vermiştim denizide berbattı,benim çocuklar 4 günden sonra sıkılıyorlar.

Büyük Havuz ve aqua parkı olan yere götüreceksin, akşama kadar oynasınlar, yesinler içsinler..

Yukarı da 1-2 tane yer var, benzerlerini de yakalamak mümkün.

20 yıldır Antalya da yaşıyorum 1 kere gittim, 2. ye gitmeme hiç gerek kalmadı. Gelen misafirleri Düden şelalesine götürürüm, oldu bitti.

Larayı ben pek beğenmem, taşlık ve hemen derinleşir. Deniz ve güneşlenmek için Polis kampına gideriz, birde mangal için Laradaki alana
    gideriz, orada balık yapmak evde yapmaktan çok daha iyi.
    Zaten Antalya da yaşayan pek denize girmez(yarın gideriz, öbür gün gideriz, aman bu gün çok sıcak, aman nem var), gezmeye gelenler
    bizden daha çok deniz görürler. Beyaz halde yazı bitirdiğimi bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 14 Haziran 2016; 0:00:58 >

• quote:

quote:

quote:

Çok gittim hocam

hocam ben o yoldan bi 12-13 yıl önce alanyaya tatile giderken ozaman turla gitmiştim ısparyadan geçti, inanılmaz güzel manzara bildiğin cennet gibiydi yani çok hoşuma gitti.
    iki yıl önce beleğe giderken dedim ıspartadan gideyin ne göreyim o cennet yerler berbat olmuş,heryere balık çiftlikleri kurup rezil etmişler çok üzüldüm,birdaha asla o yoldan geçmem burdur yolu daha zahmetsiz dümdüz.

evet kemerin zemini çakıl konyaaltıda öyle kum yok,hatta alanyada gittiğim plajda çakıldı ama heryeri aynı değildir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

quote:

96 lı yıllarda hayran olduğum tek araç mazda lantisti halende öyle

konuyu biraz değiştireyim,bu sene tatile giden varmı dostlar napıyosunuz.
    birzamanlar bodrumla başlayan tatillerimiz istikrarlı bir şekilde enson erdekle sonlanmıştı ,hersene bidaha tatil yok diyorum bide bakmışım yollardayım

15 gün önce "Sultan of Dreams Hotel & Spa" daydık, 10 gün 2 kişi 1.800TL..

Bedava..

Yalnız! Bir yerde 10 gün beni çok sıktı.
    Genel de 5+5 alıp farklı oteller giderdik, bu sefer hanımın aklına uyunca biraz sıkıcı oldu. 4. günden sonra rutine dönüyor..

Sezon başlarken yada biterken uygun fiyatlar yakalamak mümkün, son gün alıp ertesi gün yola çıktığım bile oldu.

Fiyat olarak bakarsak, mesela;

2015 Nisan 3 gün buraya( Vikingen Infinity Resort&Spa ) gitmiştik kişi başı 60TL ye yakalamıştık, o daha beleşti. Pek havuz deniz
    olmasa da ye/iç/yat oldu.

2016 Mayıs 3 gün buraya( Nashira Resort Hotel & Aqua - Spa ) kişi 70TL civarında kalmıştık. Otel eski otellerden ama havuzlarının
    çokluğu ve aqua parkıbüyük. Eğlence arayanlar için gayet iyi.

Burası da büyük aktiviteler ve imkanlar çok (Long Beach Resort & Spa Deluxe - Ultra All Inclusive). Büyük tuzlu su havuzu var.

Kuşadası tarafında kafa dinlemek isteyenler için ( CLC Kusadasi Golf & Spa Resort Hotel ). ilk gittimde oda manzarasını beğenmeyince
    başka oda verdiler 70m2.

2. defa kardeşimi de alıp gittik(2014 Ekim sonu), amaç Efes/Meryem Ana/Şirince/Zeus mağarası vs. gezmekti, yarım pansiyon aldık
    çünkü sabah kahvaltıdan sonra çıkıp akşam yemeğine geliyorduk. 4 gün 3 kişi 560TL(70m2 oda 2+1 ve 2 banyo/tuvalet.
    Dönüşte Pamukkale'nin sıcak antik havuzuna atlamaca. Bu otel Mayıs ayında Kişi başı HD 90TLy di.

Otele giderken; 10-11 gibi otelde oluruz, biz geldik deriz oda hazırlanınca geliriz der havuza yerleşiriz. Oda hazır ise verirler zaten,
    değilse 13:00 gibi gider anahtarı alır, eşyaları odaya atar havuza devam ederim. Giderken de (genelde oda müsait ise geç Check-out
    hakkımı olur)12:00 de (geç Check-out uygun ise 14:00) olayı teslim eder eşyaları bagaja koyar havuz kenarında devam ederiz. Akşam
    yemeğini yer çay kahvemizi içer yavaş yavaş eve yollanırız.

Hanım hiç karışmaz eşyaları arabadan al odaya götür-odadan al arabaya, işlerine. Hazırlanmış çantaları arabaya atar devam ederim.

Bizim tatiller sabah 10 da başlar, akşam da 22 de biter. Otele 13-14 de gir 12 de çık git, yemez bana.
    Odayı teslim ettikten sonra zaten çık-git diyen olmaz. İmkan var ise yola geç çıkılabilir.

vesaire.....

Güzel fırsatlar/fiyatlar hocam biz çıkışları sabah kahvaltı ertesi hemen yapıyoruz çünkü genelde uzun yol yapmamız gerekiyor ve yorgun yola çıkmak istemiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok gittim hocam

hocam ben o yoldan bi 12-13 yıl önce alanyaya tatile giderken ozaman turla gitmiştim ısparyadan geçti, inanılmaz güzel manzara bildiğin cennet gibiydi yani çok hoşuma gitti.
    iki yıl önce beleğe giderken dedim ıspartadan gideyin ne göreyim o cennet yerler berbat olmuş,heryere balık çiftlikleri kurup rezil etmişler çok üzüldüm,birdaha asla o yoldan geçmem burdur yolu daha zahmetsiz dümdüz.

evet kemerin zemini çakıl konyaaltıda öyle kum yok,hatta alanyada gittiğim plajda çakıldı ama heryeri aynı değildir.

İnsan elinin değdiği her yer maalesef bozuluyor ama ben dağ yolu ile duble yol tercihi olan her durumda (aciliyet, vakit, mide bulantısı nolan yolcu gibi özel durumlar dışında) dağ yolunu tercih ederim çünkü artık araba sürmek ten zevk aldığım tek virajlı dağ yolları kaldı.

• quote:

quote:

Lara, belek gibi yerlerin tabanının ince kum olması nedeniyle su çoğu zaman bulanık olur bu yüzden ben sevmem kemer tarafı erken derinleşir girerken çıkarken çakıllar rahatsızlık verir ama su berraktır bu yüzden ben Antalya tarafında kemer i hiçbir yerle değişmem sadece arka fondaki dağların ambiansi bile yeter diyor ve çekiliyorum.

Şu Kemer'e bir türlü ısınamadım, zorla giderim memnun olmadan dönerim.

Yılda 1 kere Sabah çıkıp Phaselis-Olympos-Myra-Noel baba ya kadar uzanıp gece dönmeyi seviyorum.

Kemer tarafında Göynük kanyonu vardı, gittiniz mi oraya?

*Geçen yıl Alanya ya gittiğimde(Ağustos) Sapadere Kanyonuna gitmiştik, su "buz buz buz" öyle soğuk su görmedim.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Bizim mesafeler kısa olunca o yöntemi seçebiliyoruz.
    Yakın çevreyi seçersek, maksimum Avsallara kadar gidiyorum, gitmesi de dönmesi de kolay oluyor, tatil yorgunluğu olmuyor.

Ama Eğeye yada İstanbula gidersek, işte o Tatilden ziyade yorgunluğa dönüşüyor.

O yüzden yakın bölgede uygun yer bulunca fazla düşünmüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Yılda 1 kere Sabah çıkıp Phaselis-Olympos-Myra-Noel baba ya kadar uzanıp gece dönmeyi seviyorum.

*Geçen yıl Alanya ya gittiğimde(Ağustos) Sapadere Kanyonuna gitmiştik, su "buz buz buz" öyle soğuk su görmedim.

Hocam kanyon falan bizim ekibe uygun değil çocuklar daha küçük hemde en hareketli zamanları dolaysıyla tehlikeli oluyor ama onun dışında kemer tarafında çoğu yeri gormusuzdur. Bizim kemer sevdası 2008 de başladı o yıldan beri deniz tatilimizi genelde kemerin beldeleri özelliklede Tekirova daki tesislerde geçiriyoruz. Bu arada tahtali teleferigini görmeyenlere mutlaka tavsiye ederim.

• quote:

Bizim mesafeler kısa olunca o yöntemi seçebiliyoruz.
    Yakın çevreyi seçersek, maksimum Avsallara kadar gidiyorum, gitmesi de dönmesi de kolay oluyor, tatil yorgunluğu olmuyor.

Ama Eğeye yada İstanbula gidersek, işte o Tatilden ziyade yorgunluğa dönüşüyor.

O yüzden yakın bölgede uygun yer bulunca fazla düşünmüyorum.

Yakın olmanın avantajıni kullanıyorsunuz ben şimdi samsundan 1000km ye yakin yol gelecegim (tabi o kadar yolu sadece kemer için gelmeyecegimden tek seferde olmayacak gidişte de dönüşte de başka planlarda var yoksa uçakla gelirdim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 14 Haziran 2016; 0:00:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam kanyon falan bizim ekibe uygun değil çocuklar daha küçük hemde en hareketli zamanları dolaysıyla tehlikeli oluyor ama onun dışında kemer tarafında çoğu yeri gormusuzdur. Bizim kemer sevdası 2008 de başladı o yıldan beri deniz tatilimizi genelde kemerin beldeleri özelliklede Tekirova daki tesislerde geçiriyoruz. Bu arada tahtali teleferigini görmeyenlere mutlaka tavsiye ederim.

İnsan bir yeri/bir mevkiyi sevip alışınca vazgeçmek zor oluyor, hele hele belli yaştan sonra alışkanlıklardan vazgeçmek zor.

Yıllardır şu Tahtalıya çıkamadım, sonra sonra derken hep kaldı. İyiki hatırlattın, bu sene araya sıkıştırayım bari.

Bende eskiden İstanbul'a arabaya gider gelirdim. Son 3-4 senedir, uçakla gitmek için hep bahane uydurur oldum.
    Her ne kadar yolun 1/3 ünü Hanım kullansa da, yinede yorucu ve uzun.

Yaa! O değil de yıllardır söylenip duruyoruz bir Karedeniz turu yapamadık, çok uzak geliyor ve çok üşeniyorum.
    Sinop-Batum arasını gezmem lazım.

• Antalya-İstanbul Arasında Hangi Güzergahı önerirsiniz ?
    Bi de o güzergahta önerdiğiniz mola yerleri var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 14 Haziran 2016; 1:23:09 >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Bilgilerin hepsini depoya attımTatile gidecek şahsı bulursam hepsini yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 14 Haziran 2016; 1:50:13 >
    hocam feslikan yaylasına gittinizmi,biz bi niyetlendik dağa çıkıyosun çık çık bitmiyo arabada 70 bg full dolusonunda pes edip yarı yolda piknik yapıp dönmüştük.
    orada şelale gibi sular akıyordu buz gibi,çoğu oraya içme suyu almaya gidiyormuş ama şimdi değişti diyorlar.

evet bende dikkat ettim oranın halkı pek denize gitmiyorlar, bizim akrabalar var o sıcakta kot pantolon kundura ayakkabısıyla dolaşan az değil

• adapazarı-kütahya-afyon-burdur-antalya yollar fena değil kütahyadan sonrası daha güzel mola yeri için bişey diyemicem pek iyi yerlere denk gelmedim her durduğum yerde pişman olmuşumdur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İnsan bir yeri/bir mevkiyi sevip alışınca vazgeçmek zor oluyor, hele hele belli yaştan sonra alışkanlıklardan vazgeçmek zor.

Yıllardır şu Tahtalıya çıkamadım, sonra sonra derken hep kaldı. İyiki hatırlattın, bu sene araya sıkıştırayım bari.

Bende eskiden İstanbul'a arabaya gider gelirdim. Son 3-4 senedir, uçakla gitmek için hep bahane uydurur oldum.
    Her ne kadar yolun 1/3 ünü Hanım kullansa da, yinede yorucu ve uzun.

Yaa! O değil de yıllardır söylenip duruyoruz bir Karedeniz turu yapamadık, çok uzak geliyor ve çok üşeniyorum.
    Sinop-Batum arasını gezmem lazım.

bende vakit ayırabildiğim ilk fırsatta bir doğu karadeniz yapacağım ama şu ana kadar fırsatım olmadı,
    bu senenin bütün gezi tatil planları yapılmış durumda bakalım seneye son bahara ölmez sağ kalırsak niyetim var.

hocam rezervasyon yaptırırken hangi tur şirketlerini tercih ediyorsunuz biraz bilgi verirmisiniz.

• quote:

hocam feslikan yaylasına gittinizmi,biz bi niyetlendik dağa çıkıyosun çık çık bitmiyo arabada 70 bg full dolusonunda pes edip yarı yolda piknik yapıp dönmüştük.
    orada şelale gibi sular akıyordu buz gibi,çoğu oraya içme suyu almaya gidiyormuş ama şimdi değişti diyorlar.

evet bende dikkat ettim oranın halkı pek denize gitmiyorlar, bizim akrabalar var o sıcakta kot pantolon kundura ayakkabısıyla dolaşan az değil

Feslikan'a çıkmadım, orası da "amaan! sonra gideriz" lerden. Uzak, şimdi kim kalkıp taaa oralara gidecek.

Ayağının altında olunca pek kullanılmayan bir duruma dönüşüyor. Her teşebbüste vazgeçme bahanesi; nasıl olsa orada duruyor, gideriz elbet...

Maalesef! öyle tipler var. Şort/t-shirt/spor ayakkabı giyme özürlü olsalar gerek?

%90 Booking'i kullanıyorum. Belli bir alımı geçince %10 indirim gözükmeye başlıyor. Fırsatları ve genius indirimleri ilk önce sunuyor.
    Üyeliğimde favorilerim altında listelediğim yerler var, ilk önce oraları tararım, bazen %30-40-50 ye varan günlük indirimler olur.
    Tarih belli ve istediğim fiyat oluşmuş ise alır geçerim. Bazen son 1-2 güne kadar beklediğim bile olur, bazen de ilk önce 1 tanesini alıp
    diğer 4-6 gün için tatildeyken telefondan tararım, yakalayınca başka yere geçer(max30-45 dak. mesafe) devam ederim.

O yıl açılan yeni otelleri listeye eklerim. Yeni bir otele gitmek, yeni bir araç almak gibi.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.