Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yokken neler konusulmus boyle yav. Tatiliniz kabarmis beyler.😀

Gecen sene yogunluktan dolayi bide arabanin ne olacagini bilemedigimden Temmuz sonunda dusundugumuz tatili iptal edip, Eylul ayi basinda Alanya'ya gitmistik. Otelin adini unuttum kubbeli otellerin oldugu bir bolgeydi. Deniz kiyisi degildi ama ulasim icin eski bir minibus icinde (camsiz) gidis/gelis saglaniyordu. Otel eglenceden kopmuyordu ama kafa dinlemek icin birebirdi. Ailecek ucumuz cok guzel dinlendik. Mutfaklari tek kelimeyle sahaneydi. Ogle sicagindan korunmak amacli iceri kacip pastane lobisinde klimanin hafif serinligiyle bayanlar birseyler atistirirken ben ickimi yudumluyordum. Sonra saat uc gibi tekrar deniz veya havuza.

Bu yil tekrar Alanya'ya ayni tarihlerde gitmek istiyoruz. Hem hava cok bunaltmadi hemde yeri sevdik. Ancak soyle bir durum var; kizim bu yil universiteye baslayacak. Onun kayit donemi bitmis, yurt tarzi bir yere yerlesme donemi olabilir. O yuzden tatile zaman ayirmaktansa bu islere yonelmemiz gerekecek. Bu yuzden daha rezervasyon yaptirmadik. Bu ay icinde plan belli olacak ve ona gore bir secim yapacagiz.

Bayramda da benim ailemle birlikte olacagiz, uc bucuk hafta once cenazemiz oldugu icin ramazanda hep beraber olalim istedik. Anne/Baba/Abi/Kardes/Hanimlar ve cocuklar hep birlikte yazlikta olacagiz.

Tercih donemleri izin veririse Temmuz sonu gibi her yil gorustugum acentayla gorusup bir haftaligina Ege taraflarina kacip Eylul'de ki tatili erkene cekebilirim. Eger bu da mumkun olmazsa kiza uyan bir tarihte ikisini istedikleri bir yere gonderip, kendim evde kalip, bekar partisi yapacagim.

Tercih tarihleri vs cok baltaladi tatil donemini. Tercih/kayit arasi donem bizim izin zamanlarina hic uymadi.. Kismet bakalim ne olacak. Okulla ilgili hersey yolunda gitsin de ben tatil falan istemiyorum.🙂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Tercih tarihleri vs cok baltaladi tatil donemini. Tercih/kayit arasi donem bizim izin zamanlarina hic uymadi.. Kismet bakalim ne olacak. Okulla ilgili hersey yolunda gitsin de ben tatil falan istemiyorum.🙂

Kayıt konusunda online sisteme geçildi diye biliyorum. yani en azından bizim öğrenciler öyle yapıyor sonra okulun belirlediği 2-3 gün zarfında evrakları teslim ediyorlar. kayıt ve yurt vb bulma işini biraz koşturmayla aynı gün halledebilirsiniz. tavsiyem kayıtların ilk günü değil de 2. 3. günü gitmeniz.

son dönem havuzlu villa kiralamalar falan popüler oldu. tercihini bu yönde kullanan oldu mu ? eşim içkili ve fazla gürültülü mekanları sevmediği için ege taraflarında kafa dinlemelik tavsiyelerinizi alabilirim

• biolog_hakan kullanıcısına yanıt
    hocam didim altınkumu düşünebilirsiniz,ben otelde kalmıştım ama gayet sakin huzurlu biryer .
    içkili mekan fazla yok ve genelde orta yaş gurubunda insanlar geliyor ,denizide müthiş güzel yüzerken balıkları görüyorsunuz.
    havuzlu villada o bölgede çok var fiyatlarıda pahalı değildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bayaa iyiymiş ben erdekte uyduruk apart odaya bile okadar vermiştim denizide berbattı,benim çocuklar 4 günden sonra sıkılıyorlar.
    yakın yerler hem pahalı hem uyduruk deniz deyince larayı tek geçerim

manavgat şelalesini gördünüzmü abarttıldığı gibi değil dimi

Lara, belek gibi yerlerin tabanının ince kum olması nedeniyle su çoğu zaman bulanık olur bu yüzden ben sevmem kemer tarafı erken derinleşir girerken çıkarken çakıllar rahatsızlık verir ama su berraktır bu yüzden ben Antalya tarafında kemer i hiçbir yerle değişmem sadece arka fondaki dağların ambiansi bile yeter diyor ve çekiliyorum.

hehe kıllık yapayım

ben şahsen lara falezleri tercih ediyorum. evden çıkıyorum merdivenlerden inip giriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

quote:

bayaa iyiymiş ben erdekte uyduruk apart odaya bile okadar vermiştim denizide berbattı,benim çocuklar 4 günden sonra sıkılıyorlar.

Lara, belek gibi yerlerin tabanının ince kum olması nedeniyle su çoğu zaman bulanık olur bu yüzden ben sevmem kemer tarafı erken derinleşir girerken çıkarken çakıllar rahatsızlık verir ama su berraktır bu yüzden ben Antalya tarafında kemer i hiçbir yerle değişmem sadece arka fondaki dağların ambiansi bile yeter diyor ve çekiliyorum.

hehe kıllık yapayım

ben şahsen lara falezleri tercih ediyorum. evden çıkıyorum merdivenlerden inip giriyorum

Guzel sehir antalya, 1.5 sene önce samsuna gelmek yerine Antalya'yada yerleşebilirdim ama sıcağı beni korkutmuştu tercih etmemiştim. Bugün olsa yine de tercih etmem Senede bir kaç kere geliyoruz yetiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıcak yerlere bir türlü alışamadım, Gümüşhane'de görev yapıyorum geçen hafta kar yağdı bu da iyi değil tabi. Tatil için yeşilliği ve sessizliği bol yerler bana daha çekici geliyor. Bolu, Yedigöller gibi.
  • quote:

quote:

quote:

hehe kıllık yapayım

Fenerin orada iniş var orası mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hehe kıllık yapayım

Guzel sehir antalya, 1.5 sene önce samsuna gelmek yerine Antalya'yada yerleşebilirdim ama sıcağı beni korkutmuştu tercih etmemiştim. Bugün olsa yine de tercih etmem Senede bir kaç kere geliyoruz yetiyor.

Aslında korkulacak bir tarafı yok. İlk yıl sıcak geliyor, ikinci yıl eh işte, üçüncü yıl adaptasyon gerçekleşiyor.

Zaten her yerde klima var, ev/iş/araba vs.

ek. Yazı sıcak ama kış mevsimi de diğer yer/bölgelere göre de daha sıcak geçer. Yağmurdan başkası olmaz, o da eskisi kadar yağmıyor bile.
    İnce mont ile kışı geçirdiğimi bilirim. Kalın kazak abartılı kalın montlar vs. falan nedir unuttuk, ince trikolar yeterli geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 14 Haziran 2016; 23:02:23 >

• Bugün abim ile avm'de(Samsun/piazza) sinema yapalım dedik.Seansı beklerken Sergilenen Kıa sportage,hyundai tucson'u inceledik.İlk Sportage'ı inceledim,1.6 Turbo 4x4 Full donanım versiyondu 133 bin civarı fiyatı vardı.Araç malzeme kalitesi,detaylardaki işçilik,donanım vs olarak benim çok hoşuma gitti.Önüde,arkasıda çok ferah, bagaj kapağı elektirikli..İncelememiz bittikten sonra abimde bende param olsa alırım dedik

Sonra tucson'a yöneldik.1.6 GDI 135 Ps 4x2 otm versiyon idi 100 bin fiyatı vardı.Sportage'dan sonra herşeyiyle çok vasat geldi ikimizede..Malzeme kalitesi i20 ayarında cam tavan ve arka genişliği haricinde hoşuma gitmeyen bir araç oldu ve Sportage kalitesi,turbo motoru,dört çeker sistemi,Dct şanzımanı ve donanım'ı ile aradaki 30 bin'i kesinlikle hak eder dedim.Tucson'dan sonra i30'a bakmak içimden gelmedi.Sinema salonuna doğru yola koyulduk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 15 Haziran 2016; 1:36:41 >

• lise üniversitede öğrencisi olan arkadaşlar çocuklarınızı hangi mesleklere yönlendiriyorsunuz,ben sağlık meslek lisesi düşünmüştüm ama hep sote yerlere yepmışlar en kolayı iki otobüsle gidiliyor ve trafik sorunu çok oluyor burada ,anadolu lisesine devam edecek .

dersane liseleri hakkında ne düşünüyorsunuz,8-9 zayıfla sınıfta kalanları tanıyorum dersane lisesine geçince teşekkür bile almışlar,kazandıklar bu haksız puanlarla üniversiteye geçerken bizim çocuklara zararları olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

quote:

quote:

hehe kıllık yapayım

Aslında korkulacak bir tarafı yok. İlk yıl sıcak geliyor, ikinci yıl eh işte, üçüncü yıl adaptasyon gerçekleşiyor.

ek. Yazı sıcak ama kış mevsimi de diğer yer/bölgelere göre de daha sıcak geçer. Yağmurdan başkası olmaz, o da eskisi kadar yağmıyor bile.
    İnce mont ile kışı geçirdiğimi bilirim. Kalın kazak abartılı kalın montlar vs. falan nedir unuttuk, ince trikolar yeterli geliyor.

hocam o asfalttan insanın yüzüne vuran sıcak varya, o beni bitiriyor, ha alışılmaz mı dediğin gibi tabi alışılır ama yinede çok sıcak yerlerden oldukça kaçmalıyım. Hoş samsununda da yazın nem çok fazla ama hem sahili olan bir yer isteyip hemde nemden kaçmak mümkün değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hehe kıllık yapayım

bu sene sağlam soğuk yaptı ama hatta daha yaz gelmedi çok acayip.

zaten turist de yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hehe kıllık yapayım

evet hocam. hemen üstünde migros'a yakın oturuyorum. sabahları bazen çıkıyorum, 2 kulaç atıp geliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bugün abim ile avm'de(Samsun/piazza) sinema yapalım dedik.Seansı beklerken Sergilenen Kıa sportage,hyundai tucson'u inceledik.İlk Sportage'ı inceledim,1.6 Turbo 4x4 Full donanım versiyondu 133 bin civarı fiyatı vardı.Araç malzeme kalitesi,detaylardaki işçilik,donanım vs olarak benim çok hoşuma gitti.Önüde,arkasıda çok ferah, bagaj kapağı elektirikli..İncelememiz bittikten sonra abimde bende param olsa alırım dedik

Sonra tucson'a yöneldik.1.6 GDI 135 Ps 4x2 otm versiyon idi 100 bin fiyatı vardı.Sportage'dan sonra herşeyiyle çok vasat geldi ikimizede..Malzeme kalitesi i20 ayarında cam tavan ve arka genişliği haricinde hoşuma gitmeyen bir araç oldu ve Sportage kalitesi,turbo motoru,dört çeker sistemi,Dct şanzımanı ve donanım'ı ile aradaki 30 bin'i kesinlikle hak eder dedim.Tucson'dan sonra i30'a bakmak içimden gelmedi.Sinema salonuna doğru yola koyulduk..

iki araç neredeyse bire bir aynı sportage in iç malzeme kaliteside o kadar fark atacak boyutta değil. Bu yorumunuzdan sanki arada dağlar taşlar kadar fark varmış gibi anlam çıkmış ki bence öyle değil sonuçta iç hacim, motor, şanzıman ve üç aşağı beş yukarı aynı.
    farklı versiyonları içinde (aşağı yukarı aynı fiyata denk gelenleri kast ediyorum) aynı donanım seviyesindeki araçlar.
    bu anlamda ben sırf aracın dış tasarımı için tucson tercih ederim. kaldıki yıl sonunda bir ara arac değiştirmeye niyetlendim ve iki modelide çok detaylı inceledim (özellikle baz versiyonlarını çünkü almayı düşündüğüm modeller baz olanlarıydı, hoş halende düşünmüyor değilim ama alım işini en az 1 yıl daha erteledim) ve tucsonu seçecektim.
    bu arada tucsonun dct t-gdi versiyonu bu sınıfta kullanıpta en keyif aldığım araçların başında geliyor gerçekten bir keyif makinesi ve bu keyif, donanım varkende aracın iç malzemesi kalitesi benim umurumda olmaz. (eminim sporatge da aynı keyfi veriyordur sportage iyi tucson kötü veya tam tersi demek için yazmadım) kaldı ki dediğim gibi sportage inde iç malzeme kalitesi çok çok iyi değil belki 1 tık daha iyidir belkide değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 15 Haziran 2016; 9:24:06 >

• Eğer 10 güne yakın tatil süreniz varsa, bence konforlu geniş bir arabayla kıyı şeridi tatili yapabilirsiniz. Özellikle yurtdışlarında çok güzel güzergahlar var.

Türk toplumu olarak evlenip çoluk çocuğa karışınca tatil planlarımız da hep aman etliye sütlüye karışmayayaım ultra her şey dahil olsun fikirlerine dönüşüyor. Sırtında kuşetin içinde 6 aylık bebeğiyle, Presikestolen'e tırmanıyor Norveç'li baba..

Ye-iç-yat tatili aslında sağlıklı değil, tatil olsun torbadan olsun modu olarak gelmiyor mu size de?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hehe kıllık yapayım

evet hocam. hemen üstünde migros'a yakın oturuyorum. sabahları bazen çıkıyorum, 2 kulaç atıp geliyorum

migrosun önündeki plaj çok güzeldi yola yakın kısmında mangal yakıp piknik yapmıştık hala unutamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Eğer 10 güne yakın tatil süreniz varsa, bence konforlu geniş bir arabayla kıyı şeridi tatili yapabilirsiniz. Özellikle yurtdışlarında çok güzel güzergahlar var.

Türk toplumu olarak evlenip çoluk çocuğa karışınca tatil planlarımız da hep aman etliye sütlüye karışmayayaım ultra her şey dahil olsun fikirlerine dönüşüyor. Sırtında kuşetin içinde 6 aylık bebeğiyle, Presikestolen'e tırmanıyor Norveç'li baba..

Ye-iç-yat tatili aslında sağlıklı değil, tatil olsun torbadan olsun modu olarak gelmiyor mu size de?

Herkesin tatil anlayışı, bütçesi, zamanı, aile fertlerinin tercihleri, keyif aldığı şeyler farklı farklı.
    Biz tatil/gezi için çok ciddi bütçe ayıran bir aileyiz, bir yıl içinde gezmekten, uhd tatile, bir çok aktiviteyi hayata geçiriyoruz.
    ve bunu planlarken genelde bir sonraki yılın bütün planları bir önceki yılın son 2 ayında yapılmış olur.
    2 tane bebekle tek seferde 4000 km yol yaptığım oldu. 2 tane çocukla neredeyse bütün güneydoğuyu gezdim. yine 2 tane çocukla van-bitlis vesaireyi gezdim. (bütün bu yazdıklarım farklı farklı zamanlarda oldu daha bir çoğu var hatta bir kısmının forumda konularıda vardır ama tek tek uzatmayayım)
    bunu neden yazdım çünkü çocuklar gezmemek için bir yere gitmemek için bahane değiller ben 2 aylık bebekle 1500 km lik yolculuk yaptığımı bilirim ve o kadar gezmemize rağmen hiç bir çocuğu hiç bir gezide hasta etmedik.
    oğlum 7 yaşında Türkiye'nin çok büyük kısmını gezdi. Artık yurtdışına başlayalım dediğimiz noktada mesleğim icabı yurtdışına çıkışımıza izin verilmiyor (ama 1 sene sonra oda bitecek) bütün bunları neden anlattım yukarıda ki mesajınızı sanki biraz üzerime alındım (siz bana yazmamış olabilirsiniz, ben üzerime alındım)
    kısacası uhd dahil tatil bizim için keyifli neden keyifli çünkü biz tek başımıza gitmiyoruz her yıl en az 4-5 arkadaş grubu aile aynı otelde toplanıp hem hasret gideriryoruz hem çocuklar kaynaşıyor hemde çok çok keyifli bir tatil oluyor.
    bir başkası da gidip bacak bacak üstüne atıp 1 hafta hiçbir şey yapmadan yatmak isteyebilir o yüzden bence bu tatil anlayışıda çok yadırganacak veya eleştirilecek bir anlayış değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 15 Haziran 2016; 9:50:31 >

• Konu belki ilginizi çeker arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 15 Haziran 2016; 10:12:53 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bugün abim ile avm'de(Samsun/piazza) sinema yapalım dedik.Seansı beklerken Sergilenen Kıa sportage,hyundai tucson'u inceledik.İlk Sportage'ı inceledim,1.6 Turbo 4x4 Full donanım versiyondu 133 bin civarı fiyatı vardı.Araç malzeme kalitesi,detaylardaki işçilik,donanım vs olarak benim çok hoşuma gitti.Önüde,arkasıda çok ferah, bagaj kapağı elektirikli..İncelememiz bittikten sonra abimde bende param olsa alırım dedik

iki araç neredeyse bire bir aynı sportage in iç malzeme kaliteside o kadar fark atacak boyutta değil. Bu yorumunuzdan sanki arada dağlar taşlar kadar fark varmış gibi anlam çıkmış ki bence öyle değil sonuçta iç hacim, motor, şanzıman ve üç aşağı beş yukarı aynı.
    farklı versiyonları içinde (aşağı yukarı aynı fiyata denk gelenleri kast ediyorum) aynı donanım seviyesindeki araçlar.
    bu anlamda ben sırf aracın dış tasarımı için tucson tercih ederim. kaldıki yıl sonunda bir ara arac değiştirmeye niyetlendim ve iki modelide çok detaylı inceledim (özellikle baz versiyonlarını çünkü almayı düşündüğüm modeller baz olanlarıydı, hoş halende düşünmüyor değilim ama alım işini en az 1 yıl daha erteledim) ve tucsonu seçecektim.
    bu arada tucsonun dct t-gdi versiyonu bu sınıfta kullanıpta en keyif aldığım araçların başında geliyor gerçekten bir keyif makinesi ve bu keyif, donanım varkende aracın iç malzemesi kalitesi benim umurumda olmaz. (eminim sporatge da aynı keyfi veriyordur sportage iyi tucson kötü veya tam tersi demek için yazmadım) kaldı ki dediğim gibi sportage inde iç malzeme kalitesi çok çok iyi değil belki 1 tık daha iyidir belkide değildir.

Yazıdan tucson'u kötüledigim çıkmasin.Incelediğim sportage Gt-line exucitive donanım idi ve tucson'dan dash board üzeri,kapı üstleri,döşeme kalitesi olarak bariz daha kaliteli idi.Normalde hyundai'leri severim ama aynı motor/sanziman ve aynı donanımda %10'dan daha az bir fiyat farkı var ise ben ikisi arasında sportage alırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

lise üniversitede öğrencisi olan arkadaşlar çocuklarınızı hangi mesleklere yönlendiriyorsunuz,ben sağlık meslek lisesi düşünmüştüm ama hep sote yerlere yepmışlar en kolayı iki otobüsle gidiliyor ve trafik sorunu çok oluyor burada ,anadolu lisesine devam edecek .

dersane liseleri hakkında ne düşünüyorsunuz,8-9 zayıfla sınıfta kalanları tanıyorum dersane lisesine geçince teşekkür bile almışlar,kazandıklar bu haksız puanlarla üniversiteye geçerken bizim çocuklara zararları olurmu?

Sağlık sektörünün önü açık yönlendirme yapılabilir ama çocuğun kabiliyeti/ilgi alanı/becerisi/isteği vs. gibi durumları da
    göz önünde bulundurmak gerek. Konuya ilgili değil ise, yüklenmekte doğru değil.

Mesela Eşimin yeğeni; Yüksek lisans yapıp bir bankada müfettiş yardımcısı oldu. Bu meslek ona hep yönlendirme ile geldi.
    Banka, Müfettiş Yrd. önü açık vs. ama çocuk bir o kadar da mutsuz(yaş 27 olmuş).

Tüm itiraz ve karşı çıkmalara rağmen, işten ayrıldı THY'ye başvurdu. Eğitim vs. derken Kabin Memuru oldu, şimdi gayet mutlu.
    Yüksek lisans ve 2 dil kabiliyeti onu ileride daha iyi ve pozisyona taşıyabilir.

Mesela; Bir arkadaşımın oğlu Turizm/Aşçılık bölümü Lisans mezunu. Öğretim görevlisi olmak istiyor(du).
    Okul bitince bir boşluk oldu, ilerleme imkanı olmayınca iş bulma derdi başladı, klasik otel/ahçı kombinasyonu olan kalıp iş arayışları,
    sıkıntı, stres.

Neyse!

Babasının Pansiyonu ve Rent a car işi var. Dükkan önünde oturuyoruz, konu açılınca; çocuğa bakıyorum yakışıklı/müzik kabiliyeti var/
    bilgili/kültürlü vs. hiç de bir otelde ahçı olacak tipi ve durumu yok, çocuk sistem içinde yok olup mengenli aşçılar içine karışıp gidecek.

Biliyormusun! Havacılık sektöründe 'Flying Chef' diye bir kol var, THY bu konuda gayet iyi ve popüler. Bir araştırsana, kafana yatarsa
    hep beraber bu işe odaklanalım. Abi ben nasıl gireceğim almazlar beni, bi' ton torpil döner dedi. Denemeden nereden bileceksin! dedim.

Başvurdu, mülakat vs. derken kabul ettiler, eğitimin ardından işe başladı. Kendi ilgi alanı ile ilgili hem prestijli hemde çok kaliteli bir işe
    kavuştu.

İkisi de 2-3 aydır bu işleri yapıyorlar. Çok mutlular...

Birde geçen yıl Polis olan yeğenim var; Yedekten girdi, zorla ıkınarak oldu. Zaten okuması ve başka da bir şey olma olasılığı çok çok azdı.
    O da kendi çapında mutlu.

Havacılık sektörü de Sağlık sektörü de iyi. Bunların ön lisans/lisans programlarını okumak bir işe çabuk yoldan ulaşmayı sağlar.

Dershanelere hep karşı oldum, Velileri parasal olarak zorlayan öğrenci ve öğretmenleri de "nasıl olsa dersane var oraya gidilecek"
    bağlamında tembelleştiren, eğitim sistemini çok taraflı zayıflatan bir duruma dönüştürmüştü. Bu dersaneden liseye dönüşen okullarında
    kaliteyi ve seçilebilirliğini yükseltmek adına notları biraz yüksek gösterdiğini(bol keseden dağıttığını) düşünüyorum. Tabi gerçekten
    doğruyu verenleri de ayırmak gerek...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.