Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.084
Cevap
50
Favori
131.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abiler yeni Top Gear'ı izleyen var mı bilmiyorum, ama ben ciddi ciddi ısınmaya başladım. Tamam 3'lü olmadığı için aynı tadı vermediği aşikar, fakat dünkü izlediğim 3. bölüm gerçekten güzeldi.

İlk bölümde Chris Evans çok ön plandaydı. Ben çok rahatsız olmuştum, hem pilotajı çok zayıf hem itici. Sanıyorum bu tarz bir feedback olduki, 2. ve 3. bölümde kendisini kamera karşısında daha az görür olduk. Öte yandan Matt Leblanc zaten hem eğlenceli bir insan, hem pilotajı çok iyi. Zaten dikkat ettim özellikle son bölümde Matt daha ön planda gibiydi. Chris Harris zaten Youtube'dan takip ederim, gerçekten güzel araba sürüyor, zaten yarış pilotu, hem de çok güzel anlatıyor arabaları. Fakat Chris Harris yarış pilotu olduğu için yoğun bir insan, bu sebepten çok fazla kamera karşısında olamıyor. Aslında Program Chriss ve Matt ağırlıklı ilerlese harika olur.

Mesela 3. bölümdeki Chris Harris'in Ferrari F12 tdf incelemesi inanılmaz güzeldi. Arada Sabina Schmitz çıkıyor programda araba felan sürüyor. O da yarış pilotu, haliyle güzel araç sürüyor, ama bana biraz itici geliyor. Zaten otomobil programında kadın olmasa daha iyi sanki. Eddie Jordan da aslında Formula tecrübesi olan otomobillerden anlayan bir insan, ben kamera karşısında daha az görülmesini tercih ederim. Çünkü pek bir özelliği yok gibi. Gerçi 2. bölümün sonunda yaptığı espri efsaneydi. Jeremy twitter'dan cevap verir diye bekledim, ama hiç yorum yapmadı.

Birde Rory Reid var. Ben bu adamı burda görüp tanıdım ilk defa. Normalde Top Gear Extra diye bir şey yapmışlar her bölümden sonra 20 dakika kadar yayınlanan onu sunuyordu. Fakat 3. bölümde Ford Focus Rs incelemesini bu arkadaşa yaptırmışlar. Ben bu elemana da ısındım. Rs'di gayet güzel inceledi. Hatta Pagani ve Lambo ile felan kıyasladı heyecanlandı.

3'lünün Amazon ile yaptığı program sonbaharda yayınlanmaya başlayacakmış, onun da kaliteli olacağı aşikar. Ekibin iyi olmasının yanı sıra Amazon çok ciddi bütçe ayırdı o programa. Programın resmi adı " The Grand Tour " bu arada.

3'lünün olmadığı Top Gear mı olurmuş demeyin, bence yeni Top Gear'a bir şans verin. Çünkü şu haliyle bile tüm youtube kanallarından daha kaliteli ve sürükleyici.

Saygılar

• top girin ne olduğunu bile bilmiyorum
    halk tipi soru sorayım belediyelerin düzenlediği gezilere katılıyormusunuz ,iki hafta önce bizim mahalleden 4 otobüs kaldırdılar konyayabenim hatun kursdan arkadaşlarıyla gitti bayaa gezmişler
    bide yazlık yerlere götürseler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Abiler yeni Top Gear'ı izleyen var mı bilmiyorum, ama ben ciddi ciddi ısınmaya başladım. Tamam 3'lü olmadığı için aynı tadı vermediği aşikar, fakat dünkü izlediğim 3. bölüm gerçekten güzeldi.

İlk bölümde Chris Evans çok ön plandaydı. Ben çok rahatsız olmuştum, hem pilotajı çok zayıf hem itici. Sanıyorum bu tarz bir feedback olduki, 2. ve 3. bölümde kendisini kamera karşısında daha az görür olduk. Öte yandan Matt Leblanc zaten hem eğlenceli bir insan, hem pilotajı çok iyi. Zaten dikkat ettim özellikle son bölümde Matt daha ön planda gibiydi. Chris Harris zaten Youtube'dan takip ederim, gerçekten güzel araba sürüyor, zaten yarış pilotu, hem de çok güzel anlatıyor arabaları. Fakat Chris Harris yarış pilotu olduğu için yoğun bir insan, bu sebepten çok fazla kamera karşısında olamıyor. Aslında Program Chriss ve Matt ağırlıklı ilerlese harika olur.

Mesela 3. bölümdeki Chris Harris'in Ferrari F12 tdf incelemesi inanılmaz güzeldi. Arada Sabina Schmitz çıkıyor programda araba felan sürüyor. O da yarış pilotu, haliyle güzel araç sürüyor, ama bana biraz itici geliyor. Zaten otomobil programında kadın olmasa daha iyi sanki. Eddie Jordan da aslında Formula tecrübesi olan otomobillerden anlayan bir insan, ben kamera karşısında daha az görülmesini tercih ederim. Çünkü pek bir özelliği yok gibi. Gerçi 2. bölümün sonunda yaptığı espri efsaneydi. Jeremy twitter'dan cevap verir diye bekledim, ama hiç yorum yapmadı.

Birde Rory Reid var. Ben bu adamı burda görüp tanıdım ilk defa. Normalde Top Gear Extra diye bir şey yapmışlar her bölümden sonra 20 dakika kadar yayınlanan onu sunuyordu. Fakat 3. bölümde Ford Focus Rs incelemesini bu arkadaşa yaptırmışlar. Ben bu elemana da ısındım. Rs'di gayet güzel inceledi. Hatta Pagani ve Lambo ile felan kıyasladı heyecanlandı.

3'lünün Amazon ile yaptığı program sonbaharda yayınlanmaya başlayacakmış, onun da kaliteli olacağı aşikar. Ekibin iyi olmasının yanı sıra Amazon çok ciddi bütçe ayırdı o programa. Programın resmi adı " The Grand Tour " bu arada.

3'lünün olmadığı Top Gear mı olurmuş demeyin, bence yeni Top Gear'a bir şans verin. Çünkü şu haliyle bile tüm youtube kanallarından daha kaliteli ve sürükleyici.

Saygılar

çekim kalitesi şu bu derken gene hepsinden iyi tabi.

sabina schmitz'de sorun basit kadının ingilzicesi çok zayıf. yoksa aslında iyi kullanıyor ve eğlenceli bir abla yaşadığı yere falan da bakarsak.

chris harris ve reid işi cidden biliyor. matt le blanc ise doğal bir adam. hatta senaryo koymasan direkt yarışlarda falan iyi iş çıkaracak.

2. bölümde o güney afrika challenge'si berbattı resmen. sadece matt le blanc kurtarıyordu. artı haberleri kaldırmışlar yeni sunucular arasında bir uyum olmadığından. chris evans ise cidden kötü, inanılmaz yapmacık duruyor.

bizim klasik 3'lü gelsin daha çok top gear special'ler tadında olacakmış, şahane olur.

yalnız focus 2.3 neydi öyle ya istiyorum ben o aracı

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Midesizz

Arkadaşlar Megane 2 aracımız var tüplü. Şehiriçi (İstanbul) 26 kuruş yaktı. Sizce bu değer nasıldır? Ve uzun yolda ne kadar düşer?

geçenlerde ankaradan bi akrabamız geldi megan2 sedan alıp lpg taktırmış 70 liraya 530-550 gidiyor dedi,yalnız lpg heryerde farklı fiyattan satıldığı için kullanıma görede farklılık gösterir.

70 liraya 530 km iyi bir değer bence. Uzun yolda bizimkide düşer diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Hocam Harris, Reid ve Matt götürse programı her şey daha güzel olacak gibi. Mesela Afrika'ya da bu üçlü gitselerdi çok daha eğlenceli olabilirdi. Gerçi Chris Harris'le yarışılabilir mi çok emin değilim . Her bölümden sonra yayınlanan Extra Gear var 20 dakikalık, onu da izleyin mutlaka. Chris Harris'in Mercedes Amg Gt ile driftlediği muhteşem bir sahne var.

Chris Evans ikinci bölümde F1 sürerken ağlamamış olsa, diyeceğimki araçlara ilgi de duymuyor. Fakat itici işte ne biliyim, sıcak değil. Ben hoşlanmadım. Ana sunucu Matt Le Blanc yapılabilirdi bence.

Yalnız program yine de izlemeye değer. Çekimler harika, sesler harika, araç incelemeleri harika. Bu arada rallycross'u andıran pist de fena olmamış sanki.

Hocam Focus Rs inanılmaz bir araç. Daha kötü bahsedildiği bir inceleme görmedim. Ben de çok istiyorum, ama o motor dilimi bizim ülkeye girse Mercedes E serisinden pahalı olabilir. Onun için bizim ülke için ne yazıkki ölü doğmuş oldu.

3'lünün yaptığı program, Amazon'un ayırdığı bütçe düşünülünce efsane olacağı aşikar. Birde Jeremy'i kısıtlayan bir Tv kanalı da olmadığı için çok güleriz gibime geliyor.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Midesizz kullanıcısına yanıt
    Bana rakam biraz abartı geldi. 12 kuruş mu yakmış km de ? 100 km de 6 litre lpg yapıyor hocam. Yani benzinle gitse 5 litre mi yakacakmış.

Tamam benim araç benzinli ve 70-90 arası sabit gidince 4.5-5.5 arası yakıyor. Ama o araçlarda 1.6 110 beygirlik motor var diye hatırlıyorm ondan biraz abartılı geldi. Doğrudur belki de bilemedim, eğer öyleyse şahaneymiş yahu. Ben 70 lira ile 170km gittiğim oluyor şehir içi full trafikte. Allah bereket versin.

Saygılar
  • quote:

Bana rakam biraz abartı geldi. 12 kuruş mu yakmış km de ? 100 km de 6 litre lpg yapıyor hocam. Yani benzinle gitse 5 litre mi yakacakmış.

Tamam benim araç benzinli ve 70-90 arası sabit gidince 4.5-5.5 arası yakıyor. Ama o araçlarda 1.6 110 beygirlik motor var diye hatırlıyorm ondan biraz abartılı geldi. Doğrudur belki de bilemedim, eğer öyleyse şahaneymiş yahu. Ben 70 lira ile 170km gittiğim oluyor şehir içi full trafikte. Allah bereket versin.

Saygılar

Hocam 70 tl ye 170 km kilometrede 41 kuruş yapıyor . Çok fazla ya hu.
    Ayrıca 12 kuruş banada az geldi biraz şehiriçi 26 kuruş yakıyor çünkü uzun yolda 20 kuruşa düşse iyidir.

• quote:

Saygılar

hocam bazı yerlerde lpg 2 liradan bile düşük satılıyor,otoyolda 100 le sabit gitse bence yaklaşık hesap tutar gibi.
    benim logan 120 ile sabit gidince 5.5 litre benzin bile yakmıyor,arabanın rölantisi bile 500 devir ,istanbulda full trafikte 7.5 üzerini hiç görmedim.

• Midesizz kullanıcısına yanıt
    Hocam 8.7 litre yapıyor. Bazen Ankara'da hem işe gidiş, hem dönüşte dur-kalk trafik oluyor. Hız ortalamam 16 civarı olunca tüketim 9.5 olduğu da oluyor. Tüp olsa 11 litre felan yakar, o da 22 kuruş civarı yapıyor.

Saygılar.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Abi lpg çok güzel bir şey. Uyumlu atmosferik bir motor ve iyi yapılmış lpg montajını dizele değişmem.

Yalnız hocam 7.5 yakmanız şöyle mümkün olabilir. 1 saat trafik 1 saat normal. Yoksa hep trafiğe girin, dur kalk, dur kalk. Aracın ortalama hızı 15 felan olsun, o zaman artıyor tüketim. 9'ları görebilirsiniz .
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    geçensene çerkezköye gidiyordum kavacıktan mahmutbey gişelere 3 saatte ulaşabildim sonra biraz trafik açıldı 120-130 kmh la çerkeze gittim ,ertesi gün istanbula 100 kmh la dönüp kavacıkta fulledim 6.3 çıkmıştı,arabada full doluydu.

• quote:

Hocam 8.7 litre yapıyor. Bazen Ankara'da hem işe gidiş, hem dönüşte dur-kalk trafik oluyor. Hız ortalamam 16 civarı olunca tüketim 9.5 olduğu da oluyor. Tüp olsa 11 litre felan yakar, o da 22 kuruş civarı yapıyor.

Saygılar.

Hocam görmemişim benzinli yazdığını ben tüplü sandım benzinli bir araç için normal gibi bu hızda

• 2004 Lpg'li 1.4 90 Ps Astra G hb Uzun yolda 90-110 Km/s aralığında 14 krş yakıyor.Ayrıyeten motor 220 bin küsür km'de
  • quote:

Saygılar

Ben geçen yıl 1.2 82hp yarı otomatik Cactus ile İstanbul'dan Antalya'ya dönerken(Toplam 780km gibi)..
    Ön koltuk arkasından bağaja kadar full dolu, 1/3 hanım kullanımı, muhtelif yerlerde basarak(Afyondan sonra sıkıldım, acımadım)

5lt ile varmıştım. Bu araca lpg taksak -kabaca %20 hesabından- 6lt lpg yapar -ki şehirdışı için 12-14krş tüketim yakalanabilir.

Mesela, Önceki Cactus ile Alanya'ya gitmiştim, dönerken düz yol/sabit/sakin CC ile kullanıp bakayım dedim.

Otomobil Severler Sohbet Konusu.

Her zaman olacak iş değil tabi ki...

Ama bu araç, Şehir dışı 5lt / Şehir içi 6.2-6.5lt(23-25km ortama hız ile) tüketim sergiliyor.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Bu böyle yakıyorsa dizelini düşünemedim.Yol aldıkça yakıt üretiyodur heralde..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bu böyle yakıyorsa dizelini düşünemedim.Yol aldıkça yakıt üretiyodur heralde..

üç fransız az yakar niye şaşırdın

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Saygılar

Ben geçen yıl 1.2 82hp yarı otomatik Cactus ile İstanbul'dan Antalya'ya dönerken(Toplam 780km gibi)..
    Ön koltuk arkasından bağaja kadar full dolu, 1/3 hanım kullanımı, muhtelif yerlerde basarak(Afyondan sonra sıkıldım, acımadım)

5lt ile varmıştım. Bu araca lpg taksak -kabaca %20 hesabından- 6lt lpg yapar -ki şehirdışı için 12-14krş tüketim yakalanabilir.

Mesela, Önceki Cactus ile Alanya'ya gitmiştim, dönerken düz yol/sabit/sakin CC ile kullanıp bakayım dedim.

Her zaman olacak iş değil tabi ki...

Ama bu araç, Şehir dışı 5lt / Şehir içi 6.2-6.5lt(23-25km ortama hız ile) tüketim sergiliyor.

duruyor mu hocam cactus hala.

koltukları cidden dedikleri kadar rahat mı merak ediyorum.

birde trafikte gördüğümde mutlu eden araçlar var beni, biri yeti diğeri cactus.

• Şehir içi verisi mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Haziran 2016; 21:56:51 >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki görseli fazla dikkate alma.

Hani bazı yakıt tüketimi konularında birileri çıkıp 'benim aracım bunu yakıyor, heyyt be!' diyerek inatla saçmalıyor ya, o görseller de böyle
    sabır ve azim ile hazırlanıp servis ediliyor. Adam çıkıyor 5-10km yapıyor, kastıkça kasıyor sonra da sanki tüm toplam tüketimi buymuş gibi
    yazıp çiziyor.

Şimdi çıkayım dümdüz bir yol bulayım, bir kasayım 10km mesafede 3.5lt çıkartır gelirim. Sonra konu açayım 3.5lt yakıyor diye yırtınayım.
    Doğruyu verir mi? Heee bizimki vermez de onların ki doğru olur.

Adam yakıt tüketimi konusu açmış, -mesela- 6lt yakıyorum diye haykırıyor, ortama hız nedir? ortada veri yok! Biraz üsteleyince, ort. 38-40km..
    Haa oldu! 40km ort. şehiriçi verisi mi sayılır -ki bu kadar yırtınıp böbürleniyorsun??

Neyse! Lafı fazla uzatmayayım;

Benim Cruze'un teknik verisi 10.3lt yazardı, ben maksimum dikkat ve sakinlik ile 9.5lt yakardım. Sürüş keyfi baygınlık derecesinde...
    O yüzden bu araca geçince, "başlarım böyle işe" dedim ve normale döndüm ne çok sert nede fazla fazla dikkat, orta...

Zaten alırken de 5.1lt yazan değerini 6-6.5lt olarak kabul etmiştim.

Yaktığı da bu;

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Duruyor, kullanıyorum. Kendi sınıfı ile kıyasladığımda rahat diyebilirim.
    Şehiriçi ve uzun yolda rahatsız olmadım, Boyum 1.82 kilo 97, ufak tefek sayılmam.

Ben Yeti yi pek sevemedim, bir ticari araç havası var.

Cactus rahat, kullanımı da keyifli. Mor bir rengi vardı yakalasam onu almayı istiyordum ama 1-2 tane getirdikleri için bulmak mümkün olmadı.

ek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 16 Haziran 2016; 22:56:08 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.