Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.084
Cevap
50
Favori
131.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

1.2TSI 90 bg yerine 110bg ile sunulmalı. Yada 1.2TSI'ı artık tamamen bırakıp 1.0TSI 110bg ile devam etmeliler.

Aslinda 1.2tsi 90hp Golf ve Jetta'da kullanilan 1.2 ile ayni unite. Yazilimla 110hp hatta 130hp sorunsuz uygulanabiliyor(mus). Cok merak ediyorum, yaptirsam mi acaba diye ama sonra sorun olursa bogusmak istemiyorum. 130hp olsa canavar gibi kacar ondan eminim. Neyse yazilimi falan cok arastirdim da bana gore degil.

Bence 1.2 ile devam etmek yerine 1.0 gelmeli artik. Golf'e dusundukleri bu kombinasyonu Polo'ya da getirecekler de neyi bekliyorlar anlamadim. Muhtemelen onda da biraz guc kisip oyle surerler piyasaya. Satis psikolojisi: Golf alan adamin beygirleriyle Polo alanin esit olmasin.

Dusen hacimlerle birlikte yeni vergilendirme sistemini yururluge getirirler mi yakin zamanda ne diyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Bence de şükredin. Bakın benim artık arabam yok, ev almaya çalışıyoruz fakat emlak fiyatlarının gidişini izlemek acı veriyor

Hocam, ev herşeyden daha çok önemli, araba vs. alınır bir şekilde.

Ben 10 yıllık kredi ile almıştım, 1.300tl ile başladım, ara ödemeler ile 625tl ye kadar düşürüp son 5 yılı öyle tamamladım. 8-9 ay oldu biteli..

Çok iyi yapmışsın hocam evden değerli bir şey yoktur. Çok şükür ki lojmanlardayım 150 lira kira ödüyorum.

2 ay önce sattığım araçtan 1 ay içinde 3000 TL kar edince parayı hesaba atmıştım. O sırada da babamın ev için çektiği 10 yıllık kredinin 5. yılı doluyordu. Ben de elimdeki parayı kendisine verip ev kredisini kapatmasını söyledim ve geçtiğimiz hafta parayı yolladım sadece 5000 TL kaldı. 10 yıl gerçekten çok uzun, ne olursa olsun eve niyetlenirsem 5 yıl için girmeyi düşünüyorum.

Emlak fiyatı, araba fiyatı hemen hemen eş değer şekilde hatta emlak fiyatı gün geçtikçe üstüne koyuyor. 5 yıl önce aldığımız ev şu an 2 katı fiyata rahat satılacak durumda.

• istanbulda daireler 350 den başlıyor yiyorsa gel kredi çek.

yarın zaman olursa sanayide emme manifoltunun contasını baktırıcam,contanın bozuk olduğu sökmeden anlaşılırmı acaba, bide masraflı bir işmi bu?

benzinli loganın masrafı nekadar olur en azından bir fikir verin ,eğer sorun düzelirse arabayı değiştirmekten vazgeçip kullanmaya devam ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Üst kapak contasının 100 lira civarı olduğu düşünülürse, o da o civarda olur diye düşünüyorum. Ki emme manifoldunun contası daha küçük bir conta, bu mantığa göre yarı fiyatı felan olması lazım.

İşçiliği bilemeyeceğim, ama çok az tutmayabilir. Yani tamamen tahmini söylüyorum 70-120 arası da bir işçilik ödersiniz.

Sökmeden arızalı olduğu anlaşılır mı demişsiniz, fakat zaten emme manifoldu, silindir kapağı vs. söküldüğünde conta sağlam bile olsa yenisi ile değiştirilir.

Aracın tam sıkıntısı nedir ?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 17 Haziran 2016; 17:45:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Üst kapak contasının 100 lira civarı olduğu düşünülürse, o da o civarda olur diye düşünüyorum. Ki emme manifoldunun contası daha küçük bir conta, bu mantığa göre yarı fiyatı felan olması lazım.

İşçiliği bilemeyeceğim, ama çok az tutmayabilir. Yani tamamen tahmini söylüyorum 70-120 arası da bir işçilik ödersiniz.

Sökmeden arızalı olduğu anlaşılır mı demişsiniz, fakat zaten emme manifoldu, silindir kapağı vs. söküldüğünde conta sağlam bile olsa yenisi ile değiştirilir.

Saygılar.

hocam rölanti sorunu var boğaz kelebeğini temizlettim çare olmadı zaten temizdi bile.
    trafikte gaza basıp bıraktıkça rölanti herseferinde 200 e kadar düşüp düzeliyor,klima açınca arada bir 1500 devirde takılıp gaz veriyor sonra normale dönüyor,arkadaşlar emme manifoltundan hava alıyordur demişti.

araba benzinli 34 bin kmde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 17 Haziran 2016; 18:12:00 >

• quote:

quote:

Bence de şükredin. Bakın benim artık arabam yok, ev almaya çalışıyoruz fakat emlak fiyatlarının gidişini izlemek acı veriyor

Ben 10 yıllık kredi ile almıştım, 1.300tl ile başladım, ara ödemeler ile 625tl ye kadar düşürüp son 5 yılı öyle tamamladım. 8-9 ay oldu biteli..

insanın üstünden inanılmaz bir yük kalkıyor o bittiğnde yav.

birden dışarı çıkıyorsun vay be dünya güzel diyorsun

• Cok uzun zamandir Shell 95nitro benzini kullaniyorum. Bu benzin Cruze'da hicbir soruna yol acmamisti. Polo'ya gectigimde farkettim arac vuruntulu calisiyordu. Ozellikle sabahlari ilk calistirdigimda titriyordu sanki. Onceleri arabanin calisma prensibi bu galiba deyip kabullendim.

Gecen ay aklima benzinden olabilecegi geldi. Son iki depoyu 95 aldim ve bu bahsettigim vuruntu olayi kesildi.

Yasadigim bu olayi paylasmak istedim. Daha iyi olacak diye kafamiza gore is yapmak dogru duzgun bir kar saglamiyor. Fabrika ne onerdiyse onu kullanmak en dogrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 17 Haziran 2016; 21:07:12 >
  • supremum01 kullanıcısına yanıt
    ben bazen normalini bazende nitro olanını alıyorum bi fark hissetmedim,shell yakın olduğu için başka marka hiç kullanmıyorum.
    yalnız nitroyu sürekli alınca fazla yakmaya başlıyor.

depo kapağında 95-98 yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 17 Haziran 2016; 21:12:05 >
  • quote:

quote:

quote:

Çok iyi yapmışsın hocam evden değerli bir şey yoktur. Çok şükür ki lojmanlardayım 150 lira kira ödüyorum.

2 ay önce sattığım araçtan 1 ay içinde 3000 TL kar edince parayı hesaba atmıştım. O sırada da babamın ev için çektiği 10 yıllık kredinin 5. yılı doluyordu. Ben de elimdeki parayı kendisine verip ev kredisini kapatmasını söyledim ve geçtiğimiz hafta parayı yolladım sadece 5000 TL kaldı. 10 yıl gerçekten çok uzun, ne olursa olsun eve niyetlenirsem 5 yıl için girmeyi düşünüyorum.

Emlak fiyatı, araba fiyatı hemen hemen eş değer şekilde hatta emlak fiyatı gün geçtikçe üstüne koyuyor. 5 yıl önce aldığımız ev şu an 2 katı fiyata rahat satılacak durumda.

Ödeme gücü var ise en kısa süreli borçlanma yapmak gerek.

Ben aldığımda faiz 1.05 di, 1.300TL de iyi paraydı. 625'e düşürünce kira gibi oldu fazla dokunmadı.
    Son 3 yıl kala 0.75 den refinansman yapıp 4.500TL kadar kar etmiştim.

@amadeus99, başlarken hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor, ama bitince de "ne oldu yahu!" diye şaşalıyorsun.
    Ancak 1-2 ay sonra otomatik ödeme çekilmediğini anladığın an idrak etmeye başlıyorsun.

Artık kira mira yok..

Bu ülke de, yoktan var ederek ev sahibi olmak ciddi bir iş..

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    90 bg yeterli ise kurcalatmanın gereği yok.

Bu ülkede vergi indirimi gelmesini beklerken, sırtımız daha da yük bindirirler.

Sigortalara indirim gelecek diye milletle dalga geçtiler.
    Ne oldu? %400 zam yap, %5 indirim oldu, şimdi %10 olmasını bekliyoruz(!) diye haberlerde çığırkanlık yap. Rezillik ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ben bazen normalini bazende nitro olanını alıyorum bi fark hissetmedim,shell yakın olduğu için başka marka hiç kullanmıyorum.
    yalnız nitroyu sürekli alınca fazla yakmaya başlıyor.

depo kapağında 95-98 yazıyor

Bende Shell'in yakitina nedense guvenirim, hic nedeni de yok oysa. Bunda muhtemelen aldigim bayinin ozenli calismasinin da katkisi var. Yakis konusunda herhangi fikrim yok cunku cok uzun zamandir 97-95nitro kullaniyorum o yuzden daha net karar veremedim.(klima kullanimi arttigi icin dustuyse de anlamadim.)

• quote:

90 bg yeterli ise kurcalatmanın gereği yok.

Bu ülkede vergi indirimi gelmesini beklerken, sırtımız daha da yük bindirirler.

Sigortalara indirim gelecek diye milletle dalga geçtiler.
    Ne oldu? %400 zam yap, %5 indirim oldu, şimdi %10 olmasını bekliyoruz(!) diye haberlerde çığırkanlık yap. Rezillik ...

Bu haberlerin hicbirine kulak asmamistim/inanamamistim. Hic utanmadan sigorta sirketlerinin kendini acindirmasini vatandasa bahane ederek yaptiklarini savundular. O yuzden dusurulen hacimler nedeniyle ben vergi sisteminde degisiklige giderek bir darbe de buradan indireceklerini dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 18 Haziran 2016; 2:27:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Saygılar.

arkadaşlar az önce ustaya gösterdim,emme manifoltu contası bozuk olsa bu motor böyle çalışmaz boğaz kelebeği değişmesi gerekli diyor.
    bende aslında mantıklı buldum geçen sefer gittiğimde temizleyince iki hafta kadar düzgün çalışmıştı.parçacıya fiyat sordum 450 dedi, parça fiyatları hiçde daçya gibi değilbiara internetten bulup değiştiririm diye bırakıp geldim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 18 Haziran 2016; 10:14:04 >

• Aracınızi servise goturmenizi tavsiye ederim. Yada ustayla konuşun sorun düzelmezse ne olacağını sorun.

• iki sene önce reno servisini aradığımda baskı balata değişim fiyatı için biri 1200 diğeri 1800 dedi, zaten arabamın balatasınıda serviste daha ilk bakımda bozmuşlardı o günden sonra servise gitmeye töbe ettim,bana uzak olsunlar.

fren balatasına 170 ,4. bakıma1600 fiyat verdiler şaka gibi araba daçya fiyatlar merso

• quote:

iki sene önce reno servisini aradığımda baskı balata değişim fiyatı için biri 1200 diğeri 1800 dedi, zaten arabamın balatasınıda serviste daha ilk bakımda bozmuşlardı o günden sonra servise gitmeye töbe ettim,bana uzak olsunlar.

fren balatasına 170 ,4. bakıma1600 fiyat verdiler şaka gibi araba daçya fiyatlar merso

Takdir sizin ama siz yukarıda yazdığım şeyi bir daha düşünün, laf olsun diye yazılmış bir şey değil,çok fazla tecrübe ile test edilmiş bir sözdür. Eğer hem insanlığına hemde ustalığına güvendiğiniz bir ustaniz varsa amenna ama yoksa bakım gibi balata değişimi gibi ufak işler haricinde sanayide çok can sıkıcı isler yaşanabilir. (boğaz kelebeği tahmini bu tur bir sorunda genellikle ilk tahmin edilen şeydir ve muhtemelen de doğru çıkar ancak bazı durumlarda boğaz kelebeği değişimiyle sorun çözülemez işte bu noktada başınız belada demektir parçacı parçayı geri almaz usta başka başka şeyler denemek ister hem paranız hemde sinirleriniz yipranir)

• ulaşılabilir hayalleriniz nedir arkadaşlar merak ettim.

ben senelerce pajero kullandım rusya ve malezya'da, kuga sonrası gene 3.2'lik 5 yaşında falan bir pajero alsam mı diye düşünmüyor değilim.

birde fiat spider almak istiyorum hoby aracı olarak 5 yıl sonra falan.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    ustamın dürüslüğüne kefilim yeteneği tartışılabilir ama, serviste arıza tespiti için bile 170 lira istiyor onlarada hiç güvenmiyorum bizim buradaki servisler çok sahtekar.
    serviste çok pahalıya çıkar onlarda yaptım diye gönderir git gel yorarlar.

netten 300 e alsam 30 da takması tutar ,aslında kendim bile takabilirim çok kolay.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    hocam suzuki jimni çok güzel

• quote:

ustamın dürüslüğüne kefilim yeteneği tartışılabilir ama, serviste arıza tespiti için bile 170 lira istiyor onlarada hiç güvenmiyorum bizim buradaki servisler çok sahtekar.
    serviste çok pahalıya çıkar onlarda yaptım diye gönderir git gel yorarlar.

netten 300 e alsam 30 da takması tutar ,aslında kendim bile takabilirim çok kolay.

O nasıl servismis ya arıza tespitine 170 lira istiyor. neyse takdir sizin

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.