Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

hocam suzuki jimni çok güzel

o arazide de süperdir, hafif, kısa aks mesafesi derken land rover'i falan rezil eder bazen

yalnız anormal konforsuzdur.

pajero hiç sorun çıkarmaz hemen hemen, birde kliması hayvani çalışır antalya için ideal. neyse bakarız 5 seneye ne olacak, hayal işte bizimkisi
  • Benimde bir klasik toplama hayalim var. Uygun fiyata alıp yavaş yavaş toplayıp ilere anahtarını oğluma vermek gibi bir hayal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Bu mesaja eklenen görseller:

Otomobil Severler Sohbet Konusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    ha şöyle bunu anlayın. biz neden ikinci el alın bakım yapın binin diyoruz. dacia olunca dahamı ucuza parça bulacaksın :S aynı paraya al bi tane e46 aynı parça fiyatlarına bmw yürüt. modeli yüksek diye teneke ile uğraşma :D buradan e46 parça fiyatlarına bakabilirsin:
    www.karakaslarotoyedekparca.com
    E46 1998-2005 Yedek Parça – E46 1998-2005 Yedek Parça Fiyatları – E46 1998-2005 Ucuz Yedek Parça – Orjnal E46 1998-2005 Yedek Parça – Yan sanayi E46 1998-2005 Yedek Parça
    http://www.karakaslarotoyedekparca.com/bmw/e-36/e46-1998-2005-yedek-parca

şu parametre olayını hallettinmi. boğaz kelebeği bozuk olsa tüm devir bandında aynısını yapar. ha küçük bi ihtimal rolanti motoruna sudan geçerken su geldiyse belki oda yapar. tabi gaz teli yoksa aracınızda. ama ben boğaz kelebeğinin bozuk olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. dediğim gibi komple yeniden parametre yükletin.

• Ulasilabilir hayal denmis bende yazayim bari.

*3.20i ed + 40.yyl paketi + Metalik Kahverengi/Jatoba + M441 kodlu 18" jant + Dakota Kahverengi deri döseme + Mat alüminyum dis kaplama

Ekletmek isteyecegim opsiyonlar:

- Degisken spor direksiyon
    - Günes korumali arka cam
    - Ön kol dayama (türkiye paketinde yok diye biliyorum)
    - Katlanan arka koltuklar

Ne yapti? 61.500 euro civari. Elimde ki güncel para + Polo ile en fazla 105bin lira civarlarina çikabiliyorum, eger 150bin seviyelerine ulasabilsem, biraz kredi çekerek direk gider siraya yazdiririm adimi. Çok hosuma gidiyor bu kombinasyon. Ancak suan ki tabloda imkansiz olmasa da hayal benim için.

SUV için de tek yol Forester benim için. (Sifir degil, ikinci el az km yapmisini dusunebilirim bunun.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 18 Haziran 2016; 18:33:38 >
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    vallahi daçyanın parçası bmw den pahalı,geçenlerde parkederken sol aynayı üsküdarda direğe vurdum ,heralde çalışmaz diye netden yedek parça fiyatına baktım yansanayisi 45 liraheralde orjinali 150 vardır tek ayna bilirsin bunların aynası dandik naylon gibi birşey.

benim arabada gaz teli yok rölanti valfide yok elektronikmiş galibaparametre olayını bilmiyorum ,sanayideki elektronikçide bilgisayara bağlatmıştım fabrika ayarına yükledim demişti.
    bugün hava sıcaktı bayaa kullandım rölanti gayet sorunsuz,ama normal ve serin havada sorunlu çalışıyor bana boğaz kelebeğinin
    bozuk olma ihtimali yüksek gibi geliyor .
    mesela adaptasyon yaptırınca birkaç hafta düzgün çalışıp sonra yine bozuluyor,ayar tutmuyor.

geçen hafta işyerindeki logan mcv dizeli 2. bakıma verdik fatura 700 lirasadece standart bakım ücreti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    araç almak problem değil işletmek maliyetli. ve araçtaki kullanılan parça ömrü. bu gibi etkenleri göz önünde bulundurmak gerekli. araç alırken isme markaya fiyatına km sine bakmamak gerek. bütünüyle değerlendirmek verdiğim sitede aracımızın orjinal parça üreticilerinin ve yan sanayi parça üreticilerinin fiyatları vardı. herşey ortada. keşke araç alırken bütünüyle bu şekilde araştırmış olsaydınız.

birde sizin aracınızın parametreleri sanayide bulunmaz malesef sadece serviste vardır. sanayide bu işten iyi anlayan biri varsa yeniden düzenler. veya başka aracınkini kopyala yapıştır yaparlar bu iş aynı parmak izi gibidir. kaçarın yok her türlü sana bir servis yolu gözüküyor. boğaz kelebeğini boşuna sakın değiştirme. rolanti motoruna baktır oksijen sensörüne baktır onda sorun yoksa servise gidip tekrar parametre yükletmeye veya sanayide bu işten anlayan birine gidip yeniden düzenlettirmek. bu işi gazcılar iyi bilir onlar çünkü parametreleri gaz ayarına göre değiştiriyorlar. bu işin ucundan bulaşmışlar anlayacağın. zaten parametre yüklenirken yol testine çıkmadan o iş hayatta olmaz. her vites ve belirli devirde parametre değişikliği yapılır. öyle sanayide bilgisayara bağladım değiştirdim fabrikadaki gibi yükledim dendimi kaç oradan o iş o şekilde olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Ulasilabilir hayal denmis bende yazayim bari.

*3.20i ed + 40.yyl paketi + Metalik Kahverengi/Jatoba + M441 kodlu 18" jant + Dakota Kahverengi deri döseme + Mat alüminyum dis kaplama

Ne yapti? 61.500 euro civari. Elimde ki güncel para + Polo ile en fazla 105bin lira civarlarina çikabiliyorum, eger 150bin seviyelerine ulasabilsem, biraz kredi çekerek direk gider siraya yazdiririm adimi. Çok hosuma gidiyor bu kombinasyon. Ancak suan ki tabloda imkansiz olmasa da hayal benim için.

SUV için de tek yol Forester benim için. (Sifir degil, ikinci el az km yapmisini dusunebilirim bunun.)

forester xt turbo da benim diğer bir favorim hocam.

0*100 chip sonrası 5.5 saniye. komedi bir araca dönüşüyor.

bmw'ye asla çok ısınamadım ben neden bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Ulasilabilir hayal denmis bende yazayim bari.

forester xt turbo da benim diğer bir favorim hocam.

0*100 chip sonrası 5.5 saniye. komedi bir araca dönüşüyor.

bmw'ye asla çok ısınamadım ben neden bilmiyorum.

Forester xt piyasada benim diyen aracin canini alir. Suv'larin sahip oldugu hicbir dezavantaja sahip degil. Hem yola tutunmasi, hem hizlanmasi dort dortluk bir arac. Butce el verse gece laciverti rengini alir uzun yillar binerim.

Benim marka yakinligi/uzakligim pek yoktur hocam. Bmw'nin de Mercedes'in de sahibini utandiracagini sanmam o yuzden hangisi begeniliyorsa, hangisi daha iyi alim firsati sunuyorsa o alinmali. 3 serisi 40.yila ozel paketle alininca girtlak oglu girtlak oluyor. Bide C serisi, 3 serisine gore biraz agir kanli ve yakit tuketimi yuksek kaliyor. Tum bunlari birlestirince benim icin 3 serisi one cikiyor bu ikili arasinda.

Normalde kahverengi arac sevmem ama yazdigim kombinasyonla arac cok mutavazi/ozel duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı akşamlar olsun arkadaşlar.Antalya'ya geleli 2 yıl bitti,trafiği hala çözmüş değilim :) .Kırmızı ışıkta en soldan sağa dönenler yada tam tersi,kırmızı ışıkta selektör yapanlar,yolda sol boşken geçmek için selektör yapanlar,köprü,raylı sistem inşaatları derken kaos trafik.Son yirmi yıldır çok şükür kazam yokken 2014 ekimde havaalanı yolunda arkadan bindirdiler.Konuşacak çok konu var aslında sa...
  • SUV araç bakarken 2015 haziran ayında bütün modelleri incelemiştim,Subaru Forester ikinci elde bakmıştım ama MTV yokmu işte o illet yüzünden alamamıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekaramete

Hayırlı akşamlar olsun arkadaşlar.Antalya'ya geleli 2 yıl bitti,trafiği hala çözmüş değilim :) .Kırmızı ışıkta en soldan sağa dönenler yada tam tersi,kırmızı ışıkta selektör yapanlar,yolda sol boşken geçmek için selektör yapanlar,köprü,raylı sistem inşaatları derken kaos trafik.Son yirmi yıldır çok şükür kazam yokken 2014 ekimde havaalanı yolunda arkadan bindirdiler.Konuşacak çok konu var aslında sa...

trafik derken. buna trafik denmezki deli saçması. tramvay için gidiş geliş yapmışlar 4 şerit yol 1 şeride iniyor merkezde. la tek şerit yap, bunlar ayarlanabilinir şeyler aman yok. türel ve dehası sağolsun.

lara dışına çıkmıyorum hocam, mümkünse merkeze gitmiyorum durum budur.

gittiğim zaman şoka giriyorum, adamlar sarhoş gibi araba kullanıyor, şeritte gidemiyorlar, kendi şeritlerinden viraj dönemiyorlar, yolun ortasına parkediyorlar kornaya basınca tuhaf tuhaf bakıyorlar. 10 metre ötesi boş be.

ha oturduğum yerde gerizekalılar piyasa yapmaya gelmedilerse pek sorun yok, havalimanı yolu bir komedi, o tramvay tarihin en ölü yatırımı gene. kısaca durum bu.

bende subaru mu kuga mı subaru mu kuga mı derken performans dolayısı ile kuga'yı aldım. subaru'nun cvt'si cidden iyi ama gene ce cvt işte.

hah bunların dışında antalya güzel ve yaşanılabilir düzeydeki yerlerden biri türkiye'de

• Benimde şu günlerde hayalini kurduğum araç..

320ied + Luxury line + Imperial mavi + V kol 626 Kod 19'' Jant + Isıtmalı ön koltuklar + Arka kapı perdeleri + Elektrikli arka cam perdesi + Elektrikli bel desteği + Ön kol dayama + Harman Kardon + Antrasit tavan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 18 Haziran 2016; 21:37:19 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Bu kadar berbat bir planlama olamaz. Tramvay projesi tam bir rezalet.
  • quote:

SUV araç bakarken 2015 haziran ayında bütün modelleri incelemiştim,Subaru Forester ikinci elde bakmıştım ama MTV yokmu işte o illet yüzünden alamamıştım

İki yaşında temiz kullanılmış bulduktan sonra alt dilime düşmek için yaşı beklemeye katlanabilirdim. Gel gelelim araç alım dönemimde temiz Forester bulamamıştım.

1.6-2.0 arasında ki vergi farkı bütçeyi zorluyorsa en güzeli Subaru'ya hiç bulaşmamak. Bu cümlemi yanlış anlamayın ukalalık vs değil söyleme nedenim. Nihayetinde Subaru'nun az yakmadığı ve parçalarının uygun olmadığı bir gerçek. O yüzden sırf araba zevki için bütçeyi sürekli sınırda yaşamanın anlamı yok. Bu halde binilen araç zevk vermez.

Böyle istiyorum falan diyorum da şuan Forester alacak olsam hepsinden önce yakıtı düşünürdüm. Özellikle xt yakmayıp, direk içiyor. Polo'dan önce 9-10 litreler kabul edilebilir rakamlardı benim için fakat Polo ile 5-5,5 litrelere alıştıktan sonra beyin/ruh/cüzdan/göz/hanım bu durumu kaldıramayabilir.

• Hocam şuan kullandığım araçta kafadan 7.5 lt. yakıyor zaten,yakıtı bilerek alacaktım ama nasip işte beni mtv yaktı
  • quote:

quote:

SUV araç bakarken 2015 haziran ayında bütün modelleri incelemiştim,Subaru Forester ikinci elde bakmıştım ama MTV yokmu işte o illet yüzünden alamamıştım

İki yaşında temiz kullanılmış bulduktan sonra alt dilime düşmek için yaşı beklemeye katlanabilirdim. Gel gelelim araç alım dönemimde temiz Forester bulamamıştım.

1.6-2.0 arasında ki vergi farkı bütçeyi zorluyorsa en güzeli Subaru'ya hiç bulaşmamak. Bu cümlemi yanlış anlamayın ukalalık vs değil söyleme nedenim. Nihayetinde Subaru'nun az yakmadığı ve parçalarının uygun olmadığı bir gerçek. O yüzden sırf araba zevki için bütçeyi sürekli sınırda yaşamanın anlamı yok. Bu halde binilen araç zevk vermez.

Böyle istiyorum falan diyorum da şuan Forester alacak olsam hepsinden önce yakıtı düşünürdüm. Özellikle xt yakmayıp, direk içiyor. Polo'dan önce 9-10 litreler kabul edilebilir rakamlardı benim için fakat Polo ile 5-5,5 litrelere alıştıktan sonra beyin/ruh/cüzdan/göz/hanım bu durumu kaldıramayabilir.

hanıma kalsa ben direkt tank alacağım rusya'da alıştı tabi pajero, crysler 300, mercedes gle'ye falan biniyordu. türkiye'ye bir geldik ilk araç c4

ya senede yaptığım 7500 km, 15 litre yaksa ayda 450 tl yakıt masrafım oluyor. çok km yapsam bende kuga bile almazdım sanırım. ama şu anda ayda 330 tl yakıt masrafı 10.2 litre ortalama yakıt 22 km ortalama sürat. kullanırken de hiç kasmam.

yalnız bir hafta sonra 11'e yaklaşır ortalamam klima çalışmaya başladı, sıcaklar geldi.

xt gibi araçlar zevk araçları, fazla km yapmayacaksan alacaksın tadını çıkaracaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Bu kadar berbat bir planlama olamaz. Tramvay projesi tam bir rezalet.

Sen gel birde Bursa'da ki planlamayı gör.

İpekböceği diye bir tramvay yaptılar sözde İstanbul-Taksim'e benzeyeceğiz. Tabi bu dolmuş ihtiyacına da son verecek bir projeydi.

Adamlar Altıparmak-Heykel-Sönmez-Cumhuriyet caddesi hattına rayları döşediler ama raylar yolun üstünde. Tramvay yolu, araç yoluyla ortak!

Önünde araç durduğunda, tramvayda durmak zorunda kalıyor, kırmızı ışık yandığında tramvay yine durmak zorunda kalıyor. Çünkü gidebileceği ayrı yol yok. Ben böyle saçma iş görmedim.

Sistem ilk kurulduğunda biri söylemişti: Aracın biri makas atayım derken İpekböceği'ne arkadan vurmuş.

Öyle berbat yaptılar ki en son Bursa şehir merkezine ne zaman gittim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 18 Haziran 2016; 22:34:32 >

• @ekaramete 7,5 çok değil hocam. Nihayetinde küçük bir araç değil altınızda ki. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

@amadeus99 Sizin durum insanın moralini sağlam bozar. " Niye geldim ben geri " diye. Yine şanslısınız yıllık kilometreniz çok olmadığı için Kuga'ya geçiş yapabilmişsiniz.

Kullandığım aracım daha 5 ayda araba 10.000km'ye gelmiş. Yılda 20-25.000km civarı yaptığımdan 10 litre yukarısı beni acıtır.

ekleme: Gerçi artık yaptığım yol muhtemelen benimde azalacak. Şirket evime gidiş/geliş 5-5,5km olacak ama ölüm gibi bir trafiğin içine gireceğim için şimdi ki gibi ortalama hızım yüksek tüketimim düşük olmayacak. Bakalım bu düzende durum nasıl değişecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 18 Haziran 2016; 22:18:23 >

• Yıllık 10.000 km üzeri yapıyorum ama şimdilik keyfine bakıyorum ,emeklilikte beni üzecek yakıt .Rabbim hepimize en iyilerini nasip etsin.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.