Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ekaramete

Hayırlı akşamlar olsun arkadaşlar.Antalya'ya geleli 2 yıl bitti,trafiği hala çözmüş değilim :) .Kırmızı ışıkta en soldan sağa dönenler yada tam tersi,kırmızı ışıkta selektör yapanlar,yolda sol boşken geçmek için selektör yapanlar,köprü,raylı sistem inşaatları derken kaos trafik.Son yirmi yıldır çok şükür kazam yokken 2014 ekimde havaalanı yolunda arkadan bindirdiler.Konuşacak çok konu var aslında sa...

Antalya araç kullanıcıları için bunlar normal.

Çoğu ne kural bilir nede saygı...
  • selam dostlar didim yada kuşadasına rezervasyon yaptırıcam ,kuşadasına hiç gitmedim güzel biyermi nedersinizdidime gitmiştim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aleyküm selam.90 Yıllarda İzmir'den günübirlik çok sık giderdim ama son yıllarda hiç gitmedim,nasıldır bilmiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar corollanın 1.33 motorundaki 30cclik fazlalığın neden olduğunu hala merak eden varsa 330cclik 3 tane silindirden oluşan 1000cclik bir motora bir silindir daha eklemişler o yüzden 1330cc olmuş.Yani 1300cclik vergi sınırına uyarlamak isteselerdi bütün motoru baştan tasarlamaları gerekecekti.
  • Kuşadası güzel bir yer 6 ay önce oradaydım. Giderseniz Efes antik kentini gezin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba.
  • TurkishDrifter kullanıcısına yanıt
    Yeni Corolla'da da aynı durum devam eder mi sizce ?
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Toyota nın Türkiyede politika değiştireceğini hiç sanmıyorum bu böyle 2 nesil daha gider hallerinden çok memnunlar.1.2 turbo çıktı getirmediler, TRde satılan corollaların yurtdışındakiler ciddi donanım eksiği var bunlara rağmen satıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Toyota nın Türkiyede politika değiştireceğini hiç sanmıyorum bu böyle 2 nesil daha gider hallerinden çok memnunlar.1.2 turbo çıktı getirmediler, TRde satılan corollaların yurtdışındakiler ciddi donanım eksiği var bunlara rağmen satıyorlar.

Fiyatta oynama yapmasınlar da bu şekilde devam etsin razıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Fiyatta oynama yapmasınlar da bu şekilde devam etsin razıyım.

Makyajlı kasa 57500 den başlayacakmış

YENİ ELANTRA 1.6 D-CVVT STYLE (BENZİNLİ) 62.500 TL 62.500 TL

varken hiç bakmam bile.
  • Corolla rekabeti kaybedecek.50-53 Civarına millet sis farı ekleyip alıyorlardı.Fiyatı astra sedan edition plus'ı geçti.Herşeyi baştan sona güncel Elantra'ya yaklaştı.Ayrıca hyundai'de pazarlık yapılır.62.500'ü al aşşağı eder 60 bin belki 59,500 bile yaparsınız.1.6 Çok daha performanslı ve atak motor'lu,daha donanımlı, genel anlamda daha kaliteli ithal elantra varken 1.33 corolla bence mantıksız.
  • O fiyata da alirlar,sene sonu indirim de patlatir toyota.inanilmaz filo satisi var.esnaf markalari maalesef geciriyor,toyota 1.33 bunlar arasindaki en ucuz aracti simdiye kadar.auriste cok satmaya basladi yarin onada zam gelebilir.corollada tahminim 56 55e inerler.ben 1.33 kullanicisi olarak yenisine bu parayi vermem ayri konu.hos 0km olayinada karsiyim zaten.

• Merhaba arkadaşlar. Bugün İzmir Yüksek Teknoloji'ye toplantıya gittim. Urla'nın Gülbahçe köyünde bulunuyor. Daha sonra oradan Alaçatı ve Çeşme Marina'ya gidip yemek yiyip tekrar dönüş yoluna çıktım.

Yakıt tüketimimi paylaşayım:(Klima gidiş/geliş hiç kapatılmadı.)

Gidiş:

Araçta iki kişi, sabah saat 04.00'te hareket etmiş olsakta klima hep açıktı. Tüm yol boyunca doğru düzgün 100km/h sürat altına inilmedi ve 115km/h sürat üstüne genelde çıkılmamaya dikkat edildi. IYTE'ne vardığımda

Ort. tüketim: 5,3L
    Ort hız: 79km/h
    Katedilen mesafe: 379km
    Sürüş süresi: 4 saat 46 dakika

Otomobil Severler Sohbet Konusu.

Toplantı sonrası, Alaçatı ve Çeşme Marina'ya gidiş:

Klima öğlen sıcağı ile LO'da çalıştı ve araç sakin sürülmedi. Bolca dur/kalk ve otopark aramak için dur kalk yapıldı.

Dönüş:

Çeşme Marina'dan çıktıktan sonra çevre yoluna bağlandım. İzmir'e varışı tahmini 64km civarı gösteriyordu. Bu yol boyunca 130km/h sürat altına hiç düşmedim. Yer yer 140-150-180km/h sabit ilerledim.(Klima tabiki açık. Bir ara 42-41,5 gördüm.) İzmir'in içi bolca dur/kalk ile ilerleyip, çıkışta ki Shell'de depoyu tekrar full'ledim. Sonra Bursa'ya kadar on bes dakikadan iki mola vererek ulaştım. Tüm yol boyunca 120 km/h altına doğru düzgün inmedim. Bazı noktalarda 170km/h süratle ilerlediğim, uzun süre 150km/h sürate sabitlediğim oldu.

Çevre yolundan kareler:

Dönüşte İzmir çıkışında depoyu doldurmak için durduğum ana kadar ki ortalama tüketim :

İzmir çıkışında tam doldurttuğum depo ile performanslı kullanım sonucu Bursa'ya kadar geldiğimde ki ortalama tüketim: İzmir'de aldığım bu benzin ile depo tüketim değeri sıfırlanmıştı. (Yani uzun yolda performanslı kullanımda görülecek en gerçekçi değer oldu.)

Bu son değer de sabah 04.00'de kontak çevirip, akşama kadar ki yakıt alınsa bile sıfırlanmamış olan gidiş sakin, dönüş performanslı ortalama tüketim:

*Dönüşte İzmir çıkışından Bursa'ya kadar ki ortalama hızım 95km/h miş.
    *İzmir çıkışı/Bursa 3 saat 6 dakika sürmüş. İçinde on beş dakikalık mola var.
    *Çeşme Marina/Bursa 4 saat 20 dakika sürmüş. İçinde on beşer dakikadan mola var.

Bunları yazma nedenim aracın dönüşte nasıl kullanıldığını kafanızda hayal edebilmeniz için.

https://store.donanimhaber.com/e3/e7/4a/e3e74a07c458097d70ab33386788d53b.jpeg Bu da ilk konunun linki.

Otomobil Severler Sohbet Konusu. Otomobil Severler Sohbet Konusu. Otomobil Severler Sohbet Konusu. Otomobil Severler Sohbet Konusu. Otomobil Severler Sohbet Konusu. Otomobil Severler Sohbet Konusu. Otomobil Severler Sohbet Konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 22 Haziran 2016; 15:49:16 >

• bugün servisi aradım uyduruk loganın boğaz kelebeğine 1124 lira dediişçilik hariç şaka gibi

bu arada tüketim benim arabayla birebir aynı

• Paylaşım için teşekkürler Araç polo 1.2 tsi ydi değil mi

• 1.2 TSI gerçekten çok verimli bu konuda. Aynı hız, aynı yol, aynı değerler geçen yıl kuzenim tarafından elde edilmişti
  • Az yakmış,İçinde 4-5 kişi olan jetta 1.2 tsi 2 lt daha fazla yakıyor.Ağırlık avantajı,2kişi ve 90 Hp gücün polo'ya Çok güzel Güç/ağırlık dengesi sağlaması'nın faydaları..İçinde 4-5 kişi + bagaj olan jetta 1700 Kg ağırlığı geçiyor.Böyle olunca 1.2 tsı o ağırlığı üst hızlara taşımada ve yokuş vs şartlarda hızı korumada zorlanıyor dolayısıyla içiyor.Bu motor tam b sınıfı için..
  • Değerler çok iyi. Hocam ortalama hızınız 16-17 olunca şehir içi dur kalkta ne kadar yakıyor acaba ?
  • herkes az yakıyor demiş ama ben yeni nesil 1.2 araçtan daha iyisini beklerdim.
    benim 1.2 75 bg ondan daha az yakıyor tabi onun performansı daha iyidir.
    en iyisi dizel yada enaz 1.6 motorlu lpg li araba kullanıp yakıt hesabına kafa yormamak

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bugün servisi aradım uyduruk loganın boğaz kelebeğine 1124 lira dediişçilik hariç şaka gibi

bu arada tüketim benim arabayla birebir aynı

hocam amazon.com aliexpress falan araştırın, 100 dolar verirsiniz maksimum, gümrük de de takılmaz.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.