Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Şehir içi verisi mükemmel

Diğeri 25km ortlama ile 6.2lt ye sabitlemişti(klima kullanımı başlayınca 6.5lt)

Bu Cactus ile 23km ort. ile 6.5lt seviyelerinde(uzun yol yapmadım ondan galiba? Diğerini alınca İstanbul yapmıştım).
    Full klima kullanımına geçince -ki bu gün sıcaklık birden bire arttı ve başladığını işaret etti- 6.8-7lt seviyesini bulacak gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Bana rakam biraz abartı geldi. 12 kuruş mu yakmış km de ? 100 km de 6 litre lpg yapıyor hocam. Yani benzinle gitse 5 litre mi yakacakmış.

Tamam benim araç benzinli ve 70-90 arası sabit gidince 4.5-5.5 arası yakıyor. Ama o araçlarda 1.6 110 beygirlik motor var diye hatırlıyorm ondan biraz abartılı geldi. Doğrudur belki de bilemedim, eğer öyleyse şahaneymiş yahu. Ben 70 lira ile 170km gittiğim oluyor şehir içi full trafikte. Allah bereket versin.

Saygılar

Ben geçen yıl 1.2 82hp yarı otomatik Cactus ile İstanbul'dan Antalya'ya dönerken(Toplam 780km gibi)..
    Ön koltuk arkasından bağaja kadar full dolu, 1/3 hanım kullanımı, muhtelif yerlerde basarak(Afyondan sonra sıkıldım, acımadım)

5lt ile varmıştım. Bu araca lpg taksak -kabaca %20 hesabından- 6lt lpg yapar -ki şehirdışı için 12-14krş tüketim yakalanabilir.

Mesela, Önceki Cactus ile Alanya'ya gitmiştim, dönerken düz yol/sabit/sakin CC ile kullanıp bakayım dedim.

Otomobil Severler Sohbet Konusu.

Her zaman olacak iş değil tabi ki...

Ama bu araç, Şehir dışı 5lt / Şehir içi 6.2-6.5lt(23-25km ortama hız ile) tüketim sergiliyor.

Cok iyi ya. 🙂

Lpg ile uyumlu mu senin aracta ki motor? Yoksa subap eritme vs yapiyor mu?

Onumuzde ki hafta tekrar Urla-Gulbahce'ye gidecegim fikirlerini aldigim profesorle gorusmeye. Bu gidisimde 120km/h civarlarinda kullanacagim surekli bakalim ne yakacak. Sunu anladim Polo 100-120km/h hiz araliginda daha rahat ilerliyor sanki. Bakalim tuketime bu durum nasil yansiyacak.

Gerci gecen gittigimle kiyaslamak dogru sonucu vermeyecek cunku sartlar farkli. Hem iki kisi olacagiz hemde hava daha sicak oldugu icin klima genel olarak hep acik olacak. (Yakita cok takmamak lazim muhim olan rahatca yol almak, cok kasmanin geregi yok. Bunlar sadece deneme amacli.)

Cactus'e masallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Hiç merak edip sormadım, o yüzden bilmiyorum(Euro6, sorayım servise gidince) ama 6-6.5lt yakan bir benzinli araca lpg takmayı hiç düşünmem.
    her ne kadar fazla yakıt olsa da araçlarıma lpg takmam, sevmiyorum. Zaten aldığım araçların yakıt tüketimi araştırır/kabullenir alırım.

Derdim yakıt ise, benzin+lpg tercihi yerine 8-10.000 fark verir dizel araç alırım daha iyi.

Çoğu araç uzun yolda sahibini pek üzmüyor. Zaten zırt pırt uzun yol yapmadığımız için o verileri pek önemsemiyorum.
    Benim kullanımım %90 şehiriçi, o yüzden baktığım araçları sadece şehir içi verisine ve son kullanıcı yorumlarına bakarım.

Senin 1.2TSI verisi son dönemde ort hız ve kaç lt?
  • quote:

Hiç merak edip sormadım, o yüzden bilmiyorum(Euro6, sorayım servise gidince) ama 6-6.5lt yakan bir benzinli araca lpg takmayı hiç düşünmem.
    her ne kadar fazla yakıt olsa da araçlarıma lpg takmam, sevmiyorum. Zaten aldığım araçların yakıt tüketimi araştırır/kabullenir alırım.

Derdim yakıt ise, benzin+lpg tercihi yerine 8-10.000 fark verir dizel araç alırım daha iyi.

Çoğu araç uzun yolda sahibini pek üzmüyor. Zaten zırt pırt uzun yol yapmadığımız için o verileri pek önemsemiyorum.
    Benim kullanımım %90 şehiriçi, o yüzden baktığım araçları sadece şehir içi verisine ve son kullanıcı yorumlarına bakarım.

Senin 1.2TSI verisi son dönemde ort hız ve kaç lt?

Benimde kullanimim agirlikli olarak sehirici oluyor.(Surekli dur/kalk halinde degilim.)

Tam depo olcumunde:
    Ortalama hiz: Genelde 35km/h
    Bir depo sonu ortalama tuketimi: Daima 5,2-5,5L arasindaydi. Klima kullaniminin artmasiyla tahminim 6L civarina erisecek.

Onumuzde ki iki ay icinde is yerim evime cok yakin olacak. 1,5km git(hic isik yok ama trafik yogun.) 3,5km donus. Ancak donuste berbat bir trafik olacak. Sadece is icin kullansam ortalama hizim 15km/h civarinda olabilir. Bakalim giderken isinamayan motor, donuste abartili dur/kalk ne yaktiracak.

Arabasiz gitmek gibi bir durumum da yok bakalim ki eski/az yogunluklu trafik duzenini arayacak miyim..

Bende 35km gibi ortalamada olsam 5lt yi geçmezdim.

Bakalım yeni güzergahın ve düşen ortalama hız ile neler verecek?
  • quote:

Bende 35km gibi ortalamada olsam 5lt yi geçmezdim.

Bakalım yeni güzergahın ve düşen ortalama hız ile neler verecek?

Polo'nun 1.2tsi motoru icin performans/yakis dengesini tutarli buluyorum. Arac cidden alt devirlerden itibaren cok cok guzel yuruyor. Tabi ki ust devir ve hizlarda 1.2 90hp oldugunu hissettiriyor ancak 100km/h e kadar 90hp demezsin. Oldukca atik.

Yakit konusunu tek ele alirsak, ben Polo'nun cok cimri oldugunu dusunmuyorum. Golf l, Jetta vs hem hacim sunarken hemde 6,2L civarlarinda bu guzergahta gidebiliyor.(1.2tsi) Ayrica cok daha agirlar.

Polo icin cok yakiyor demek dogru mu bilmiyorum ama " hem hacim hem agirligi " dusununce bir segment ustu marka kardesleri bence daha iyi performans sergiliyor turketim acisindan duruma genel bakildiginda. Aralarinda ki 0,5-0.7L farkin cok oldugunu dusunmuyorsun, sana sunduklari karsisinda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 17 Haziran 2016; 1:34:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bu böyle yakıyorsa dizelini düşünemedim.Yol aldıkça yakıt üretiyodur heralde..

üç fransız az yakar niye şaşırdın

Bi bizimkiler az yakıp,iyi gitmiyorGerçi bizimkilerin neresi fransız belli değil .Zatacam en enson millet balkondan bakınca arabasına gülümser,binerken keyifle biner park ettiğinde arkasına döner ''İyi arabam var yaa''der.Ben hepsinde küfür ediyomFitesli bi c4 alasım var

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Yine çok iyi..
  • quote:

quote:

quote:

Bi bizimkiler az yakıp,iyi gitmiyorGerçi bizimkilerin neresi fransız belli değil .Zatacam en enson millet balkondan bakınca arabasına gülümser,binerken keyifle biner park ettiğinde arkasına döner ''İyi arabam var yaa''der.Ben hepsinde küfür ediyomFitesli bi c4 alasım var

hint fakiri arabası gibi dimiışıklarda bekleyen dilenciler bile arabadan sayıp koşmuyor iyi aslındahırsızların bile umrunda değil seviyorum keratayı bana sabretmeyi öğretiyor

en gıcık olayıda beş para etmez arabanın bakımı servise gidince megan fulyans gibi araçlardan daha pahalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

hint fakiri arabası gibi dimiışıklarda bekleyen dilenciler bile arabadan sayıp koşmuyor iyi aslındahırsızların bile umrunda değil seviyorum keratayı bana sabretmeyi öğretiyor

en gıcık olayıda beş para etmez arabanın bakımı servise gidince megan fulyans gibi araçlardan daha pahalı

aynen abi suriyeliler bile suratıma bakmıyo senin durumun benden vahim dercesine.. Bakımıda sanayiide yaptırıyom servis fazla buna

1.2TSI 90 bg yerine 110bg ile sunulmalı. Yada 1.2TSI'ı artık tamamen bırakıp 1.0TSI 110bg ile devam etmeliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 17 Haziran 2016; 11:19:54 >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hiç serzenişte bulunmayın. Arabası olmayan, erişemeyenler de var. Şükretmek lazım..
  • quote:

Hiç serzenişte bulunmayın. Arabası olmayan, erişemeyenler de var. Şükretmek lazım..

benim tanıdığım arabası olmayanların hepsinin durumu çok iyi çoğunun 2-3 dairesi var,arabası olan şükretsin demeyinbiz zaten hep şükrediyoruz

• quote:

quote:

benim tanıdığım arabası olmayanların hepsinin durumu çok iyi çoğunun 2-3 dairesi var,arabası olan şükretsin demeyinbiz zaten hep şükrediyoruz

Arabalar genelde evde ki bir birey kadar para yediği için o tanıdıklar ıvır/zıvıra para saçmadığı için bir yerlere geliyor.

Genellememek lazım tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 17 Haziran 2016; 13:36:49 >

• Bence de şükredin. Bakın benim artık arabam yok, ev almaya çalışıyoruz fakat emlak fiyatlarının gidişini izlemek acı veriyor
  • konu ilginç noktaya geliyor şu şükretme muabbetini bırakalım,birazdan biri gelir namaz kılmayanlar hayvan derse ne olacak

otomobil konusuna devam edelim bence

• Şükür ede,ede bu hale geldikya zaten.Şükür etmeyen aldi başını gitti şükür edenler fakirligiyle mutlu oldu..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açarken en karşılaşmak istemediğim tarzda mesajlar atılmış, hayırlısı...
  • quote:

Şükür ede,ede bu hale geldikya zaten.Şükür etmeyen aldi başını gitti şükür edenler fakirligiyle mutlu oldu..

sen boşver kimse bi başkasını ne yaşadığını bilmez,şükretmenin malla mülkle alakalı birşey olduğunu düşünenlerlede birşey konuşulmaz.hani bir söz vardır nice hırkalar gördüm içinde insan yok ,nice insanlar gördüm hırkası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Bence de şükredin. Bakın benim artık arabam yok, ev almaya çalışıyoruz fakat emlak fiyatlarının gidişini izlemek acı veriyor

Hocam, ev herşeyden daha çok önemli, araba vs. alınır bir şekilde.

Ben 10 yıllık kredi ile almıştım, 1.300tl ile başladım, ara ödemeler ile 625tl ye kadar düşürüp son 5 yılı öyle tamamladım. 8-9 ay oldu biteli..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.