Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı ramazanlar.Sohbetin güzel geçmesi dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

İx20 yada Fusiona gelene kadar Nissan Note'u tercih ederim.

1.0T de kullanılan Easytronic 3.0(yarı otomatik), diğer versiyonlar tam otomatik. Az tüketimi bu şanzımandan kaynaklıdır.

Yeni kasa Megane'ı inceleme fırsatım olmadı, dıştan gördüğümkadarı ile eskisinden çok daha iyi.

note demişken bi galeride 1.5 dizel nissan note gördüm tekna versiyon,motoru reno ama diğer yedek parçaları pahalımıdır fren olsun yürüyen aksamı felan yürütmesi masraflı olurmu renoya göre.

bi arkadaş kaşkayinin çoğu parçasına reno parçası uyuyor fakat çabuk bozuluyor demişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Bakımının pahalı olacağını düşünüyorum. Arkadaşın sol arka farı için servisten 850, 20 bin bakımı için 1150 TL'lik fiyat aldı (Qq)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevivaL -- 12 Haziran 2016; 18:57:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Bakımının pahalı olacağını düşünüyorum. Arkadaşın sol arka farı için servisten 850, 20 bin bakımı için 1150 TL'lik fiyat aldı (Qq)

hocam servise girince renoda pahalı ben özel servise gidiyorum ,zaten motor harici masraf pek olmuyor oda dci motor.

dört yıldır daçyaya periyodik bakım harici masraf yapmadım, beni asıl düşndüren bozuk yollarda yürüyen aksamı daçya kadar iyimidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

hocam servise girince renoda pahalı ben özel servise gidiyorum ,zaten motor harici masraf pek olmuyor oda dci motor.

dört yıldır daçyaya periyodik bakım harici masraf yapmadım, beni asıl düşndüren bozuk yollarda yürüyen aksamı daçya kadar iyimidir.

Zaten arkadaşta daha önce Megane 2 vardı fazla tutmuyordu fakat qq için fiyatı duyunca tüm bakım malzemelerini internetten alıp arkadaşında yaptırmaya karar verdi. O da en fazla 350 filan olur muhtemelen.

Sizin yerinizde olsam macera aramazdım. Dacia'yı az çok bildikten sonra Reanult ile devam etmek daha mantıklı duruyor.

• arkadaşlar benim arabada bi sorun var,rölanti adaptasyonunu sürekli bozuyor.

sanayide boğaz kelebeği temizliği yaptırdım bilgisayarda adaptasyon yaptırıp kullandım 3 hafta sonra tekrar ayar bozdu.
    sonra manuel adaptasyon yaptım düzeldi üçhafta kadar sonra yine ayar bozdu böylece süreç devam ediyor.

ayar bozunca trafikte gazı bırakıp frene yada boşa bırakınca rölanti 300 e kadar hızlı düşüp düzeliyor.

1.2 16v benzinli.

• quote:

arkadaşlar benim arabada bi sorun var,rölanti adaptasyonunu sürekli bozuyor.

sanayide boğaz kelebeği temizliği yaptırdım bilgisayarda adaptasyon yaptırıp kullandım 3 hafta sonra tekrar ayar bozdu.
    sonra manuel adaptasyon yaptım düzeldi üçhafta kadar sonra yine ayar bozdu böylece süreç devam ediyor.

ayar bozunca trafikte gazı bırakıp frene yada boşa bırakınca rölanti 300 e kadar hızlı düşüp düzeliyor.

1.2 16v benzinli.

Lpg var mıydı aracınızda?

ekleme: Benzinli ifadesine dikkat etmemişim.

Aynı durumu eşimin aracında yaşamıştık 6-7 yıl önce ancak o arabada lpg vardı. Boğaz kelebeğini temizlettim ayar yaptırdım ancak rölanti dengesizliği bir türlü düzelmemişti. Rölanti düzensizliğinin o kadar çok nedeni/ihtimali var ki.. Aracınızda hararetle alakalı bir sorun var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 12 Haziran 2016; 20:48:39 >

• quote:

quote:

İx20 yada Fusiona gelene kadar Nissan Note'u tercih ederim.

1.0T de kullanılan Easytronic 3.0(yarı otomatik), diğer versiyonlar tam otomatik. Az tüketimi bu şanzımandan kaynaklıdır.

Yeni kasa Megane'ı inceleme fırsatım olmadı, dıştan gördüğümkadarı ile eskisinden çok daha iyi.

note demişken bi galeride 1.5 dizel nissan note gördüm tekna versiyon,motoru reno ama diğer yedek parçaları pahalımıdır fren olsun yürüyen aksamı felan yürütmesi masraflı olurmu renoya göre.

bi arkadaş kaşkayinin çoğu parçasına reno parçası uyuyor fakat çabuk bozuluyor demişti.

Haliyle diğer parça ve işçilik masrafları kıyas yaptığın diğer markaya/araca göre biraz daha pahalı olacaktır. Ama herşeyin bir bedeli var, bunun beldeli bu olur.

Sanayi parça dolu, özel sevisler de var. Netice de, çözülür herşey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Haziran 2016; 20:48:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

1.2 16v benzinli.

Aynı durumu eşimin aracında yaşamıştık 6-7 yıl önce ancak o arabada lpg vardı. Boğaz kelebeğini temizlettim ayar yaptırdım ancak rölanti dengesizliği bir türlü düzelmemişti. Rölanti düzensizliğinin o kadar çok nedeni/ihtimali var ki.. Aracınızda hararetle alakalı bir sorun var mı?

lpg yok sıfır almıştım 34 binde ilk defa böyle bişey başıma geldi,renonun bu motorunda kronik sorunmuş herkes satıp kurtulmuş forumda okuduğum kadarıyla.
    boğaz kelebeği 350-400 lira felan düzeleceğini bilsem alıcam.

bu motorda rölanti valfide yokmuş ,rölanti haricinde çekişinde gidişinde yakıtında hiç sorun yok çokta memnunum aslında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

1.2 16v benzinli.

lpg yok sıfır almıştım 34 binde ilk defa böyle bişey başıma geldi,renonun bu motorunda kronik sorunmuş herkes satıp kurtulmuş forumda okuduğum kadarıyla.
    boğaz kelebeği 350-400 lira felan düzeleceğini bilsem alıcam.

bu motorda rölanti valfide yokmuş ,rölanti haricinde çekişinde gidişinde yakıtında hiç sorun yok çokta memnunum aslında.

Hocam şu iki konuya göz attınız mı bilmiyorum belki bir faydası olur:

http://forum.donanimhaber.com/m_48082272/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_92643045/tm.htm

Umarım sorunu çözebilirsiniz, biz bu problemi ne yaptıysak aşamamıştık.

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    arabada hararet sorunu yok ,önceki aracım lpg liydi onda aynı sorun olmuştu motor ısınmıyordu hızlanınca soğuyordu,tamircilerin bişeyyok soğuk çalışsın daha iyi diye ısrarlarına rağmen ısrar ederek termostatı ve hararet müşrülünü değiştirince arabada sorun kalmamıştı.

diğer konudaki arkadaşlar emme manifoltunun contasından bahsetmiş,ben tamirciye söylemiştim ondan yapmaz diye bakmadı bile bidahaki gidişimde ısrar edeyim.

arıza tespitinde bişey çıkmadı ,dönüşte bi elektrikçiye gösterdim sanayideki cihazlar bi işe yaramıyor servise göster burada çok uğraşırsın dedi ama reno servislerine hiç güvenmiyorum hepsi sahtekar .daha önce ilk bakımda arabamı bozmuşlardı çok çektim neyse bakıcaz artık.

• cevap yazan yazmayan herkese teşekkür ederim

bu arada renonun 1.2 75 bg motorundan uzak durun ,kronik sorunlarının yanında parçası bakımı dci motordan bile pahalı çekmeyen yürümeyen bi motor.

• quote:

arabada hararet sorunu yok ,önceki aracım lpg liydi onda aynı sorun olmuştu motor ısınmıyordu hızlanınca soğuyordu,tamircilerin bişeyyok soğuk çalışsın daha iyi diye ısrarlarına rağmen ısrar ederek termostatı ve hararet müşrülünü değiştirince arabada sorun kalmamıştı.

diğer konudaki arkadaşlar emme manifoltunun contasından bahsetmiş,ben tamirciye söylemiştim ondan yapmaz diye bakmadı bile bidahaki gidişimde ısrar edeyim.

arıza tespitinde bişey çıkmadı ,dönüşte bi elektrikçiye gösterdim sanayideki cihazlar bi işe yaramıyor servise göster burada çok uğraşırsın dedi ama reno servislerine hiç güvenmiyorum hepsi sahtekar .daha önce ilk bakımda arabamı bozmuşlardı çok çektim neyse bakıcaz artık.

Motor soguk calissin daha iyi diyorlar demek. Bu sanayi ustalari bir alem.😄 Motor verimli calisma isisina gelmeden verimi nasil saglayacak veya bu sekilde saglikli omrunu nasil surdurucekse..

Emme manifoldu kismini bende gorunce direk sayfalari size gonderdim, kendiniz okursaniz sorunu ve varsa cozumunu daha iyi ayirabilirsiniz konudan diye.

Bu 1.2 motor Clio faz2 lerde kullanilan motorlarla ayni mi yoksa degisiklik var mi acaba?🤔

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    aynı motor yedek parçaları felan aynı,eskileri 105 tork yenileri 107 ve euro5 güncellenmiş yani diğer motorlar gibi.
    aslında twingoda bile kullanılmış halada devam ediyor15-20 yıllık bi mazisi var.
    yalnız 2000 li yıllarda benzini içen motorların zamanında bu motoru üretmek büyük başarı,hakkını yemeyelim.

bende 2000 yılında şahin 1.6 vardı oluk oluk içiyordu ,ozaman benzin ucuzdudu bu kadar sıkıntı olmuyordu.
    lpg taktırmakta çok pahalıydı,karbiratörlü kitler yanlış hatırlamıyorsam 1000 dolar yada markta olabilir çok pahalıydı.

• quote:

aynı motor yedek parçaları felan aynı,eskileri 105 tork yenileri 107 ve euro5 güncellenmiş yani diğer motorlar gibi.
    aslında twingoda bile kullanılmış halada devam ediyor15-20 yıllık bi mazisi var.
    yalnız 2000 li yıllarda benzini içen motorların zamanında bu motoru üretmek büyük başarı,hakkını yemeyelim.

bende 2000 yılında şahin 1.6 vardı oluk oluk içiyordu ,ozaman benzin ucuzdudu bu kadar sıkıntı olmuyordu.
    lpg taktırmakta çok pahalıydı,karbiratörlü kitler yanlış hatırlamıyorsam 1000 dolar yada markta olabilir çok pahalıydı.

Donemi icin gercekten basarili bir motor. Ayni seyi Megane1 de kullanilan 1.6 90hp ve 110hp lik motorlar icinde soyleyebiliriz. (Megane 1'i sifir alip 168.000km ye kadar sorunsuz kullanmistim. Tek bir sorun yasamadim.)

Ancak 1.2 75lik motoru donemi rakiplerine gore cok guzel kotarip (varsa)suan kronik sorun dediginiz noktaya getirmek ayip. Bu motorun tarihinde mi varmis bu sorun? Arastirdiginiz icin bilirsiniz.

Umarim sizin motorda kronik degilde sizin sansinizla alakali bir durum vardir ve en kisa zamanda cozulur. Rolanti duzensizligi insana araba sattirir.(Kendimden biliyorum😄)

Genclik donemlerimde hic Tofas aracim olmadi bana cok gurultulu gelirdi hep Renault kullandim(96da ilk Astra'ya gecisimdi). Genelde tum araclarimda benzinli olmustur o zamanlar Renault motoruna cok guvenirdim. Suan turbo benzinli cephesine bakiyorum Renault'un yakit/performans anlaminda eli cok guclu degil. Yeni motor bile kagit ustunde yakit anlaminda cok uygun gozukmuyor 308 vs cok daha iddali tutarlar yazmis. Tabi reelde isler degisir ama Fransizlar kafadan atmiyor genelde yani 308 1.2 turbo gercekten daha az yakacaktir. Renault gunumuzde dizelin ve filonun ekmegini col saglam yiyiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 13 Haziran 2016; 1:25:10 >

• 96 lı yıllarda hayran olduğum tek araç mazda lantisti halende öyle

konuyu biraz değiştireyim,bu sene tatile giden varmı dostlar napıyosunuz.
    birzamanlar bodrumla başlayan tatillerimiz istikrarlı bir şekilde enson erdekle sonlanmıştı ,hersene bidaha tatil yok diyorum bide bakmışım yollardayım

• quote:

96 lı yıllarda hayran olduğum tek araç mazda lantisti halende öyle

birzamanlar bodrumla başlayan tatillerimiz istikrarlı bir şekilde enson erdekle sonlanmıştı ,hersene bidaha tatil yok diyorum bide bakmışım yollardayım

15 gün önce "Sultan of Dreams Hotel & Spa" daydık, 10 gün 2 kişi 1.800TL..
  • quote:

quote:

96 lı yıllarda hayran olduğum tek araç mazda lantisti halende öyle

15 gün önce "Sultan of Dreams Hotel & Spa" daydık, 10 gün 2 kişi 1.800TL..

Bedava..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Panthér kullanıcısına yanıt
    bayaa iyiymiş ben erdekte uyduruk apart odaya bile okadar vermiştim denizide berbattı,benim çocuklar 4 günden sonra sıkılıyorlar.
    yakın yerler hem pahalı hem uyduruk deniz deyince larayı tek geçerim

manavgat şelalesini gördünüzmü abarttıldığı gibi değil dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 13 Haziran 2016; 23:21:13 >
  • Bayram ertesi bende kemere gideceğim. Tatil için her yıl en az 1 hafta kemere giderim.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.