Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben cok uzun bir zamandir telefondan girerek ikinci sayfaya gitmiyorum. Belki ilk 15 konunun basligina bakip kapatiyorum. Detaya girmiyorum bile cunku konu diye m sadece ici bos basliklar var baska birsey degil.

Bunda en buyuk pay yonetim ve onlarin aldiklari kararlar. Kontrol mekanizmasi ve ceza sistemi dogru islemedigi surece bu noktaya gelis kacinilmaz oldu. Ne kadar degerli uyeler vardi Haluk23 ve Ankara ekibi oyle guzel paylasimlar yapardi ki hala acip arada okurum. Nerede bu ekip? Adamlar birakip gitti. Onlarin biraktigi donemde forum surunuyordu, suan oldu. Gelinen bu noktayi gorseler cok dogru karar vermisiz derler.

Uzun zamandir kendime yeni bir yer bakiyorum, youtube videolarina sardirdim ama onun da amaci/icerigi farkli. Adamlarla forum ortami gibi yazisacak halimiz yok. Burasi gunluk es verdigim anlarda sayfayi guncelleyip basliklarina baktigim bir yer halini aldi.

Bir ara yeni forum siteleri arastirdim ama onda da icime sinen yer bulamadim hemde gitmek ne derece dogru olacak? neyi cozecek? sorularina icime sinesi cevap veremedim. Ancak suphesiz ki kalitenin dusmesi hem yazmaktan, hem okumaktan soguttu.

Bizim yapabilecegimiz tek sey cekirdek bir kadro ile paylasimlarin kalitesini en kotu kendi icimizde yukseltmek, canli tutmak. Zaman icinde eminim ki bu gruba girip duzeni bozmaya calisan veya buna destek olmaya calisan cok insan olacaktir. Olumsuz etkilemeye calisanlari ciddiye almadan, pozitifleri aramiza katarak sohbete devam etmekten baska yapabilecegimiz birsey gelmiyor aklima. Hatta keske bu yazdigimi basarabilsek ve daha fazla kopmalar olmadan biz kalabilsek. Bu konu acilana kadar icimde ne heyecan kalmisti ne baska birsey..

Yonetim bu tutumu devam ettirdigi surece yillar gectikce kendi kendini tuketecek burasi. Adam arabasini yere goge sigdiramiyor, gercekleri goremiyor, marka tutkunu vs. Bu tipler hicbir zaman bitmez. Ama konuyu saptirip, kaliteyi dusurenlere yaptirim uygulamak tamamen yonetimin sorumlulugunda. Neden bu hale gelinmesine izin verdiklerini anlamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 10 Haziran 2016; 1:30:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Abi Otomobil Genel'e neşter vurma zamanı çoktan geçti. Artık yönetim, neşteri neresine vurursa vursun fayda etmez. Ben zaten daha seyrek takılıyorum. Girip de cevap vermeye değer bulamadığım konuların çokluğunu görüyorum; üstüne site saçma sapan açılıyor açılmıyor, üstüne de reklamlar gelince bıktım artık.

• siz söyleyince aklıma geldi benimde, hakikaten eskiden ne kaliteli paylaşımlar yapılırdı burda. okumaya doyamazdım, saatlerimi geçirirdim otomobil bölümünde.
    taner göde vardı, onu da saygıyla anıyorum, güzel adamdı.

Çaresi yok gibi.

Zamanında gerekli önlemler alınmadığı için belki de bu haldedir bilmiyorum. Otomobil forumunun ekserisinin 15-17 yaş arası olduğunu düşünüyorum. Kafalarına bir soru takılıyor. Mesela Sıfır Passat mı alınır yoksa A4 mü diye. Dur konusunu açayım diyor açıyor. Yazık millette kendini paralıyor cevap vermek için, sonra tartışmalar çıkıyor vs. Shadowgeist hocam bu konuda çok iyi hemen yakalıyor aynı kişinin lys başlığı altındaki mesajlarını sonra afişe ediyor

Komple tüm başlıkların belki %5'inde otomobil konuşuluyordur. Forum yönetimin umrunda da olduğunu zannetmiyorum, çünkü forumda acayip bir sirkülasyon var, giren çıkan belli değil. Tr'de bu kadar popüler başka forum bilmiyorum ben.

Dediğim gibi çaresi olmadığından bu konuyu açmak istedim ben. Otomobil konuşuruz, tavsiye isteyen olursa ona bu başlık altında yardımcı olalım, gerekirse arada sohbet edelim, geyik yapalım, herhagi başka konuda yardımlaşalım vs. diye. Aslında konu şu an fena gitmiyor. Ramazan dolayısıyla galiba biraz duruldu gibi, ama sonrasında daha iyi olacaktır.

Bir de şikayet edip kendimizi üzmeyelim. Gerçekten birikimli olduğunu düşündüğümüz üyeleri konu altına davet edip buradan devam edelim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 10 Haziran 2016; 9:23:23 >

• Sizler de forumda ucuzluk mağazalarında ne alırsan 5 TL yazılı sepetteki ürün karmaşıklığını görüyor musunuz? Ya da ne bileyim bir bilindik marka teşhiri. Herkes orada ama aradığını bulan pek nadir. Karma karışık. Açıkçası ben öyle görüyorum.

Arabalar hakkında pek bilgili değilimdir ama öğrenme maksatlı takip ettiğim bir konu. İnşallah güzel sohbetler olur da faydalanırım. Yoksa teşhir karıştırmaya devam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Yaklaşık 15 dakika önce bir bakayım dedim, 2. sayfayı bırak sayfanın altına bile inmedim.

Bölüm bu şekilde devam eder, kötüye gitti anda otomobil bölümü yöneticileri yönetimde serzenişte bulunsa da adım atılmadı. Trollere de çözüm bulunamayınca çoğu kişi elini ayağını çekti. Bu durumun aynısı Futbol bölümünde oldu. Üye sorunlu olduğu halde her ne kadar uyarı verirsem vereyim onaylandıktan sonra cezalarını kaldırdılar. Aynı şekilde diğer 2-3 arkadaşın da öyle. Daha sonra bu şekilde devam edemeyeceğimi belirtip ayrıldım ve benim arkamdan diğer 2-3 arkadaş daha geldi. Ana avrat söven kişiler, bölümün sorunlu üyeleri uzaklaştırılmadı tam aksine prim verildi. Futbol bölümü de bu şekilde bitmiş oldu, eski müdavimler artık foruma girmez oldu. Futbol bölümünden 4-5 yıl önce görüşüp,bana otel ayarlayan, her İstanbul'a gittiğimde elimi cebime attırmayan kişiler şu anda bölümde yoklar.

Forumdaki yöneticiliğimden ayrıldığım 8. veya 9. ayda yönetimden arkadaşa mesaj attım. Otomobil bölümünün durumu pek iyi görünmüyor, bu bölüm için yardımcı olabilirim şeklinde. O zamanlar bilirsiniz belki "Stones" Cihan hocam ile de konuşuyoruz. Bana geri dönüş "yöneticiliği bırakma sebebin cezalar konusundaydı, biz yine aynı şekilde devam ediyoruz" şeklinde oldu. Cihan hocamla da görüşüp cezaların daha da indirildiğini duyunca hem ben hem de yönetim tekrar girmemde pasif kaldık.

Genel olarak bölüm içerisinde muhtemelen kopmalar olacaktır. İlk mesajda belirttiğim " konu ileri gider gitmez bilmiyorum " cümlesi bu tür konuların biraz zor yapılandığı fakat yapılandığı zaman da kopmanın çok zor olduğu konular. Sadece otomobil konusuyla aramızdaki 10-20 kişi ile bölümü sürekli canlı tutamayabiliriz. O yüzden bu konunun aile gibi olması gerekiyor. Yani konu dışı, dert, tasa, yardım, ihtiyaç, fırsat gibi konularda da alışveriş yapılırsa daha da sağlamlaşır diye düşünüyorum.

Durum çok iyi değil hocam.

Yönetimin bu tutumunu anlamak pek zor, iyiye giden bir yeri anlamsız kurallar ile daha kötü bir yola sokmak ve o duruma gelmesini
    sağlamak da gerçekten büyük başarı.

Elbet para -bir şekil de- her zaman galip gelir. Ama her şey de para değil ki?

Tabi! Burada yapılaşmak(aslında ayrı durup kendimizi bir yere sıkıştırmaktan yana değilim, aslında Otomobil Genel de diğerlerini "itelemek"
    gerek) biraz zor, aktif olunmadığı sürece -ki o da çok zor, yıllardır Cruze konusunda aktif olmaya çabaladım zorluğunu bilirim) burası da
    tıkanıyor.
    Dediğin gibi sadece otomobil konuşması gerekmiyor hayat otomobilden ibaret değil, her türlü paylaşımı/öğrenmeyi/okumayı severim/isterim.

Biz aslında pek çok değerli arkadaşım ile zaman zaman dertleşip bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Şu sıralar pek yoğun olmada da pek çok
    arkadaş ile PM/telefon/yüzyüze iletişim içindeyiz. Bu DH sayesinde tanıştığım ve ailecek görüştüğüm değerli arkadaşlarım oldu, bana tek
    faydası da odur; 13-15 kadar çok değerli ve bilgi sahibi arkadaşı tanıdım, bazıları ile karşılıklı sohbet edip tanışmasak dahi sanki
    uzuuun süredir arkadaşmışız gibi samimi yazışır dertleşiriz.

Bazı arkadaşları net olarak tanıyorum, sohbetimiz çok. Aile değil de arkadaş-abi-kardeş gibi olduk, sayılır. Aile gibi olmak biraz
    zor ve meşakkatli bir yol, uzun zaman gerekli. Ama samimiyet olması ve ileri gitmemesi için bir sebep yok, o daha kısa sürer.

Bu konun da "konu dışı" altında olmasından yana değilim. Netice de her şeyi konuşuruz desek de, konuların ana hattı otomobil birlikteliği.
    Bu konuyu konu dışı olarak kabul edecek olursak, genel olarak tüm konuları konu dışı bölümüne taşımak gerekir -ki neredeyse hepsinin
    içinde otomobil dışı şeyler de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Ben cok uzun bir zamandir telefondan girerek ikinci sayfaya gitmiyorum. Belki ilk 15 konunun basligina bakip kapatiyorum. Detaya girmiyorum bile cunku konu diye m sadece ici bos basliklar var baska birsey degil.

Bunda en buyuk pay yonetim ve onlarin aldiklari kararlar. Kontrol mekanizmasi ve ceza sistemi dogru islemedigi surece bu noktaya gelis kacinilmaz oldu. Ne kadar degerli uyeler vardi Haluk23 ve Ankara ekibi oyle guzel paylasimlar yapardi ki hala acip arada okurum. Nerede bu ekip? Adamlar birakip gitti. Onlarin biraktigi donemde forum surunuyordu, suan oldu. Gelinen bu noktayi gorseler cok dogru karar vermisiz derler.

Uzun zamandir kendime yeni bir yer bakiyorum, youtube videolarina sardirdim ama onun da amaci/icerigi farkli. Adamlarla forum ortami gibi yazisacak halimiz yok. Burasi gunluk es verdigim anlarda sayfayi guncelleyip basliklarina baktigim bir yer halini aldi.

Bir ara yeni forum siteleri arastirdim ama onda da icime sinen yer bulamadim hemde gitmek ne derece dogru olacak? neyi cozecek? sorularina icime sinesi cevap veremedim. Ancak suphesiz ki kalitenin dusmesi hem yazmaktan, hem okumaktan soguttu.

Bizim yapabilecegimiz tek sey cekirdek bir kadro ile paylasimlarin kalitesini en kotu kendi icimizde yukseltmek, canli tutmak. Zaman icinde eminim ki bu gruba girip duzeni bozmaya calisan veya buna destek olmaya calisan cok insan olacaktir. Olumsuz etkilemeye calisanlari ciddiye almadan, pozitifleri aramiza katarak sohbete devam etmekten baska yapabilecegimiz birsey gelmiyor aklima. Hatta keske bu yazdigimi basarabilsek ve daha fazla kopmalar olmadan biz kalabilsek. Bu konu acilana kadar icimde ne heyecan kalmisti ne baska birsey..

Yonetim bu tutumu devam ettirdigi surece yillar gectikce kendi kendini tuketecek burasi. Adam arabasini yere goge sigdiramiyor, gercekleri goremiyor, marka tutkunu vs. Bu tipler hicbir zaman bitmez. Ama konuyu saptirip, kaliteyi dusurenlere yaptirim uygulamak tamamen yonetimin sorumlulugunda. Neden bu hale gelinmesine izin verdiklerini anlamiyorum.

Hava Limanın da bilindik bir laf vardır "Aprona çıkıp Uçak egzos gazını bir kere içine çektin mi, artık buradan vazgeçemezsin"
    Hava Limanında çalışan ve ortama alışan adam, başka işte çalışamaz. Döner dolaşır yine aynı yere gelir.

DH de işte böyle, zamanla uzaklaşsan da bir gün tekrar geri dönersin.

Diğer yerlerde gördüğüm şu; 2-3 yönetici 1 kurucu üye "astığım astık kestiğim kestik" havasında.
    İstemedikleri yorum yada kendilerine karşı çıkanı, hemen afaroz ediyorlar. Mesajlarını da hemen silip IP den engelliyorlar.
    Yani! Bir konuları var ve bundan fayda sağlıyorlar ise ve bir üye yanlışı gösterip bunu didikliyor faydalarını bozuyor ise. Kellesi gider...

Burada o yok, her ne kadar yönetim ilgisiz olsa da, ortalıkta abuk subuk kişiler dolaşsa da kurallar çerçevesinde yazdığın sürece
    fikrini/bilgini beyan edebiliyorsun.

Biz bize olacağımız bir kulüp kurmak biraz zor, onu ancak PM den yada diğer yerlerden başarabiliriz.
    Konu/konular herkese açık, kimseye git demek olmaz/olamaz..

2-3 kişi Egea almış, foruma pompalıyor. Bir kişi 1.4 TSI Golf almış, en iyi araba o. Birisi logolara takmış konuyu dine bağlıyor.
    Troller feyk hesap ile kendi kendine yazışıyor, millete sataşıp dalga geçmeyi amaç edinmiş. Her konu da aynı adamlar tek cümlelik
    yorum yazıp geyik yapıyor, toplasan 100 mesajından 3'ü 5'i birşey anlatıyor!!..

Teknik paylaşım sıfır, doyurucu ve özveri ile yazılmış mesajı mumla arayıp zor buluyoruz.

Otomobil Genel, geyik yapılan bir yere dönüşmüş.

Bunda yönetimin payı olduğu kadar mevcut bizlerin ve uğraşamam diyerek forumu bırakıp gidenlerin/uzaklaşanların da payı büyük.

Meydan boş olur ise, kime kalır??

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Çaresi yok gibi.

Zamanında gerekli önlemler alınmadığı için belki de bu haldedir bilmiyorum. Otomobil forumunun ekserisinin 15-17 yaş arası olduğunu düşünüyorum. Kafalarına bir soru takılıyor. Mesela Sıfır Passat mı alınır yoksa A4 mü diye. Dur konusunu açayım diyor açıyor. Yazık millette kendini paralıyor cevap vermek için, sonra tartışmalar çıkıyor vs. Shadowgeist hocam bu konuda çok iyi hemen yakalıyor aynı kişinin lys başlığı altındaki mesajlarını sonra afişe ediyor

Komple tüm başlıkların belki %5'inde otomobil konuşuluyordur. Forum yönetimin umrunda da olduğunu zannetmiyorum, çünkü forumda acayip bir sirkülasyon var, giren çıkan belli değil. Tr'de bu kadar popüler başka forum bilmiyorum ben.

Dediğim gibi çaresi olmadığından bu konuyu açmak istedim ben. Otomobil konuşuruz, tavsiye isteyen olursa ona bu başlık altında yardımcı olalım, gerekirse arada sohbet edelim, geyik yapalım, herhagi başka konuda yardımlaşalım vs. diye. Aslında konu şu an fena gitmiyor. Ramazan dolayısıyla galiba biraz duruldu gibi, ama sonrasında daha iyi olacaktır.

Bir de şikayet edip kendimizi üzmeyelim. Gerçekten birikimli olduğunu düşündüğümüz üyeleri konu altına davet edip buradan devam edelim.

Saygılar.

Valla! Davet ederek paylaşım yapmak iyi de, özgür paylaşımın kuralına aykırı...
    Herkese açık bir yerde, 15-20-30 kişilik grup oluşturmak ve sen gelme kardeşim demek bana ters, yani bu yer/ortam/şartlar altında ters,
    netice de babamızın yeri değil. Bir grup oluşturup paylaşımın kalitesini ve seviyesini yükseltmek her zaman iyi olur, ama bunu herkese açık
    bir konuda yapamazsınız.

Yukarı da bir mesajımda dediğim gibi; 3-5-10 kişi yüzünden biz kendimizi buraya neden sıkıştırıyoruz?
    Uzaklaşmak yerine kaliteli paylaşıma devam edilse, ıvır zıvır adam zaten bir süre sonra bilgi/tecrübe tıkanılığına uğrayıp, çaptan düşecektir.

O adam(lar) sistem içinde erir gider. Ama sen kendini geri çekip meydanı onlara bırakırsan, meydan ona kalınca "kendim çalıp kendim oynuyorum"a
    dönüşür.Sen bir süre sonra gitmesini beklerken, birde bakmışsın daha çömezler adama "hocam" demeye başlamış!! Gazı alan çakma hoca da atını
    şaha kaldırır...

Şu DH içinde "hocam" diyerek baktığım ve belirttiğim(bazı arkadaşlara saygıdan) kişi sayısı 3-5 taneyi geçmez(şu dönemlerde).
    Adam yazdı mı "biliyor bu" diyorsun. Ve okuduğun zamana acımıyor, alabildiğin/istediğin bilgiyi alıp depoya atıyorsun.

Bana da bazen Hocam diyorlar(Arkadaşlar saygıdan hoca diyorlar, olsa gerek!), ben kendimi hoca falan görmüyorum.
    Bana gelene kadar daha çoook adam var. Ne arkadaşlar var, bilgisi olup da pasif duran.

Ben başından geçen olayları/tecrübeleri faydalı olsun diye kendi dilinde anlatan kişiyim. Yazmaktan çok okuyup bilgi edinme tarafındayım.

Eğer aktardığım tecrübem, 1 kişiye dahi fayda sağlıyor ise mutlu olurum. Buralarda oluş sebebim bu...

• pardon, davet sistemi sohbet konusu olduğununu gördüm, çıkıyorum.. geçici rahatsızlık için kusura bakmayın...
    Hocam () biz kimse gelmesin demiyoruzki. Dileyen dilediğini yazabilir bu konunun altına. Hatta tavsiye isteyen olursa gelsin yazsın herkes mantıklı bir tavsiyede bulunur.

Benim söylemek istediğim konuyu trollemek isteyen vs. olursa cevap atmayalım kendi kendine bir süre sonra mesaj atmayı bırakır bu konunun altında. Bilmiyorum donanım bölümüne takılıyor musunuz, fakat orda ekran kartı severler konusu var(dı). O konunun o kadar harika bir ilerleyişi vardıki, gerçek anlamda tavsiye isteyenler, soru sormak isteyenler hiç konu açmadan direk ordan soruyorlardı soruyu ve harika cevaplar geliyordu. Gtx660, g9x, zowie mouse pad... Hepsini o konudaki üstatlara danışarak satın aldım ben. Sebebini bilmiyorum ordaki üyeler yazmayı bıraktılar o başlık altına.

Normal otomobil forumundan bu kişileri atmaya benim yeterli sabrım yok açık söyleyeyim. Gerçekten marka fanlarına, konuyu hemen siyaset atışmasına çevirenlere benim pek tahamüllüm yok. Vallaha yok, okumadan çıkıyorum. Beni rahatsız eden kitle bu. Yoksa trollük internet aleminde ne yazıkki var, yabancı forumlarda bile var. Geçen detayling konusu okuyordm yabancı forumda yani ordada efsane trollükler dönüyor. Ancak komik. Zaten isim vermek istemiyorum, bizim forumda da bir iki troll beni çok güldürüyor. Onlarla benim bir problemim yok. Adamların zaten trollük yaptığı belli. Gülmek için okunuyor.

Bu arada bir önceki mesajınızda içeriği dolu konu demişsiniz. İçeriği dolu konu hazırlanır zor değil, ama iki üç kişi okuduktan sonra anlamı yok. Ben iki tane böyle konu hazırladım, ancak rağbet görmedi biz de insanız bize de yazık.

Bu da Mazda 787b ve Wankel :http://forum.donanimhaber.com/m_113374111//tm.htm#117078470

Bu group B :http://forum.donanimhaber.com/m_117078115/tm.htm

Saygılar.

• thormentor kullanıcısına yanıt
    Böyle bir izlenime nerden kapıldınız bilmiyorum ama yazabilirsiniz sorun yok. Biz sadece otomobil konuşalım diye konuyu ilk açtığımızda bilgili üyeleri çağıralım istedik.
  • Her zaman eski günler,ramazanlar,bayramlar,karpuzlar, domatesler vb özlemle anılacaktır ama gün geçtikçe düşen kalite hakkında yapılacaklar sınırlı oluyor. Ben kulaklık,hoparlor, mp3 player konusunda takiliyordum 2008 lerde ve orada da benzer durum olunca bi grup arkadaş kopup kendine yeni forum sitesi kurdu ve büyümeye devam etti. Her neyse iki ay once ilk arabami aldım, 98 model astra gls hatchback. Aldigimda nolur nolmaz diye ön takım komple yaptırıldı, rot,rotil,salincak vb, bi amortisör ve helezonlar değişmedi. Ben meşgul olduğum için ustanın başında babam durmuştu. O zaman bi amaortisorun pek iyi durumda olmadigini demişti. Hem el sıkışıklığından Hemde sadece şehir içinde kullandığım için bir sure erteledi tamirat gereken şeyleri. Günlük ortalama 15 km yol yapıyorum. Yolun bir kısmı Arnavut kaldırımı dediğimiz şekilde taş yol. Şehir içi olması sebebiyle de oldukça çok sayıda set var. Ön takıl yapılmış olmasına rağmen setlerde ve çukurlarda tekerlek boşluğa dusup de kopup gidecek gibi ses yapması neden olabilir ? Amortisör patlamissa bu kadar ses yapar mı?

• merhaba otomobil severler.
    bi konu hakkında fikrinizi almak istiyorum,evimin önünde park yeri sıkıntısı olduğundan vede logandan sıkıldığım için ikinci el b sınıfı hb(uzunluğu 4 mt civarı) bir araç almak istiyorum,4 kişilik bir aileyiz bazen 5 de oluyor.

bütçemi 35 civarı tutuyorum ,önceliğim dizel ama şart değil yüksek model olması iyi olur.
    ben 2013 i20 dizel düşündüm daha önce benzinlisini birkaç gün kullanmıştım fena değildi tek sevmediğim altı çok alçak,size sormak istediğim mantıklı bir seçim olurmu nedersiniz farklı alternatifler ne olabilir.
    galeriden almam lazım takas yapıcam,istanbulda önereceğiniz dürüst galericiler varmı,saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 10 Haziran 2016; 14:57:06 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thormentor

pardon, davet sistemi sohbet konusu olduğununu gördüm, çıkıyorum.. geçici rahatsızlık için kusura bakmayın...

İşte bir yanlışı gördük.

Arkadaş niye gidiyor? Oysa! belkide bilgi dağarcığında bizlere verebileceği(ve alabileceği) pek çok şey var(dı).

*Kimse bir yere gitmesin, konu herkese açık.
    Düzeyli anlatım ve tartışmalar/anlaşmalar ile birbirimize saygı ve ahlak çerçevesinde ilerlediği sürece, hiç bir sıkıntı yok.
  • Forumun durumuyla ilgili çok çaba harcayan kişilerden birisiyimdir (gerçekten uğraştığımı düşünüyorum) ancak hiçbir şey elde edemedim arkadaşlar, şu saatten sonrada iş daha da zor.
    Bir benzetme yapacak olursam gölün (forumun) yüzeyi gittikçe yayılıyor ancak derinliği azaldığı için içindeki balıklar tek tek kaçıyorlar.
    Kalan balıkların güzelliği de yayılan ve derinliği azalan gölde çoğalan kurbağalar arasında kayboluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

merhaba otomobil severler.
    bi konu hakkında fikrinizi almak istiyorum,evimin önünde park yeri sıkıntısı olduğundan vede logandan sıkıldığım için ikinci el b sınıfı hb(uzunluğu 4 mt civarı) bir araç almak istiyorum,4 kişilik bir aileyiz bazen 5 de oluyor.

bütçemi 35 civarı tutuyorum ,önceliğim dizel ama şart değil yüksek model olması iyi olur.
    ben 2013 i20 dizel düşündüm daha önce benzinlisini birkaç gün kullanmıştım fena değildi tek sevmediğim altı çok alçak,size sormak istediğim mantıklı bir seçim olurmu nedersiniz farklı alternatifler ne olabilir.
    galeriden almam lazım takas yapıcam,istanbulda önereceğiniz dürüst galericiler varmı,saygılar.

Clio 3 aklima geliyor ama ikinci elden uzun zamandir haberim yok hocam. Sirket araci i20 kullanmisligim var arabanin suspansiyonu darbeleri %5 sonumluyorsa(bu rakami tamamen kafadan atiyorum daha iyi anlamaniz icin) Clio 3 %10 gibi sonumluyordu.

Konfor acisindan Clio3, i20'e gore daha iyi.

Yuksek model ve donanimlisini 35.000 civarlarina bulabileceginizi dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Hocam () biz kimse gelmesin demiyoruzki. Dileyen dilediğini yazabilir bu konunun altına. Hatta tavsiye isteyen olursa gelsin yazsın herkes mantıklı bir tavsiyede bulunur.

Benim söylemek istediğim konuyu trollemek isteyen vs. olursa cevap atmayalım kendi kendine bir süre sonra mesaj atmayı bırakır bu konunun altında. Bilmiyorum donanım bölümüne takılıyor musunuz, fakat orda ekran kartı severler konusu var(dı). O konunun o kadar harika bir ilerleyişi vardıki, gerçek anlamda tavsiye isteyenler, soru sormak isteyenler hiç konu açmadan direk ordan soruyorlardı soruyu ve harika cevaplar geliyordu. Gtx660, g9x, zowie mouse pad... Hepsini o konudaki üstatlara danışarak satın aldım ben. Sebebini bilmiyorum ordaki üyeler yazmayı bıraktılar o başlık altına.

Normal otomobil forumundan bu kişileri atmaya benim yeterli sabrım yok açık söyleyeyim. Gerçekten marka fanlarına, konuyu hemen siyaset atışmasına çevirenlere benim pek tahamüllüm yok. Vallaha yok, okumadan çıkıyorum. Beni rahatsız eden kitle bu. Yoksa trollük internet aleminde ne yazıkki var, yabancı forumlarda bile var. Geçen detayling konusu okuyordm yabancı forumda yani ordada efsane trollükler dönüyor. Ancak komik. Zaten isim vermek istemiyorum, bizim forumda da bir iki troll beni çok güldürüyor. Onlarla benim bir problemim yok. Adamların zaten trollük yaptığı belli. Gülmek için okunuyor.

Bu arada bir önceki mesajınızda içeriği dolu konu demişsiniz. İçeriği dolu konu hazırlanır zor değil, ama iki üç kişi okuduktan sonra anlamı yok. Ben iki tane böyle konu hazırladım, ancak rağbet görmedi biz de insanız bize de yazık.

Bu da Mazda 787b ve Wankel :http://forum.donanimhaber.com/m_113374111//tm.htm#117078470

Bu group B :http://forum.donanimhaber.com/m_117078115/tm.htm

Saygılar.

Sen de haklısın..

• quote:

Orijinalden alıntı: biolog_hakan

Her zaman eski günler,ramazanlar,bayramlar,karpuzlar, domatesler vb özlemle anılacaktır ama gün geçtikçe düşen kalite hakkında yapılacaklar sınırlı oluyor. Ben kulaklık,hoparlor, mp3 player konusunda takiliyordum 2008 lerde ve orada da benzer durum olunca bi grup arkadaş kopup kendine yeni forum sitesi kurdu ve büyümeye devam etti. Her neyse iki ay once ilk arabami aldım, 98 model astra gls hatchback. Aldigimda nolur nolmaz diye ön takım komple yaptırıldı, rot,rotil,salincak vb, bi amortisör ve helezonlar değişmedi. Ben meşgul olduğum için ustanın başında babam durmuştu. O zaman bi amaortisorun pek iyi durumda olmadigini demişti. Hem el sıkışıklığından Hemde sadece şehir içinde kullandığım için bir sure erteledi tamirat gereken şeyleri. Günlük ortalama 15 km yol yapıyorum. Yolun bir kısmı Arnavut kaldırımı dediğimiz şekilde taş yol. Şehir içi olması sebebiyle de oldukça çok sayıda set var. Ön takıl yapılmış olmasına rağmen setlerde ve çukurlarda tekerlek boşluğa dusup de kopup gidecek gibi ses yapması neden olabilir ? Amortisör patlamissa bu kadar ses yapar mı?

Aracı pek tanımıyorum ama Polis bir arkadaşımda vardı, sert bir yapısı olduğunu söylerdi.
    Amortisörleri/yayları kontrol ettirip sıkıntının ondan mı kaynaklı olduğunu öğrenmekten başka çare yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

merhaba otomobil severler.

Clio 3 aklima geliyor ama ikinci elden uzun zamandir haberim yok hocam. Sirket araci i20 kullanmisligim var arabanin suspansiyonu darbeleri %5 sonumluyorsa(bu rakami tamamen kafadan atiyorum daha iyi anlamaniz icin) Clio 3 %10 gibi sonumluyordu.

Konfor acisindan Clio3, i20'e gore daha iyi.

Yuksek model ve donanimlisini 35.000 civarlarina bulabileceginizi dusunuyorum.

Bir kaç seferdir park etmiş bir İX20 ye gözüm takılıyor, daha büyük ve daha ferah duruyor. Niye fazla tutmadı acaba?

Ford Fusion da keza öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Ben cok uzun bir zamandir telefondan girerek ikinci sayfaya gitmiyorum. Belki ilk 15 konunun basligina bakip kapatiyorum. Detaya girmiyorum bile cunku konu diye m sadece ici bos basliklar var baska birsey degil.

Hava Limanın da bilindik bir laf vardır "Aprona çıkıp Uçak egzos gazını bir kere içine çektin mi, artık buradan vazgeçemezsin"
    Hava Limanında çalışan ve ortama alışan adam, başka işte çalışamaz. Döner dolaşır yine aynı yere gelir.

DH de işte böyle, zamanla uzaklaşsan da bir gün tekrar geri dönersin.

Diğer yerlerde gördüğüm şu; 2-3 yönetici 1 kurucu üye "astığım astık kestiğim kestik" havasında.
    İstemedikleri yorum yada kendilerine karşı çıkanı, hemen afaroz ediyorlar. Mesajlarını da hemen silip IP den engelliyorlar.
    Yani! Bir konuları var ve bundan fayda sağlıyorlar ise ve bir üye yanlışı gösterip bunu didikliyor faydalarını bozuyor ise. Kellesi gider...

Burada o yok, her ne kadar yönetim ilgisiz olsa da, ortalıkta abuk subuk kişiler dolaşsa da kurallar çerçevesinde yazdığın sürece
    fikrini/bilgini beyan edebiliyorsun.

Biz bize olacağımız bir kulüp kurmak biraz zor, onu ancak PM den yada diğer yerlerden başarabiliriz.
    Konu/konular herkese açık, kimseye git demek olmaz/olamaz..

2-3 kişi Egea almış, foruma pompalıyor. Bir kişi 1.4 TSI Golf almış, en iyi araba o. Birisi logolara takmış konuyu dine bağlıyor.
    Troller feyk hesap ile kendi kendine yazışıyor, millete sataşıp dalga geçmeyi amaç edinmiş. Her konu da aynı adamlar tek cümlelik
    yorum yazıp geyik yapıyor, toplasan 100 mesajından 3'ü 5'i birşey anlatıyor!!..

Teknik paylaşım sıfır, doyurucu ve özveri ile yazılmış mesajı mumla arayıp zor buluyoruz.

Otomobil Genel, geyik yapılan bir yere dönüşmüş.

Bunda yönetimin payı olduğu kadar mevcut bizlerin ve uğraşamam diyerek forumu bırakıp gidenlerin/uzaklaşanların da payı büyük.

Meydan boş olur ise, kime kalır??

Diger forumlarin durumu hakkinda soylediklerinde sonuna kadar haklisin. Arayis donemlerinde gozlemlerim birebir bu yondeydi. Bunu farkettigimde oradan arkama bakmadan kacmam bir oldu. Oralar belki buradan da beter. Ozetle durum: " tencere dibin kara.. "

Kac zamandir yazisiyoruz hem konulardan hem ozelden artik nasil bir insan oldugumu kafanda az cok cizmissindir. Gecen yeni kasa Cruze konusunda resmen okudukca sinirlendim. Burada kac zaman once " bes para etmez " diye aglayan adamlar simdi sizlaniyor. Neyin kafasi bu? Hic tarzim olmamasina rahmen yapistirdim argoyu. Bu adamlarin bir coguna bu bile fazla ama tutamadim kendimi.

Insanlarin boyle mantiksizca hareket etmesine neden olan seyi anlamiyorum. Ne geciyor eline? Ne oluyor bunu yapinca?

El aliskanligi oldugunu farkettim forumun bende. Girip sayfayi yenileyip kapatiyorum. Ustunde durup dusununce de uzuluyorum gelinen noktaya. Bazen seytan diyor her konuya yuklen, bir sure sonra onlar bezsin diye. Ama hem gunluk yasanti o seviyede aktif olmaya izin vermiyor hemde bireysel savas yenmeye yetmeyecek biliyorum. Adamin biriyle tsi muhabbetine girdim, iyice seviyesi dustu, sorduklarima mantikli tek bir kelime yazamayinca biraktim. Bu tarz adamlar bir iki kisiyle degil bircok kisinin ustune yuklenmesiyle pasiflesebilir diye dusunuyorum.

Ben kimse bizim konularimizdan az once oldugu gibi uzaklassin istemiyorum. Genc/Yasli ayirmaksizin herkesten ogrenebilecegimiz cok fazla sey var burada ki bircok kiside bunun bilincinde.

Sohbetleri kendi icimizde devam ettirmekten olan kastim ozel bir grup kurmak degil. Bunu yaptigimizda yine degisen birsey olmuyor, forum alip basini gitmis olacak. Sonrasinda biz yine buralara goz atip dert yanacagiz.

Kastim: kimse buradan vazgecmeden sohbetine devam ederse kemiklesme olacak ve arada cikan troller bir sure sonra bunu yikamadigi icin ya baska hesapla adam olup ona gore yazacak yada forumu birakip gidecek.

Dedigin gibi cozum burayi birakip gitmek degil. Aklindan gecirmis biri olarak cozumun bu olmadigini net olarak anladim/gordum.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.